2010 eylül hamişleri:):) tanışalım paylaşalım.

çok teşekkür ediyorum canım biraz rahatladım kısmetse doğum nezaman bide bişi sorucam sakıncası yoksa nerelisin

çok teşekkür ediyorum canım biraz rahatladım kısmetse doğum nezaman bide bişi sorucam sakıncası yoksa nerelisin

sata göre 17 hazirandı ama ayrıntılı ultrosonda 4 haziran beklenen doğum tarihimiz ama mayıs sonu da olabilirmiş bizim kız biraz tombalakmış da 2 hafta önden gidiyor dedi dr:) senin nezaman? ben yalovalııyım ama antalyada yaşıyorum sen?

benimde 20 haziran canım istanbulda yaşıyorum

tabii ki önemli olan sağlıklı olsunlar hem bak senin oğlan azınlıkta şanslı olcak bissürü kız var:) çin takvimi falan hikaye zaten sadece eğlence yaratıyor bir süre.

doğru valla topicte kız sayısı çok olduğuna göre benim oğlan şanslı olucak seçsin seçsin beğensin
bu arada bende antalya da yaşıyorum..andeva yıldıza gidiyorum sen hangi dra gidiyosun cnm..:)

hıım bende belki aynı dr'a gidiyor olabiliriz diye şansımı denedim..:)) ama tutmadı..
Hamilelik nasıl gidiyor cnm ..bebek iyice hareketlendi mi ?

güzel gidiyor bugün 22. haftam da bitti..hareketlendi baya sabahları çok hareketli bir de çikulata yediğimde çok sevdi heralde:)) bazen öyle güçlü oluyo ki tekmeleri irkiliyorum ama çok güzelmiş hareketlerini hissetmek. senin nasıl gidiyor hareketlere başlamıştır senin oğlan da ismini ne koycaksın?

ben dün daha yeni amniyosentez sonucu mu öğrendim . Allah'a şükür temiz çıktı sonucum. 3 hafta boyunca çok stres yapmıştım. şimdi de bebek hareketlerinden dolayı stres yapmaya başladım.. niye hala kımıldamadı ..yok az kımıldadı diye sürekli endişeleniyorum .. hamile olmak ne kadar zormuş ya resmen paranoyak oldum..

canım biz adını rüzgar düşünüyoruz :)) ama ikinci bir isim daha koyabiliriz o konuda tam karar veremedik..

sizde düşündünüz mü? kızınızın adı ne olucak ?

canım çok sevindim temiz çıkmasına:)) rüzgar ismi çok güzel benim de oğlum olsayda rüzgar, deniz ya da ege isimlerini düşünüyordum. ben ırmak koycam hep hamile olmaadan önce kızım olursa ırmak diyordum sonra baktım başka isimlere bir ara ela,ahuela, naz, tuana,nil isimlerini düşündüm ama ırmak daha sıcak geldi kararım değişmesse ırmak olcak.
buarada senin kaçıncı haftan çünkü günden güne bile farkediyor. bir de kadından kadına farkedebilirmiş. mesela ben 20. haftadan beri hissediyorum hafiften ama 3-4 gündür ara ara baya kuvvetli hatta dün karnıma dokunmadan bile hareket ettiğini gözlemledim karnım kıpırdadı. o yüzden telaş yapma canım hergün büyüyolar şuan sen hissetmesen de hareket ediyor o güçlendikçe hissetceksin

canım ben senden gerideyim 20+2 günlüğüm..ama benim iç karnım küçük galiba. sivri bir göbeğim çıktı sanki önünde bir kavun yada küçük bir top duruyormuş gibiyim..hareketlerini de çok erken hissetmeye başladım 16. haftam da küçük küçük seyirmeler başladı.. ama 18 ve 19. haftalara geldiğim de resmen kelebekler uçuyordu karnımda şimdi de bişeyler kayıyormuş gibi bi hissim var.. ama her zaman olmuyor..bazen 2-3 saat bişey olmuyor bazen de olmaya başlayınca hiç durmuyor arka arkaya sert hareketlerde bulunuyor..hele dün akşam ilk defa uyurken kımıldandı ve ben karnımın yarısının üstüne yatmışım.. yavrum altta ezildi galiba ..yataktan bi sıçradım ve yönümü öyle bi döndüm ki ..eşimi bile uyandırdım.. Bi an bebeğime zarar verdiğimi düşündüm..bu benim ilk bebeğim canım ..ister istemez insan panik oluyor..hazirana kadar bi sorun olmadan tamamlarız işallah hamileliğimizi..

bu arada koyacağın ismi çok beğendim..ırmak ismini bende çok beğeniyorum..birde nehir ve yağmur isimlerinide seviyorum..ilerde bi kızım olursa adını yağmur derin koyacağım..kısmet tabi..bi oğlum daha olabilir..:))

zaten öyle sürekli olmuyor canım benim de normalmiş ama herzaman hissetmememiz panik yapma. çünkü daha yeni büyüyolar. erkek bebeklerde karın zaten sivri olur derler ben sanki göbek yapmış gibiyim mesela hiç hamile gibi durmuyorum. sadece hani kilo almışımda (ki aldım da bayaaa 7 kilo kadar ) göbeğim çıkmış gibi:) ben de birkere senin gibi karnımın üstüne yatmıştım çok korkmuştum. benim de ilk bebeğim ben de bazen takıyorum ama stres yapmamak lazım. çünkü okadar güvendelermiş ki aslında anne karnında çok büyük bir darbe olmadığı sürece o sıvı onu koruyormuş. birde bana dr sırt üstü yatma dedi çünkü atardamar kirli kanı geri pompalıyormuş ve annede halsizlik yapıyormuş en iyisi hem bebek için hem anne için sol yana yatmakmış sürekli de aynı pozisyon yatılmıyor ki ama yan popom acıyo:)yağmur derin de çok güzelmiş.allah gönlüne göre versin cnm

evet canım bende sol yan yatmanın bebek için faydalı olduğunu bi çok yerde okudum ama senin de dediğin gibi saatlerce öyle yatılmıyor ki ..Sol yanımız ağrıyor :) ağrıdığı zamanlarda sırt üstü de yatıyordum ama sen söyleyince o da iyi fikir değilmiş o zaman ..mecburen sağ yanımıza da yatacağız öyleyse..

bebeğin hareketleri konusun da asıl endişeli olmamın sebebi 1 aydır ultrasonda bebeğimi görmüyorum..hem amniyosentezin sonuçlarını beklediğim için gitmedim hemde artık kontrollerimiz ayda bir sefer oluyor.. amniyosentezin de bebeğe zarar verebilme ihtimali vardı ..iyi ki o aralar hissediyordum hareketlerini, hissetmesem beklemek daha zor olurdu..neyse pazartesi için randevu aldım..ultrason da da göreyim oğluşumu içim rahat olucak..belki küçükten alışverişe bile başlayabilirim..daha hiç bişey almadım ...

bişey olmamıştır için rahat olsun allah korusun olsa hissederdin. ama tabii görmeden insan rahat etmiyor. ben de ayda 1 gidiyorum kontrollere ve ultrosona her gireceğim an heyecanlanıyorum bişey olmasın diye. ptesi bir görceksin kocaman olmuş bebişin için rahatlayacak annesi:) ben ufaktan almaya başladım kıyafet çok güzel kıyafetler var hepsini alası geliyo insanın:)

canım ben en çok ultrason da bebeğin kalp atışlarını dinlerken heyecanlanıyorum. son iki gidişim de kalp atışları kesik kesikti panikle dönüp dra baktım o da bebek çok hareketli olduğu için yakalayamadığını ama düzenli olduğunu söylemişti de içim rahatlamıştı..

kız annelerini çok sanslı görüyorum ..kız bebekleri için o kadar güzel şeyler var ki..cicili micili etekler, renk renk kıyafetler, hele o minicik saç bantları..ay çok tatlılar ya..

kendimi de çok masraf yapmıcam diye teselli ediyorum bizim oğlanı süslemeye gerek kalmayacak..:)

evet çok güzel şeyler var ama artık erkeklere göre de çok tatlı şeyler yapmışlar küçük adam gibi geçen gün wenice ye baktım ordan alırken erkek kıyafetleri de çok hoşuma gitti minicik gömlekler üzerlerinde süveterleriyle falan pantolanlar hepsi çok tatlıydı:d sen ayrıntılı ultrosona da girdin mi orda herşeyini görüyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…