2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
buarada kızlar bitki çaylarıyla aranız nasıl?ben ıhlamur filan içiyodum bi arkadaşım ıhlamurun kas gevşetici etkisi var hamilelikte içme dedi..annemlere kuşburnu gelmiş köyden onu kaynatıp içicem ama internetten de bi araştırdım siz de okuyun bence..
Hepimiz bitki çaylarının ne kadar sağlıklı vücumuza faydalı olduğunu biliriz ama hamilelikte ne kadar içmeliyiz fazlası vücumuzda ne gibi etkiler yapıyormuş hepbirlikte bakalım meleklerim
Melekler Mekanı - Hamileler ıçin Bitki Çaylarının Faydaları
Bitki çaylarından günde iki fincan tüketmeniz önerilir. Bu çaylar diğer birçok sıvıdan daha sağlıklı olabilse de içerlerinde bulunan etken maddelerin aşırı alınmasının, sağlıksız sonuçlara yol açabileceğini göz önünde bulundurmakta fayda var.
Ahududu çayı, birçok hastalığa iyi gelir. Ancak doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi olduğu için hamileliğinizin son dönemlerinde kullanmaktan kaçının. Bir başka meyve çayı olan kuşburnu çayı da C vitamini bakımından zengindir ve vücuda direnç sağlar. Ayrıca iyi bir ödem söktürücüdür.

Yeşil çay ve ıhlamur, grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur. Ayrıca yeşil çay kan dolaşımını düzenler; ıhlamursa ödem indirir. Papatya çayı ve zencefil çayı hazımsızlık düzenlemeye yardımcı olur, şişkinlik hissini azaltır. Uyku problemleri ve stres için papatya çayı önerilir. Zencefil çayı içerek bulantıları önlemek mümkündür. Rezene çayı, yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir

Öte yandan, hamileliğiniz boyunca tüketmemeniz gereken bazı bitki çayları da vardır. Örneğin, sinameki çayı müshil etkisi yaratır, bu yüzden vitamin ve mineral eksikliğine sebep olur. Keten tohumu ise kanama riskini arttırır. Rahim kaslarını uyarma etkisi bulunduğu için adaçayını da hamileliğin son dönemlerinde kullanmayınız. Ayrıca, kanama, erken doğum ve düşük riskine sebep olabileceği için fesleğen, biberiye, yaban mersini, sarı kantaron, melisa yaprağı, aloe vera ve karahindiba bitkilerini kesinlikle tüketmeyiniz.

valla ben şimdilik bişey alınmasını istemediğim için herkese tembih ettim.7.aydan önce kimse bişi almasın diye.kendim de almıyorum.sadece kalp atışını ilk duyduğumuz gün çorap almıştım 3'lü,o kadar.başka da bişeyi yok kızımızın daha.

yaa canım ben senin yazdığını bir saat sonra gördüm yazdığın an görseydim buluşalım diyecektim. Benim koca bi tarafını zor kaldırdı dün ancak akşam gidebildik bende 7 li body aldım

aaa hadi yaa tüh bee..
orada minicik kırmızı bi elbise vardı kadife gibi.. 0-3 aylık.. harika birşeydi..

ama yazın giyemez kadife kalın gelir diye alamadım tabii. bir tek ondan aklım kaldı.. o da tek kalmıştı zaten.. belki sen gittiğinde alınmıştır bile..

bide ben oo 3lü bodyleri uzun kollu almışım yaa yanlışlıkla.. giyebilirler dimi.. zaten öyle hemencecik cıbıldak dolaştıramayı çocugu herhalde

üzülme aynen bnmde öle banada kımse bişi almadı cokda lazm dııl almaları egrcı ben alırım bebeeeeemeeeeeee

geçen gece uykum kaçtı zaten bu eşyalar yüzünden. nasıl alınacak ne alacağım. yok oda takımı nasıl olacak derken baktım sabah olmuş.delikafadulden
kafayı bebekle bozdum hadi hayırlısı

bıraktığımda 1900 lerdeydik
2035 olmuş sayfalar valla 100 sayfayı okumak zor
önemli bir durum olmamıştır inşallah

ahh kader arkadaşımmm :1hug: aslında bizde her 2 tarafında ilk torunu belki sonradan açılır bizimkiler.
anne tarafım kesin evi doldurur da kayınvalide tarafından hiç emin değilim.

Burda diğer kızlar anlatınca insanın içi burkuluyor ama sağolsun kocacığım ben oğlumun herşeyini alırım, almazlarsa almasınlar diyor.

pınarcım hediyene bayıldım. eşimle birlikte kargocunun kapısında açtık paketi, eve kader sabredemedik. öyle minik minik görünce onları ben bir ağlama tutturdum, eşiminde gözleri doldu ama o tuttu kendini. öylece kalakaldık merdivenlerde...sonra yılbaşı fuarında pijamının üzerindeki aynı kurbağa deseninden seramik duvar süsleri gördüm, hemen aldım tabi...
bu arada herkes aynı galiba, ben de cosmopolinin kızına aldığım hediyenin aynısından benim ismet' e de aldım :)

Kısa sürede fazla kilo alan arkadaşlaaaaaaar, ödem probleminiz var mı?

geçen gece uykum kaçtı zaten bu eşyalar yüzünden. nasıl alınacak ne alacağım. yok oda takımı nasıl olacak derken baktım sabah olmuş.delikafadulden

yok yok bende bozacammm kafayı yakındaaa ama ben suan nefrtle bakıyrm malum kısılere ondan sanrmmm:):)

kızlar rüyamda ne gördüm oglum olmuş eşim gidyor abdest alıyor ezan okuyor ve bebegımın adını ömür koyuyor.
nezmndr erkek ihtimalıne gore ısım dusnyorduk ömür vs bıkac ısım vardı
artk bırz psıkolojıkde olablr ama guzel bır ruyam gordum hıssndeymmm

bebek odasını da çok öncede beyendiğim için o sorun olmadı bende sadece kıyafetlere takılıyorum kaç tane zıbın alsam falan filan ama daha vakit bol nasılsa çok sorun etmiyorum canım sende etme bence

bıraktığımda 1900 lerdeydik
2035 olmuş sayfalar valla 100 sayfayı okumak zor
önemli bir durum olmamıştır inşallah

günaydın canım.valla aynen bende okuyamadım geçmişi.direk bu günden başladım.
önemli bişi varsa arkadaşlardan rica edelim bizi de haberdar etsinler.

ben 4 kiloya yakın aldım ama ödem olmadı bende.
oldu da ben mi farkında değilim acaba :uhm:

Bana da bu sabah hemşire baktı, parmağını ayak bileğime bastırdı, bastırdığı yer göçük kaldı, 1. derece ödem var dedi. Dün nerdeyse tüm gün ayaktaydım, temizlik yaptım ve 3 gündür günde 1 saat yürüyorum yaklaşık 3 km. Acaba o mu etki etti diye merak ediyorum. bir de 14+5' e göre 6.5 kg almışım (

bende hep erkek gördüm gördüm kız çıktı. hayırlısı bakalım seninki nolucak

oh bee sonunda ulaştı mı, demek artık bebeğimin cicileri topiğinde paylaşabilirim kaydirigubbakcemile3
çiğdemcim beğenmene inan çok sevindim meraklanıyordum ya beğenmezse diye, inşallah güle güle giysin ufaklık..

çok almşsın canım ilk aylarda dikkat etmek lazım bundan sonra biraz dikkat etde 5. aya kadar fazla almamaya çalış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…