2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

evet bence de okumayın kızlar, olumsuz şeyleri beyninize sokarsanız olumsuz şeyler yaşama ihtimaliniz artar..
durun ben size güzel bi yazı gönderim onu okuyun a.s

onu nasıl yapıcazki
aayyy ebru şallı gibi nefes alıp vermicez dimi
sinir oluyorum ben o kadına:umursamaz:

özgeciğim
bu kk pro oldunda noldu
iyi bişimi
link verme gözünü seviyi anlat direk
link vercem..
yaw canım bazı yerlerde indirimlerin fln var işte, o tip ayrıcalıkların var
bide profilini düzenleyip böyle imzalar fln ekleyebiliyorsun
o tip bişiler

biz kış hamilelerin en kötü yanı malesef dışardan temiz oksijen alamamamız heryer kömür sobası yoğun duman şöyle gönlümüzce nefes alamıyorum

BANA GÖRE ÇOK ÖNEMLı Bı YAZI..

Uzman Psikolog Nilüfer Devecigil'in kaleminden Doğal Ebeveynlik üzerine:

Seminerlerimden birinde annelere saat kavramı olmayan bir ortamda yaşasalar bebeklerinin acıktığını nereden anlayacaklarını sordum. Kimi anne göğsündeki süt gelme hareketi, kimi anne ise bebeğin ağlaması ile içinde oluşan histen bahsetti. Doğanın hormonlar aracılığı ile anneye bebeğinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği her tür donanımı verdiğini bugün birçok bilimsel araştırma ile açıklayabiliyoruz. Öyleyse nasıl bir etken anneyi bebeğini sağlıklı doğurabilecek iken sezaryenle doğurmaya itiyor, yanında uyutmak varken başka odayı tercih ettiriyor, kendi sütünü vermek yerine biberon kullandırtıyor, göğsünde ninni ile uyutmak yerine beşikte tüylü bir oyuncakla yalnız bıraktırıyor?

Aslında tüm bu soruların cevapları altında yine iyi bir anne olma isteği yatıyor. Çevreden, kitaplardan ve doktorlardan bebeğime iyi bir anne olmak adına neler yapabilirimi okudukça kendi hislerimizden, hormonlarımızın verdiği ipuçlarından uzaklaştık. Bebeğimizin verdiği sinyallere ve iç sesimize güvenmez olduk.

Bugün beyin hakkındaki araştırmalar bize bebek ile anne arasındaki ilişkinin sağlıklı bir gelişme için en önemli faktör olduğunu gösteriyor. Kendini rahatlatma sisteminin sadece ve sadece annenin (en az bir ebeveynin) bebeği ile olan fiziksel teması ile gerçekleştiğini biliyoruz artık. Bebek ağlıyor, anne altını değiştiriyor. Bebek ağlıyor, anne emziriyor. Bebek ağlıyor, anne onu kucağına alıp sesiyle rahatlatıyor. Ve bebek hücre bazında güven ve emniyette olma duygusunu öğreniyor.

Diyelim ki Ayşe ve Ahmet adında 7 yaşında iki arkadaş ilkokula başlıyor. Ahmet gün içinde arkadaşı ile olan bir anlaşmazlığı, sınıf içersinde defterini kaybetmeyi, akşam yemeği için annesinin eve geç gelmesini rahatça kaldırabilirken; Ayşe sabahleyin bahçedeki oyun sırasında topunu elinden alınması karşısında saatlerce ağlayıp tüm günü saldırgan ve stresli bir şekilde geçiriyor.

Gelin, iki annenin ebeveynlik tarzlarına bakalım:
Ahmet’in annesi stressiz bir hamilelik geçirir. Ahmet doğduğunda onunla aynı odada uyur. Gündüz çalıştığı için, gece Ahmet ile beraber uyumanın ve onu istediği zaman emzirmenin önemli olduğunu bilir. Gündüz işteyken Ahmet’e bakan bakıcı onu hep kucağında gezdirir. Ağladığında onu annesinin bir gün önce sağdığı sütü biberona koyarak kendi göğsünde emzirir. Böylece Ahmet şefkatli bir bakıcı ve fiziksel temasın önemini bilen annesinin kucağında rahatlamanın nasıl bir duygu olduğunu öğrenerek büyür.

Ayşe’nin annesi ise ev hanımıdır. Ayşe’yi başka bir odada beşikte uyutur. Ağladığında altı kuru, karnı yoksa kucağına almaz. Fiziksel temastan; yalnız başına uyumayı öğrenemez, fazla bağımlı olur diye uzak kalır. Sonuçta Ayşe kendini rahatlatma duygusunu anneden öğrenemediği için stresli anlarda kendini rahatlatmayı bilemez. Ya saldırgan bir tarzda davranır, ya da sık öfke nöbetleri geçirir.

Anne olarak çocuğumuz için en iyiyi yapmaya çalışıyoruz. Her zaman sinyalleri en doğru şekilde anlamamız ya da her an onun yanında olmamız mümkün değil. Öte yandan kimi zaman stresli ve sorunlu dönemler geçirdiğimiz de oluyor. Önemli olan bakış açımızı değiştirip, çocuğumuzun davranışlarının altında onun şımarık ya da kötü olması ya da bizi kullanması değil bize söylemek istediği bir ihtiyacın yattığını anlamak. Çocuğumuzu anlamak ise onun sinyallerini dinlemekten geçiyor.

Belki bebeğinizi ayrı odada uyutuyorsunuz, belki emziremiyorsunuz, doğal ebeveynliğin amacı size yapmanız gereken bir seri yeni kural öğüdü vermek değil, amaç nasıl bir ebeveyn olursanız olun bunu başkalarını dinlemekten çok kendi iç sesinizi ve bebeğinizi dinleyerek yaptığınızı bilmek.

ayyy severim ben onun tekmelerini yaaaaaaaaaaaaaaaaaaopuyorumnanaktan

ben gerçekten zerre kadar korkmuyorum,hatta vakit hemen gelsede doğureversem nasıl bi duygu tatsam diye bekliyorum sabırsızlıkla inan cnm

sana maşallah diyorum dünürüm başkada birşey demiyorumm

ben hamilelik yogasına basladım

link vercem..
yaw canım bazı yerlerde indirimlerin fln var işte, o tip ayrıcalıkların var
bide profilini düzenleyip böyle imzalar fln ekleyebiliyorsun
o tip bişiler

cıx,sevmedim...

ev nakliyatçısına indirim yapmayan karta kart demem ben:umursamaz:

çok güzel çok mantıklı çok yararlıı tşk lerr

ben gerçekten zerre kadar korkmuyorum,hatta vakit hemen gelsede doğureversem nasıl bi duygu tatsam diye bekliyorum sabırsızlıkla inan cnm

Canım aynen bende senin gibiyim hiç kormuyorum doğumdan ayrıca bu yazılan herşey abartı. Sonuçta bütün bunlar kişiden kişiye değişen şeyler. Kiminin ağrı eşiği düşüktür kiminin yüksek. Kimi elini çarpsa ağlar acıdan kiminin biryeri yarılsa gıkı çıkmaz. O yüzden hiçbiriniz etrafınızdakileri dinlemeyin sisi sizden iyi kimse tanımaz. Kendinize güvenin yeter bence. Ayrıca çatı muaynesi 35-37. hafta civarı sonra kendi doktorunun yaptığı normal doğuma müsait olup olmadığını anlayacağı muayne şekli. Ama o hemşirenin falan bakma durumu doğum esnasında kaç santim açıldığını kontrol etmek için yapılan muayne. Lağmanda doğum öncesi yapılıyor bağırsaklarının boşalması için. Bütün bunlar şu andaki şartlarda çok kolaylaştı boşuna korkmayın. Eskiden herşey daha zormuş ve sizden yıllar önce doğurmuş insanları hiç dinlemeyin sakın.

yani kabız gibi:dance:kaydirigubbakcemile3
kaydirigubbakcemile3

onu nasıl yapıcazki
aayyy ebru şallı gibi nefes alıp vermicez dimi
sinir oluyorum ben o kadına:umursamaz:

ebru şallıyı hiç görmedim nefes egzersizini nasıl yapıyor bilmiyorum cnm ama gebelikte nefes egzerszleri diye araştırırsan birsürü yazı var.ebru şalı gibi yapmada elhamraaa olarak yap nefes egzersizlerini ama mutlaka yap.doğum anındaki kasılmalardaki acıyı azaltmada ve birsürü şeyde o kadar faydalıki.

cnm çok güzel bir yazı çok teşekkürler a.s.

ayyy severim ben onun tekmelerini yaaaaaaaaaaaaaaaaaaopuyorumnanaktan

opuyorumnanaktan

sana maşallah diyorum dünürüm başkada birşey demiyorumm

olumlu düşünün pozitif olun.bu kadar sıkıntılara göğüs geriyoruz hepimiz bebeklerimiz için alt tarafı biraz daha sancı çekicez ama o sancılar bizi bebeğimizle kavuşturacakböyle bakmak lazım bence.onlar için herşeye değeryerimseniben

tabiki bebeğimiz için her acıyı çekeriz bu korkularıda atlatacağız bundan şüphem yok kendimi şöyle teselli ediyorum sonuç güzel yani onu kolllarıma sağ salim alayım onu koklayayımm inan tüm acılara deycekk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…