2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim doktorum valla 20 küsürlü bir haftadan sonra bakacağını söylemişti rahim ağzı yetmezliğine..
şimdi tam kaçıncı hafta unuttum cnım ama sen de bir dr.una sor istersen

o nedemek yaa bide böle bişimi var

benim doktorum valla 20 küsürlü bir haftadan sonra bakacağını söylemişti rahim ağzı yetmezliğine..
şimdi tam kaçıncı hafta unuttum cnım ama sen de bir dr.una sor istersen

GÖRMÜYORUM GÖRMÜYORUMM KÖR OLDUM GALİBAA ÇOK ENTERESAN GÖZÜKMÜYOR BENDEEEE:bbo:

günaydın zabbah şekelerimmmdelikafadulden
özgeeeee o tickerdan banada yapman için son 3 saniyen yawrum:1shok:

o nedemek yaa bide böle bişimi var
evet canım doktorlar belli bir haftada rahim ağzı yetmezliğini kontrol ediyorlar..
eğer bir yetmezlik görürlerse de dikiş atıyorlar rahim ağzına, bebeğe bir şey olmasın diye

evet canım doktorlar belli bir haftada rahim ağzı yetmezliğini kontrol ediyorlar..
eğer bir yetmezlik görürlerse de dikiş atıyorlar rahim ağzına, bebeğe bir şey olmasın diye

o zaman doktora sorayım... dikiş derken eyvahedigeldismile ???

aaaaaaaaaaaaa!:1shok: ay ilk defa duyuyorm ve korktum bnım doktor bahsetmedı daha ben sorayım ona

Kızlar aile org sitesinden aldığım bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Rahim ağzı yetmezliği nedir?
Hamilelik sırasında bebek büyüyüp, ağırlaştıkça rahim ağzına baskı yapmaya başlar. Bu baskı rahim ağzının bebeğin doğum için hazır olduğu tarihten önce açılmaya başlamasına neden olabilir. Bu duruma rahim ağzı yetmezliği denir ve erken doğuma neden olabilir. Her 100 hamileden birinde görülür.

Rahim Ağzı Yetmezliğinin Nedenleri Nelerdir?
Aşağıdaki durumlardan biri ya da birkaçı rahim ağzı yetmezliğine yol açabilir:

- Daha önce rahim ağzında ameliyat yapılmış olması;

- Rahim ağzının güç bir doğum nedeniyle hasar görmüş olması;

- Doğumsal kusur nedeniyle rahim ağzı ya da rahimde şekil bozukluğu

- Daha önceden kürtaj gibi nedenlerle rahim ağzında travma olması.

- DES’e (Diethilstilbestrol) maruz kalınması

Rahim Ağzı Yetmezliği Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Hamilelik sırasında rahim ağzı yetmezliği rutin olarak kontrol edilmez ve bu nedenle de genellikle ikinci ya da üçüncü trimesterde düşük yaşanana kadar da varlığı teşhis edilmez. Rahim ağzı yetmezliğine yol açan nedenlerin olması durumunda kadınların hamilelik öncesi ve hamilelik sırasında bu açıdan değerlendirilmeleri gerekir. Teşhis pelvik muayene veya ultrason yardımıyla koyulur. Ultrason ile rahim ağzının açıklığı veya rahim ağzının uzunluğu ölçülür.

Rahim Ağzı Yetmezliği Ne Sıklıkta Görülür?
Hamilelerin yaklaşık %1-2’sinde rahim ağzı yetmezliği görülür. İkinci tirmesterde yaşanan düşüklerin yaklaşık %25’ine rahim ağzı yetmezliği neden olur.

Rahim Ağzı Yetmezliği Nasıl Tedavi Edilir?
Rahim ağzı yetmezliğinin tedavisi serklaj ismi verilen bir yöntemle rahim ağzının büzülerek dikilmesidir. Genellikle hamileliğin 14-16. haftalarında yapılır ve doğum sırasında sorun yaşanmaması için 36-38. haftalarda bu dikişler alınır. Serklajın kaldırılması hemen bebeğin doğmasına yol açmaz. Aşağıdaki durumların söz konusu olması halinde serklaj uygulanamaz:

- Rahim ağzında önemli ölçüde tahriş olması

- 4 cm.’den fazla açılma olması

- Suların gelmesi

Rahim ağzı serklajının yol açabileceği komplikasyonlar rahim yırtılması, hemoroit, mesane yırtılması, erken doğum ve zarın erken yırtılması olabilmektedir. Ancak bu risklerin gerçekleşme olasılığı son derece düşüktür ve serklaj çoğunlukla hayat kurtaran bir operasyon olarak değerlendirildiğinden, faydası olası risklerinden çok daha değerli görülmektedir.

herkese günaydın kızlaarrrr a.s.
günaydınnn % 70 kızımla geldik gene aklinialirimsmile

özge tickerın hayırlı olsun çok güzel olmuş. ahh ahh eski tickerımda böyleydi. sonradan kk iptal etti bunları alsanaalsanasmile
archimim senin sat tarihin benden 5 gün geri ama tickerlarımıza bakılırsa aramızda nerdeyse 2 hafta var :uhm:
valla ben hala göremedim tickerı CADIARZU :icecream:

Evet canım bunu ben de okumuştum ama belirtileri ile ilgili bişey yazmıyor ve rutin kontrol edilmez diyor :bbo: biz yapısal bir bozukluk var mı yok mu nasıl anlayacağız??????

Kızlar bu rahim ağzı yetmezliğiyle ilgili hemen panik olmayın daha önce duymamanız doktorunuzun bu durumu kontrol etmediği anlamına gelmez. 17 ile 24. hafta arasında yapılan kontrollerde zaten doktorlar rahmin durumunu ayrıntılı olarak inceler herhangi ters bir durum yoksada bir açıklama yapmaz. Düzenli kontrollerinizi yaptırın ve doktorlarınıza güvenin ve aklınıza takılan her soruyu çekinmeden sorun

o zaman benim kontrolüm bugün, doktoruma bu konuyu da sorayım ve bana bilgi vermesini isteyeyim ..... Teşekkürler canım bilgilendirdiğin için.....opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…