2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
eskiden tabii herşey daha farklıydı ama teknoloji, bilim, teknik, tıp ilerliyor ben olaya bööölle bakıyom yani

Peki tamam kabul ediyoruz tip ilerliyor da sadece Turkiyede mi ilerliyor arkadasim?
Yani neden Turkiyede boyle ve mesela avrupa ulkelerinde bu sekilde degil?

Ben kimseye gitmeyin falan demiyorum yalniz bir arkadas
1 ay sonra gidecegim ama cocugumu ozledim daha once
gormeye gidecegim yazinca bende kendi dusuncelerimi
ve endiselerimi dile getirdim.
Sonucta bukadar fazla gitmek te nekadar saglikli olabilir ki.

Bizim bir sorunumuz olmasin ama sirf keyf icin
her ay rontgen cektirelim mesela bu da sacma degil mi.
Ultrason'a gelince neden sacma olmuyor?

eveettt mafoldumben

hişt pişt ikizim kime didim bennnn :mymeka:

ben gecede güzel uyuyamıyorum artık bizim bızdık büyüdükçe kendine bir yer seçiyor, o nereyi tercih ederse oraya yatmam gerektiği için, yanlış tarafa yatarsam uyandırıyor beni.kaydirigubbakcemile

zilli kıııız
şimdiden nerde yatacağına bile o karar veriyo ;
yaaa ayağıma basıyosun
uyan
şisssttt
annnnneeeeeee
kime diyorum
yaaaa
hadi amaaa
şimdi karnını cimciklicemmm senin =))

tam olarak neden bahsettiğinizi anlamadım ama ultrason cihazının bir zararı yok bildiğim kadarıyla.tabiki her aklımıza estiğinde de doktora sırf ultrasondan bebeğimizi görmek için gitmemiz de ruh sağlığı acısından pek normal olmasa gerek zemuszemus ama eğer endişe verici durumlar varsa gidip gözümüzle görüp,doktordan da iyi olduğunu duyarak rahatlamayı istemek de en doğal hakkımız.

Arkadaşlar bugün eve gidip tüm perdeleri kapayıp salondaki koltuğu yatağa çevirip elimde kumanda yatmak istiyorum. Sabahtan beri gözlerimi açamıyorum üstelik dün gece çok geç yatmadım. Bir an önce akşam olsa eve gitsek hiç çalışasım yok

canım bu pikolojik birşey kaybetme korkusuyla alakalı ben ilk oğlumda üç saat haraketetmese dr giderdim bişeymi oldu diye belki geç sahip oldugumdandır .ve oğlum 36 doğdu kalp atışalrının yavaşlaması yüzünde eyer gitmesem neler yaşayabilirdim bilemiyorm .bide bunu yaşayınca şimdide bulsam hergün gidecegim .ama hayırlısı tabiki olacakların önüne biryere kadar geçebilirsin .

Canlarim benim isterseniz her gun gidin bu sizin kendi bileceginiz birsey.
Herkesin kendi bebegi kendi karar vermekte ozgur.
Ben sadece kendi dusuncelerimi dile getirdim, sizlere bana katilin demiyorum.
Bu benim sahsi dusuncem, sizlere de mantikli gelebilir veya gelmeyebilir.
Ben aksi bir durum olmadigi surece gerekmediginden fazla gitmekten yana degilim.

bu arada
aman da ikiz gardaşım beni merak mı etmişşş olumunekankayizsmile

üzümüm napıyo

valla baktım ses seda yok dedim bunlara ne oldu.
üzümün iyi dün örgüye başladım, şişlerime atlayıp yünlerimi dağıtmakla meşgul sırnaşık şey

valla baktım ses seda yok dedim bunlara ne oldu.
üzümün iyi dün örgüye başladım, şişlerime atlayıp yünlerimi dağıtmakla meşgul sırnaşık şey
ya ben de hafta sonu başlamayı düşünüyorum..
bizim pofuyu nasıl zapdedecem bilmiyorum :sm_confused:

arkadaşlar tartışmayın ulturasonun tabiki ispatlanmış bir zararı yok sadece sesini açmak daha fazla manyeik yüklediği için kalp atışlarını herseferinde dinlememek gerekli zaten ekranda yazıyor doktor takip ediyor. Ayrıca herşey yurt dışında daha iyi diye bişey yok. Ülkemiz kadın doğum ve özellikle göz hastalıkları konusunda bir çok avrupa ülkesinden daha ileri seviyede. Ayrıca yurt dışında toplamda 2 kere usg ye girmeninde sebebi var. Genelde sosyal devlet yapıları olduğu için hertürlü sağlık gideri devlet tarafından karşılanıyor diğer ülkelerde. Bu nedenle bazı takipler çok gerekli görülmediği sürece kısıtlanıyor.Bu nedenle mesela normal doğum oranı diğer ülkelerde daha fazla. Çünkü ne risk olursa olsun öncelikle normal doğum deneniyor. Türkiyede hekimlerin tercihi ve maalesef bilinçsiz yetiştirilme nedeniyle gereksiz (bakın özellikle gereksiz yazdım tabik gerekli durumlarda var) sezeryan sayısı oldukça fazla.Bizim ülkemizdede devlet hastanelerinde kontrol edilen gebelerde ayda bir gidiyor ve çok uzun süre ulturasonla bakılmıyor. Sadece imkanı olan özel muaynehaneye gidenler yada özel hastaneye daha sık gidiyorlar. Tabiki gereklilik yoksa gitmeninde bi anlamı yok hayatta herşeyin fazlası zarardır.

bencedee katılıyorumm

ya ben de hafta sonu başlamayı düşünüyorum..
bizim pofuyu nasıl zapdedecem bilmiyorum :sm_confused:

yanımda parfüm şişesi var. ondan çok korkar da kendisi.
her saldırıda sıkıyorum azıcık, korkup kaçıyor. yoksa bende başedemem o vahşiyle.

depemde birileri vardı yazamadım .
özge yaa senin kızın oynamaya başladı mı??
benimkin de ses seda yok.:mymeka:
valla dün sanırım içerde parti veriyodu..
sürekli içerden gıdıklayıp durdu..
bugün de ara ara hissediyorum

sen hiç mi hissettmiyosun :sm_confused:

yanımda parfüm şişesi var. ondan çok korkar da kendisi.
her saldırıda sıkıyorum azıcık, korkup kaçıyor. yoksa bende başedemem o vahşiyle.
ay o da bi manyak
parfüm şişesinden korkuyor :roflol:

vereliniortak

benim hissettiğim tam olarak biraz acı veren cok kısa vuruslar seklinde bazen de biraz daha uzun sürüyor içimde bişeyin oynadığını hissediyorum bazen , bazense benzetemiyorum bu değil diyorum.o sebeple tam olarak anladığım söylenemez.özge sende nasıl oluyor tam olarak

çok nadiren tırmalıyor gibi oluyor. o da genel de akşamın geç vakitleri akannehir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…