Otomatik Hesaplayıcılar, Hamilelik Gebelik Otomatik Hesaplayıcılar Gebelik Hamilelik Hesaplama Yöntemleri
burada her türülü hesaplama var canım bak..
bebişin bence gayet iyi bir killoda...
18. Hafta
• kemiklerinin büyük kısmı henüz lastik sertliğindedir ama zamanla sertleşir.
• bu haftadan itibaren bebeğinizin bağırsaklarında ‘mekonyum’ denilen dışkı oluşmaya başlar.
• bu dönemde bebeğinizin gözleri oldukça büyüktür ama zamanla normale döner.
• sık sık el ve ayak parmaklarını açıp kapar.
• bebeğinizin hareketlerini ilk olarak, karnınızda bir kelebeğin kanat çırpması gibi hissedebilirsiniz. ( bebeğin büyümesine paralel olarak hareketler güçlenecektir. )
• hissedilen hareketler tekmeleme, kol ve bacakların gerilmesi ve vücudun dönmesi olabilir. Bebeğinizin uykusu 20 dakika kadar kısa olabilir ve 2 saate kadar uzayabilir.
• bebeğinizin hareketlerini özellikle ilk kez hissetmeye başladığınızda, hareket etmediği endişesine kapılabilirsiniz. Ama bu zamanlarda sadece güçlü hareketler hissedilir.
• bu hafta bebeğinizin boyu 20 cm ve ağırlığı 210 gram civarına gelir.
Bence bebğin gayet normal.ama bı sorun olsa doktorun soyler canım zaten. Içini ferah tut sen
Benimki hiç sölemedi gramını:gitme:ya kızlar benim aklıma şey takılıyor bu gram konusu benim 207 grdı
11 inde gittiğimizde yani 18 hafta 1 günlük oluyorrrrr
bana az geldi birazzzz sizce normalmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii???????????????????????????????????????
ya doğru cnm benm de bu 18 hafta benim gittiğimde 19 a girmiştimmmm
ondan takıldımmm amannnnn herşeyi takıyorum ben kafaya neyse sağol cnmmmmmmm
anası büyümesin mümkünse dana gib olmuşum yine kızlar rekor bende 77 kg olmuşumm 2,5 kg almışımm
hepimiz öyleyız canım.Ben buraya telaşlarımı yazmak bıle ıstemıyorum diğer annelerıde telaş yaptırmayım dıye.Ben de panık yapıyorum herşeye.Çok normal.Allah hepimize sağlıklı bi şekılde bebeklerımızı kucağımıza almayı nasıp etsın:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
tek başınayken zor olur ama eşinle bir yere giderken ona verirsin 9 ay ben taşıdım sıra sende dersin hoopp bitti...
evde de içine koy çocuğuişini yap bir yere gittiğinde onun içinde uyur..arabada bebek güvenliği için zaten kullanmak zorundasın..[/QUOTE araç için ondan alcam ama taşımak için başka daha hafif bişi bulmam lazım benim koca hep yanımda diill 9 aydan sonrada öyle bi lükse sahip olamicam yine taşımaya devam şuu hani omuzundan atmalı şal gibi görünenler var sırf kumaş karnını üstünde taşıyosun hafif olduğu kesindee çocuk içinden düşcekmiş gibi görünüyo sanki
ohhh doydum geldim bugün güseldi neyse ki yemekler delikafadulden
tek başınayken zor olur ama eşinle bir yere giderken ona verirsin 9 ay ben taşıdım sıra sende dersin hoopp bitti...
evde de içine koy çocuğuişini yap bir yere gittiğinde onun içinde uyur..arabada bebek güvenliği için zaten kullanmak zorundasın..[/QUOTE araç için ondan alcam ama taşımak için başka daha hafif bişi bulmam lazım benim koca hep yanımda diill 9 aydan sonrada öyle bi lükse sahip olamicam yine taşımaya devam şuu hani omuzundan atmalı şal gibi görünenler var sırf kumaş karnını üstünde taşıyosun hafif olduğu kesindee çocuk içinden düşcekmiş gibi görünüyo sanki
ama onları 9 aydan sonra nasıl taşıcaksın??omuzların mahvolur ...9 aydan sonra bebek arabası kullanmak iyi olacak galiba...
anne olmak ne kadar zor yaaa..cennet ayaklarının altında diyorlar ya doğru valla..
sende yi cokacimcoookbende acıktım ya
sende yi cokacimcoook
cosmopoli tecrübeli annelere soru sorduğumuz sayfaya yaz bakalım ne cevaplar gelcek..
ama onları 9 aydan sonra nasıl taşıcaksın??omuzların mahvolur ...9 aydan sonra bebek arabası kullanmak iyi olacak galiba...
anne olmak ne kadar zor yaaa..cennet ayaklarının altında diyorlar ya doğru valla..
9.aydan sonra tekerlekli araba puset alırım heralde.benim bebişe annem bakcak benim izin bitince aşısına falan o götürür muhtemelen annem 58 yaşında kadın nasıl taşısınki oto koltuğunu elinde.çok ağırdı kızlar gerçekten kraftındı iki çeşit baktım ikiside ağırdı aslında dandik markalaramı baksak onlar hafif olur
gü-nay-dın güzeller ben hasta oldum yaaaaaaaaa
boğazım şiş içim yanıyo sanki balgam var burnum akıyoooooo
offfff offfffff bi dekan geldi ya boğazımdan ondan korktum tahrişşş olmuş sanırımmmmmmmmmafoldumben çok kötüyümmm çokkkk
canım bende hiç memnun diilim hele kan verme konusunda zaten çoookkkk korkağım ben kan vereceğim günün gecesi uyuyamam korkudan acıyacağından deyil fobi işte neyse mesela ikili test yapılcak ücüde istiyo üç kez kan veriyorum üçlü test yapılcak üçüde istiyo allahtan 4 lü testi sadece biri istedi :) şimdi şöyle bir dr um la aynı hastanede çalışıyoruz ve daha ben evlenmeden bile hadi evlen sana bir çocuk doğurtayım seni anne yapmadan emekli olmayacağım falan diyordu ve tedavimi o yaptı gebelik için yani ona gitmek zorundaydım amaaa onun ultrasonu galubeladan kalma muayenehane deki yani e tabi bunu ona diyemedim bari dedim başka bir dr var tanıdığım ona gidim dedim onun usg çok iyi ondan faydalanmış olurum dedim ve ikinci dr a başlamış olduk üçüncü dr a ise bir gece hafif kanamam olmuştu özel bir hastaneye gittim ordada tanıdık çıktı dr ve şu tarihte gel bu tarihte birdaha gel dahada ben gelmiom sana diyemedimişte böle kaydirigubbakcemile3
bende senlen aynı derttenim benim eşimde jandarma malesef tain çıktı benim doğumda bi evim bile olmucak malesef hayal bile kuramıyom 30 haziran doğum 1 temmuz ilişk kesip 15 gün sonra tain çıkan yere doğuya gidicez tabe eşimin bizi götürebileceği bi yer olursa oda malesef senin en azından evin var ben yatak bile alamıyom nereye nasıl bi eve gidicem belli deiil offf askerle evlenmek zorrrrüçüncü dr u bırakamam sadece o geceleri bakabiliyo geceleri hastanede olduğu için diğer dr lar akşam en fazla 7 ye kadar bakabiliyo 7 den sonra yoklar m.hanede.benim eşimin işi eve 3 saat uzakta eve gelesiye 8:30 oluyo saat.onu bırakırsam kociş bebek doğana kadar hiç göremicek bebişi o zamanda çok garip oluyo sağolsun.bebeği ilk kez ultrasonda görene kadar hiç baba olcak gibi davranmıyodu bebişi gördükçe babalığa biraz daha hazır hissediyo baba adayları bizim gibi deyilki bizimki herşeyden önce içgüdüsel oysa babalık sonradan öğreniliyo.birde eşim doğumda yanımda olamayabilir yurtdışında olabilir onun için lazım bizimkine arada bebişi görsün bari istiyorum hatta eşim bi vaarrrr bi yookkkk gebelik bulantılarım sırasındada yoktu yanımda 1 ay o geldiğinde zaten geçmişti mart ayından mayısa kadarda yok ve galiba doğamda yaramı deştinnnn:çok üzgünüm:
allah onları başımızdan eksik etmesinde gitsin gelsinler zaten ben hergün eve gelmemesine alıştım üst üste geldimi banada geliyolar kendime zaman ayıramıyomsiz şükredin yine halinize benim eşimde sürekli afyona gidiyor haftada 1 gece kesin yok ve benim annemde burda değil yapayanlız kalıyorum gece evde ama bizim için işte ne yapalım onlarda bizim için çalışıyorlar
hayırlısı olsun inşallah doğumda yanında olurevet eşim deniz asbyı.:ecrin_bebek: tedaviyle oldu zatenyerimseniben
kaç kilo aldınki toplam
dışardan söle cokacimcoookben hazıra konmak istiyom amacokacimcoook
dışardan söle cokacimcoook
Slm kizlar oglusumla karnimizi doyurduk sizlere bi bakalim dedik.
Nasilsiniz bakalim ilk bebek sahibi olucaklar ne buyuk telas ve neyi nasi yapmasi gerektigini bilememe durumu var.Ama inanin hic stres ve telas yapicak bi durum yok herseyi yavas yavas alirsiniz.Her disari ciktiginizda bikac esya alin yeter zaten.Ayrica kucuk beden kiyafet cok almamanizi tavsiye ederim cunki en fazla 1 ay giyebiliyolar sonra hemen boy atip kilo aliyolar cunki.
Arabalar icin olan koltuklarsa tasimak gercekten cok zor oluyor zaten kendileri agir icinde bide bebek olunca cok agir oluyolar.Ben hic tasiyamazdim hep esim tasirdi.Hatta oglusum 5 aylik olduktan sonra arabada kaldi hep sadece arabada oturcagi zaman kullaniyoduk.Sonrasinda kucagimda tasiyodum oglusumu.guclubacismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?