2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hamilelerin yasal hakları neler arkadaşlar?

şunu biliyorumki,

Doğum yapacak personele, doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta ücretli doğum izni verilir. Çoğul gebelik halinde, doğumdan önce çalıştırılamayacak 8 haftalık süreye, 2 hafta süre eklenir. Bu sürelerin başlangıcı ve doğumun gecikmesi hali, doktor raporu ile belgelenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktor onayı ile, doğum yapacak personel isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar çalışmaya devam edebilir. Bu durumda, doğum öncesi çalışılan süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Doğum yapan personele, 1 yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için ış Kanunu gereğince, günde 1,5 saat ücretli emzirme izni verilir.

ama bu noktada benim merak ettiğim nokta şu:

bu sürenin başlangıcını nasıl ve kim belirleyecek?

SAT'a göre oturup hesaplarsak hesap ortada o zaman mesela ben 12 nisanda doğumdan önce 8 haftalık iznimi başlatmalıyım. Ama doktorum böyle bir zaman tespit etmedi. Dolayısıyla hangi haftaya kadar raporla işe gelmeyebilirim, hangi haftada rapor işe yaramaz, otomatikman izin başlar bileniniz cevap vereniniz çıkarsa çok sevinicem.

canım doğum öncesi 32. haftalık rapor sata göre belirleniyor bildiğim kadarıyla

DıKKAT, ıMDAT HELP,YARDIMM, canlar az önce dondurma yedim akşama tavuk balığı getircek eşim birşey olurmu eyvahedigeldismile

zeynep özellikle senden çok umutluyum, acil cevap lütfen.
doğum sonrası izin kullanmak istiyorum, ama raporlada bi yandan işe gelmiym diyorum, çünkü çalışma şartım çok ağır ve hamilesin sana özellikli davranalım, insaf edelim diyen yok. öplen yöneticim haftasonuda çalışmaya geliceksin dedi, üstelik tansiyonumda artık yükseliyor, durumum cidden kötü. Yöneticim, bu beni ilgilendirmez dedi. Bende bari rapor alıym diyorum ama izin otomatikman başlarsa bir anlamı kalmıycak ve ben doğum sonrasına saklayamıycam izin hakkımı.

valla cnm cok begendım bu soruyu cevabını bende beklıyoruumm zeynepppppp cım bence bunu en gusel sen cevaplıcaksnnn imdaat diyorummm ve cevabı sana bırakıyorum

Canım 32. haftada sigortaya gidip raporunu onaylatman gerekiyor. Eğer seni takip eden doktor yada hastane ssk anlaşmalıysa zeten bu rapor işini onlar halledebiliyormuş. Ama değilse mesela benimki değil 32. haftada ssk doktoruna gidip 37. haftaya kadar çalışabilir raporu almak ve bunu sigortaya onaylatmak gerekiyor. Yani 32 haftada izne çıkacaksanda yada 37. haftaya kadar çalışıcaksanda bu işlemleri 32. haftada yaptırman gerekiyor bilgine

Canım senı yanıltmak istemem ama bana sorarsan satın belli değilse bıle.ultrason olçümlerine gore bı doğum tarıhı vardırmesela.o baz olarak alınabılır.Ona gore gereklı zamnda gıdıp raporunu alırsın.ama dıyelım çocuk erken doğdu yanıyo tabı ızınler.Hemen doğum sonrası ızne geçiyo bu dezavantaj bencede.Yenı kanunla bu gıderılecek ama nerdeee.Daha ne zaman çıkacağı bellı değil.

Kızlar ben de mi küssem size yaww.. alsanaalsanasmile
Bişi sordum bi cevap vermediniz ama... ağlamak istiyorum ama ya...
Herkes pompa aldı mı....
hemen küs celine,sonuc iyi oluyor denenmistir
ben almadim alacagim daha acaba alanlar manuelmi elektrikli pillimi aldi

Bana doktor 3 mayıstaki kontrolumde yazıcağını söyledi raporu bende mayıs sonuna kadar çalışabilir raporu istiyorum kaç hafta kalıyosa işte geriye haziranda evde olmak istiyorum bilmiyorumkismile

canım doğum öncesi 32. haftalık rapor sata göre belirleniyor bildiğim kadarıyla

ben 32 değil, 36 da çıkıym istiyorum. bebeğimle 1 ay fazla vakit geçiriym hiç değilse diye. Ücretsiz alamıycam, bu durumda 2 aylık bebeği evde bırakıp gelmem gerekecek. çıldırıcam valla.

doğum sonrası izin kullanmak istiyorum, ama raporlada bi yandan işe gelmiym diyorum, çünkü çalışma şartım çok ağır ve hamilesin sana özellikli davranalım, insaf edelim diyen yok. öplen yöneticim haftasonuda çalışmaya geliceksin dedi, üstelik tansiyonumda artık yükseliyor, durumum cidden kötü. Yöneticim, bu beni ilgilendirmez dedi. Bende bari rapor alıym diyorum ama izin otomatikman başlarsa bir anlamı kalmıycak ve ben doğum sonrasına saklayamıycam izin hakkımı.

Ayyyyyy bende sölemeye utanıyodummm şimdi bi arkadaş gitti bana almaya da :lepi:
Canım çok pis magnum çekti :kedi:

ayy delirdim yicem diye en sonunda yedim rahatladım bende magnumla cornet arasında kaldım cornette kullandım hakkımı olumunekankayizsmile

kızlar ya benim bebeğim 10 dan fazla hareket ediyo bu normalmiki çok tekmeliyo 10taneden fazla hareket etmemesimi gerekiyo içime bi kuşku düştü şu yazıdan sonra

bu arada hamileliğiniz sigorta kurumuna bildirilmediği sürece izin otomatik olarak başlar diye birşey maalesef yok hatta bu işlemleri zamanında yaptırmazsanız doğum parası almanızda imkansız oluyor (doğum parasından kastım doğum iznindeyken işveren yerine devletten alacağımız maaş) Benim görümcemi çalıştığı yer uyarmamıştı ama zaten işvereni maaşını izindeykende verdi. 32. Haftada analık kağıdı açtırmadığı için devletten maaş alamamıştı. dediğim gibi işvereni zaten maaşını esmediği için sorun olmadı ama devlettende alsa süper olurdu. Onların şirketi hem kendi maaş vermeye devam ediyor hemde devletten aldığını geri istemiyor

uklam tavuk balığı içinmi soru işareti çaktın ayy garip bir balık iştee sevmiyorum ama işgenceyle yediriyor eşim. sorun 5 dk önce yedim dondurmayı saat 19:30 ila 20:00 arası gibi balığı yeriz birşey olurmu

Ayy ben de dün bütün akşam internetten bunu araştırdım ama anlamadım bişi... bi sürü bişiler yazıyooo.. şimdi 8 nisan da alacağım raporu ben, işyerime vereceğim... bakalım ne diyecekler, ne olacak göreceğiz.. sonra da 37. de bi daha rapor alacakmışım sanırım onu da sigortaya götürecekmişim... ama çok da bilmiyorum.. sırayla öğreneceğiz sanırım.heheh sempatiksalakcinni

balık bayat değilse bisiycik olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…