aynı benim bebeğiminde seninki gibi oldu 2li test yaptırmaya gittik eşimle ufak olduğu için haftaya gel dedi tam bi hafta sonra gittik 5.5 cm olmuş ozaman yaptı.tam 11 haftayı doldurman lazımmış hatta şimdi sonuçlarımı almaya gidicm inşallah güzel çıkar
Allah herkesin kalbine göre versin. Ama ben sezeryandan korkuyorum inşallah normal doğum yapabilirim.
Allah herkesin kalbine göre versin. Ama ben sezeryandan korkuyorum inşallah normal doğum yapabilirim.
hazır topiğimiz bu kadar kalabalıkken (14 kişi) okuduğum bi makalenin şu kısmını sizinle de paylaşim canlarım..
"Normal doğumun Sezaryen doğuma olan üstünlükleri
1) Normal doğum doğal ve fizyolojik bir süreç, sezaryen ise gerektiğinde kullanılabilecek bir ameliyat
2) Normal doğumdan hemen sonra bebek ile doğrudan tensel ve duygusal iletişim mümkün, sezaryende bu ilişki daha geçe erteleniyor
3) Normal doğumdan sonra normal yaşama ve aktiviyeye geçiş çok hızlı ve erken, sezaryenden sonra bu süreç daha geç
4) Normal doğumda annenin kanama, enfeksiyon, organ ve doku hasarı, pıhtı oluşumu riski sezaryenden daha az
5) Normal doğum hem kişisel hem de genel sağlık bütçesi için sezaryenden daha ekonomik
Sezaryen doğumun Normal doğuma olan üstünlükleri
1) Sezaryende planlı doğum mümkün, normal doğumda belirsiz, böylece annenin gebeliğini takip eden doktor tarafından doğurtulması daha olası, geceyarısı veya tatil günlerinde ani süprizler daha az olası
2) Sezaryen 30 dakika sürüyor, normal doğum ise ilk gebeliklerde 10-12 saati buluyor
3) Sezaryen epidural veya genel anestezi nedeniyle ağrısız, normal doğumun ise epidural anestezinin başlatıldığı 3-4 cm’lik rahimağzı açıklığa kadar olan bölümü bir miktar ağrılı
4) Sezaryende vajen kesisi(episiyotomi) yok, normal doğumda ise bu bir olasılık
5) Sezaryenden sonra ilerde idrar kaçırma ve genital organ sarkması riski normal doğuma göre daha az"
böyle işte..size de fikir olsun a.s
benim şu an doğum korkum yok ama normal doğumdan çok tedirgin oluyorum,
doğuramazsam da son dk bebeğimi vakkumla felan alırlar diye, sakatlık riski çok yüksek oluyor, hatta benim görümcem vakkumla alındığı için, işitme engelli ....
doktor farklı bişey demezse, niyetim sezeryan,
normal doğum sancılarına katlanıp, üstüne bir de, sonrasında idrar kaçırma ve genital organ sarkması riski olması gözümü korkutuyor açıkcası.
bu idrar kaçırma olayına karşı kegel egzersizleri (vajen kaslarını çalıştırma) yapmayı ihmal etmeyin kızlar, çünkü sezeryan yapanlar da dahil olmak üzere pek çok kadında ileriki yaşlarda idrar kaçırma görülüyo (ama normal doğumda daha fazla).. o yüzden her gün oturduğunuz yerde kegel egzersizleri yapmayı alışkanlık haline getirin yerimseniben
Uklacım öyle düşünme şimdi herşey nekadar değişti hem tecrübeli bi doktor ve iyi bir hastane olduktan sonra herşey yolunda gider.
recepcim bende sezeryan kesisinden korkuyorum. Hem vajendeki iyi bir doktor tarafından yapıldığı sürece çok daha az dikişli ama sezeryan yeri bana daha geç iyileşir gibi geliyo ve sanki daha çok acıyo gibi geliyo.
Ne bileyim işte öyle bide ben sezeryanda olsa epudral isterim bebişimi benden önce herkezin görüp benim enson görücek olmam hoşuma gitmiyor nedense :)
Uklacım öyle düşünme şimdi herşey nekadar değişti hem tecrübeli bi doktor ve iyi bir hastane olduktan sonra herşey yolunda gider.
recepcim bende sezeryan kesisinden korkuyorum. Hem vajendeki iyi bir doktor tarafından yapıldığı sürece çok daha az dikişli ama sezeryan yeri bana daha geç iyileşir gibi geliyo ve sanki daha çok acıyo gibi geliyo.
Ne bileyim işte öyle bide ben sezeryanda olsa epudral isterim bebişimi benden önce herkezin görüp benim enson görücek olmam hoşuma gitmiyor nedense :)
kegel egzersizi ne oluyor canım benim.
sıkıp, bırakma gibi bişey mi?
evet simnilcim, doğru kasları öğrenmek için şu yöntemi uygulayabilirsin..tuvalete gittiğinde idrarını yaparken bikaç saniye idrarını tut bırak tut bırak..bunu hemen her tuvalette uygulamayı alışkanlık haline getir ve sonra günlük yaşamında oturduğun yerde de aynı şekilde vajen kaslarını sıkıp bırakabilirsin..aslında baya önemli ve ihmal edilmemesi gereken bişey..
bende normal dogum dusunuyorum bebegımın dogdugu anıo gormelıyım onu benden once kımse gormemelı sınır olurummm...
ınsallah bı aksılık olmazda normal dogum yapabılırım..
uklacım kadıkoyde bı yer buldum hamıle kıyafetlerı pantolon, etek ve elbıse yaklasık 9 tl ve yanında ıkınsınıde 1 tl karsılıgınd averıyorlar. ortalama foyatı 45-50 tl ye gelıyor.. kadıkoy mc donalds ın yan sokagında hemen
kız yavas yaz biraz, ay nasıl hızlı yazmıışş kaydirigubbakcemile3
bende normal dogum dusunuyorum bebegımın dogdugu anıo gormelıyım onu benden once kımse gormemelı sınır olurummm...
ınsallah bı aksılık olmazda normal dogum yapabılırım..
uklacım kadıkoyde bı yer buldum hamıle kıyafetlerı pantolon, etek ve elbıse yaklasık 9 tl ve yanında ıkınsınıde 1 tl karsılıgınd averıyorlar. ortalama foyatı 45-50 tl ye gelıyor.. kadıkoy mc donalds ın yan sokagında hemen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?