2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
esra tamam bide dediğini uygulayım.evet normalde çok hareketliydi taki pazar gününe kadar kızılaya alışverişe gittim ama çok dolaştım.ogünden beri hareketleri azaldı..

canım bebeklerin en hareketli dönemi 24-28 haftaları arasında
çünkü suyu ve yerlerinin en bol olduğu zaman
ondan sonra gelişimleri hızlandığından yerleri azalıyor
bendede eskisi gibi taklalar atmıyor ama dirseğini kolunu bacağını ittirip duruyor
yani hareket sayısında azalma olmadı, aşağıdaki yazıyı oku
eğer hareket sayınız tutmuyorsa ara doktorunu sitreste yapıp aklına kötü şeyler getirme

Bebek hareketi sayma
Anne adaylarını en fazla endişelendiren konu doğal olarak bebeklerinin iyi ve sağlıklı olup olmadığıdır. Karın duvarında rahimin içini gösteren bir pencere olabilseydi bu endişelerin çoğu yersiz olurdu ancak ne yazık ki böyle bir olanak yok. Ancak bebeğin içeride keyfinin yerinde olup olmadığı konusunda fikir verebilecek son derece basit bir yöntem var. O'nun hareketlerini takip etmek ve saymak. Bu yöntem hem çok kolay, hem herkes tarafından her yerde yapılabilir hem de bedavadır.

Gerçekten de gebeliğin son 3 aylık döneminde girdiğinizde gün içinde bebeğinizin hareketlerini takip etmek ve saymak onun karnınızda iyi olduğunu göstermesi açısından önemli ipucu verebilir. Bunun için ideal olan genelde en çok aktif olduğunu bildiğiniz günün hemen hemen aynı saatlerinde sayma işlemini yapmaktır. Bu işlemi yemek sonrasında yapmak daha avantajlıdır. 28-30. haftadan önce bebek hareketlerini saymaya çalışmanın pek bir anlamı yoktur.

Bebek hareketi saymada değişik yöntemler vardır. En sık kullanılan yöntem oturur ya da sol yana yatmış pozisyonda iken hareketleri saymaktır. Vücut hareketi, seyirme tekme gibi tüm hissedilebilen hareketler geçerlidir. Eğer bebeğiniz bu şekilde saatte 4-5 hareket yapıyorsa ya da 2 saat içinde fark edebildiğiniz hareket sayısı 10 civarındaysa sorun yoktur. Eğer bebeğinizin hareketleri azalmış gibi görünüyorsa kalkıp 5-10 dakika yürüyün, meyve suyu, tatlı, çukulata gibi birşeyler atıştırın, 2-3 bardak su için ve yeniden deneyin. Eğer hareketler hala düzelmemiş ise doktorunza bilgi verin.

Özellikle gebeliğin son dönemlerinde hareket sayılarında belirgin bir azalma fark ederseniz ve 2 saat içinde hissettiğiniz hareket sayısı 10'dan az ise doktorunuza bilgi vermeniz ve gerekirse bebeğin kalp atışlarının NST adı verilen yöntem ile monitörize edilmesi gerekebilir.

Eğer bebeğinizin öğrendiğiniz ve alışkın olduğunuz hareket düzeninde belirgin bir değişim yoksa çok büyük bir olasılıkla bebeğinizin keyfi yerindedir
.

esra tamam bide dediğini uygulayım.evet normalde çok hareketliydi taki pazar gününe kadar kızılaya alışverişe gittim ama çok dolaştım.ogünden beri hareketleri azaldı..

ben de önceki gün çok yorulmuştum. bi bağlantısı olabilir mi acaba eyvahedigeldismile

yorulmuşsun annesi,ondandır,kızılay kalabalığında korkutmuşsun ufaklığı :))
önce uzanıp dinle onu,panik yapacaksan da sonra yap,sen panik olunca korkup büzülüyor yavrucak..
dene ve sonucunu yaz mutlaka..
bir de evde kulaklık varsa müzik dinlet kulaklıkla,o da çok işe yarıyor..

ben de önceki gün çok yorulmuştum. bi bağlantısı olabilir mi acaba eyvahedigeldismile

doktor söylemişti,yorgunluk ve stres halinde hareketleri azalır diye..
yorgunluktandır.. gerçi onlara göre herşey normal ama -tatlicadiarzu-

teş.ederim kızlar.şimdi bi uygulayım bakayım dinleyim oğlumu..işallah önceki gibi hareket eder.size haber veririm

doktor söylemişti,yorgunluk ve stres halinde hareketleri azalır diye..
yorgunluktandır.. gerçi onlara göre herşey normal ama -tatlicadiarzu-

allahh ben de hatice laf aasında normaldir sanırım ama doktora git yazmışım. bu doktor ruh yaptı beni yakafamçokkarıştı

meraba haziran annişleri nasılsınızzzzzzzzzzzzzzzz

meraba haziran annişleri nasılsınızzzzzzzzzzzzzzzz
a.s. teşekkürler,sen nasılsın?

merhabaa.s. arkadaşlar alpin premama alacak olanınız vasa 56 TL ye budum. kargo da bedava. botanik ecza diye bi site

bana kayısı çekirdeği yağı kullan dedi doktorum,sonra güvendiğim bir aktar da karışım yaptı,kayısı çekirdeği-kakao-susam yağı karışımı..
ben de içimdeki kimyageri uyandırıp niveanın pamuk özlü vücut yağıyla karıştırdım,kırkpınar güreşlerine katılabilecek bir kıvam elde ettim:)))))
sabah akşam sürüyorum:))
acaba denesem mi ki şu dediğin kremi de bilmiyorumkismile

Ne kadarda cok haziran 2010 annesi varmis harika:lepi:

hoşgeldin bero a.s.
bizim ufaklıklar ağzımızdan çıkacak kadar hareketli bu ara,böyle devam ederse ağzımızdan çıkacaklar,nisan annesi olcaz hepimiz kaydirigubbakcemile3

ben de kakao yağı, badem yağı, zeytin yağı kullanıyorum ama inan ki vıcık vıcık. sürüyosun kuruyana kadar öleee dolaşıyosun. yağı içime çektiriyorum yani -tatlicadiarzu- ben az önce bu kremi forumda da araştırdım. kullanıp memnun kalanlar var. adam kızı için yapmış ve garanti veriyorum diyordu. en önemlisi içinde zararlı kimyasallar yokmuş. annem söylemişti bana da aldım ama o zaman daha 3 aylıktı. şimdi alacam. sabah yağı akşam kremi sürerim olmazsa. ama önce şu siteyi bi araştırayım. ödeme nasılmış.

valla esssraaa cım bende senin gibi hayal ediyorum,kilo sorunun yok sporla hallederim kendime güveniyorum ama çatlaklar konusunda yorum yapamıcam artık:1no2:

bende çook iyiyim esracım sizlerde iyisiniz gördüğüm kadarıyla 31. haftanızdan 3 gün almışınız bizde 30 haftamızdan 2 gün aldık çok şükür kaç yıllık evlisiniz çok bekletttimi sizi yaramaz kızmı erkekmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…