Canım bütün jinekologlar aynı değil onlarda kendi aralarında gruplara ayrılıyor bazıları onkolok bazıları tüp bebekçi bazıları yüksek riskli gebelik uzmanı falan gibi. Mesela bazı doktorlar sadece bu tarama testlerini ayrıntılı ultrason incelemesini ve amniyosentezi yapıyor ama gebelik takip etmeyebiliyor. Zaten 3 lü yada 4 lü testte herşey normalse bile kendi doktorun muhakkak başka bir göz daha görsün diyecektir ve seni yönlendirecektir. Genelde öyle yapıyorlar. Kadıköy şifaya giden bir iki arkadaşımı tarama testleri için benim doktoruma göndermişti doktorları. Sen kime gidiyosun egemen hanıma mı??sırf bu konuda uzman kişilerin alanı ne oluyor?
Kadın doğumcudan farklı bir isimleri, ya da uzmanlık alanları mı var?
Kadıköy Şifa'ya gidiyorum ben, orası doğumda uzmanlaşmış iyi bir hastanedir aslında.
Ama yine de özel hastane olunca, gerekli gereksiz herşeyi mi istiyorlar acaba diye kuşku duydum şimdi.
simnil bu arada doktorunun söylediği sonuç bana tuhaf geldi bildiğim kadarıyla ikili testte kramozom anomalisine bakılıyor. (buda zaten down sendromu yada halk arasındaki adıyla mongol bebek olup olmadığı demek) Yani mongol bebek olasılığı 5 bin küsür down sendromu olasılığı 11 bin küsür bana değişik geldi.
Benim testimin sonucunda birinci değer 1/700 ikinci değerde 1/23989 çıktı . Doktorumda bana benim yaşımda ve benim şartlarımda 700 gebeden birinde bu olasılığın olduğunu ama sonuçlarım incelendiğinde bendeki riskin 23989 gebelikte bire düştüğünü bununda çok iyi bir sonuç olduğunu söyledi.Yani öyle ayrı ayrı bi risk vermedi.
bende 26 yasındayım kıslr bu dedıgın 3lü 4lü test yaşı ılerlmş olnlr ıcınmı gecrlı simdi anlmdım ılk hmllgm oldgu ıcın
Canım bütün jinekologlar aynı değil onlarda kendi aralarında gruplara ayrılıyor bazıları onkolok bazıları tüp bebekçi bazıları yüksek riskli gebelik uzmanı falan gibi. Mesela bazı doktorlar sadece bu tarama testlerini ayrıntılı ultrason incelemesini ve amniyosentezi yapıyor ama gebelik takip etmeyebiliyor. Zaten 3 lü yada 4 lü testte herşey normalse bile kendi doktorun muhakkak başka bir göz daha görsün diyecektir ve seni yönlendirecektir. Genelde öyle yapıyorlar. Kadıköy şifaya giden bir iki arkadaşımı tarama testleri için benim doktoruma göndermişti doktorları. Sen kime gidiyosun egemen hanıma mı??
kıslr demiştım ama bilglndrn lütfen
kıslr demiştım ama bilglndrn lütfen
Evet.
Senin doktorun kim, nereye gönderiyorlar?
canım benim doktorum prof.dr.rıza madazlı , genelde atıl yüksel yada rıza madazlıya gönderiyolar ama bir şüphe duyarlarsa bu doktora yolluyolar bildiğim kadarıyla. Bu şekilde isim yapmış başka doktorlarda var herhalde herkes kendi hocasına yolluyordur.ama dediğin gibi şifa bu konuda oldukça iyi bir hastane kendi bünyelerindede danıştıkları uzmanlar vardır. Benim arkadaşlarımın yaşları senden biraz daha büyüktü. Sen üçlü testi falan bi yaptırda belkide gerek kalmaz başka bi hocaya gitmene. Takma şimdiden kafana içini ferah tut.
teşekkürler tatlım.
öptüm seni.
Bu arada sen ilk yaptıranlardansın 2'liyi bebişin cinsiyeti hakkında bişey demedi mi dr?
kıslarrrrrrrrrrr evim tertemiz olduuuuuuuuuuuu..üzerimden nasıl bir yük kalktı bilemesiniz..şimdi bıcı bıcıda yaptım aldım elime ıhlamuru foruma geldim..ay utanmasam temiz halinin resimlerini cekip duvara asıcammmkaydirigubbakcemile3
sizlerden ne haber bakemsositososito
kıslarrrrrrrrrrr evim tertemiz olduuuuuuuuuuuu..üzerimden nasıl bir yük kalktı bilemesiniz..şimdi bıcı bıcıda yaptım aldım elime ıhlamuru foruma geldim..ay utanmasam temiz halinin resimlerini cekip duvara asıcammmkaydirigubbakcemile3
ben ve eşim doktora yalvaran gözlerle bakınca söyledi. Kız sanırım ama yanılma ihtimalim çok yüksek bu nedenle şimdilik kendinizi alıştırmayın dedi. Ben sana bunu sabahta yazmıştım sen niye listede bi ben varım dediğin zaman ama gözünden kaçtı herhalde :)
bizim evler hala pis nolsun bacımkocan geldımı:hulya:
nasıl kıskandım şimdi senin evi
benim ev kalktı gidiyor, yarın eşim evde olursa onunla temizleyeceğiz
şu an makinaya bile zor çamaşır attım, ölüyorum baş ağrısından
hadi sana geçmiş olsun darısı benim evin başına inşallah.
kızlar merhabalar..nasılsınız...
bende bugün 2li testi yaptırdım..100tl ye.....
bebişimi gördüm yüzüstü yatıyordu....cinsiyeti falan sormadım aman sağlıklı olduğunu öğreneyim yeter dedim....
size ipucu vereyim...bebeğin cinsiyetine bakarken kız ise 3 çizgi gözüküyor..erkek olunca bariz çıkıntı belli oluyor...
2hafta sonra tekrar gidicem belki o zaman bakar cinsiyetine drumuz...yine heyet raporu verecekmiş....bu yılı raporla geçiricem galiba....
ya kızlar birde benim canımın çağla istemesi ne zaman geçecek.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?