2010 Haziran anneleri doppler şartmıdır?

srmrh

Guru
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2010
167
1
296
İstanbul
öncelikle herkese merhaba.aranıza yeni katıldım.ama hepinizi çok iyi tanıyorum.çünkü yaklaşık 6 aydır siteyi takip ediyorum.ve haziran annesi olacağım için özelliklede sizleri takip ediyorum.daha önce üye olmadım çünkü bilgisayar başından kalkamamaktan korktum:) ama artık dayanamadım.gelelim asıl konuya
bu cuma randevum var.bu haftalarda doppler istiyorlar ama bazı dr lar hastaya biırakıyor ya.eğer bu cuma dr bana bırakırsa ne yapmalıyım?yani sizce doppler şart mıdır?sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

evet ayrıntılı ultrason.çok sağolun cevaplar için.:)
ve hoşbulduk:)

Son düzenleme:
şart değil ama pek çok doktor yapılmasını uygun görüyo benim bildiğim kadarıyla..çünkü ayrıntılıda bebeğin bütün organları kan akışı filan inceleniyo sağlık durumu daha iyi anlaşılıyo..ayrıca bebeğinin yüzünü de görüyosun-ki bence bu kısmı çok zevkli..benim dün ayrıntılım vardı mesela, biz oğlumuzu daha çok babasına benzetiyoz şimdi resimlerinden:) ayy bi de kocaman esnediki çok tatlıydı:)
benim ikili ve üçlü testlerim normal çıkmıştı bu da normal çıkınca doktor "artık anomali riskimiz tamamen bitti" dedi..
eğer imkanın varsa gir derim..maddi açıdan endişe ediyosan, ben dün 50 tl ödedim ama başka şehirlerde 200-300 ödeyen arkadaşları da duydum, onu da iyi öğren derim..nerde ne kadara yapılıyo diye..
kolay gelsin canım..
(buarada küçük not: dopplerle ayrıntılı ultrason aynı şeyler değil yerimseniben )

bende ayın 18 inde ayrıntılı ultrasona giricem dr um benden mutlaka istedi tabiki bizde yaptırmaktan yanayız insan herşeyi merak ediyo özellikle sağlığını benim gidiceğim yerin fiyatı 220 tl cd ve resimlerle beraber umarım herşey hepimiz için yolunda gider

şart değil ama pek çok doktor yapılmasını uygun görüyo benim bildiğim kadarıyla..çünkü ayrıntılıda bebeğin bütün organları kan akışı filan inceleniyo sağlık durumu daha iyi anlaşılıyo..ayrıca bebeğinin yüzünü de görüyosun-ki bence bu kısmı çok zevkli..benim dün ayrıntılım vardı mesela, biz oğlumuzu daha çok babasına benzetiyoz şimdi resimlerinden:) ayy bi de kocaman esnediki çok tatlıydı:)
benim ikili ve üçlü testlerim normal çıkmıştı bu da normal çıkınca doktor "artık anomali riskimiz tamamen bitti" dedi..
eğer imkanın varsa gir derim..maddi açıdan endişe ediyosan, ben dün 50 tl ödedim ama başka şehirlerde 200-300 ödeyen arkadaşları da duydum, onu da iyi öğren derim..nerde ne kadara yapılıyo diye..
kolay gelsin canım..
(buarada küçük not: dopplerle ayrıntılı ultrason aynı şeyler değil yerimseniben )

maşallah ya :) çok şükür maddi problemim yok aslında bende görmeyi çok istiyorum ama ayrıntılı ultrasonda bebekler daha rahatsız oluyomuş diye duydum o yüzden pek yaptırmaktan yana değildim.ama sen gerçekten çok uygun yaptırmışsın.çünkü bi kaç ay önce bi arkadaşım yaptırdı sanırım 250 civarıydı.hatta birlikte araştırdık ama uygun yer bulamadık.sen istanbulda mı yaptırdın? ayrıca ben medicanaya sibel hanıma gidiyorum.ordada yapılıyo diye duydum ama emin değilim.

ben ordudayım canım, özel hastaneye gidiyorum burda ve doktorum kendisi yapıyo..
zaten doktorun seni kendisi yapmıyosa da uygun bi doktora yönlendirecektir..
buarada ben bebeklerin rahatsız olduğuyla ilgili bişey duymamıştım,hatta benimki baya sakindi ayrıntılıda..
kolay gelsin sana,umarım sağlıkla alırsın bebeğini kucağına..

ben ordudayım canım, özel hastaneye gidiyorum burda ve doktorum kendisi yapıyo..
zaten doktorun seni kendisi yapmıyosa da uygun bi doktora yönlendirecektir..
buarada ben bebeklerin rahatsız olduğuyla ilgili bişey duymamıştım,hatta benimki baya sakindi ayrıntılıda..
kolay gelsin sana,umarım sağlıkla alırsın bebeğini kucağına..

ilgilendiğin için çok saol.inşallah hepimiz sağlıkla alırız kucaklarımıza:)

oncelikle hosgeldin canim
ben insallah gelecek hafta girecegim dopplere.hem dr. onerdi hem de ben gereken ne varsa sagligiyla ilgili bilmek istiyorum ondan.ama girip girmemek tamamen sana bagli.

canım şart değil ama bir çok dr öneriyor kendileri dışında başka bir dr gözüyle bakılması için
drmuzun göremedği bi şey varsa diye
ben bugün yaptırdım çok şükür bi problemimiz yok sağlığımız iyi
yaptırsan iyi olur, hem cd de uzun uzun çekiyolar çok güzel oluyor

bende özel hastaneye gidiyorum.bu salı gitmiştik dr.a.doktorum 2.düzey usg istedi(renkli ultrason).yarın gidiyoruz yaptırmaya.hem bebeğimi görmeyi çok istiyorum.babası da merak ediyo :)

bende geçen hafta gittim dopplere çok pimpirikliyim dr önerdi..ama sonucu dra gösteremedik.yerinde yoktu halada gidemedim:(...incelemeyi yapan dra sordum bi sorun varmı diye hayır bi sorun yok dedi....

Arkadaşlar konuyu içerik itibari ile Gebelik<Hamilelerden Haberler:Soru ve Sorunlar kısmına taşıdım..

ben mart annesi olucam kismetse ama soruna cvp vermek istedim canim... 2 .duzey usg ye mutlaka girmeni tavsiye ederim.. bebegin butun organlarina kan akisina kalp kapakciklarina ve diger herseyine bakilacak.. eger bir sorun varsa allah korusun daha dogmadan once tedavi etmeye calisilacak bence bu cok onemli bisey.. ondan sakin doktorlarin istedigi tahlilleri ve diger seyleri ihmal etme canim..

srmrh'cim bende 20. haftamdayım kısmetse haftaya bende girmek istiyorum. benim ikili testim risk sınırında çımıştı, dörtlü testim ikiliden çok daha iyiymiş. ben yinede ayrıntılı ultrasona girmek istiyorum. sendede temiz çıkmış zaten. bu daha da iyi. ayrıntılı ultrason 100 lira civari ve her hastanede farklı. 50ye yapan bile vardır belki bilmiyorum. imkanın varsa bence yaptır. ama bir bilene yaptırmanda fayda var. benim hiç tanıdım yok bende endişeliyim. acaba iyi inceleyeceklermi yoksa sırf paramızı almak için 5 dakka bakıp bırakacaklarmı? gibi endişelerim var ama bunlara rağmen yapılmasını istiyorum

ben de dün girdim ayrıntılı ultrasona,kızımı gördüm,muhteşem bir duyguydu onu bu kadar gerçeğe yakın haliyle görmek hihoyyyt

doktorumuz bütün organlarına baktı,parmak kemiklerine kadar herşeyini gördük:)
sağlıklı olduğunu duymak da dünyalara bedel..
doppler bakınca da kalbindeki kan akışını gördük,bu da kalbinde delik olup olmadığını gösteriyormuş..
2 tane fotoğrafı bir de cdsi oldu kuzumunkaydirigubbakcemile3

mutlaka yapılmalı diye düşünüyorum,Allah korusun bebişte bir sorun görülürse önlem almak ya da müdahale edilmesi söz konusu olabilir..

herkeze mrb hayırlı doğumlar diliyorum. ayrıntılı ultrason yaptıran arkadaşlar bi değer sorsam yazabilirmiiniz acaba? sağ ve sol ventrikül ölçüsü?

merhaba doktorum şart değil ama girsen tabi iyi olur dedi her yerde de belirtiyorum ki siz de dikkat edin diye özellikle prof olmasını önerdiler

hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız için.bir kaç gündür bakamamıştım.bnm testlerim normal çıkmıştı vede bikaç kişide bebekler daha fazla rahatsız oluyo demişti o yüzden tereddütte kalmıştım.bugün dr um istedi bnde yaptırdım.önce şeker yükleme testi yapıldı onun 1 saat dolmasını beklerkende ayrıntılı ultrasona bakıldı dr sonuçları hemen göreyim diyince git gel uğraşmıyım diye hastanede yaptırdım.ama ultrasonu renkli değildi :( ya koskoca hastane bi renkli ultrason koyamamış neyse ama yinede içim rahatladı çünkü çok şükür hiçbir problemi yok.herşey normal.
ALLAHım bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin ve isteyen herkese bu güzel duyguları yaşatsın

Back
X