2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

berfin hanım yapacağınız tek şey bıkmadan çeşit hazırlayıp bir kaç kaşık ta olsa yemesini ummak.biz hastalandığımız da 15 gün boyunca günde 10 çeşit hazırlayıp 2 kaşıktan sonrasını çöpe döktüm.böyle dönemleri oluyor yavrularımızın ne yapalım.güçten düşüp hasta olmasınlar diye uğraşıyoruz işte..tüm yemeyen bebek annelerinin allah yardımcısı olsun..

Cnm sana madonun keci sutunu onerebilirim cunku onlar her pazar orjinal getiriyorlar bilgin olsun

Cnm sana madonun keci sutunu onerebilirim cunku onlar her pazar orjinal getiriyorlar bilgin olsun

cnm duymamıştım,madoda paket halindemi satılıyor,ben kay marka alıyorum ama madoyada soriyim ozaman,sağol.

bizimde 8 dişimiz oldu,toplamda,4 alt-4üstşimdi sırada köpek dişleri var alt ikisi yeni çıktı,1 ayrahat ederiz galiba,inşallah sorunsuzca çıkarılar yaaa,benim kıızm,normlade çokda huysuz birbebek değildir ama diş dönemlerinde çok huysuzlanıyor,geceleri çok uyanıyor,dişleri çıkarken resmen göğüslerim yara oluyor eme eme mahvediyor,dişerlini kaşıyor göğsümle.biranönce şu diş sıkıntılarımız geçsin diyoruz ama sonrada diğer sıkıntılar başlıyor,her dakka düşüyolar,bizimki 2 gün önce bir düştü,kafasını parkeye çarptı,çok ağladı,ama hala aynı şeklilde devam ediyor,evde koltukların hepsinibirleştirdim hanımefendi rahatça keşfetsin diyemerak ediyolar herşeyi.

bizde çarşamba günü annemler tatilegidiyoruz kızımla balıkesire.2 hafta kalırız sanırım,belkidaha fazla.inşallah hava güzel oılursa kıızmı denizede sokucamherkes şok olmuştu 50günlükken ben bacaklarını falan sokmuştum,şimdi kocamankıız oldu,soğuğa dirençli olsun birazcık dimi amaben pek korumuyorum,annemlere kalsa dışarı çıkarken ağzını burnunusararlardı ben hiç yapmıyorum,bugün hava güzel kaloriferi kapattım,bende sıcağı sevmem ada da sevmiyor.onu banyo yaptırdım,şimdi pijamaarını giydirdim yatıyor.bende biraz evitoparliyim,işler bitmiyorr anacım yaaaaaa

Slm arkadaşlar... Benim 9,5 aylık kızım var.Henüz emeklemiyor, yüz üstü dönse falan ağlıyor, yürümek gibi hiç bir çabası yok, öyle kucağımda oturmak istiyor.Bir yere ayakta dikelttiğim zaman öylece sabit kalıyo, yani hareketsiz bir çocuk aslında yürüteçte falan bütün evi geziyor ama yürüteçsiz kımıldamıyor. Yerde otururken devrilse kalkmak için bile çaba sarfetmiyor.Televizyona çok bakıyor, bazen reklam açmadan yemek bile yemek istemiyor.O kadar uğraşıyorum elindeki oyuncağı ver, al diye komutlar veriyorum ama hiç öğrenmiyor. Ama bana çok tepki veriyor yani otizim belirtileri yok.Henüz 2 dişi var boyu 68 cm, kilosu 8,200. Özelliklerimiz bunlar.Çokmu sabırsızım, bişeyimi var diye çok korkuyorum.Bu anlattıklarıma benzer çocukları olanlar yazabilirmi acaba. Sanırım teselliye ihtiyacım var

cnm engüzeli tüm hava şartlarına uyum sağlatmaktır.ben biraz pimpirikliydim ilk zamanlar ama biz de 55 günlükken gümüşyakaya gittiğimizde babam denizze sokmuştu elifin ayaklarını...bu arada 2 hafta nete giremezsen özlicez seni ve adayı (43:

canım iştahdan kesildiyse daha öncede iştahlıysa muhtemelen hazırlıklı ol yeni dişler gelecektir. dişler dişetlerinin içinde yerine oturmaya başladığında çocuklar huysuzlanmaya başlıyor bizdede tekrardan başlamıştı bakıyorum bakıyorum görememiştim bugün bir baktım alt sağ dişin yanında patlamaya başlamış 3 haftadır uyku bozukluğu iştahsızlık vardı bizdede evet şimdide 7. dişimiz yolda kızlar.

ama bir sorum olacak sanırım diş eğri gelecek sağ alt dişin arkasından patlamış tam dişin kendi yerinden patlamamış anlam veremedim inşallah çıkarken düz gelir

Son düzenleme:

otizimde en belirgin olan göz temasının olmamasıdır bir rehber öğretmen olarak bunu söyleyebilirim ama otizim tanısı için çok erken .kızın ce e oyunu oynuyor mu,heceleme aşaasında mı

slm kızlar pazartesi günden beri ölüyorum uykusuzluktan gözlerim kığkırmızı mosmor oğlumunda öyle tabi geceleri uyumuyoruz 2,3 saat uykuyla gündüzde 1 sat uyku aksam eşim yine 2saat sallamış uymuşama 10dk sonra tekrar uyandı sıra bana geldi ben salladım off ateside vardı 38 ilaç veriyorum öksürüyo burnu akıyo galiba grip oldu ama neden uyumuyo ya grip uyku yapmazmı ki:26: off off ne zaman geçicek bu günler kafayı yiycem çıldırmak üzereyim

:))bende sizi özlicem cnm:)aslında hava şartlarına uyum sağlasam nasılolurdu bilmiyorum ama zaten bebekler yönlendiriyor,eğer sıcağı seven ve üşütünce hasta olan birbebek olsaydı sanırım bukadar rahat davranamzdım.

canım korkma,her bebek aynı değilki,sakın kıyaslama başkalarylada,morelini bozma,emeklemiyorsa belkiemeklemeden yürür,tv fazla izletmederim,onun yerine müzik dinlet,onlara uygun olan cdleri al.kilonuzda boyunuzda normal,bence endişelenicek bişey yok,bolbol oyun oyna bebeğinle,dışarıya çıkargezdir,parkagötür,birlikde vakit geçirin,herşeyi biranda isteyerek çok yüklenme bebeğinede kendinede.sağlıklı olmasıherşeyden önce gelir ve bebeğin sağlıklıçok şükür de veee doyasıya tadını çıkar yeni öğrendiklerini izlemenin.

herkese iyigecelerr..

otizimde en belirgin olan göz temasının olmamasıdır bir rehber öğretmen olarak bunu söyleyebilirim ama otizim tanısı için çok erken .kızın ce e oyunu oynuyor mu,heceleme aşaasında mı

canım ce oyunları oynuyoruz ce demesede bir örtüyü alıp gözüne indirip kaldırıyo ve bundan çok zevk alıyo..ba ba diyor ve anlamsız zar zor bazı şeyler söylüyo ben çok evhamlıyım sizce normalmi bunlar...

evet canım tamamen senin evhamın hepsi.bundan sonra kıyaslamaları bir kenara bırak ,sağlıklı yavrunun büyümesinin keyfini çıkar.içine sinmezse kontrol ettir ama anlattıklarından hiç bir sorun olmadığı aşikar.sana ve bebeğine sevgiler...:80::80::80:

selam, bu dönemde çoğu bebekte tv ye özellikle reklamlara ilgi oluyor maalesef. komutlar için daha erken olduğunu düşünüyorum. bunun dışında pasiflik bazı otistik çocuklarda görülebilse de major belirti değildir. Otizmde bebeklik döneminde göz teması kısıtlılığı, duygusal tepki vermeme, heceleme olmaması, konuşmaya kayıtsızlık,seslenince bakmama, oyun oynama çabalarına kayıtsızlık gibi belirtiler önemlidir. Yazdıklarınızda bunlarla ilgili bir sorun olmadığını söylemişsiniz zaten. anneliğin keyfini çıkarmaya bakın.

chewinggum benim kızımda çok bakıyo reklamlara. başka odada olsk bile reklam sesi duyunca kulak ksiyo dinliyo. :S ama çok hareketli ve konuşma çabası baya var. eniştemin adıhakan. haka haka diye yüzüne söylüyo ve bişeyler anlatıyo kendince. çok mutlu oluyorum. sanırım erken konuşucak ama geç yüricek gibi.
bu arada diğer arkadaş üzülme çünkü her bebeğin gelişimi farklı.:S

evet arkadaşlar gerçekten haklısınız evham yapıyorum. Ayrıca kızım 2 gündür ben kollarımdan tuttuğum sürece evin içinde yürümek istiyo, koltuklardan tutarak ilerlemeye başladı yavaş yavaş, çok seviniyorum. Her an evin içinde volta a tıyoruz beraber. Çok şükür...Verdiğiniz cevaplardan dolayı teşekkür ederim. Allah bizi evlatlarımızdan güldürsün inş...

benim kızım da aynı. reklamlar çok renkli, sesli, hareketli.. aradıkları herşey var. çocuk doktorları 1,5 yaşa kadar yürümeyi normal sayıyo.

slm kızlar oğlum çok hasta grip oldu boğazları tıkandı 1 haftadır böyleydi ama boğazları dün aksam tıkandı annemlerde zor nefes alıyodu gece nöbetçi dr gitmek istemedim sabah kendi doktorumuza gittik atbi sabaha kadar annemle ben uyumadık oğlumda tabi uyumadı zaten 1 haftadır uykusuz boğazlarında balgam çok varmış çokkötü tıkanmış dr dedi kan tahlili yaptılar temiz çıktı mikrop falan yok dedi odaya aldılar hava açıcı verdiler 1 saat 3 tane iğne vurdular reçeteyede 3 tane ilaç ve 3 iğne verdi dr şuan oğlum uyuyo çok rahatladı 1 haftanın uykusuzluğu yorgunlu var anca dinlenir heralde ooff çok zor bebişlerin hasta olması oğlumda bende maf olduk

benim kızım da aynı. reklamlar çok renkli, sesli, hareketli.. aradıkları herşey var. çocuk doktorları 1,5 yaşa kadar yürümeyi normal sayıyo.

benim oğlumda reklamları çok izliyo hasta halinde bile izliyo basını yastıktan kaldırmaya mecali yok ama reklamları görünce izliyo

ah canım ya.allah şifasını versin tez zamanda.yapıştı mı kolay gitmiyor illet hastalık.rabbime emanet yavrularımız.

terkedilmiş buralarrrrr

biz yarın kızımla tatile gidiyoruz,annemlere akçaya.hepiniz kendinize ve bebeklerinize iyi bakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…