- 21 Ekim 2010
- 4.284
- 1.903
- 248
herkese sllmmm.uzun zaman oldu yine kızlar herkes iyidir umarım.sabiha pektunanın kitabından örnek istemişsiniz anlamadığım yerlerden yani o kadar çokki hangi birini söylim.meselaa şöyle demiş özetle hergün evin bir kısmını çocuğuna veriyormuş ve sahiplen kimseye verme diyormuş birgün çatı birgün koltuk vs.sonra birgün elinde klozet kapağı ile eve gelmiş ve çocuğa demişki bu senin iyi sahiplen falan.çocukta sevinmiş tamam demiş çişimi yapar sonrada odama götürürüm.konuyu burada böylece bitirmiş.yani bu iyi bişimiş.amacına ulaşmış konu.e bunun neresi iyi şimdi yeni bir klozet kapağımı alındı ev için,çocuğun o klozet kapağını odasına götürmesine izinmi verdi ve klozet kapağını bile başkasıyla paylaşmayacaksa vay haline.yani böyle işte.ben anlamadım kitaptan bişicik.ama belki anlayanlar için gerçekten iyi bir kaynak ve yönlendiricidir.bilemiyorum
herkese merhabaaa nasılsınız arkadaşlar ben de geldim artık sizinleyim yaşasınnn
kitabını okumadım ama bir çocuk 5 yaşına kadar anne babasıyla uyumalı dediğinde beni kaybetmişti..genel geçer kurallar haricinde her anne çocuğunun neye ihtiyacı olduğunu daha iyi tespit eder.kim ne demiş diye fazla takılmamak lazım..
İlgilenip cevaplayan arkadaslara tesekkur ediyorum veee son 1 haftadir uyguladigim yontemlerimle sonunda basardim sanirim son 2 gundur super odasinda uyuyor uyanip gece emiyor ve tekrar odasi ama kolay olmadi ilk gunler sabah ezanindan saat 8 e kadar yarim saatte bir uyanip odasinda gonlunu etmeye gittim ama degdibirde biz yatagi odamizdayken yanimiza almiyorduk hic ne zamanki odayi ayirdik ve ben sabahin korunde ugrasamicak kadar uykulu oldugum icin alisti bizimle uyumaya azi dislerini 10 gun once cikardida biraz rahat su aralar oyuzdende hemen basarabildim sanirim suanda koltugun tepesine cikmis bana sarki soyluyo minik canavarim :)
Allah herkesin yavrusunu nazarlardan korusun
canım haklısın süt olayı bizdede öyleydi. seneye gitmeyi düşünmüyorum ipekleGecmis olsun Aynen katiliyorum bende, bebegim 11 aylikken tatile gitme gafletinde bulundum ustelikte cahilce ohh 2 yilin stresini yorgunlugunu aticam sevinciyleama ne oldu hayatimda hic o 5 gunde yorulup yiprandigim kadar yorulmamisimdir herhalde , cok sukur hasta olmadik ama olmayalim diyede tatil yapamadik ayrica daha yasini doldurmadigi icin ek gidalarini ona ozel hazirliyodum otel odasinda blenderler lavaboda biberon yikamalar vs. Bi dolu macera.
bende öyle diye diye beklettim ama olmadı. mesela 10da kendi yatagına yatıyo gece mutlaka uyanıp yanımzda yatıyor sabah kdr. bzen bütün gce yanımzıdaMerhaba arkadaslar bir sey sormak istiyorum oglumun yatagi 1yasina kadar bizim odamizdaydi kendimi dogum gununde ayiricam odasini diye sartlamistim oylede oldu hala emiyor odasi bana yakin olunca sorun olmuyor bir sorun varki sabah saat 5-6 olunca uyandiginda aglayarak benim yanimda uyumak istiyor sabah yanimizda gozunu aciyor sizlerde durum nedir ?
merhaba 7.5 aylık bir kızım var.
sinirlerim harap oldu her şeyi deniyorum
2 aydır ek gıdalara başlatmaya çalışıyorum şiddetle reddediyor.
kaşık istemiyordur dedi doktor elinle ver dedi yok yine olmuyor.
yutamıyor sanki ağzının önünden arkaya götürmüyor. sıvılar hemen kaçıyor dökülüyor, bulamaçlar katılar zaten ilerlemiyor
emzik ve biberon hiç almadı hiç alışık değil
haala sadece emiyor ve 7 kiloyu anca geçtik :)
sizin çocuklarınız büyümüştür
eskiden lütfen benim durumumda olanlar var mıydı lütfen bana özelden yazabilir miii???
bi kaç yere daha yazıyorum aynı şeyleri..
şimdiden teşekkür ederimm...
cnm mrb nasıl basardın banada söyle...benimde oğlum önceleri yatıyodum odasında kendi kendine uyuyodu ama şimdi 3,4 aydır uyumuyo ayaklarımda sallayarak uyutuyorum karyolasına yaırıyorum yarım saat,1saat sonra çok kötü ağlayarak uyanıyo sonra yanıma yatağıma alıyorum beraber uyuyoruz bu böyle bi kaç aydır artık yoruldum yanıma almadan yine ayaklarımda sallayıp yatırıp tekrar ağlayarak uyanıyodu bende en son yanıma alıyorum öyle susuyo...haa ayaklarımda bazen sallamıyorum yanında biri yatıncada öyle uyuyo kendi yine uyumuyo...az önce yine aynı şekilde uyandı bende benim yatağıma yatırdım ara yerin ışığını açtım bi iki mızmızlanıp uyumuş gittim baktım..kendi yatağında uyumuyo bizimkinde uyuyo anlamadım vallahi önceleri çok rahattı yatırıyodum karyolasına kendi uyuyodu bidahada sabah uyanıyodu şimdi yine nasıl alıştırıcam bilmiyorum ne yapsam uyumuyo
canım çok güzel bir sürü kelime konuşmuş maşallah de benim kızımda henüz... bitti ...gitti...anne...baba...ennenne....düştü(düttüüü)...gibi kelimeleri söylüyor aceleye hiç gerek yok bence ..için rahat olsunmerhaba benim aklıma bişey takıldı bu normal mi yoksa ben mi az ilgileniyorum bebeğimle bilmiyorum şuana kadar söylediği sözcükler
anne
baba
mama
alo
gel
ne
niye
neyi
nereye
ayran(ayan)
merhaba(meba)
bitti
hatırladıklarım bunlar ama anne ve baba kelimesinin dışındakileri pek söylemiyor işine gelirse söylüyor... bunun nedeni benim onunla az konuşmam sanırım bütün gün onunla yalnızız.. arada dışarı çıkarsamda pek kimseyle görüşmüyoruzz...ben tekrarlaması için bişeyler söylediğimde genelde buna yanaşmıyor...ama o anlamsız şeyler söylediği için ben NE NİYE NEREYE gibi kelimeler çok kullanıyorum ona karşı o da bana söylüyor bunları
sizin bebekleriniz hangi kelimeleri söylüyor ya da kaç kelime söylüyor... akıcı konuşuyorlar mı??
merhaba benim aklıma bişey takıldı bu normal mi yoksa ben mi az ilgileniyorum bebeğimle bilmiyorum şuana kadar söylediği sözcükler
anne
baba
mama
alo
gel
ne
niye
neyi
nereye
ayran(ayan)
merhaba(meba)
bitti
hatırladıklarım bunlar ama anne ve baba kelimesinin dışındakileri pek söylemiyor işine gelirse söylüyor... bunun nedeni benim onunla az konuşmam sanırım bütün gün onunla yalnızız.. arada dışarı çıkarsamda pek kimseyle görüşmüyoruzz...ben tekrarlaması için bişeyler söylediğimde genelde buna yanaşmıyor...ama o anlamsız şeyler söylediği için ben NE NİYE NEREYE gibi kelimeler çok kullanıyorum ona karşı o da bana söylüyor bunları
sizin bebekleriniz hangi kelimeleri söylüyor ya da kaç kelime söylüyor... akıcı konuşuyorlar mı??
Month yalan oldu o basarim canimbi kac gun idare etti yine yanimizda bitti bicirik oglum kaloriferler yansin denemelerime devam edicem
kızlar çıldırıcam artık oğlum bütün gün saniye bile durmuyo herşeyi kurcalıyo,karıştırıyo ,bozuyo,dağıtıyo elline geçeni ağzına sokuyo ısırıyo yalıyo yiyo mikroplar giriyo ağzına artık gücüm sabrım kalmadı mutfak dolaplarını açıyo içini boşaltıyo bardakları almış çay setimin kırmış hep prizlerleoynuyo tv dolabının önündeki çekmeceyi kurcaayıp boşaltıyodu bende onları aldım baska yere koydum şimdide çekmeceyi açıyo içine girip oturuyo aksam yine aynı şeyi yaptı ve tabi alttan tahta çıktı çöktü eşim yaptı..servis sehpalarınla oynuyo fortmentoyu açıp ayakkabıları yerlere atıyo telefonun ,televizyonun fişini çekiyo gömme dolabı açıp içini boşaltıyo tüm gün ona bağırmaktan sesim gidiyoboğazım ağrıyo çok yoruldum artık tüm bunları geçtim bide kusuyo ne versem öğüre öğüre besliyorum bide üstüne kusuk temizle geceleri uyumuyo kaç kere uyanıyo sabahta çok erken kalkıyo bu çocuk yorulmjuyomu yaa tüm gün saniye bile durmuyı halsiz kalıp uyuması gerekmezmi şimdide oyuncaklarını kırmakla oraya burya atmakla mesgul off kızlar yaa bıktım artık çok yoruldum arkasından döne döne evi topla bağırıp çağırıyorum çok sinirlendiriyoben böyle sinirli değildim şimdi ufacık bişeye sinirlenir oldumen çokta kusması yememsi ve uyumaması bide geceleri uyanması beni deli ediyo fena olmasını geçtim yese uyusa kusmasa nolurdu allahım
kızlar benden böyle sizinkilerde böylemi...bide pekmezi nasıl veriyosunuz ben kahvaltısına koyuyorum yoksa aç karnına mı versem?
aynen bizi anlatmışsın canım.çok sık çıkarma huyu hariç.bir kere çocuğa bağırma kızarım sana.çekmece dolap için çocuk kilitleri var envai çeşit.al rahat edersin o konuda.girmesini istemediğin odalara minik çengeller var kapıya ve kasasına takılan.anahtar çözüm olmadığı için ben kullanıyorum.bizim sahip olduklarımıza imrenenleri,bu uğurda herşeyini feda edenleri hatırla.tabii ki sinirleniyor insan,biz de makine değiliz sonuçta,o zamanlarda da küçük molalar yarat kendine,eşin 1 saat bile baksa faydalan,belki ailenden birine,ya da güvendiğin bir tanıdığına bir süre bırakabilirsin arada.valla senin gibi yirmilerimin enerjisi ve dayanıklılığı için neler vermezdim. bunları 15 sene sonra yaşadığını düşün,bir de büyük çocuğun varken..beni daha iyi anlarsın.
ben pekmezi kahvaltı üstüne şurup gibi içiriyorum bu ara.küçük hanımın keyfi nasıl isterse öyle davranıyoruz işte..öptüm kuşumm..
teşekkür ederim cnm ilgilendiğin için..haklısın bağırmamam lazım ama oluyobi daha yapmıycam... evet senin durumunda zor tam rahata ermişken bida yaşa o curcunayı ama büyük çoçuğun sana biraz yardımcı olabilir burdada yalnızım haftada 1 kere aileme ve kayınvalidemlere gidiyoruz arada kalıyoruz... çocuk kilitini daha önce hiç duymadım alıyımda rahatlıyım olmuyo böyle
hmmm şurup gibide iyi fikir bende arada öyle yapıyım çok sağol cnm
month facedeki sayfamıza neden katılmıyorsun canım oradan çok daha güzel faydalanabilirsin oraya bekleriz seni..daha aktifiz orada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?