sen doğum sancısıyla bırak adama açmayı dünya gelsin görsün ama yeter ki hemen doğsun dersin emin ol :roflol::roflol::roflol:
sezeryanda da çok detaylı bir açma durumu yok zaten:))
ben ilk muayenede vajinal usg ile bakcam diyince acaip tırsmıştım:)
cinsiyeti erken görmek için istersen bakayım
dediğinde ise atladım tamam diye:))))
:)) evet işin içine acı girince durum farklı olurrrrr
benimde vajinal usg ile baktılar 1 defa ama adam çok usturuplu baktı hani örttü bacaklarımı bakmadan tak die buldu)))))))))))
gidenlere güle güle,iyi uykulaarropuyorumnanaktan
canlar bende yatıyorum hayırlı geceleer gribim basımı zor tutuyorum daha fazla durup sizede bulaştırmayımdelikafadulden
canlar bende yatıyorum hayırlı geceleer gribim basımı zor tutuyorum daha fazla durup sizede bulaştırmayımdelikafadulden
Meme Ucu Çatlaklarını Önlemek İçin...
Annelerin, özellikle ilk 6 ay bebeklerini mümkün mertebe anne sütü ile beslemeleri en sağlıklı ve tasvsiye edilen yöntemdir. Anneler bebeklerine ve kendilerine bu şekilde sayısız fayda sağlamış oluyorlar. Ancak arada onları sıkıntıya sokan meme başı çatlağı problemleri ile başa çıkmaları gerekebiliyor.
Annede süt yapımını belirleyen en önemli iki faktör, bebeğin sık emmesi ve memelerin boşaltılmasıdır. Bebeğin her emmesinde meme başı sinir uçları uyarılır. Beyine sinirsel yolla iletilen mesajlar ile hipofiz bezinin ön kısmından prolaktin yapımı başlar. Kan dolaşımı ile prolaktin memeye ulaşarak süt yapımını başlatır.
Meme başı çatlaklarına emzirmenin başlangıcında daha belirgin olmak üzere tüm emzirme süresince rastlanabilir. En sık nedeni bebeğin emme pozisyonunun, tutma şeklinin doğru olmamasıdır. Bebek emerken memenin areolasını (meme ucu etrafındaki kahverengi halka bölümünü) tam kavramayıp yalnızca meme başından emmeye çalışırsa, meme başı zedelenir ve önce ağrılı meme başı ortaya çıkar. Bu durum düzeltilmezse, meme başı çatlağı ve yarıkları gelişir. Diğer bir neden de memenin nemli bırakılmasıdır. Ayrıca meme başının temizlik maddeleri (sabun,alkol gibi) silinmesi ya da bebeğin ağzından bulaşan kandidaya bağlı olarak da meme başı çatlağı sık görülür.
Meme başı çatlağının oluşmaması için emzirirken dikkat edilecek durumlar:
*Bebeğin başı ve vücudu aynı doğrultuda,düz bir hat üzerinde olmalı,
*Bebeğin burnu meme başının hizasında olacak şekilde yüzü memeye bakmalı,
*Anne bebeği kendi vücuduna yakın tutmalı,
*Anne işaret parmağı ile memeyi alttan desteklemeli,başparmak memenin üstünde olmalı ve meme ucu ile bebeğin dudaklarına dokunmalı,
*Bebek ağzını genişçe açtığında bebeğin alt dudağı meme ucunun altına gelecek şekilde çabucak memeye yaklaştırılmalı,
*Bebek ağzıyla yalnız meme ucunu değil,etrafındaki areolayı da kavramalı,alt dudak dışa kıvrık olamalı,çenesi memeye dayanmalıdır.
*Beslenme sıklığı ve süresi bebeğin isteğine göre ayarlanmalı(günde 8-12 kez) ilk emzirmelerde sütün hemen gelmemesi endişelenecek bir durum olmamalı,bebeğe başka besin verilmemeli,
*Her öğünde bebeğin bir memeyi tamamen boşaltması sağlanmalı, yağdan zengin son süt tokluk hissine neden olacak bebeğin kendiliğinden ayrılmasına neden olacaktır.
*Diğer öğünde bebeğin emmediği ya da tam boşaltamadığı memeden başlanmalıdır.
Çatlayan veya yarılan meme uçlarında yapılması gerekenler:
Bebeğin emerken yerleşimi kontrol edilir.Kısa süreli ve sık emzirme, bebeğin acıkmadan emzirilmesi,emzirmeye daha az ağrılı taraftan başlanması,çatlak meme uçlarına bitkisel yağ ya da lanolin içeren krem sürülmesi,göğüslerin sadece ılık suyla temizlenmesi,plastik tabanlı göğüs ucu pedlerinin kullanılmaması,emzirme sonunda meme başlarını birkaç damla süt ile ıslatıp açık havada kurutulması önerilir.Meme başı çatlakları ortalama bir haftada iyileşir,daha geç iyileşen kronik meme başı çatlak ve ağrılarının nedeni mantar enfeksiyonudur.Sıklıkla bebekte ağızda kandida vardır ve tedavi edilmelidir.
benim uykum geldi fıstıklarımm,hemen yatayım, zaten saat başı tuvalete kalkıyorum,uykudan bişi anlamıyorum..
ayy ne zormuş hamile olmak,rabbim veriyor sabrını,şükretmek lazım ama deliksiz uykuyu çook özledimmm......
rüyanızda bebişlerinizi görün,öpüyorum hepiniziiopuyorumnanaktan
Rica ederim Canim ilk oglumda ben öyle cok cektimki bu sorundan simdiden krem surmeye basladim bende insallah bu sefer cekmem cok zor oluyo :kedi:bilgin için tesekkürler canım meme sorunum oldugu için çok ilgimi cekti
Canim ne guzel yardim edeninde varmis insallah sorunsuz bi sekilde tasinirsin evinee :Saruboceq:evt silacim cok sükür,anahtar teslimi 1 hazirandi ama böyle olmayacak ben 1 haziranda nasil yetistireyim hepsini,esime dedim bugün,anahtari hemen iste benim yapilacak cok isim var aslinda,fazla yormamaya calisiyorum canim,temizlige falan görümcem gelecek,tasima isinide esimin arkadaslari yapacek.ben sadece koli isini yapiyorum.bence en iyisini yaparsin,dogumdan sonrasina birak,biz bu evi kacirmamak icin acele ettik.eger burasi olmasaydi bende sonra tasinacaktim
güzel bilgiler sılacım,çok teşekkürler:)
ben şimdiden krem sürüyorum inşallah işe yarar..
inan hic birseyi yok sidelya,korkutma kendini,evt trde hic dokunmuyorlar,burada ilk 3 ayda vajinal ultroson yapiliyor mecbur,ben istemiyorum dedikce drum bende bebegini baska türlü göreme cok kücük diyordu.ama iyikide yapmis.simdi alistik.hastahanede dogum sancin basladimi her saat basi bakacaklar acilman varmi diye,öyle olmuyormu.hic korma inan.hic birsey olmuyor.öyle deme arkadasım bende yasamadım bilmiyorum herkes cok acıyo diyooooooooooooeyvahedigeldismile
Iyi geceler esrammm opuyorumnanaktanbenim uykum geldi fıstıklarımm,hemen yatayım, zaten saat başı tuvalete kalkıyorum,uykudan bişi anlamıyorum..
ayy ne zormuş hamile olmak,rabbim veriyor sabrını,şükretmek lazım ama deliksiz uykuyu çook özledimmm......
rüyanızda bebişlerinizi görün,öpüyorum hepiniziiopuyorumnanaktan
Rica ederim canimmm :ecrin_bebek:sILAM çok tesekkürler canım
iyi geceler canım bende yatıyorummm
herkese iyi gecelerrrrrrrr
kızlar bu arada merak ettim gögüsten sıvı gelmesi herkese göre farklılık gösteriyor ok de kacıncı haftada geliyor genelde..
aminn insaallah canim.sagolsun var öyle arkadaslar.simdi gelin desem kosa kosa gelirler.görümcemde iyidir.kardes gibi anlasiriz.hatta bazen kayinvalidemi bile cekistiririz.o benden daha cok cekistirirkaydirigubbakcemile3Rica ederim Canim ilk oglumda ben öyle cok cektimki bu sorundan simdiden krem surmeye basladim bende insallah bu sefer cekmem cok zor oluyo :kedi:
Canim ne guzel yardim edeninde varmis insallah sorunsuz bi sekilde tasinirsin evinee :Saruboceq:
Bende 2 haftadir hergun suruyorum esracim gercekten cok korkuyorum yine ayni sorunlari yasicam diye oglumu agliya agliya emzirdigim gunler aklima geldikce tirsiyorum yaa dogumdan daha zor geldi bu bana eyvahedigeldismile
aminn insaallah canim.sagolsun var öyle arkadaslar.simdi gelin desem kosa kosa gelirler.görümcemde iyidir.kardes gibi anlasiriz.hatta bazen kayinvalidemi bile cekistiririz.o benden daha cok cekistirirkaydirigubbakcemile3
benimkilerde tık yok ya korkuyorum sütüm gelmicek diye ne şişti ne agrı sızı var..
sagol canim,güzel bilgilere deginmissin.
Meme Ucu Çatlaklarını Önlemek İçin...
Annelerin, özellikle ilk 6 ay bebeklerini mümkün mertebe anne sütü ile beslemeleri en sağlıklı ve tasvsiye edilen yöntemdir. Anneler bebeklerine ve kendilerine bu şekilde sayısız fayda sağlamış oluyorlar. Ancak arada onları sıkıntıya sokan meme başı çatlağı problemleri ile başa çıkmaları gerekebiliyor.
Annede süt yapımını belirleyen en önemli iki faktör, bebeğin sık emmesi ve memelerin boşaltılmasıdır. Bebeğin her emmesinde meme başı sinir uçları uyarılır. Beyine sinirsel yolla iletilen mesajlar ile hipofiz bezinin ön kısmından prolaktin yapımı başlar. Kan dolaşımı ile prolaktin memeye ulaşarak süt yapımını başlatır.
Meme başı çatlaklarına emzirmenin başlangıcında daha belirgin olmak üzere tüm emzirme süresince rastlanabilir. En sık nedeni bebeğin emme pozisyonunun, tutma şeklinin doğru olmamasıdır. Bebek emerken memenin areolasını (meme ucu etrafındaki kahverengi halka bölümünü) tam kavramayıp yalnızca meme başından emmeye çalışırsa, meme başı zedelenir ve önce ağrılı meme başı ortaya çıkar. Bu durum düzeltilmezse, meme başı çatlağı ve yarıkları gelişir. Diğer bir neden de memenin nemli bırakılmasıdır. Ayrıca meme başının temizlik maddeleri (sabun,alkol gibi) silinmesi ya da bebeğin ağzından bulaşan kandidaya bağlı olarak da meme başı çatlağı sık görülür.
Meme başı çatlağının oluşmaması için emzirirken dikkat edilecek durumlar:
*Bebeğin başı ve vücudu aynı doğrultuda,düz bir hat üzerinde olmalı,
*Bebeğin burnu meme başının hizasında olacak şekilde yüzü memeye bakmalı,
*Anne bebeği kendi vücuduna yakın tutmalı,
*Anne işaret parmağı ile memeyi alttan desteklemeli,başparmak memenin üstünde olmalı ve meme ucu ile bebeğin dudaklarına dokunmalı,
*Bebek ağzını genişçe açtığında bebeğin alt dudağı meme ucunun altına gelecek şekilde çabucak memeye yaklaştırılmalı,
*Bebek ağzıyla yalnız meme ucunu değil,etrafındaki areolayı da kavramalı,alt dudak dışa kıvrık olamalı,çenesi memeye dayanmalıdır.
*Beslenme sıklığı ve süresi bebeğin isteğine göre ayarlanmalı(günde 8-12 kez) ilk emzirmelerde sütün hemen gelmemesi endişelenecek bir durum olmamalı,bebeğe başka besin verilmemeli,
*Her öğünde bebeğin bir memeyi tamamen boşaltması sağlanmalı, yağdan zengin son süt tokluk hissine neden olacak bebeğin kendiliğinden ayrılmasına neden olacaktır.
*Diğer öğünde bebeğin emmediği ya da tam boşaltamadığı memeden başlanmalıdır.
Çatlayan veya yarılan meme uçlarında yapılması gerekenler:
Bebeğin emerken yerleşimi kontrol edilir.Kısa süreli ve sık emzirme, bebeğin acıkmadan emzirilmesi,emzirmeye daha az ağrılı taraftan başlanması,çatlak meme uçlarına bitkisel yağ ya da lanolin içeren krem sürülmesi,göğüslerin sadece ılık suyla temizlenmesi,plastik tabanlı göğüs ucu pedlerinin kullanılmaması,emzirme sonunda meme başlarını birkaç damla süt ile ıslatıp açık havada kurutulması önerilir.Meme başı çatlakları ortalama bir haftada iyileşir,daha geç iyileşen kronik meme başı çatlak ve ağrılarının nedeni mantar enfeksiyonudur.Sıklıkla bebekte ağızda kandida vardır ve tedavi edilmelidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?