2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

daha hiç yapılmadı bana nası birsey bilmiyorum bu hafta yaparmı acep kontrolüm var yaparız gibi konustu gecen ay heyecan bastı birde normal dogum istiyoruuum offeyvahedigeldismile

Canim ben her kontrolde yaptira yaptira alistim artik doktor yat demeden kuzu kuzu kendim gidip yatiyom masayaa :roflol:
Doktor da diyodur belki kadina bak ben demeden kuruldu masaya :roflol:

öyle deme arkadasım bende yasamadım bilmiyorum herkes cok acıyo diyooooooooooooeyvahedigeldismile

ayyyy hemsom nasıl dayandın uyusturmadan dolguya.yaaa benim dişçiden ödüm kopar nasıl doğum yapıcam ben hiç bilmiyorummm

canım dişçi bile şaşırdı gerçi allah var çok konsantre oldum ben birde çok dua okurum içimden tipim belli etmesede :))))

evt canim farkli oluyor,bendede aynisi,buraya bende yazinca arkadaslar sasirdi.aynen alttan ve akinti testi, her ay ve simdi 15 günde.ilk baslarda cok slkinti yapiyordum ama simdi alistim.

Aslinda her defasinda kontrol olmasi cok iyi belki önceden acilma olucak doktora bunu aninda farkeder kontrolde.
Ayy su carsamba gelsede bi cati muayenesi olsamm :roflol:
Deliyim ya bennnnnnnnnnnnnnnnnnn delikafadulden

saol Esracımm

Bu arada bence doktorun bizi alttan muayeneye alıştırması lazım benim doktor ilk ay hariç hiç yapmadı..

E şimdi düşünüyorumda ben adama göstermedim göstermedim doğumda zank diye nasıl acayııııımmmmmmmmmm

bilmiyorum canim burada kesin her kontrolde yapiyorlar.ilk zamanlar degilde son aylara dogru yapiliyor.
Ben hamile kadim kalali alttan su alinip kontrol oluyoo :kedi:
öyle deme arkadasım bende yasamadım bilmiyorum herkes cok acıyo diyooooooooooooeyvahedigeldismile
Canim inan bana hic korkulacak bisey degil canin yanmiyo hic boshayallersmile
kızlar size iyi geceler hepinizi kocaman öpüyorum.malum dün gece hiç uyuyamadım iyice sersemledim.

Iyi geceler canimm iyi bak kendinee opuyorumnanaktan

Aslinda her defasinda kontrol olmasi cok iyi belki önceden acilma olucak doktora bunu aninda farkeder kontrolde.
Ayy su carsamba gelsede bi cati muayenesi olsamm :roflol:
Deliyim ya bennnnnnnnnnnnnnnnnnn delikafadulden

bende ya carsamba ya cuma kontrolüm var kilosunu cok merak ediyorum kızımın

:roflol: Sende haklisin canim doktorun arada bi bakip seni alistirmasi lazimdi delikafadulden
Benimki ilk oglumdan beri ayni doktorum oldugu icin artik utanma kalmadi adama karsi bende kiz kardes gibi olduk adamla delikafadulden

:roflol:
:roflol: Sende haklisin canim doktorun arada bi bakip seni alistirmasi lazimdi delikafadulden
Benimki ilk oglumdan beri ayni doktorum oldugu icin artik utanma kalmadi adama karsi bende kiz kardes gibi olduk adamla delikafadulden

:roflol::roflol:

ama ne yapayım ya inan dün bende bu konuyu düşündüm hatta dedim eşime bir daha kadın doktora gitcem :)

sen doğum sancısıyla bırak adama açmayı dünya gelsin görsün ama yeter ki hemen doğsun dersin emin ol :roflol::roflol::roflol:

sezeryanda da çok detaylı bir açma durumu yok zaten:))

ben ilk muayenede vajinal usg ile bakcam diyince acaip tırsmıştım:)
cinsiyeti erken görmek için istersen bakayım
dediğinde ise atladım tamam diye:))))

gidenlere güle güle,iyi uykulaarropuyorumnanaktan

canlar bende yatıyorum hayırlı geceleer gribim basımı zor tutuyorum daha fazla durup sizede bulaştırmayımdelikafadulden

:roflol:yazikkkkkk,tabiki korkulacak birsey yok, burada okuduklarimdan dolayi bende elini 5 parmagini falan sokuyor saniyordum,ama öyle bir anlatmislarki,nasil düsünmeyeyim.hic birsey degil yani.

Son düzenleme:

Meme Ucu Çatlaklarını Önlemek İçin...

Annelerin, özellikle ilk 6 ay bebeklerini mümkün mertebe anne sütü ile beslemeleri en sağlıklı ve tasvsiye edilen yöntemdir. Anneler bebeklerine ve kendilerine bu şekilde sayısız fayda sağlamış oluyorlar. Ancak arada onları sıkıntıya sokan meme başı çatlağı problemleri ile başa çıkmaları gerekebiliyor.

Annede süt yapımını belirleyen en önemli iki faktör, bebeğin sık emmesi ve memelerin boşaltılmasıdır. Bebeğin her emmesinde meme başı sinir uçları uyarılır. Beyine sinirsel yolla iletilen mesajlar ile hipofiz bezinin ön kısmından prolaktin yapımı başlar. Kan dolaşımı ile prolaktin memeye ulaşarak süt yapımını başlatır.

Meme başı çatlaklarına emzirmenin başlangıcında daha belirgin olmak üzere tüm emzirme süresince rastlanabilir. En sık nedeni bebeğin emme pozisyonunun, tutma şeklinin doğru olmamasıdır. Bebek emerken memenin areolasını (meme ucu etrafındaki kahverengi halka bölümünü) tam kavramayıp yalnızca meme başından emmeye çalışırsa, meme başı zedelenir ve önce ağrılı meme başı ortaya çıkar. Bu durum düzeltilmezse, meme başı çatlağı ve yarıkları gelişir. Diğer bir neden de memenin nemli bırakılmasıdır. Ayrıca meme başının temizlik maddeleri (sabun,alkol gibi) silinmesi ya da bebeğin ağzından bulaşan kandidaya bağlı olarak da meme başı çatlağı sık görülür.

Meme başı çatlağının oluşmaması için emzirirken dikkat edilecek durumlar:

*Bebeğin başı ve vücudu aynı doğrultuda,düz bir hat üzerinde olmalı,

*Bebeğin burnu meme başının hizasında olacak şekilde yüzü memeye bakmalı,

*Anne bebeği kendi vücuduna yakın tutmalı,

*Anne işaret parmağı ile memeyi alttan desteklemeli,başparmak memenin üstünde olmalı ve meme ucu ile bebeğin dudaklarına dokunmalı,

*Bebek ağzını genişçe açtığında bebeğin alt dudağı meme ucunun altına gelecek şekilde çabucak memeye yaklaştırılmalı,

*Bebek ağzıyla yalnız meme ucunu değil,etrafındaki areolayı da kavramalı,alt dudak dışa kıvrık olamalı,çenesi memeye dayanmalıdır.

*Beslenme sıklığı ve süresi bebeğin isteğine göre ayarlanmalı(günde 8-12 kez) ilk emzirmelerde sütün hemen gelmemesi endişelenecek bir durum olmamalı,bebeğe başka besin verilmemeli,

*Her öğünde bebeğin bir memeyi tamamen boşaltması sağlanmalı, yağdan zengin son süt tokluk hissine neden olacak bebeğin kendiliğinden ayrılmasına neden olacaktır.

*Diğer öğünde bebeğin emmediği ya da tam boşaltamadığı memeden başlanmalıdır.

Çatlayan veya yarılan meme uçlarında yapılması gerekenler:

Bebeğin emerken yerleşimi kontrol edilir.Kısa süreli ve sık emzirme, bebeğin acıkmadan emzirilmesi,emzirmeye daha az ağrılı taraftan başlanması,çatlak meme uçlarına bitkisel yağ ya da lanolin içeren krem sürülmesi,göğüslerin sadece ılık suyla temizlenmesi,plastik tabanlı göğüs ucu pedlerinin kullanılmaması,emzirme sonunda meme başlarını birkaç damla süt ile ıslatıp açık havada kurutulması önerilir.Meme başı çatlakları ortalama bir haftada iyileşir,daha geç iyileşen kronik meme başı çatlak ve ağrılarının nedeni mantar enfeksiyonudur.Sıklıkla bebekte ağızda kandida vardır ve tedavi edilmelidir.

ama ne yapayım ya inan dün bende bu konuyu düşündüm hatta dedim eşime bir daha kadın doktora gitcem :)

Ayy kadin doktoru hic tavsiye etmem onlar daha kaba oluyolar cunki.
Erkekler hic degilse kadin doktorlara göre daha naziklerr kaydirigubbakcemile2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…