PROP;
canım o göbek mi tatlım gayet iyisin walla
akşamları eve gittiğimde unutmasam da bende bi resim bende eklesem
benim göbek öne doğru toparlanıyor
bu arada benden tetonoz aşısı için para almadılar
bende 2. aşımı oldum bugün tansiyon kilo nabız ölçtüler
kalp sesini dinledim çok netti küt küt atıyordu
ben sen daha sormadan once yazmıstım ama haklı olarak gerıye bakıp okumamışsın tekrar..
ıstedıgın sekılde yatabılırsın asıl olarak nasıl rahat ettıgın ve bebegının rahatlıgı onemlı.. eger yuzustu bıle uyuyabılıosan bu bebek rahat demektır cunku bebek rahat olmadıgı ıhıcbı pozısyonda uyumana ızın vermez..
yuzutu yatmak rahatsız oldugu ıcın, sırtustu yatmak da buyuyen rahmin kuyruk sokumuna ve omurgana baskı yapmasını onlemek ıcın onerılmıo.. eger bel agrısı vs cekıosan bu sırt ustu yattıgın ıcın olabılır.. yan yatmak en guzelı..
adını unuttugum bır toplardamar var sağ tarafımızda ana toplardamarlardan bırı.. sol tarafa yatınca o damara yaptıgımız baskı kalkıo ve vucudun su tutması engellenmıs oluo.. ödem problemını cozmek ıcın yanı sol yatmak gerekıo.. esas olan yan yatmak.. ama sola yatınca bebege gıden kan akımı da hızlanıo ve bebek daha cok oksıjen ve besın alıyo..
başka soru :))
var :))
neden herşeyi biliyorsun :))
propcumm senin en son göbüşünü göremedim bennn büyümüyor demişsinde canım kıyafetlerden kaynaklanıyordur bende hr sabah karnım küçülmüş diyorum eşime gazda oluyor gün içinde mesela bugün üstümde elbise var biras daha göbeğimi küçük gösteriyorrr tşört giydiğimde altınada kot giyersem kocaman göbiş çıkıyorr
ben sen daha sormadan once yazmıstım ama haklı olarak gerıye bakıp okumamışsın tekrar..
ıstedıgın sekılde yatabılırsın asıl olarak nasıl rahat ettıgın ve bebegının rahatlıgı onemlı.. eger yuzustu bıle uyuyabılıosan bu bebek rahat demektır cunku bebek rahat olmadıgı ıhıcbı pozısyonda uyumana ızın vermez..
yuzutu yatmak rahatsız oldugu ıcın, sırtustu yatmak da buyuyen rahmin kuyruk sokumuna ve omurgana baskı yapmasını onlemek ıcın onerılmıo.. eger bel agrısı vs cekıosan bu sırt ustu yattıgın ıcın olabılır.. yan yatmak en guzelı..
adını unuttugum bır toplardamar var sağ tarafımızda ana toplardamarlardan bırı.. sol tarafa yatınca o damara yaptıgımız baskı kalkıo ve vucudun su tutması engellenmıs oluo.. ödem problemını cozmek ıcın yanı sol yatmak gerekıo.. esas olan yan yatmak.. ama sola yatınca bebege gıden kan akımı da hızlanıo ve bebek daha cok oksıjen ve besın alıyo..
başka soru :))
Gebelikte sırtüstü yatmak inferior vena cava isimli ana toplar damar sistemine baskı yaratmaktadır. Bu venöz sistem kirli kanı bacaklardan kalbe geri getirir.Bu durumda fenalık hissi,zor nefes alma gibi şikayetler görülür.
Hamilelikte yüz üstü yatmak da bebeğe baskı yapacağı için önerilmez.
Gebelikte özellikle sol yan yatış önerilir.Sol yan yatışta bebeğe maksimum kan akışı sağlanır ve annenin böbrek fonksiyonları artar.Böbrek fonksiyon artışı su tutulmasını azaltır.Ayrıca karaciğerin vücudumuzun sağ yanında olması nedeniyle sol yan yatış karaciğer baskısını da azaltır.
Erken gebelik döneminde ilk 3 ay istediğiniz pozisyonda yatabilirsiniz.Fakat daha sonra sol yana yatmanız gerekmektedir.En rahat yatış şekli sol yana yatıp dizlerin karına çekildiği pozisyondur.Dizlerin arasına yumuşak ince bir yastık koymak konforu arttıracaktır.Yine bu arada sırtın yumuşak bir yastık-battaniye ile desteklenmesi önerilir.
herseyı bılmıorum :) işime yarayacak gereklı seylerı bılıyorum :)
sen de bılıomuşsun bak, gercı copy paste yapmıssın ama çaktırma :roflol:
benım bu konuda hıc bı sıkıntım olmadı.. cunku hayatım boyunca sırtustu de yuzustu de uyumadım, uyuyamam da :) gece boyunca bı sağa bı sola dönüp mışıl mışıl uyuyorum.. bacamın arasına da kocaman bı yastık sıkıstırıyorum gobegımı de desteklıcek sekılde ohhhhhhhhhhh... ama mesela sızı anlıyorum yan yatmak yasak olsaydı napardım hiiiiiiiiiiiiç bilmiom
prop şu anda anlatamıyorum ama buyuk bır sorunumz var.. maddıyat la degil.. öyle olsaydı çok iyi olurdu..ama malesef degil.. aşmak için ugraşıyoruz... bakalım.. 1 haftaya kadar netleşecek.. ama inşallah düzelir... bu arada zayıflamaya başladım.. bu hoş degil.. bebegıme bır şey olur diye korkuyorum...
göbek şova eklemiştim bugun 39 ya da 40. sayfada...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?