2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
[

ben canım Ostimax kullanıyorum 2-3 aydır[/QUOTE]

ben elevit alıyorum ostimaxı kullanabilir miyim acaba?a.s.

aman boşver valla ben öyle 9 kilonun canini yiyimm
hiçde belli olmuyo süpersin genee
dogumdan sonra zaten yarisindan fazlasigidiyo
hele birde emziirirken bol su içersen birer brier gidiyo

taş gibisin hala anacim vallaaa

canımm canımmm.. saol.. işalla dedıgın gıbı olcak ... ohhhh...

merhaba anneler nasil gidiyo, benim bu gun kontrolum vardi. tam 6 kilo almisim yavv..
herseyin yolunda oldugunu soyledi insallah oyledir..
yuzunu goremedik ama bu gun...

kızlarr ayy sinir olum benim elevit ilacım bitmişti eşim sağlık ocağına gitti yazdırmaya yqazmamışlar eşiniz gelsin demişler ebe sırf benim gelmem için yazdırmadı doktora kadın tutturmuş tetonos aşısı yapıcam yok dedim ben istemiyorum vurulmıycam yok biz vuralım vallahi sırf onun için beni çağırttı sağlık ocağına doktorunla konuş tekrar dedi neyse gelmişken dedim tansiyonumu ölçün kiloma bakın tansiyon 10 /6 çıktı kilom 71 bir kilo almışım dedi kalp sesini dinleyelim mi e heralde dedim tabi önce duyamadım benimki sırtı dönüktü heralde kayıyordu sağa sola sonra denk getirdik dinledikkk :) kuzucum benim yaa dedim bugün sesi soluğu çıkmıyor dediki bana ebem iki gün kımıldamıyabilir endişe etme iki gün geçer kımıldamaz ise o zaman yolunda gitmeyen bişi vardır dedi her bebek öyle hareketli olmazmış birde ben sürekli oturuyorum ya uzanınca daha çok hissedersin dedi öyleee, vallahi sırf tetonos aşısı için beni sağlık ocağına kadar yordular gerçi yürüdüm yolar kapanmış bugün erdoğan burdaa kalabalıkk millet dışardaa ayyy sinir olyorum neyseee öyle iştee yürüyüş yapmış oldumm gittim geldimmm

temızlık bıttı ben de bıttım :S spora gıtmıs kdr oldum gercekten hatta daha beter..
dusunmemlazım senınkı de mı gostermedı.. lady nınkıde gostermemıs bugun.. benımkı desen 3 aydır gostermıo.. gozun aydın

ayy ne gıcıklar . işte para alıyolarmış ya aşı için o yuzden çağırmışlardır. neyse kalp atışını duymuşun sende oğluşunun opuyorumnanaktan

ayy ne gıcıklar . işte para alıyolarmış ya aşı için o yuzden çağırmışlardır. neyse kalp atışını duymuşun sende oğluşunun opuyorumnanaktan

evet duydummm ama ultroson gibi olmuyorr :) görmem lazım sana ne dedi doktor geçmişi okumadım enfeksiyon varmnıymış ilacını değiştirdi mi

pöfff ya piştimm bugunnnn...
arkadaşım geldi gitti . sıcakta pörsüdük . çarşıya gitçektik sıcakta çekilmez dedik.
evde bile piştikkk.
canım bugun simit istedi çook. okadar börek almıştım üşenmeden gittim aldım simitte .yarasın kızıma canı simit istemiş kuzumunnn
yemek derdimde yok eşim gelince yesin böreklerden :))

ayrintiliya 10 gun once girdim o zaman gorduk cok net bir sekilde. bu gun sadece kontrolum vardi doktor da ugrasmdi zaten.. bebegin kilosu, benim kilom klasik kontroller yapildi, tehlil sonuclarimi goturdum falan..
insallah sizinkiler de gosterir bi dahaki sefere.. benim oglum cooook yakisikli :) masallah kuzuma..

evet duydummm ama ultroson gibi olmuyorr :) görmem lazım sana ne dedi doktor geçmişi okumadım enfeksiyon varmnıymış ilacını değiştirdi mi

evet ultrasyon gibi olmuyor . sağlık ocağındaki bi tuhaf çıkıyor ses :))
tahlil yapmadı sadece ilaç için gittim zaten. haftaya kontrolüm.
başka fitil yazdı kafamçokkarıştı ama bu 2 tane diğeri 12 taneydi. ille fitil olacakmş yanii. hap falan vermiyoruz dedi.
doktor habire hamilelere gün veriyor. sezeryan falan . ayy içim bi tuhaf oldu . koca koca göbekliler onları görünce benımkı küçücük kaldı . benımde okadar büyücekmi dedimm sırnaşık şey

bebişime patik örüyorum ama ipim kalın geldi. bitanesi bitti. çok tatlı oldu.
ince iple daha güsel olacak.. üşenmesem tuhafiyeye gidip alayım diyorumm .
çok heveslendimmm öğrendim yaa :hulya:

ay ay ay kirpiye yavrusu pamuk gelirmiş ya bızımkıler de bıze yakışıklı gelcek tabi çirkin gelcek degıller ya :))) işalla gosterır valla işalla.. 4 unde şeker yuklemesı ve tetanoz aşımın ıkıncısı ıcın gıdıcem ultrasona da gırerım yuzune bakmak ıcın belkı gosterırı bı umut

slm tekrar kızlar,gezdim geldim biraz.
Soruma kimse cevap vermemiş amaabilmiyorumkismile tekrarlayayım madem,neden sırtüsütü yatmamak lazım,ben hep sırtüstü yatıyom ama. Kötü bişeymi oluyomuş?

PROP;
canım o göbek mi tatlım gayet iyisin walla
akşamları eve gittiğimde unutmasam da bende bi resim bende eklesem
benim göbek öne doğru toparlanıyor

bu arada benden tetonoz aşısı için para almadılar
bende 2. aşımı oldum bugün tansiyon kilo nabız ölçtüler
kalp sesini dinledim çok netti küt küt atıyordu

Soruma kimse cevap vermemiş amaabilmiyorumkismile tekrarlayayım madem,neden sırtüsütü yatmamak lazım,ben hep sırtüstü yatıyom ama. Kötü bişeymi oluyomuş?

ben sen daha sormadan once yazmıstım ama haklı olarak gerıye bakıp okumamışsın tekrar..

ıstedıgın sekılde yatabılırsın asıl olarak nasıl rahat ettıgın ve bebegının rahatlıgı onemlı.. eger yuzustu bıle uyuyabılıosan bu bebek rahat demektır cunku bebek rahat olmadıgı ıhıcbı pozısyonda uyumana ızın vermez..

yuzutu yatmak rahatsız oldugu ıcın, sırtustu yatmak da buyuyen rahmin kuyruk sokumuna ve omurgana baskı yapmasını onlemek ıcın onerılmıo.. eger bel agrısı vs cekıosan bu sırt ustu yattıgın ıcın olabılır.. yan yatmak en guzelı..

adını unuttugum bır toplardamar var sağ tarafımızda ana toplardamarlardan bırı.. sol tarafa yatınca o damara yaptıgımız baskı kalkıo ve vucudun su tutması engellenmıs oluo.. ödem problemını cozmek ıcın yanı sol yatmak gerekıo.. esas olan yan yatmak.. ama sola yatınca bebege gıden kan akımı da hızlanıo ve bebek daha cok oksıjen ve besın alıyo..

başka soru :))

Gebelikte sırtüstü yatmak inferior vena cava isimli ana toplar damar sistemine baskı yaratmaktadır. Bu venöz sistem kirli kanı bacaklardan kalbe geri getirir.Bu durumda fenalık hissi,zor nefes alma gibi şikayetler görülür.
Hamilelikte yüz üstü yatmak da bebeğe baskı yapacağı için önerilmez.

Gebelikte özellikle sol yan yatış önerilir.Sol yan yatışta bebeğe maksimum kan akışı sağlanır ve annenin böbrek fonksiyonları artar.Böbrek fonksiyon artışı su tutulmasını azaltır.Ayrıca karaciğerin vücudumuzun sağ yanında olması nedeniyle sol yan yatış karaciğer baskısını da azaltır.

Erken gebelik döneminde ilk 3 ay istediğiniz pozisyonda yatabilirsiniz.Fakat daha sonra sol yana yatmanız gerekmektedir.En rahat yatış şekli sol yana yatıp dizlerin karına çekildiği pozisyondur.Dizlerin arasına yumuşak ince bir yastık koymak konforu arttıracaktır.Yine bu arada sırtın yumuşak bir yastık-battaniye ile desteklenmesi önerilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…