2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
öfff prop valla şimdi bende kendimi sorgulamaya başladım acaba varmı bende de hiç belirti neyim yok ama :S
C.tesi randevum var acaba bende mi bir alt takıma baktırsam bilmiyorumkismile

:)) şapşalll..
istiosan baktır tabi ne diyim, benım agrım olmasaydı doktora gıtmıcektım ıdrar yolları enfeksıyonu cıkmıcaktı, enfeksıyon cıkmasaydı alttan muayene olmıcaktım mantar ortaya cıkmıcaktı.. zıncırleme oldu benımkı.. yoksa benım randevum teeee 15ındeydı yanı ıı kı gıtmısım ama kasık agrısından nolur kı demedım ıyı kı..

bebek şekerleri bitti gel al dıye maıl atmıs kadın teeee pzts gunu.. valla hıc gıdemem güç toplamam lazım, ama alıp eve de getırmek ıstedım :)

sezen çok az kaldı senın yaaaaaaaaaaaa.. dımı.. ay cok heyecanlı.. kac gr olmuş bebek ? en son ne zmn gıttın ?

havalar serinledi su içesim de yok zorluyorum kendimi.

eren günaydın sana da!

30.HAFTA
Burası hep karanlık değil

Bebeğinizin cildini kaplayan ve lanugo adı verilen ince tüyler artık yavaş yavaş kaybolmaya başlarken el ve ayak tırnakları yavaş yavaş uzuyor. Kemik iliği kan hücresi üretimini tamamen karaciğerden devaraldı. Öte yandan bebek artık etrafının farkına varmaya başlar. Rahimin içi genellikte zifiri karanlık gibi düşünülse de anne adayının bulunduğu çevreye bağlı olarak aydınlık ya da karanlık olabilir ve bebek bunun ayrımını yapabilir. Erkek bebeklerde testisler torbaya iniş sürecini tamamlamak üzeredir. Bebeğin ağrılığı doğumda olacağı ağırlığın üçte ikisine ulaşmıştır.
Bu haftalarda anne adayı artık hamilelikten iyice sıkılmaya başlar. Uyuyamamak ve mide yanmaları sık görülen problemlerdir. Zaman zaman kasıklarınızda bir ağrı ya da kasılma hissedebilirsiniz. Bunlar rahimin gerginliğini sağladığı küçük ve önemsiz kasılmalardır ve Braxton Hicks kontraksiyonları olarak adlandırılırlar.

31.HAFTA

Daha fazla kalsiyum

Bebeğinizin beyni hızla olgunlaşmasına devam ediyor. Hızla gelişen bir başka bölüm ise bebeğin kemikleri. Bebeğiniz bu haftalarda her zamankinden daha fazla kalsiyuma gereksinim duyuyor. Bu nedenle süt ve süt ürünlerini bolca tüketmeli ve doktorunuz gerek gördüğü taktirde kalsiyum ilaçları kullanmalısınız. Bebeğinizin göz bebeği ışığa reaksiyon vererek açılıp kapanmaya başladı bile.
Büyüyen bebek ve rahim göğsünüzde sıkışmaya neden olabilir ve göğüs ağrsı ortaya çıkabilir.Bebek ile içinde yüzdüğü sıvı arasındaki oran bebek lehine bozulduğu için ona kalan alan daralmıştır. Bu nedenle bebeğinizin hareketlerini daha fazla hissedebilirsiniz. Daha önce fark etmediğiniz küçük hareketler bile sizi rahatsız edebilir.

ay 70 gun kaldı ya ınanamıorum nedır kı 70 gun yanı... ay hesabı yapmıorum artık gune vurunca cok az kalmıs oluo...

sezen çok az kaldı senın yaaaaaaaaaaaa.. dımı.. ay cok heyecanlı.. kac gr olmuş bebek ? en son ne zmn gıttın ?

en son 9 ağustosta gittim 1300 gr dı bayramdan sonra tekrar gidicem ne kadar oldu merak ediyorum evet az kaldı heyecan stres hepsi bir arada cnmmmm

günaydın kızlar .nasılsınız.dün doktora gittim.oğlum halen ters duryomuş sürekli oturdğım için dönemiyo dedi ( neyse kuzum tam 1330 gram olmuş.(maşallah)ve ben ilk kez bu ayy 1 kilo almışım.ve 750 grmından fazlasını bebek almış.yani ben 400 gram civarında bişey almışım. :)

maşallah başak.. döner daha endişelenme.. de merak ettim hareketsızlık cocugun da mı hareket etmeısnı zorlastırıomus yanı?

normal doğum tarihime göre yozgattaymışım bugün

bakalım sezeryan tarihi alınca o zaman daha doğru sayarım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…