2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
5 mayısta adalara gidiyorum akrabalarla gezmeye :teytey:

hoşgeldin bafo geçmiş olsun, gerçekten 10. haftada tekme mi atıyor bebek merak ettim??

yarına kadar sık dişini doktora gitte ne varmış anlayalım

kızlar muhabbete ortadan dalayım .Ben hamile olduğumu öğrendikten sonra ağda yaptırdım farklı bir acı yoktu.. bide aralık annelerinide merak ediyorum biraz onları okuyayım gelirim byeee

Geçmiş olsun canım umarım daha ii sindir şimdi. Dr. dan gelince bize haber vermeyi unutma.

bafocum geçmiş olsunn tatlım bu kramplar bendede olmaya başladı bu sıralar geçen gece uykumdan sağdan sola dönerken girdi kıvrandırdı beni rahim büyüyo onun kasılmasıdır

bafocummm çok geçmiş olsun, rahim genişlediği için ağrıların oluyordur... Bu arada kızlar ben de ağda yatırdım hiçbir sakıncası yok hem de hiç acımadı. Gerçi lazer epilasyona gidiordum ve hamile olduğumu öğrendiğim de lazer epilasyona gitmiştim. Hamile olduğumdan habersiz lazer epilasyona girdiğim için yusuf yusuf olmuştum:))) Hemencecik doktora sordum, daha kese küçük olduğu için bir sorun teşkil etmez demişti ve içim rahatlamıştı. Ama bundan sonra sakın girme dedi. Ben de tek seansımı dogumdan sonraya sakladım.Artık jiletleme yoluna gidiorum. Ama bir bölgem için gitmek zorunda kaldım ağdaya ve hiç acımadı.

10. hafta (9 ve 9+6 günler)

Fertilizasyondan 47-48 gün sonra ilk kez beyin dalgaları üretilmeye başlar.Kafa dik durumdadır ve iç kulakda denge sağlayan kısımlar gelişir. Dudakların gelişimi tamamlanır. Gözler kapalıdır.Gonadlar gelişir ve testis ya da over olarak farklılaşır. Kalp gelişimini büyük ölçüde tamamlar. Gövdenin dışında gelişmiş olan barsaklar karın boşluğu içine doğru iyice hareket ederler.Diz ve ayak belirginleşir. Ayak parmakları ve tırnakları belli olur. Kaslar güç kazanmaya başlar.Kız bebeklerde klitoris erkek bebeklerde ise penis gelişir.Hemen hemen bütün eklemler ve kasların oluşumu tamamlandığı için bebek artık su kesesi içinde hareket etmeye başlar, ancak bu hareketler sizin hissetmeniz için yeterli değildir.Bu haftanın sonunda bebeğinizin organogenez adı verilen organ gelişimi dönemi tamamlanmıştır. Gebeliğin geri kalan kısmında bu organların olgunlaşması olacaktır.

Bu dönemlerde anne adayının duygu durumunda dalgalanmalar çok sık görülür. Kendinizi zaman zaman melankolik zaman zaman da çok mutlu hissedebilirsiniz. Bu çok normal bir durumdur. hem gelişen bebeğinizin dişleri hem de kendi diş etlerinizin sağlığı için yeteri kadar flor aldığınızdan emin olmalısınız. Kan hacminiz arttığı için cildinize yakın toplardamarlarda koyulaşmalar fark edebilirsiniz. Bu durum özellikle bacaklar ve memelerde belirgindir. Kilonuz da artık artmaya başladı.Bulantı ve kusmalarınızın azalmaya başlaması bu dönemlerde beklenebilir

evet bende öyle diyorum bu kadar tatlı yemem hayra alamet değill deminde tatlı bisküvitin üstüne çokokrem sürdüm yedim o derece tatlı krizindeyim

Demek bi oğluşun daha olacak. Eee sen gelinleri çok seversin o zaman. Bende tam aksine tatlı yiyemiyorum hiç. Aklıma gelmiyo. Eskiden arada krizim gelirdi nutella kaşıklardım şimdi nutella öle boynu bükük duruyo oralarda.

Banada herkes erkek diyo ama bilemiyorum. Kardeşim 2-3 ay kadar önce bi falcıya gitmiş arkadaşlarıyla adam fincana bakmış ve senin bi ablan var adı nalan kız bebek istiyo ama erkek bebeği olacak demiş. İnsan falda ismi nasıl görür çok ilginç bulmuştum. Daha neler anlatmış şaştım kaldım valla. Hiç inanmam böle şeylere hayatımda hiç gitmedimde ama bu falcıyı çok ilginç buldum. Bi de kardeşimde arkadaşlarıda ilk defa gittiler.

bafocuğum senin için buldum bu yazıyı belki işine yarar bu arada geçmiş olsun tatlım

Düzenli olarak büyüyen rahim, rahmi karın boşluğuna dik tutan bağlarda gerilmeye sebep olur. Anne adayları bu gerilmeleri kasık ve bel ağrısı olarak hissederler.
Rahimdeki kasılmalar ve bebeğin ani hareketleri anne tarafından kasık ağrısı olarak değerlendirilir.
Bu şekilde hafif olan ağrılar son derece normaldir. Hatta bu ağrıların aniden durması gebeliğin büyümesinde olumsuzluk dahi akla getirebilir.
Ağrılar çok artıyor ise,kanama veya idrarda yanma eşlik ediyor ise hemen doktorunuza başvurun.
Gebeliğin ileriki aylarında büyüyen bebek ve karın kısmında daha çok olmak üzere gebedeki kilo artışı omurganın anatomik yapısını bozarak bel ağrılarına sebep olabilir.
Kasıklarda olan ağrıları azaltmak için ayaklarınızı karnınıza çekerek istirahat edin,yatın.
Magnesium ve kalsiyum içeren ilaçlar ve besinler ağrıları azaltıcı etkiye sahiptirler.Doktorunuzun tavsiyesi ile kullanabilirsiniz

bizde bugün 9+1 oldukk vay be bu hafta amma gelişmelere oluyomuş bebişte

benimde yeme şekl,m değişti süekli midem yanıyor kullandığım antibiyotiktenmi acaba off

şerbetli tatlı çok sevmem ama dün bi oturuşta yarım kg yedim valla normalde bi dilim zor yerdimm
oy afiyet olsun
slm kızlar benım bugün 7+4 bende de ne bulantı ne kusma oldu bundan sonrada olacagını zannetmıyorum ya bünye meselesi birazda
ah guzelim bende öyleydim ama şimdi yerlerde sürünmeye başladım yanii

2009 ekim annelerinin buluşmaları var ne güzel koca göbişleriyle
evet bizde bizdeeekaydirigubbakcemile5
hayırlısı olsun canım. Hem tamerin ultrason aletleri çok güzel. üstten bakıyor. ileride renkli üç boyutlu makinesiyle de bakacak. bizimkiler de poz verecek.kaydirigubbakcemile5
hangi hanstanede bu dr ssk gecıyormu

gnydın sezenim nasılsın çift çizgiyi gördüm buğün doğum 10aralık ama sezaryan olduğum için burayada geldimm
hayırl olsun hosgeldın

hadı hayırlısı ıle devamıda gelır ınsalah

hayırlı olsun hoşgeldin aramıza

hoşgeldin bafo geçmiş olsun, gerçekten 10. haftada tekme mi atıyor bebek merak ettim??
yok tatlım kendımı avutuyorum rahım genıslemesıdır dıye umut edıyorum. yemek yiyemiyorum vitaminsiz kaldı yavru yaa ona uzuluyorum

oh maşallah 9 lar geldi...hihoyyyt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…