5 mayısta adalara gidiyorum akrabalarla gezmeye :teytey:Ben dedim buluşalım diye biri dedi birileri buluşmuş kocaman göbekleriyle diye ekim mekim kafam bulandı sonra :)
Evet buluşalım adalara gidelim şimdi sakindir oralar hava da güzeldir ohhh misss, ben bıktım bu Şişli'nin karmaşasından gürültüsünden insanından valla. Hamilelikten heralde yalnızlığı sever oldum
ana okulunda canım şu anda 6.5 yaşındaa büyüdü artıkyaa oğlun ne güsel küçükmü oğlun canım
Çatladım5 mayısta adalara gidiyorum akrabalarla gezmeye :teytey:
herkese gunaydın
bebegım bana bugun 10.hafta tekmesı attıı galıba. acaip bir kasık agrısıydı sankı bırı ordakı damaralarımı sıkıca tutuyor gıbıydı yerlerde surundum resmen. işe gidemedim
şimdi kendime geldim doktora gitmeyi bekliyprum. cuma gunku dr randevusunu bugune alayım dedim.
yarına kadar sık dişini doktora gitte ne varmış anlayalımgeçmedi tatlım yaa daha da bi tuhaf oldum bugün
inşallah öledir canım. bebeklik olmasın yeter ki
soğuk algınlığı gibi diil canım bende anlayamadım tam. yarın doktora gidicem inş.
canım bende öyleyim. belden sol kalçama vurdu. yatırtmıyor,oturaamıyorum. ayakta çok batıo.. sorma berbat
yaaa amaaa bende istiom :sinifsinif:
inşallah öyledir canım. içim genede rahat deil. çok tuhaf sancılarım var çünkü
ii sen kurtarmışın bizimki 8 ayını dolduruo bakalım beni neler beklioana okulunda canım şu anda 6.5 yaşındaa büyüdü artık
a.s.a.s.Çatladım
herkese gunaydın
bebegım bana bugun 10.hafta tekmesı attıı galıba. acaip bir kasık agrısıydı sankı bırı ordakı damaralarımı sıkıca tutuyor gıbıydı yerlerde surundum resmen. işe gidemedim
şimdi kendime geldim doktora gitmeyi bekliyprum. cuma gunku dr randevusunu bugune alayım dedim.
siz nasılsınız bir geçmişi okuyup geleyim
senin işin daha zor canım ya ikiside ilgi bekliycekk ama güzel olan tarafıda aynı anda büyürler ilerde rahat edersinii sen kurtarmışın bizimki 8 ayını dolduruo bakalım beni neler beklio
evet bende öyle diyorum bu kadar tatlı yemem hayra alamet değill deminde tatlı bisküvitin üstüne çokokrem sürdüm yedim o derece tatlı krizindeyim
ha ha ha uçarakk süpermen gibii:roflol:
bizde bugün 9+1 oldukk vay be bu hafta amma gelişmelere oluyomuş bebişte10. hafta (9 ve 9+6 günler)
Fertilizasyondan 47-48 gün sonra ilk kez beyin dalgaları üretilmeye başlar.Kafa dik durumdadır ve iç kulakda denge sağlayan kısımlar gelişir. Dudakların gelişimi tamamlanır. Gözler kapalıdır.Gonadlar gelişir ve testis ya da over olarak farklılaşır. Kalp gelişimini büyük ölçüde tamamlar. Gövdenin dışında gelişmiş olan barsaklar karın boşluğu içine doğru iyice hareket ederler.Diz ve ayak belirginleşir. Ayak parmakları ve tırnakları belli olur. Kaslar güç kazanmaya başlar.Kız bebeklerde klitoris erkek bebeklerde ise penis gelişir.Hemen hemen bütün eklemler ve kasların oluşumu tamamlandığı için bebek artık su kesesi içinde hareket etmeye başlar, ancak bu hareketler sizin hissetmeniz için yeterli değildir.Bu haftanın sonunda bebeğinizin organogenez adı verilen organ gelişimi dönemi tamamlanmıştır. Gebeliğin geri kalan kısmında bu organların olgunlaşması olacaktır.
Bu dönemlerde anne adayının duygu durumunda dalgalanmalar çok sık görülür. Kendinizi zaman zaman melankolik zaman zaman da çok mutlu hissedebilirsiniz. Bu çok normal bir durumdur. hem gelişen bebeğinizin dişleri hem de kendi diş etlerinizin sağlığı için yeteri kadar flor aldığınızdan emin olmalısınız. Kan hacminiz arttığı için cildinize yakın toplardamarlarda koyulaşmalar fark edebilirsiniz. Bu durum özellikle bacaklar ve memelerde belirgindir. Kilonuz da artık artmaya başladı.Bulantı ve kusmalarınızın azalmaya başlaması bu dönemlerde beklenebilir
benimde yeme şekl,m değişti süekli midem yanıyor kullandığım antibiyotiktenmi acaba offeren sezen; şanslısın tatlı yiyebiliyorsun
ben hamile kaldığımdan beri yiyemiyorum
tatlı ile aram hiç yok ki normalde her akşam bir dilim tatlı yerdim
sulu yemeği çok severdim yiyemiyorum
ilk 3 ay geçsin diye bekliyorum inş. sonra bu sorunlarım kalmaz
oy afiyet olsunşerbetli tatlı çok sevmem ama dün bi oturuşta yarım kg yedim valla normalde bi dilim zor yerdimm
ah guzelim bende öyleydim ama şimdi yerlerde sürünmeye başladım yaniislm kızlar benım bugün 7+4 bende de ne bulantı ne kusma oldu bundan sonrada olacagını zannetmıyorum ya bünye meselesi birazda
evet bizde bizdeeekaydirigubbakcemile52009 ekim annelerinin buluşmaları var ne güzel koca göbişleriyle
hangi hanstanede bu dr ssk gecıyormuhayırlısı olsun canım. Hem tamerin ultrason aletleri çok güzel. üstten bakıyor. ileride renkli üç boyutlu makinesiyle de bakacak. bizimkiler de poz verecek.kaydirigubbakcemile5
hayırl olsun hosgeldıngnydın sezenim nasılsın çift çizgiyi gördüm buğün doğum 10aralık ama sezaryan olduğum için burayada geldimm
hadı hayırlısı ıle devamıda gelır ınsalahMerhabalar bu listeye ben de dahilim ve çok mutluyum..:)
Yeni üyeyim konuyu açan arkadaşa mesaj atamadım..
Düşük tehditinden dolayı istirahatteyim ama şükür daha iyiyiz şimdi.
8.haftadayız.
Bu arada hani bu bebeğin haftasına göre çizelge oluşturuyosunuz ya o nasıl yapılıyor?
hayırlı olsun hoşgeldin aramızamerhaba kızlar allah hepimizin bebişlerini sağlıkla kucağımıza amayı nasib etsin
benimde sat 31 ocak 7 kasım doğum görünüyor ilk bebeğimi erken doğumla kaybettim allahım inşallah bu sefer sımsıkı tutunur bana günü gününe doğar umarım bu topicte hep güzel konular paylaşırız ben 5 haftalıkken gittim doktora keseyi gördük en son geçen cuma gittik 7+5 di kalp atışını duydum minişimin bidahaki radevumda cumartesi umarım sağlıklı görürüm bebişimi
bu arada bulantılarla başım dertte ve her türlü kokuyla geçicek umuduyla gün sayıyorum allah yardımcımız olsun
yok tatlım kendımı avutuyorum rahım genıslemesıdır dıye umut edıyorum. yemek yiyemiyorum vitaminsiz kaldı yavru yaa ona uzuluyorumhoşgeldin bafo geçmiş olsun, gerçekten 10. haftada tekme mi atıyor bebek merak ettim??
oh maşallah 9 lar geldi...hihoyyyt10. hafta (9 ve 9+6 günler)
Fertilizasyondan 47-48 gün sonra ilk kez beyin dalgaları üretilmeye başlar.Kafa dik durumdadır ve iç kulakda denge sağlayan kısımlar gelişir. Dudakların gelişimi tamamlanır. Gözler kapalıdır.Gonadlar gelişir ve testis ya da over olarak farklılaşır. Kalp gelişimini büyük ölçüde tamamlar. Gövdenin dışında gelişmiş olan barsaklar karın boşluğu içine doğru iyice hareket ederler.Diz ve ayak belirginleşir. Ayak parmakları ve tırnakları belli olur. Kaslar güç kazanmaya başlar.Kız bebeklerde klitoris erkek bebeklerde ise penis gelişir.Hemen hemen bütün eklemler ve kasların oluşumu tamamlandığı için bebek artık su kesesi içinde hareket etmeye başlar, ancak bu hareketler sizin hissetmeniz için yeterli değildir.Bu haftanın sonunda bebeğinizin organogenez adı verilen organ gelişimi dönemi tamamlanmıştır. Gebeliğin geri kalan kısmında bu organların olgunlaşması olacaktır.
Bu dönemlerde anne adayının duygu durumunda dalgalanmalar çok sık görülür. Kendinizi zaman zaman melankolik zaman zaman da çok mutlu hissedebilirsiniz. Bu çok normal bir durumdur. hem gelişen bebeğinizin dişleri hem de kendi diş etlerinizin sağlığı için yeteri kadar flor aldığınızdan emin olmalısınız. Kan hacminiz arttığı için cildinize yakın toplardamarlarda koyulaşmalar fark edebilirsiniz. Bu durum özellikle bacaklar ve memelerde belirgindir. Kilonuz da artık artmaya başladı.Bulantı ve kusmalarınızın azalmaya başlaması bu dönemlerde beklenebilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?