ac olmadıgına emınım cnm benımkının, po sadece emmıs olmak ıcın emıodu, uyumak ıcın emıo gaz ıckartmak ıcın emıo hep emıo meme bagımlısı oldu. artık aglatıp zırlatıorum 2.5 3 saat aralıgında emzırıyorum bugun hıx aglamadı gıbı bısı oyun fln oynadık bekledık 2saat40 dk snr emzırdım mesela. bı de sureklı emzırmek gaz yapıomuş yarı sındırılmıs sutle cıg sut kaırsınca gaz oluomuş 2 saat koyun araya mutlaka dıolar. gazımız cok azldı resmen 2 gunde farkettı
Rutin rutin rutine bağladık artık:)Aman sağlıklı olsunlar da yeter annesi.Pişik olduysa altını her açtığında yıka hayatım bir de bepanthene sür iyi gelir.Ben çok kaka yaptığında hep yıkıyorum altını. sonrada alt açma bezinin üstüne koyuyorum keyif yapıyor miniğim.dene istersen canımne olsun aso, hep aynı emzir, uyut, bez değiştir, iş yapama...
kucakta mışıl mışıl uyuyan çocuk yatakta cin gibi açıyor gözlerini neyseki gece en gec 2den sonra sabaha kadar uyuyor.
bizimki de emzik almıyor hiç marka ne olursa olsun. biberon emziğimiz hala no:1 delik artarsa daha fazla mama gelecek o zaman beni emmeyebilir biberonu daha hızlı emiyorçünkü.
yalnız bizde sanırım pişik oldu. pek kızarıklık yok ama minik minik sivilce gibi şeyler var anlamadım bazen göbeğine kadar batırıyor altını iyi temizliyorum hatta mecburen dudaklarının içini de temizliyorum çünkü heryeri kaka olmuş oluyor acaba ondan mı sivilce kapladı öff dr da sezeryandaymış soramadım...
ah kıyamam kıyamam :S merak etme canım sen de sorunsuz atlatıcaksın merak etme.aşı olurken ağladı kızım kucağıma aldım sakinleştirdim.ama çok fena oldum benbiz simdi asiya gidiyoruzoglum suan gülücükler atiyor basina gelecekleri bilse böyle gülermi yavrum
demır de aralıksız 10 saatb uyuyo, bıraksam 15 uyucak da uyandırıyorum sakıncalı diye
töbe yarabbım uykunun ne sakıncası olcak, naza etme kuzuya maşallah, dilini ısır
Naber kızlar.
Demir'in 3 saatte bir emziilmesi savaşında 2. perdeyi oynadık bugün, yine çok ağladı, yine genel olarak ben galip geldim. En az 2.5 saat bekletiyorum, ve gerçekten de gaz belası azaldı. Hala çok ağlıo ama artık 2. saatten snr başlıo ağlamaya, demek ki alışacak. Bu çocuklar hep bizim yüzümüzden byle kucak delisi meme manyağı fln oluolarmış ben anladım, biz alıstırdık bunları, sımdı de otekıne alıscak yapcak bısı yok, 3 gun aglar 4. gun aglamaz demıstı doktor, bakalım dedıgı gbımıymıs.
Krdln biz dogdugundan berı avent kullanıoruz, sadece ilk ay 1 numara kullandık, yaklasık ıkı aydır 2 numara uç kullanıoruz, kullanma şeysinde de oyle yazıo, senın kız da alısır heralde :S
Rutin rutin rutine bağladık artık:)Aman sağlıklı olsunlar da yeter annesi.Pişik olduysa altını her açtığında yıka hayatım bir de bepanthene sür iyi gelir.Ben çok kaka yaptığında hep yıkıyorum altını. sonrada alt açma bezinin üstüne koyuyorum keyif yapıyor miniğim.dene istersen canım
yanlış aldım o zamanbelliydi zaten emmekten sıkıldı bitirene kadarda mama soğuyor
kardelen, ben hala 1 numara kullanıyorum aslında çekmeye uğraşınca kulakla ilgili sorun yaşayabilirler ayına uygun kullanın diyorlar ama bunda bile hızla emiyor sonra kusuyor daha hızlı akanda kibilir ne olur diye 2 numara almadım henüz. zaten beni emerken biberondan daha yavaş oluyor, hızlı gelen mamaya alışırsa beni emmez mi acaba diye endişeleniyorum tabi.
mamanın soğumasını engelleyebilirsin ama. yanına sıcak su dolu kase al. emerken 10-15 sn ara ver hem gazı çıkar bu arada biberon da kapta durur azcık ısısı ayarlanmış olur...
selam kızlar,inşallah iyidir herkes.
Bugün Alya hiç uyumadı nerdeyse,illaha kucakta uyucak yatağına koyuyorum 10dk demeden ıhlayıp mıhlayıp uyanıyo.Almazsam ağlıyo,alıyorum kucakta uyumaya devam ediyoartık bende oda öyle yoruldukki dedim yanıma alayım koyunkoyuna yatalım bari,inanırmısınız benimle 2 saati geçkin uyudu,ama yatağında olsaydı 10dk daha öncede böyle severdi ama son 1 haftadır çok arttı,bizim gibi olan varmı? napsam nasıl engellesem ya? yapıştı bana iyice hiçbirşey yapamıyorum evde,kıçımı kaldırtmıyo ondan ayrı.Sadece geceleri sızıp kalıyo yatağında,ama gündüzleri
benimki hangisini versen emiyor :) ama doğduğu gün hastanede verdim meme ucuna yakın emzikler var evde bir tane vardı bakarım şimdi markası yazıyorsa yazarım sana unuttum bir sürü emzik aldığım için
birde mama ölçüsünü konuşmuştuk geçen mamanın üzerine baktım bu gün markette bizim mamada yazmıyorda 2 aylık bebek 150 ml yemeliymiş tek seferde ben zorla 120 yediriyorum biberon ucu küçük yoruluyor mu acaba
bende nukun damaklısını aldım.. ama çok büyük ucu yaa. bazen öğürüyo..
bende nuk meme kullaniyorum anne memesine yakin olan slikonlar sert oldugu icin cocuklar zorlaniyorlar emerken valla meme benim sag kolum agladimi veriyorum hemen susuyor yarin asi yapilincada hemen vericem insallah cok aglamaz yavrum
Bunu deneyeyim bariiyi haftalar herkese...
bebeğiniz emzik almıyorsa anne ucuna benzer avent 0-3 deneyin derim doktorum bana alırsa onu alır demişti hatta yine burada paylaşmıştım bebeği emzik almayan anneler için gerçektende ilk o memeyi verdim ve hemen aldı...bence bir deneyin avent 0-3 silikon başlıklı...
biz simdi asiya gidiyoruzoglum suan gülücükler atiyor basina gelecekleri bilse böyle gülermi yavrum
misafir gelecek bebek görmeye ben oturdum kaldım dünde geldi zaten
bişey daha sorup gidiyorum bebeğini sallamayan anneler kendi kendiine uyumasınımı bekliyorsunuz yapılcak başka bişiy varmı :) ben kendi kendine uyumasını bekleyip beşiğine alıyorum homurdandıkça sallıyorum biraz park yatak ne kadar sallanırsa işte odasındaki beşikte daha iyi uyuyor ama 6 ay ayıramam yanımdan hala arada kusuyor
günaydın
ben hergün koyun koyuna yatıyorum gece ama faydasınıda çoğu zaman görüyorum
geçen hülya avşar doktorumda anlatmıştı 10 yaşına kadar kızıyla koyun koyuna yatmış doktorda onaylamıştı
ben kızımla aynı odada yatıyorum ama koynumda yatırmaya cesaret edemem zarar veririm diye. o da lıştı zaten gece emerken uyuyor ben de yatağına yatırıyorum hepsi bu...
ne sallıyorum ne pışpışlıyorum o pışşş sesini hiç sevmedi belli sallamayıda ben kestim sallandığı sürece uyuyor işkence çekmeye hiç gerek yok sonuç: ceren uyumuyormerhaba herkesee:80:yine koyun koyuna 2 saat uyuduk kızımlaAllahım inşallah bunuda alışkanlık haline getirmez,napayım yatağına atırdım açtı gözleri.Pışpışlayıp kollarım kopcağına yatsın bari dedim
bencede emerken yorulup emmek istemiyodur,başka bir uç dene bakalım.
bende nuk aldım hep 3 tane 3üde damaklı,kauçuk olanı pek almıyo.Silikon olanı alıyo emiyo ama 20sn sonra düşürüyo veya atıyo.Acaba büyükmü geliyo :26: Damaksız alayım birde
Bunu deneyeyim bari
oyy kıyamam,hadi bakalım inşallah kolay atlatırsınız
evet ya,bende bilmek istiyorum.Sallamadan nasıl uyutulur:26:Bizimki ya kolumda sallanacak yada pışpışlanacak
canım bende ilk hafta milupa aptamil mavi kutu 300 gr 21.90 a aldık. daha sonra hero baby ı çok araştırdım 900 gr ı 21.90 aldım. ankarada gimsa adında market var orda aynı mama 13.95 TL imiş 2 kutu aldım. ben hero babyden memnunum tavsiye ederim.milupa gibi kokmuyor en azından.
bezde de sürekli prima kullandım ama canbebeye geçtim gayet güüzel zaten 3-4 satte bir değiştiriyorum altını prima kalitesinde onuda tavsiye ederim. 3 numara 74 adeti 14.90 a alıyorum yanında 1 kutuda ıslak mendil veriyor.
baby stardan numune istedim geldi ama ben begenmedim kazık gibi dokusu var. canbebe gayet güüzel.
canım çok haklısın gerçekten bütçeyi zorluyor bizde 3 günde bir alıyoruz 20 lira
bebelacta iyi tabi bebelecla kaç çocuk büyümüş sağlıklılar ben malesef değiştiremiyorum ar kullandığım için
tesekkurler kizlar, iyiyiz hamdolsun..
melodi ben guigoz confort kullaniyorum. turkiyede de var mi bilmiyorum. hastanede doktor onu vermisti. burdaki diger mamalardan daha pahali, haftada bir buyuk kutu bitiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?