- 23 Şubat 2011
- 735
- 176
- 123
bence sen bı kıtabı alıp oku once, yazan kısı bu yontemın 1 hafta ıcınde ıse yaramadıgı 1 tek bebek bıle olmadıgını syoluor dogru uygulandıgı takdirde tabi ki.. neyse işte sen okumadna tam ayrıntılı bişi d,yemiyorum ki.
ben cıkıorum ıyı geceler bakalım hepınıze
Birazda sağıp bıraksan daa fazla uyarılınca azalmaz belki gerçekten zor ya keske daha uzun kalabılsenız bebişlerimizle.benim kızımda öyle devamlıökucak istiyo aa kucagında faan az duruyor bende yere yünden yorgan kalınlıgında yatak gibi birşey yaptırdım atıyorum sırtmüstü bay oyalanıor semde de işe yarar umarım
benmde akmaya basladı dokulmek bır yana
anneyı tanımaya baslayınca sac dokulur der eskıler artık bılemeyeceğim
Off sorma felaket durumdayım acaıp dökuluyo yatak koltuk yerler ustm basım batmıs durumda hele duşta akıyo resmen vitamin mi alsak napsak
Bugün topik dolup taşmış maşallah
Öncelikle herkes gibi benim de saçım çok dökülüyor. Ama postpartum saç dökülmesi fizyolojiktir. Genelde 3. ayda başlar, 3-6 ay devam eder. Sonraysa durur. Dökülen saçlarda kalıcı kayıp olmaz. Bu geçici bir süreç, merak etmeyin. Önerilen çeşitli ilaçlar var ama emzirme döneminde genelde riske atmamak adına buna yönelik herhengi bir tedavi önerilmiyor. Sadece sabretmek gerekli
canım ne mümkün yatırmak,daha yere koyunca başlıyo hıçkırmaya, illaha dolaşcak.İşimiz zor yani,kendiliğinden vazgeçmesini bekliyoruz umutla
kucağa alışan bebek zor canım ya kendi kendine vazgeçeceğini sanmıyorum bir yolu olmalı mutlaka yoksa işin gerçekten zor kucağa almayıp ağlattığında bir süre ağlayıp susmuyor mu? yazınca bir tuhaf duruyor ama cidden bunları biraz ağlatmadan olmuyor yoksa kukla ediyorlar insanı
ne yapmayı düşünüyorsun çekicekmiyiz böylebi kaç sene evvel benimde tırnağım batmıştı doktor tırnağımı çekti ama malesef yine tekrarladı şu anda benimde çok acıyo önü kapalı ayakkabı giyemiyorum
istanbuldayım canım ama araştırıcam bunu,teşekkürler...Çok geçmiş olsun. Gebelik tırnak batmasına yatkınlık yaratan bir durum. Gebelerde sıklıkla görülebiliyor.Eğer şiddetli ise tırnak çekimi gerektirir. Ancak öncelikle mutlaka enfeksiyonu (kızarıklık, akıntı, ağrı) geçirmek gerekir.Bunun için hem ağızdan hem de krem şeklinde antibiyotik kullanılıp enfeksiyon bulguları gerileyince tekrarlamaması için tırnak çekimi yapılır. Tırnak eğer çekilip ardından tırnak dibine uygulama yapılmazsa tekrar batabilir yada daha deforme olarak çıkabilir. Uygun olan tırnağı total değil de sadece batan kenardan çekip tırnak yatağına çeşitli maddelerle koterizasyon uygulamak. Böylece o bölgeden tekrar tırnak çıkmayacaktır ama zamanla tırnak eski şeklini alır, deforme görünüm oluşmaz. Nerde yaşadığınızı bilmiyorum ama Ankara tıp dermatoloji kliniğinde bu işlemi yaptırabilirsiniz...
teli düşündümde iltihap var,o geçmeden nasıl olurki.antibiyotik içicem maalesef...canım krem antibiyotik falan hepsi hikaye kaç kez gittim dr a ama hiç bi ise yaramadı:) tel çözümü pamuk tedavi etmiyo ama ağrıyı yok edıYO en azından banyodan çıktıktan sonra batan tırnak kısmını törpü ile kaldır ufak bi pamuk parçasını ıslat elimle yuvarla o bölgeye köy ve iyice ittir tırnağı etle bağlantısını kes yani. Ondan sonra istediğin gibi ayakkabı giy gez hiçbirşey olmuyor. Benim doğumdan sonra her iki ayağımda da oldu çok şey denedim ama ınan ki tel çözüm bu. Mutlaka dene
benimde çok dökülüyor,kel kalıcam sonunda:))kızlar doğumdan sonra saçlarınız döküldümü benimki felaket dökülüyo
biliyormusun bende inanamazdım bu lafa ama doğru galiba aynı dönemde başladı ilginç bir tesadüf:78:benmde akmaya basladı dokulmek bır yana
anneyı tanımaya baslayınca sac dokulur der eskıler artık bılemeyeceğim
canim senin adina cok sevindim insallah kilo almayada baslar yogurduda ileride yer simdilik digerleriyle idare edinselam vkızlar.ben okulda çok vyoğunum SBS başvuruları yatılı okul tercihlerinden boş anı zor buluyorum.sizler nasılsınız.ek gıdalara geçince oğlumun kusmaları azaldı.elma püresi yoğurt kaşık mamaı ve devam sütüyle pirinç umundan muhallebi veriyorum çok sevdi oğlum bi tek yoğurdu sevmedi.inşallah bu ay kilo alır
benimkide birkere döndü bazen cabaliyor tam yapamiyorkızlr bebişi dönenler var mı ne kadardr dönuyo bnm sıpa dönmuyo 2 kasım dgmlu, alaka var mı bılmm ama 3 hafta erken doğdu
oy oy masallah ne tatli o öyle
hemde nasilkızlar doğumdan sonra saçlarınız döküldümü benimki felaket dökülüyo
benim evde heryer benim sacim sinir oluyorum galiba kel olucamOff sorma felaket durumdayım acaıp dökuluyo yatak koltuk yerler ustm basım batmıs durumda hele duşta akıyo resmen vitamin mi alsak napsak
canim insallah öyledir yoksa nolucak bu halimiz resmen akiyor saclarimBugün topik dolup taşmış maşallah
Öncelikle herkes gibi benim de saçım çok dökülüyor. Ama postpartum saç dökülmesi fizyolojiktir. Genelde 3. ayda başlar, 3-6 ay devam eder. Sonraysa durur. Dökülen saçlarda kalıcı kayıp olmaz. Bu geçici bir süreç, merak etmeyin. Önerilen çeşitli ilaçlar var ama emzirme döneminde genelde riske atmamak adına buna yönelik herhengi bir tedavi önerilmiyor. Sadece sabretmek gerekli
ilk senin oglan cikardi heralde dis hayirli olsun insallah agrisiz atessiz atlatirsinizslm kızlar nasılsınız?.........
--------- umutla beklediğim gaz sancılarının azalacağı ve huysuzluğun biteceği 4. ayımızda diş çıkarıyoruz.
---------huysuzluk 2 hafta önce başlamıştı elimiz zaten ağzımızdan hiç çıkmıyordu....ben erken olduğu için diş beklemezken oğlum minik pirinç tanesini sabah elimi ısırarak hissettirdi.şimdi yanıdakide çıktığı için huysusuz jel kullanıyoruz.diş kaşıyıcı aparatlarımız var ama bebem küçük olduğu için kaşıyamıyor ancak yalıyoruz.
---------bu arada elleriyle oynamayı onları seyretöeyi seviyor. aslında benimkide kucak delisi ama bir müddet şu hışırtılı oyuncaklarla oyalanıyor.
---------hep yanında istiyor yanlız hiçbişey yapmıyor hemen mızıldanır. büyüyorlar ama bizdende götürüyorlar saçlarım dökülüyor...
---------bana gülmesi herşeye bedel .allah sağlık sıhhat versin
slm kızar
saç dökülmesi sorunu bende de var..( kızımın da saçları dökülüyor ben,mde.. neyseki geçici bir durum. tırnak batması sorunum da var. bu da mı doğum sonrası olabilen bir durummuş.. öğrenmiş oldum..
bu arada paylaşmak istediğim başka bişi var. kızımı bugün koltukta yastıküstünde yüzüstü bırakmıştım. yanındaydım oynuyordu sorun yoktu, iki dakikaliğına mutfağa gittim ve döndüğümde, tam kapıdan girdiğim anda kafa üstü düşüşünü gördüm. hiç birşey yapamadım. çok korktum.. biraz ağladı nazlandı filan. görünürde sorunu yok gibi ama ben hala ya birşey olmuşsa diye korkuyorum.. uyurken de baya problem çıkardı. nazlandı uzun süre uyumadı.. umarım birşey olmamıştır küçüğüme. affedemem kendimi..
bende bi pekmez koyayım diye denedim çok sevdi.sanırım sade yoğurt tatsız geliyor.çok sevindim kusan bebek çok zordur maşallah bebişine afiyet olsun yarasın inşallah yoğurduna pekmez katıp dene istersen tatlanınca beğenir belki
ohhh afiyet olsun..bende bi pekmez koyayım diye denedim çok sevdi.sanırım sade yoğurt tatsız geliyor.
kızlar bebişlerinizi yastıklamı yoksa yastıksızmı yatırıyorsunuz bide otutmaya başladınızmı erkek bebek 5.ayın sonunda oturtulur diyolar ama ne kadar doğru bilmiyorum bu konu hakkında bilgisi olan varmı
ohhh afiyet olsun..
birkaç gündür ince yastık koyuyorum ben sanki yastıkla yatınca daha rahat nefes alıyor gibi geldi bana uyumadan önce baya emiyor nefes alırken zorlanıyordu garibim
bende yastıkla yatırıyorum ama yastıktan kulakları kıvrılıyo negüzel yapıışık kulakları vardı şimdi kıvrıldıkça kepçe kulak olmaya aday
selam kızlar ancak uyanabildik akşam baya kaynatmışsınız ben yokken benim için feci bir geceydi fitil bile işe yaramadı sabaha karşı uyuduk bunada şükür
buarada kızlar bende saç dökülmesi yok umarım başlamaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?