2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sagol zeyncm ama pek kolay geçmiyo sabahtan beri kucagmdan inmedı belım koptu yahu.deli gıbı uykusu var aglıyo uyumuyo zaten uyuşada 15 dk sonra aglayarak uyanyr az önce uyuttm inş uyur da bıraz kendıne gelr kuzum

iyi akşamlar arkadaşlar,nasılsınız?
biz iyiyiz,kızım uyuyor,bende dinleniyorum :)
bugün mercimek çorbası yapmıştım akşam yemeğine,kızımada tattırdım 2 çay kaşığı,sevdi,yalanıp durdu
bize vermedi doktor demir damlası,gerçi kullanmak istemiyorum kabız yapıyormuş diye.Belki sağlık ocağı verir bu gidişimizde,acaba haftada 1-2 gün kullanmak faydalı olurmu:26:
bu aralar bebeğimin yeme düzeni çok bozuldu,önceden 2buçuk 3 saatte bir 120-140 ml arası yerdi şimdi 1buçuk 2 saatte bir ancak 90ml yiyor,huy deiştirdi

Merhaba ben de kasım annesiyim

kızım şu anda tam 4 aylık dün 5. ayına girdi....konuşmalarınızda doktorun demir verdiğini yazmışsınız.Doktor kızıma da demir başlattı.Çok iyi geliyor.Bu ilacı aldıktan sonra bebeğin kabız ya da ishal olmaması için bebeği emzirdikten hemen sonra bu ilacın verilmsi bu şikayeti ortadan kaldırıyormuş...vermemezlik etmeyin sakın....sağlık bakanlığı bu tür ilaçları ücretsiz veriyor....

uf arkadaşlar geçen hafta yan apartmanda yangın çıktı elektrik yüzünden itfaiyeler ambulanslar polis arabaları mahalle doldu. bizim apartmanıda boşalttılar o günden beri kuzumla yan yana yatıyorum çok korktum evde yatarken gece lambasını açık bırakıyordum artık onuda bırakmıyorum. o duman yutan yavrucakları görseydiniz allah hepimizi korusun rabbim

Mustelanın ürünlerini kullanabilirsin. Bu arada ben sürekli birşeyler yazıyorum, yanlış anlaşılmasın. Deri ve Zührevi hastalıkları uzman doktoruyum.

ayy ece ben de bişey sorabilir miyim? oğlumun yanağında kırmızı bi leke var 1 aydır geçmedi. dr bi krem verdi 5 gün sür dedi. sürdüm ama eliyle siliyor hep. o yüzden yine geçmedi. egzamaymış. sarışın ve cildi hassas biraz. kremi sürmeye devam etmeli miyim? hipokort diye bişey.. yardımcı olursan sevinirim.

ayy allah korusun. korkmuşsunuzdur tabi. geçmiş olsun canım.

bızde bugun asımızı olduk.aksama dogru bıraz ateslenır gıbı oldu.yarım fıtıl verdım sımdı uyuyo.hıc kıyamıyorum ya bu annelık nasıl bıse bole..

bende kızıma bu sabah elma puresı verdım cam rendede rendeledım 1 elmayı verdım.dunde armut vermıstım yıyo ama pekte sevdıgı soylenemez.suyunu sevdı ama.yarında bebelacın elma havuc karısımı puresını aldım onu verıcem.belki hazırını sever bakalım.onumuzdekı haftada sebze corbasına gecıcem.

slm kızlar alıntı yapamadım gripin canım yeme düzenleri 4. ayda çok değişiyor ben artık yazıyorum yediğini o kadar saçmaladık zamanla 4 öğüne düşüyormuş öyle okudum bir yerden doktorunada bir söylicem bakalım sürekli kafaya birşeyler takmaktan fenalık geldi artık
şu kan damlası işide düşündürüyor beni her bebek kansızdır diye bir kural mı var ki test falan yapmadan veriyorlar saçmalık zaten kabızlık sorunu var ilaç kullanıyoruz
ceren siz debridata devam ediyormusunuz canım onun benzeri bir şurup verdi bizede turbidat mı ne? ilacı bırakınca normale dönüyor mu? hep ilaçla mı yapacak
üfff onada taktım ((

banada sağlık ocağı ücretsiz vermişti kan damlasını doktora sordum verebilirsin istersen 6. ayından itibarende vermeye başlayabilirisin dedi. sağlık ocağına vermek şartmı diye sormuştum bebekler için çok önemliymiş anne sütünde yeteri kadar demir yokmuş 1 yaşına kadar mutlaka alması gerekiyormuş verilmezse Allah korusun zeka geriliği yapabilirmiş dediler

allah korusun

bu kan ve demir ilacini ilk defa burda duyuyorum bizim burda niye doktorlar vermiyorki anlamadim gitti hergün yeni birsey duyuyorum

günaydın arkadaşlar nasılsınız?sağlık ocağında bizede verdiler, demir damlasından ama daha vermeye başlamadım:44:

bende kızıma bi kez elma püresi ve muz püresi verdim.portakal suyundan damlattım ağzına arada,yani azıcık tattırdım hepsinden.ishal olur gibi olmuştu korktum dedim 6 aylık olana kadar vermem bişey.

Verilen tedavi gayet uygun ama bu kremler kortizon içerikli. Yani kullanırken dikkat etmek lazım. Uzun süreli kullanmak, çok yoğun sürmek o bölgede çeşitli yan etkiler yapabilir.Günde bir kez, az miktarda (bir mercimek tanesi kadar kremi ince tabaka halinde sür. Kalın yoğurt gibi olmasın) sadece o bölgeye sür. 5 gün sür 2 gün ara ver. Sonra 5 gün daha kullanabilirsin. Ancak bu durum bazı bebeklerde sık tekrarlayabilir. Esas önemli olan nemlendirmek. Mustela stelatopia ya da atoderm adlı nemlendiricilerden birini alabilirsin. Bunlar biraz pahalı ama oldukça büyük, uzun süre kullanırsın. Böyle atopik dermatit denen egzamaya yatkın çocuklarda cildi nemlendirmek esastır. Bu nemlendiricilerle günde 2 kez yüzünü, vücudunu nemlendir. Banyodan sonra mutlaka nemlendirici sür. Nemlendiriciyi uzun dönem kullanabilirsin ama hipokortu dediğim şekilde yarası çok alevlendiği dönemlerde uygula. Belki bir daha tekrarlamaz, ama eğer atopik dermatit ise tekrarlama olasılığı da var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…