iyi akşamlar arkadaşlar,bişey soracam doğumdan sonra hala regl görmeyen varmı?ben daha regl olmadım,hamile kalma şansım çok azdır sanırım. çünkü her ay adet görüp yumurtlamak gerekir hamile kalmak için.
selam kızlar nasılınız neler yapıyorsunuz ben bitik durumdayım dünki aşıdan sonra kızım kucagımdan inöedi hiç ve bayagı huysuz zaten gece boyu kaç kere kalktım bilmiyorum.sonuyok cnm senın kızın nasıl oldu geçen gün çok yormuştu seni şimdi nasıl gece uyuyormu
Egzema tedavisinde elocon ve benzeri topikal kortikosteroidler kullanılır. Ancak bu ilaçların süte ne kadar geçtiği hakkında çok yeterli çalışma yok. Yarar/zarar oranına göre veriliyor. Kısacası ensendeki egzeman seni çok rahatsız etmiyorsa şimdilik birşey kullanma canım...
Geçmiş olsun canım. Benim ellerimde aynı durumda, çünkü çok titiz davranıp sürekli el yıkıyoruz. Sürekli elin suya girmesi ve renkli, kokulu sabunlarla teması egzemayı tetikler. Öncelikle sabununu değiştir. Ben genelde sade sıvı dove sabun öneriyorum. Ve en önemlisi ellerini sık sık nemlendir. Advantan kortizonlu bir krem, tedavide fayda sağlar. Ancak deriden emilip süte geçebilir. Textbooklarda süte ne kadar geçtiğine dair kesin veriler yok.Yarar/zarar oranına göre emzirenlerde kullanılıyor. Bcr80'in çocuğunun yanağında küçük bir alana sürüldüğünde sadece o bölgeye etki edecektir, sistemik bir etki yaratmayacaktır. Oysa sütle alınırsa sistemik kortizon etkisi oluşacaktır. Bugün için süte ne kadar oranda geçiyor, bebeğe etkisi nasıl net bilinmiyor. Hastalarımızda eğer yaygın uygulanmayacaksa, sadece küçük alanlara uygulayacaksak verebiliyoruz.Yani doktorun yaptığı yanlış değil. Ancak ben yine de emzirenlerde çok zorda kalmadıkça önermiyorum, kendim de kullanmadım. Eğer kullanacaksan günde 2 kez yaralı alana az miktarda 5 gün sür 2 gün ara ver sonra tekrar 5 gün sür. Ama benim fikrimi sorarsan sadece bol bol nemlendir, sabununu değiştir. Eğer çok zorda kalırsan uygula.Bilmem açıklayıcı oldu mu?
ben de görmedim. hamile kalma şansın azdır ama sen yine de önlemini al. diyelim ki bu ay yumurtlama oldu sonuçta adetin yumurtlamadan 14 gün sonra olucak. yani bilemezsin..
:80:
canım yanlış düşünüyosun halk arasında süt korur derler ama korumaz bende regli görmedim ama arkadaşların tabiriyle parise giderken korunuyorum
canim bende hala olmadim kizimdada alti ay sonra olmustum
günaydin kizlar hayirli cumalar
ne zaman doktora gitmek gerekli acaba:44:kaynanamda 1,5 yıl olmuyormuş korunmuyormuşta adet görünce hemen hamile kalıyormuş.bu günlerde kendimi garip hissediyorm mide bulantısı filanama sanırım psikolojik
günaydin kizlar hayirli cumalar
ayy içim sıkıldı sabah bizim aşılar beni neler bekliyor acaba
kızlar ceren 2 defadır banyoda çok ağlıyor ne yapıcam ben ya doğru dürüst yıkayamıyorum bile her gün yeni bir huy çıkarıyor offffff offffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
ne zaman doktora gitmek gerekli acaba:44:kaynanamda 1,5 yıl olmuyormuş korunmuyormuşta adet görünce hemen hamile kalıyormuş.bu günlerde kendimi garip hissediyorm mide bulantısı filanama sanırım psikolojik
Verilen tedavi gayet uygun ama bu kremler kortizon içerikli. Yani kullanırken dikkat etmek lazım. Uzun süreli kullanmak, çok yoğun sürmek o bölgede çeşitli yan etkiler yapabilir.Günde bir kez, az miktarda (bir mercimek tanesi kadar kremi ince tabaka halinde sür. Kalın yoğurt gibi olmasın) sadece o bölgeye sür. 5 gün sür 2 gün ara ver. Sonra 5 gün daha kullanabilirsin. Ancak bu durum bazı bebeklerde sık tekrarlayabilir. Esas önemli olan nemlendirmek. Mustela stelatopia ya da atoderm adlı nemlendiricilerden birini alabilirsin. Bunlar biraz pahalı ama oldukça büyük, uzun süre kullanırsın. Böyle atopik dermatit denen egzamaya yatkın çocuklarda cildi nemlendirmek esastır. Bu nemlendiricilerle günde 2 kez yüzünü, vücudunu nemlendir. Banyodan sonra mutlaka nemlendirici sür. Nemlendiriciyi uzun dönem kullanabilirsin ama hipokortu dediğim şekilde yarası çok alevlendiği dönemlerde uygula. Belki bir daha tekrarlamaz, ama eğer atopik dermatit ise tekrarlama olasılığı da var.
çok teşekkürler canım. çok yardımcı oldun.
Sevgili brc80, aklıma birşey daha geldi, yazayım dedim. Benim kızımın yüzünde 1 aylıkken egzema benzeri lezyonlar oluşmuştu.Atopik dermatit genelde 3 aydan sonra ortaya çıktığı için biraz şaşırdım açıkçası... Çamaşırlarını dalinle yıkıyordum, sürekli önlük taktığım için yüzüne devamlı temas ediyordu. Dalini kesip hacışakir granül sabuna geçtim. Aklında olsun dene istersen, belki ek olarak fayda edebilir...
bende bugün oglumu yikadim simdide mamasini iciyor
Ayy çok komik ya, sevgili brc80 diye yazmışım. Mektup yazar gibi
selam kızlar ne var ne yok nasılsınız dün kendimi temizliğe adadım nete giremedim hiç kaynanatör geldi dün bende fırsat bu fırsat esilayı ona verdim evi bi güzel dezenfekte ettimhalenur geçmiş olsun cnm aşıyı olmuşsunuz. Gül kevser nasıl oldu geçtimi huysuzluğu?
kızlar bugün aşı olduk. şimdilik sorun yok. inşallah çıkmaz ateşi falan. 6.ayda 4 tane aşı varmış yaa :18:
demir damlası verdiler. günde 9 damla.. anne sütüyle arası 1 saat olsun dedi. yoksa etkileşime geçiyormuş. bi de tadı ve kokusu kötüdür. 1-2 damla su veya meyvasuyu ile karıştırın dedi hemşire....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?