2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canim bende hala olmadim kizimdada alti ay sonra olmustum

ayy içim sıkıldı sabah bizim aşılar beni neler bekliyor acaba

kızlar ceren 2 defadır banyoda çok ağlıyor ne yapıcam ben ya doğru dürüst yıkayamıyorum bile her gün yeni bir huy çıkarıyor offffff offffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

Kızlar steroidli kremlerin kullanımı ile ilgili yazdıklarım ne kadar açıklayıcı oldu bilmiyorum. Sakın doktorumuz emzirdiğimizi bile bile bize yanlış tedavi vermiş diye düşünmeyin. Bu yanılgıya düşmemeniz için tekrar mesaj yazma ihtiyacı duydum.

Gebelik ve emzirme süreci ilaç kullanımı açısından biraz sıkıntılı dönemler. Gerek sistemik (ağızdan), gerek topikal (krem) steroidleri biz birçok hastalıkta uyguluyoruz. Doğru kullanıldıklarında çok da fayda sağlayabiliyoruz.Öyleki gebelik döneminde bile sistemik ve topikal steriod vermek zorunda kaldığımız (tabiki kadın doğumun onayını alarak) hastalarımız oluyor. Emzirme sürecinde bu ilaçların çok yaygın alanlara ve çok sık kullanılmaları sakıncalı olabilir. Yani ense, el gibi küçük alanlarda, kısa süreli kullanım yanlış değil. Ama yine de insan gebelik yaşayınca ve emzirince çok hassas oluyor. Bu sebeple ben eğer kişinin yakınmaları çok yoğun değilse emzirme sürecinde küçük alanlar bile olsa önermiyorum.
Ancak yarar/zarar oranına bakarak yani durum çok çok kötüyse, hastayı çok rahatsız ediyorsa kısa süreli uyguluyorum. Yani verilen tedaviler asla yanlış değil, sadece ben biraz hassas davranıyorum o kadar...

ben de görmedim. hamile kalma şansın azdır ama sen yine de önlemini al. diyelim ki bu ay yumurtlama oldu sonuçta adetin yumurtlamadan 14 gün sonra olucak. yani bilemezsin..

:80:

canım yanlış düşünüyosun halk arasında süt korur derler ama korumaz bende regli görmedim ama arkadaşların tabiriyle parise giderken korunuyorum

canim bende hala olmadim kizimdada alti ay sonra olmustum

ne zaman doktora gitmek gerekli acaba:44:kaynanamda 1,5 yıl olmuyormuş korunmuyormuşta adet görünce hemen hamile kalıyormuş.bu günlerde kendimi garip hissediyorm mide bulantısı filanama sanırım psikolojik

selam kızlar ne var ne yok nasılsınız dün kendimi temizliğe adadım nete giremedim hiç kaynanatör geldi dün bende fırsat bu fırsat esilayı ona verdim evi bi güzel dezenfekte ettim halenur geçmiş olsun cnm aşıyı olmuşsunuz. Gül kevser nasıl oldu geçtimi huysuzluğu?

ne zaman doktora gitmek gerekli acaba:44:kaynanamda 1,5 yıl olmuyormuş korunmuyormuşta adet görünce hemen hamile kalıyormuş.bu günlerde kendimi garip hissediyorm mide bulantısı filanama sanırım psikolojik

Canım bende olmadm daha ama korunmalısınız doktorumda böyle sôylemişti 1 yıl olmaz isek o zaman doktor gelin demisti

Ayy kusurq baka canım ya korkutmam istemedim benim kızım bu ara devamlı hasta oldugundan pek bi huysuzda ondan ikii bieleşince böyle oldu siz kolay atlatırsınız inşallah deryacım sende sormuşsun bufün iti maşallah. Krdelen kızımı biraz seyrek banyo yaptırırsam o da çok ağlıyor senin de böyle olabılır mi acaba

Canım bende olmadm daha ama korunmalısınız doktorumda böyle sôylemişti 1 yıl olmaz isek o zaman doktor gelin demisti

heyoo bugün havuç suyu içtik kızlar ama pek beğenmedi kızım su verdim bide ama ilk kaşığı içti sonra içmedi çıkardı hep

Ayy çok komik ya, sevgili brc80 diye yazmışım. Mektup yazar gibi

sevgili ece,
senden haber aldığıma çok sevindim. den de son zamanlarda hacışakirden daline geçmiştim. ondan mı oldu acaba? hacışakire döneyim o zaman. taşekkürler.
sevgiler...

kızlar bugün aşı olduk. şimdilik sorun yok. inşallah çıkmaz ateşi falan. 6.ayda 4 tane aşı varmış yaa :18:

demir damlası verdiler. günde 9 damla.. anne sütüyle arası 1 saat olsun dedi. yoksa etkileşime geçiyormuş. bi de tadı ve kokusu kötüdür. 1-2 damla su veya meyvasuyu ile karıştırın dedi hemşire....

teşekkürler canım

Geçmiş olsun canım inşallah yükselmez.2tanesını 5.aya koysalar olmazmymscanım maşallah bebişin 9kilo falan olmalı heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…