2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
günaydın kızlar bugün erkenciyiz 7 de kalktı kızım hayatında ilk defa normalde 10 dan önce uyanmıyordu hayırdır inşallah
melodi gözün aydın canım hllyvz canım kızının maşallahı var benim kızda 8500 70 cm ama iki aydır sadece boyu uzuyor kilo almıyor

günaydın kızlar! gece felaket sıcaktı 1 e doğru kalktı oğlum terten saçı üstü sırılsıklam olmuş. üzerini değiştirip mamasını verdim. o uyudu benim uykum kaçtı. sonra baktım kv. oturuyor sıcaktan o da uyuyamamış. tv izledik. ancak sabaha karşı serinledi biraz. şimdide hava bulutlu. buranın tuhaf bir havası var. ama bu sene iyice tuhaf olmuş. pazartesi işe başlıyorum. oğluşumu nasıl bırakıcam diye düşünüyorum. çok alıştım. ağustos başında kalan iznimi kullanacağım. 3 hafta ayrı kalacağız ama bakıcı yok tabi. ya kreşe vereyim dedim ya babasıyla gitsin. ama kreşe vermeye cesaret edemiyorum. mamasını yemezse uğraşmazlar benim gibi dayarlar sütünü. uyusun diye hap verirler diye cesaret edemiyorum. en iyisi babasıyla kalsın. en azından içim rahat olur. izin dönüşünde bakıcı olacak yine. çok zor çalışan anne olmak. kimse senin gösterdiğin özeni göstermiyor. annem iyi bakıyor ama keşke rahatsızlığı olmasa. kimselere bırakmam diyor.

hello kızlar uzun zaman olmuş yazmayalı pek ıssız kalmış buralar
herkesler diş çıkarmış hayırlı olsun bizde daha tık yok
bu aralar olmasında zaten yeterince huysuz bide dişi kaldıramam
2 hafta önce tatile giderken trafik kazası geçirdik kuzumun bacağı kırık alçıda
yavrum emeklemeye başlamıştı ama hızı kesildi
buna şükür diyoruz
herkesler iyidir umarım

çok geçmiş ollsun cnm allah beterinden saklamış.inşallah çabuk iyileşir.
Allahım sen bebeklerimizi koru yarabbim.

ay canım çok çok geçmiş olsun kıyamam. allah bir daha yaşatmasın inşallah. yavrularımızı korusun. çok şükür ucuz atlatmışsınız. çabucak iyileşsin inşallah kuzucuk.

ay çok geçmiş olsun,
kıyamam bebeciğe,
Acil şifa diliyorum

kızlar selamlar,
benim oğluşum da tatil dönüşü yolda ilk dişini çıkarmıştı, pazartesi akşamı da ikinciyi çıkardık
bu arada İstanbuldaki bu boğucu , yakıcı sıcaktan dolayı oğluşumun her tarafı isilik oldu,
her gün yıkıyoruz ama ne yapsak acaba başka,
eskiler isilik olunca karpuz kabuğu sürermiş , denesem mi acaba:26:

kopekop canım benim oğluşta izmir de sıcaktan isilik oluyordu. ben günde 2 kere yıkıyorum. birde hametan diye bir krem var. çok kızarınca ondan sürüyorum. birde pişik kremi varsa onu sür bence.
karpuz filan sürme allah korusun ciltleri narin. yara filan olabilir. birde deniz suyu çok iyi geldi oğluma. eve dönerken şişeye doldurup götüreyim bari.

ilona, geçmiş olsun inşallah çabuk iyileşir ve bir daha yaşamazsınız böyle birşey...
hlyvz, senin kuzuna da geçmiş olsun...
melodi, gözün aydın gelmiş ilk diş...

daha geriye gidemedim, hasta olanlar varsa acil şifa diliyorum, başka dişi çıkanlara da gözünaydın...

bizde diş falan yok hala. 2 aylıktan beri damaklar sert kaşınıyor ve hep salya var ama hala çıkmadı :S

emekleme çabamız yok zor geliyor :) sadece yerdeğiştiriyor döne döne :)) bir de hep ayakta durmak istiyor ama ben de çok yoruluyorum artık. 3-4 günden beri de "anne" ve "gel" diyor...

bizimle yemeye bayılıyor et,ekmek vs ama kahvaltıya burun kıvırıyor hep, özellikle de yumurtayı sevemedi bir türlü...

8 aylık olduk artık, 10,5 kilomuz ve 76 cm boyumuz. sanırım artık kilo kayıpları başlayacak, eskisi kadar iştahlı değil ve çok hareketli cadı.

bütün kuzuların ve annelerinin sağlığı yerinde olsun, gerişi boş...

geçmiş olsun canım çok üzüldüm kıyamam ben ona
ay çok komik hiç duymamıştım bizdede isilık var başka ne iyi geliyodur acaba
bende denize sokmayı düşünüyorum inşallah tatile gidebilirsek

maşallah canım seninki kocaman olmuş yaws

kızlar meraba .dün misafirim vardı giremedim nete ..akşam da çok yorgundum uyuyakalmışım öyle..
melodi ilk dişiniz çıktı demek hayırlı olsun ..bizimki de çıkardı çıkarıcak..melodi sen de bizim gibi bebelac kullanıyosun hatırladığım kadarıyla..gece kaç kez kalkıyor ne kadar veriyorsun...benimki gece iki defa kalkardı ...şimdi bir kere içince yetiyor daha istemiyor ..dişten mi iştahsızlık yoksa başka bi nedeni mi var acaba seninki de diş çıkarmadan önce böyle miydi .....
benim sıpa iki gündür canı isterse geri geri gidiyor ..kollarıyla tüm bedenini itip o şekilde ..ama ayacıkları sıkışıyor sürekli bi yerlere ..yürütece koyunca , dantelleri indirmeye ve savurmaya bayılıyor ....bana bakıp gülüyor bi de ..anlıyo bu sıpalar herşeyden valla ....

canım benimki 1 defa kalkıyor. 120 cc içiyor yereli oluyor ama dün gece 2 edfa uyandı. arada oluyor. ben gece uyumadan önce 120cc mamasının içine 2 kaşık tahıllı gece mamasını ekliyorum. o tok tutuyor sanırım.

anladım işte benim bebiş yatmadan evvel mutlaka o biboronu içer uyurdu şimdi bıraktı itiyor istemiyor ...zaten bi de biberonu uykud a tutuyor ..
ben bu uyumadan öncekiyle beraber iki defa sayıyodum yoksa benim ki de bi defa kalkıyor ...dün mesela yatmadan evvel karnını doyurdum sebze püresi ...
sonra uyudu 9.30 da...gece 11.30 gibiydi 150 cc içti...sabaha kadar ..hiç içmedi ben de dökmek zorunda kaldım....
bi de biişi daha sorucam ...tel süzgeci artık bırakmak istiyorumm...çatalla ezip yedirmeye geçmek gerekiyor ..daha erken mi acaba ???

Tel süzgç de yeteri kadar pütürlü yapıyor, daha sadece alt dişleri var hatta seninki daha dişi yokmuş, daha büyük pütürler kusmalarına sebep oluyor canım,
benim başıma geldi , oradan biliyorum, biraz daha tel süzgeçten geçirmek lazım kanımca,
doktora da sordum , pütürlü şeyleri hemen yemeye başlayamaz, bulamaç kıvamında, ya da muhallebi kıvamında olmasının bir sakıncası yok dedi..benimki seviyor ekmek ya da peynir kemirmeyi filan ama geen pazar günü kötfe yedireyim dedim, boğazına takıldı, yediklerini de kustu yavrum

sen püre verip uyutuyorsun 2 saat sonra tekrar kalkıyor ve sütünü içiyor öyle istiyor demek ki. benimki biberon mamasını içmeden uyumaz. istisna olarak burda denize giderken öğlen sebze püresini yiyip uykusu varsa arabada giderken uyur ama evde uyumadan illa biberonu alacak. gece 3-4 gibi kalkıp tekrar içiyor.
ben tel süzgeç kullanmadım doğru düzgün. blendır kulandım sonra birlkeç defa tel süzgeç kullandım. şimdi çatalla eziyorum. meselam meyvelerin yumuşak olanlarını küçük lokmalara bölüyorum elimle ezip veriyorum. peynir ve yumurtayıda elimle ezip veriyorum. yiyebiliyorsa yavaş yavaş ver.

bende bu sefer sorayım doktora. benimki köfte yedi ama zorla. bir ara mama yerken kafasını çeviriyordu. şimdi eğer elimden yerse seviyor. bazen kaşıkla yemek istemiyor.

Son düzenleme:
kızlar günaydın....sabahın köründe forumu ziyaret eden tek kişi benim heralde
kızım sabah yedide ayakta her gün ..kahvaltısını verince bir bakayım dedim büyük uyanmadan ...bugün babamız evde ...dışarı çıkıp gezme planlarımız var bakalım nolcak..
melodi canım sorularımı yanıtladığın için saol...benim pıtırcık da aynı seninki gibiydi...biberon içmeden uyumazdı akşam...şimdi onu bıraktı gece de bi kez kalkıp içiyor ...demek ki bundan sonra yatmadan evvel karnını iyce doyurucam ...gece de bir kez biberon
yani kısacası biberon bire düştü ...aslında iyi oldu çünkü kilosu baya fazla
tel süzgeç konusuna gelince ..patatesi havucu ezdiğimde yiyor ama mesela bi yeşil fasulye ne bileyim bi ıspanak ,semizotu onları nasıl yapsam diye düşünüyorum ..köfte hiç denemedim inanır mısınız ...kıymayı hep sebze pürelerine koydum ...tavuk da aynen öyle....
meyve de muzu çatalla eziyorum ..şeftaliyi çay kaşığıyla yumaş yerinden çıkarıp veriyorum ....başka da napsam bilmiyorum :44::44:
dün büyük kızımla dışarı çıktık bizim minik babasıyla geçirdi bi kaç saatini...hiç bu kadar uzun kalmamıştı bensiz...babasını çok seviyor inanır mısınız onu görür görmez iki elleri de dahil olma üzere heycandan bütün vucudunu sıkıyor ...çığlık atıyor gülücük atıyor ....bi de kafasını bi oyana bi bu yana çaviriyor hızlı hızlı ...bu hareket sadece babasını gördüğünde yapıyor ...yani aralarında ufak bi oyun geliştirmişler anlayacağınız .....

ay inanmıyorum ne çok yazmışım ..çenem düştü resmen şimdi siz bana geceden çeneni mi ıslattın deseniz yeriniz var
hadi herkesi öpüyorum ...güzel bir olması dileğiyleeeeeeeeeeeee

günaydın boncukbiz kızımla daha yeni kahvaltı yaptık benim kızımında çenesi düştü ama şöyle konuşuyor önce babam babaamm sonra sırayla debam abam mabam kafayı babasıyla bozmuş nezaman anne diycek bu yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…