2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ben izindeyken evde hiç seyretmedim. oğlumda izlemedi. ama kv. gittiğimizde tv sabahın 6 sından gece yarısına kadar açık olduğundan arada gözü kaydı tabi. ben izlemesin dedikçe onlar bişey olmaz bizde öyle büyüttük dedi. ben tv nin şu anda hiç faydalı olduğunu düşünmüyorum. ama yok eskiler illa 2-3 çocuk bakınca biz öyle yaptık bişey olmadı diyorlar. doktorlar filan bişey bilmiyor. kendilerini uzman sanıyorlar. ama neyseki annemde izlettirmiyor. benim kafadan.

haftasonu tatildim canım. yoksa hep buralardayım. canım sen bilirisn ama izletme bence baksana tutkunu olmuş. ilerde tv nin önünden alamazsın. benimki kv. arada baktı bigün elimi yüzünün önüne tuttum elimi ittirip bakmaya çalıştı. biraz daha kalsak alışkanlık yapacak.
sizde suyunu kaynatıp mı veriyosunuz? ben temiz su kullanıyorum ama yinede kaynatıyorum.
bende hala kaynatıyorum. damacana suyu alıyoruz ama içime sinmiyor. büyük marketlerde özel bebek suyu varmış ama ben bulamadım.

ben daha bulamadım. 4 saat tok tutması az değil mi? benimki normalde 1 kere mamaya kalkıyor zaten. bir deneyim normal mamayla aynı olursa almama gerek kalmaz. ama tabi bulabilirsem :)

bende senin gibi düşünüyorum. ben izlemesemde olur ama kv. için aynı şey sözkonusu değil.
uyuma saati dışında tv sürekli açık. bide ben öyle büyüttüm bişey olmadı diyor. görümcemde arkadaşım kızını tv ile büyüttü çok zeki diyor. ben istemiyorum dahası yok. şimdi iyice araştırıp hazırlıklı gideceğim oraya. tv açıksa görümcemin odasında otururum. eşimde diyor onlar tv seviyor vakit geçiriyorlarmış. tamam da evde minicik bebek var ve zararlı. bebek onlara uyum sağlayamaz. bakmıyor diyorlar. alışsa öyle bir bakar ki.
bilgisayarda kendi videomuzu seyretmişti ama bir daha o varken yanına gitmam. sanırım bizim yatak odasında oturmamız lazım.

doğru diyorsun ama ne kadar engellersek o kadar iyi. ben cep telefonunu onun bulunduğu yerden uzakta tutuyorum. bazen müziklerini dinletiyorum ama uzak tutarak.

günaydın hepinize.
3. dişimizde patladı.

hayırlı olsun annesiiiiii..
bizim de patlasa da rahatlasak, sinirli oluyo yavrum ,
akşam zaten sinirliydi, sıcaktan uyuyamadı,
ben de mıncık mıncık sıktım her tarafını, bacaklarını , memişlerini , ensesini ısırdım,
ağlattım ağlattım,
eşimin de içi gidiyor ne olur yapma diyor ama bana kızamıyor da

ay annesi ağlatmasaydın. bende öpüp mıncıklıyorum. eşim kızıyor bana öpme diyor. çocuk ilerde kadınlara saldıracak diyor. dedim saçmalama ben annesiyim. zaten büyüyünce erkek çocukları öptürmüyor. şimdiden doyayım dedim. aslında kıskanıyor. en çok oğlumu öpüyorum diye. onu niye öpmüyormuşum o kadar.
yani o yumuşacık teni ayakları elleri göbişi öpülmez mi?

Son düzenleme:
hoşgeldin melodi
tv konusunda haklısın tabi aşırı gitmemek lazım ..benim doktorum da (büyük kızım da doğduğundan beri o doktor ayçayı da aynı doktor takip ediyor )
kızım iki yaşına yaklaşırken tv izletme hiç demişti daha öncesinde böyle bir uyarıda bulunmadı ...o dönem tam konuşmaya başlama dönemi olduğu için dikkat etmek lazım ..ben hiç açmazdım ta ki akşam olup kızım uyuyana kadar ...
şimdi büyük kızımı görseniz hiç susmuyor gayet de zeki maşallah ...ayça da da aynı şekilde davranıcam ..yani şimdi baksa bie çok az ..ilgilenmiyor zaten ..bi tek caillou müziği duyunca heycanlanıyor gülüyor o kadar ...olmazsa tv yi yasaklarım evde olur biter ...
aaayyyyy üçüncü dişiniz hayırlı olsun ...ya bizimki hala diş bekliyoruz tık yok

melodi akşam göreceksin ama köpeciği, nasıl gücüne gidiyor, babasından yardım istiyor bi de hhalerini görsen,
daha çok içime sokasım geliyor o zaman..
bizim de babamız kıskanıyor sorma, ara ara soruyor, en çok oğlunu mu seviyosun beni mi diye

ay öpüp mıncırıklanmaz mı hiç ..ben de çok hırpalamam ama çok öperim kızımı ..özellikle tontiş yanaklarını ...bu sabah kahvaltı yapmadım daha ..ama kızımı yedim öptüm doydum .şimdi uyuyor sıpam

çok ilginç ..demek erkek olunca babalar kıskanıyor ...kız olunca da anneler ...benim kızlar babaya aşırı düşkün ..sarmaş dolaş görünce üçünü ben de çok kıskanıyorum hemen sıkışıveriyorum arada bir yerlere ..miniğim hemen bana sarılıyor

hoşbuldum canım sende hoşgeldin

şimdi az bakıyordur ama zamanla zamanla bağımlılık yapıyor. benim abimin çocuklarıda tv izliyordu. annesi oyalansın diye izletiyordu. okul döneminde derse oturtuğumda ödevden sıkılıp tv izlemek istiyordu. derslerşnde de başarılı değildi. abimde oğlunun yanında vurdulu kırıdılı filmler izledi. o kadar uyardık dinlemedi.
ben bir kural koydum ve uyguluyorum ama işin içine baba babaane hala girince düzen bozuluyor.. eşimde annesinden yana çıkıp birazdan bişey olmaz diyor.
eve dönünce kızdım. biz bir kural koyduk bunun azı çoğu yok. sen neden biz böyle uyguluyoruz demiyorsun diye kızdım. aynı şey örümcek içinde geçerli. onşlar alaım senin için rahat olur diyor. benim rahatım önemli değil çocuğumun sağlığı önemli. hem sağa sola çarpacak eşyaları elleyecek bu daha yorucu. hem az kullanacak.
en sinir olduğum şey e bizde çocuk büyüttük bişey olmadı. dr. önermiyor diyorum doktoru dinleme. tabi dr. boşuna okumuş ve laf olsun diye bu işi yapıyor. evet her konuda harfi harfine dinlemiyorum ama bazı şeyleri uygulamak önemli. allahtan annem benim kafadan.

selam kızlar yazdıklarınızı okudum daha önce tv nin karşısında hiç bırakmamıştım bi deniyim dedim trt çocuğu açtım anaaaamm benim kız keloğlanı izliyor şuan şoktayım arada bir reklamlara bakardı ama çok kısa süre ay şuan izliyor resmen ama zararlı kesinlikle izletmeyi düşünmüyorum ben oyuncaklarıyla öyle güzel oynuyorki ne gerek var izlemesin kendi kendine çok güzel vakit geçiriyor benim prensesim tv eksik kalsın dimi ama bizde hala 2 diş var kızlar ve hiç belirti yok

Son düzenleme:
kızlar şu alttaki lilypie kısmını ben de yaptım ama bir türlü çizelge kısmına kopyalıyamıyorum neden acaba

kızlar şu alttaki lilypie kısmını ben de yaptım ama bir türlü çizelge kısmına kopyalıyamıyorum neden acaba

yaptığın cetvelde IMG URL kısmını kopyalayıp kendi profilinde çizelgenin ucundaki sarı kaleme tıkla. açılan pencereye yapıştır.

kızlar dün biz piknikteydik belgratta kızım ormanı çok sevdi mamalarını yedi 3 kere 1 er saat uyudu bir damla terlemedi hiç eve gelmek istemedim walla eşime dedim biz buraya yerleşelim burda kız çok rahat ohhh kafamı dinledim ne güzel ben ormanda yaşamak istiyoruuuuuuuum işte kızımın mışıl mışıl uyuduğu cingene salıncağı

biz de 2 hafta önce belgrata gitmiştik,
temiz hava bol oksijen rahat ediyor kuzular gerçekten , ama börtü böcekten korkarım ben yaşayamam ormanda

teşekkürler melodi ımg url kısmını bilmiyodum
derya sen de hoşgeldin canım ...demek pikniğe gittiniz..çok iyi olmuş ..
biz de kısmetse cumartesi gidicez ..karşı tarafta bi yer varmış anadolu yakasında ..
ben de endişeleniyordum acaba ya orda uyumazsa mızmızlanırsa diye ...
inşallah benim kız da uslu olur seninki gibi bol bol uyur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…