2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar selam bugün çarşamba dimi kaç gündür giremiyorum foruma,
ramazanın ilk haftası diye annem ben gelmesem filan yaptı ağladım sinirden, kv.ye söylemedim bile çünkü kızım gelin bizde kalın diyecek..o kadar sinirliyim ki, nefret ediyorum herkesten
işten izin aldım müdür Allahtan anlayışlı çıktı da insanlık hali olabilir dedi, neyse , geçen hafta kv.bendeydi o bakmıştı oğluma, bir gün karışık kızartma yapmıştı yoğurtlu , cuma günü de evde yemeklik malzeme yok diye tavuk almış, şinitzel yapmış..tamam yemek yapmış iyi de, inanın kızlar pazartesiden beri, 3 gündür mutfağı temizliyorum , ne başka bir iş yapabildim ne de dinlenebildim..yaw bi insan bu kadar mı pasaklı olur arkadaş, kızartma yaptığı tencerenin içinden yağı süzmüş, onu öyle pis pis bırakmış, mutfak masasının altına, bi elime aldım ki, tencerenin altı bile yağ içinde..fırını temizliyim dedim, hadi başlamışken bi baktım börek yaptığı tepsi kirli duruyor fırının içinde..ya kızlar çıldırmak üzereyim ben bu kadar pis bir insan görmedim ya, ve çocuğuma o bakacak 3 yıl boyunca napıcam ben ya, biri bana akıl versin, yoksa gidip gırtlağına yapışıcam kadının.
manikür yaptırmıştım hafta sonu moral olsun diye, temizlik yapmaktan manikür de kalmadı
gerçekten çıldırcam, yardım edin kızlar, bi akıl verin bana..
ay aklıma ne geldi birine beddua etmek istersem Allah sana pasaklı ve tembel bi kv.versin diycem..daha kötü bi şey olamaz hayatta heralde

Son düzenleyen: Moderatör:

başkasının düzenine ayak uydurmak çok zor çokkkkk ben 15 gün samsuna gittim neler çektim kaynanam iyi hoşda temizlik ve yemek anlayışları bir tuhaf bulaşık süngeri tencere tabak tava hepsini alıp bir köşeye ayırmıştım tabi birde kırılıyor çocuğumu kucağımdan indirip yere bırakamadım bile çalışan anne olmak çok zordur eminim çünkü anne olunca kontrol delisi oluyor insan şimdi konuşsan kızar küser senden mi öğrencem der :S Allah yardımcın olsun bakıcı şansın yok mu bakıcıya bıraksan

kızlarrrrrrrrr biz hala köftedir ettir pilavdır o yemeklere atlayamadık kahvaltıda yaptıramıyorum cerene ek gıdamız yoğurt çorba bebe bisküvisinden ibaret aradada ağzına labne tıkıştırıyorum ekmeğine pekmez fln sürdüğümde pekmezini yalayıp ekmeğini tükürüyor yada yutmaya çalışırken kıpkırmızı olup kusuyor çok geç kaldım değil mi??? çorbadaki kıyma bile kusturuyor çocuğu onun içinde köfteye cesaret edemedim çorbasına ekmekte doğrayamıyorum hala ağırlık mama olarak gidiyoruz bir konuyu aşabildim sadece artık yoğurdu sade yedirebiliyorum ben ne etcem daha küçük deyip kendimi teselli mi edeyim yoksa kafamı taşlara mı vurayım 5 aylıktan başladım deniyorum ama yok katiyen farklı birşey yemiyor :S babası gibi tuhaf bir yemek anlayışı var bu çocuğun

malesef bakıcı tutma ihtimalim yok
eşim kesinlikle istemiyor, off çok sıkıştım arada bir yerdeyim, alıp başımı gidesim var ayy

kopekop üzme canım kendini allah bir yoluna koymuştur ...zor bir durum senin için de bebeğin için de...bakıcılara da güven olmuyor ki ..kayınvalideyi uyarıcı göndermlerde bulunsan nasıl olur ????
krdln 25 ben de daha köfte vermedim ama yanında yoğurt olunca yiyeceğini umuyorum ...sen de bir dene istersen biraz köfte ardından yoğurt ver bakalım yutacak mı ??

selam kızlar

ayyyyyy cok guldum kızlar ne alçak gonullu bı topıgımız var herkes becerıksızlık yonunde yarısyo ben ..hayır benn yok yok ben ...ahahaaaaahaaa

aa bende aynı durumdayım canım. yemek yapsam ev işi ypamıyorum ev işi yapsam yemek yapmıyorum bakalım ne olcak sonumuz

fikir iyi de burcu sana 2 tanesi yeter 1ini bana yolla kadınların,çok ihtiyacım var millet yaz temizliğini yaptı bayram tmizliğine geçti benim hala daha camlarım silinecek off offf

demek dişiniz çıktı hayırlı olsun canım biz hala beklemedeyiz.

bugün benim kızım tam 9 aylık oldu büyüyo yawrum zaman ne kadar çabuk geçiyo gerçekten

3 ay sonra doğumgünleri geliyo kuzucukların burda konuşuruz mönüleri, partilerimizi artık. maşallah hepsine

ayy canım ya gerçekten çok zor çalışan anne olmak, bunları okuduktan sonra iyiki istifa etmişim diyorum doğumdan sonra..Akşamları eve gelince bebeğin kullandığı malzemelerin hepsini yıka bari canım, içine sinmeyen birinin bakması çok kötü bi durum

canım dikkatini dağıtmaya çalış ben Buğra'yı yedirirken pc'den Gummy Bear izlettiriyorum, sende bi dene istersen
‪The Gummy Bear Song - Long English Version‬‏ - YouTube

demıre tv acıkken tovbe yemek yedremıorum, bi işi yaparken sadece onunla ılgılenıo, tv acıksa asla agzını açmaz :))

üzme alışacak oda zaman lazım..bak yoğurdu yemeye başlamış...dikkatini dağıt kızların dedği gibi...ben mama sandalyesinin tepsisine su döktüm birgün ona şıp şıp yaparken yedirdim...heryer su oldu o ayrı...

biz az önce kontrole gittik bi bakalım nekadar büyümüşüz diye....500 gr almışız şaşırdım 2 cmde uzamışız....

sırtında isilik gibi şeyler vardı onu sordum bezden olabilir dedi...birde ensesidnde bir aydır geçmeyen bir leke var....ona krem verdi...sanırım yumurtadan oldu....şuan leke söndü gibi...kırmızı olursa kremi sürücem geçmesse cildiyeye gidicez....

başka bir sürü şey sordumda unuttumn şimdi...

hee... bu sıralar herpes salgınımı ne varmış ağız içi yara ateş falan yapıyormuş...dikkatlli olun derim....

birdew bu çocuk kaşıkla bişey yemior....ekmeğe bandırıp veriyoruz dedim..domates ekmek yiyiyor ileride obez olurmu dedim :) şuan kilosu normal sınırlar içndeymiş tehlike yok dedi

beslenmesi ile ilgili kaygılarım var biliyorsunuz..hergün kırmızı et verin önemli olan o dedi...

kırmızı et derken , benim bildiğim köfte et sayılmıyor, kıyma yapılırken vitamini kayboluyor,
bu yüzden ben hindi etli türlü yapıyorum, patates, kabak, taze fasulye, soğan , domates, hindi etini de haşlıyorum didikleyip pişiriyorum,
hatta dün eşim de iftarda canı çekti oğluşun türlüsünden koydum bi kaşık bayıldı
yanında da yoğurt yediriyorum, akşam üstü de şeftali ile muzu doğruyorum, çatalla ezip veriyorum,
bir de benim dananın bi huyu var, hani şu tel tel peynir var, çeçil peyniri, bayılıyor ona, akşam iftar sofrasında onu gördü mü ağlamaya başlıyor , en az iki dal yiyor :44:

ıoy maşallah ona yesin kuzu...eminim yiğit tte yerdi öyle şeyleri...ama yiyemior...

kıymanın öyle olduğunu bilmiyordum bak söylediğin iyi oldu...bende köfte yedimi içim rahat ediyordu...

kırmızı eti haşlayıp buzluğa atmıştım ben...geçen çıkadım domatesle pişirdim...ekmeğe banıp onu verdim yedi sıpa...herhalde böyle daha iyi dimi...

kızlarrr ben de kasım annesiyim yeni gördüm bu forumu. benim miniş hasta oldu tamamen huyu değişti, şimdi vaktim yok ama yarın yazarım beslenme programını görüşürüz

kirmizi et mevzusunu anlamadim sonucta pisen hersey vitamin kaybeder eti de cig veremiceimize gore nasi olcak yani :s

evet propcum yanlış anlamışsın, mevzu kırmızı eti pişirmek değil, kıyma kırmızı et değerinde değil, mevzu bu..
kırmızı et kıyma yapılırken parçalanıyor ya, ozaman içindeki B vitamini ve demir akıp gidiyor yani kayboluyor, bu yüzden kıyma ile yapılan bi yemek vermek yerine, kırmızı eti haşlaıp yedirmek ya da yemeklerine katmak daha anlamlı..yani diyetisyenler böyle diyor..bu sadece bebeklerimiz için değil bizler için de geçerli, bende B vitamini eksikliği var, bu nedenle tedavi gördüğümde doktorlar söylemişti...

yani mevzu suyunu koruması mı? kırmızı et yemekleri et sote, strogonof fln faydalı oluyo ama bu durumda yani demi? haftanın her günü nası kırmızı et verilebilir ki kıyma vermiceksek ya, et mi kusacak bu bebeler zaten bızde ferritin midir nedşr onun eksikliği çıkmıştı, peffff

benim kuzum da tv açıkken yemiyor ona bakıyor ağzını açmıyor...biz gözgöze bakışa bakışa yiyoruz ..pek romantik dimi...et konusunda aydınlattığın için saol kopekop ben de genelde kıya kullanıyordum...bu arada maşallah yavrulara allah iştahlarını bozmasın neler yiyorlar öyle ..ben makarna yesin istiyorum yaaa...hep istiyorum şöyle önüne koycan makarnayı parmaklarıyla alıp yiyicek .bizimkine veriyorum ağzında oynatıyo sonra ne mi yapıyor üfleyip atış yapıyor ...oyun gibi oyuyor makarnalarla sonra da koca ağzını açarak gülüyor ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…