• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısı her 3 saatte bir kendini yeniliyor. Yetersiz su alımına bağlı dehidrasyon durumunda amniyon sıvısının miktarı da azalabiliyor.
Hamilelikte dehidrasyonun bir başka olumsuz etkisi de erken doğum ağrıları. Dehidrasyon durumunda salgılanan bazı hormonlar, doğum kasılmalarını başlatan hormonu taklit ederek erken doğum kasılmalarına neden olabiliyor. Erken doğum tehtidi tedavisinde ilk yapılan işlemin, damar yolu açarak sıvı verilmesi olduğunun hatırlanması sıvı alımının önemini belirtmek açısından dikat çekici bir örnek.
Çoğu zaman hafif kasılmalar sadece sıvı verilmesi ile kaybolup gidiyor. Su, vücudun taşıma sistemini oluştuyor. Besin maddelerini ve oksijeni, kan yolu ile bebeğe taşıyor. Aynı zamanda hamilelikte sık görülen ve erken doğum ile düşüklere neden olabilen idrar yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde de aktif rol oynuyor.
Yeteri kadar su içilmesi durumunda idrar seyreliyor ve enfeksiyon olasılığı azalıyor.
Sağlıklı bir hamilelik geçirmek için günde en az 8-10 bardak su içilmesi gerekiyor. Anne adayı aktif çalışan bir kişiyse veya egzersiz yapıyorsa alması gereken miktar biraz daha fazla olabiliyor. Her 1 saatlik egzersiz için 1 bardak fazla su gerekiyor.
Meyve suları da günlük sıvı alımında tercih edilebilir bir kaynak. Ancak meyve sularının fazla miktarda kalori içerdiğini unutmamak gerekiyor. Su ise hiç kalori içermeyen nadir maddelerden. Kahve, çay, kola gibi kafein içeren maddelerin idrar söktürücü etki göstermeleri nedeniyle bu maddeler günlük sıvı alımında herhangi bir değer taşımıyor. Bu maddeler alınan miktardan daha fazla idrar çıkartılmasına ve sonuçta da su kaybına neden oluyor.

Hoşgeldin aramıza,nasılsın?
Hangi aşılar?Doktorum aşıyla ilgili bir şey söylemedi henüz bana.11inde sadece 2li tarama ve ense ölçümü var o şimdilik.ınşallah güzle sonuçlar alırız.

Hoşbulduk Teşekkür Ederim. iyiyim okuldayım şu an evde olsam daha iyi olurdum:)
Genel olarak olmamız gereken aşıları sormuştum.
Evet ınşallah güzel sonuçlar alırız. Ben hanüz 8-9 haftalık hamileyim ama karnım belli oluyo. 168 boyunda 56 kıloyla basladım . şu an 1 kilo aldım ama. sizde aynı durumda olanlar var mı?_

Son düzenleme:
Hoşbulduk Teşekkür Ederim. iyiyim okuldayım şu an evde olsam daha iyi olurdum:)
Genel olarak olmamız gereken aşıları sormuştum.
Evet İnşallah güzel sonuçlar alırız. Ben hanüz 8-9 haftalık hamileyim ama karnım belli oluyo. herkes sasırıyo. 168 boyunda 56 kıloyla basladım . şu an 1 kilo aldım ama. sizde aynı durumda olanlar var mı?_
İç karnın küçükse ondan da karnın büyümüştür bir de şişkinlikleir eklersen o da vardır.Gaz yapıcı şeylerden uzak dur ben çok çektim sanırım hamilelik boyunca da çekcem.Karnım öğlen şişmeye başlıyor benim de

yasemincim bilgiler için teşekkürler çünkü su içmeyi unutuyorum mutlaka ama mutlaka artırmalıyım.
haziranda çalışmayacak mısın canım?

asocum bunlar beşizzz! inanılmaz, youtube'dan baktım hepsi de doğmuş inanılmaz üç kız iki erkek olacak.. vay canına.. bir de bşr tane abla bir tane de abileri var.. :)

Son düzenleme:
iyiyim canım yatıyorum aynı şeyler ahhhh bende hayırlısıyla bir 12. haftaya gelebilsem :Saruboceq:
Gelirsin gelirsin zaman öyle çabuk geçiyor ki ben nasıl 12ye geldim hala inanamıyorum :) Senin kaç haftalık oldu canım? Yat yat dikkat et kendine evden çıkma bugün istanbul bile sıcak orayı düşünemiyorum.

Gelirsin gelirsin zaman öyle çabuk geçiyor ki ben nasıl 12ye geldim hala inanamıyorum :) Senin kaç haftalık oldu canım? Yat yat dikkat et kendine evden çıkma bugün istanbul bile sıcak orayı düşünemiyorum.

bugün 9+0 olduk istesemde çıkamıorum zaten :(

ohh çok şükür tweety cim
sanrım suyu az içtiğimden dolayı oluşmuş ben de
bugün sabah nerdeyse 4 5 bardak içtim
şimdi biraz halsizlik var birazdan uzanayım sonra kalkar yemeğimi yaparım sen nasılsın

daha iyiyim şükür yaaa sen elevitide sölemiştin yok demiştim ama elevitte mide bulantısı yaparmış :( neyse Allahtan seninki elevitten deil su eksikliğindenmiş dikkat et kendine

bugün 9+0 olduk istesemde çıkamıorum zaten :(
Sağlıklı sıhhatli doğum olsun da boşver yat canım bebeğin için değer.Zaten şu 12.haftayı tamamlarsan biraz daha iyi olursun bence.Benim kuzenim bebeği 5 aylıkken erken doğum tehlikesi geçirdi.Suyunun bir kısmı geldi hatta ciddi ciddi doğurma aşamasına gelmişti. Doktor 1 ay yatırdı evde bir de bir ilaç mı iğne mi ne verdi düzeldi.hatta sonra işe bile geri döndü.Ve şu an çok tatlı bir oğluşu oldu 9 ay 10 günlük doğdu hemde. Onun için içini ferah tut stres yapma,dinlen huzurlu ol allah her şeyin hayırlısını verir.

daha iyiyim şükür yaaa sen elevitide sölemiştin yok demiştim ama elevitte mide bulantısı yaparmış :( neyse Allahtan seninki elevitten deil su eksikliğindenmiş dikkat et kendine

cnm elevitte folbiol da bulantıya neden oluyor
neyse ki bugün sorun yaşamadım
ben gidiyorum kızlar uzanmaya
şimdi bolbol uzanayım ilerde uyuyamayacağım zaten:)

Sağlıklı sıhhatli doğum olsun da boşver yat canım bebeğin için değer.Zaten şu 12.haftayı tamamlarsan biraz daha iyi olursun bence.Benim kuzenim bebeği 5 aylıkken erken doğum tehlikesi geçirdi.Suyunun bir kısmı geldi hatta ciddi ciddi doğurma aşamasına gelmişti. Doktor 1 ay yatırdı evde bir de bir ilaç mı iğne mi ne verdi düzeldi.hatta sonra işe bile geri döndü.Ve şu an çok tatlı bir oğluşu oldu 9 ay 10 günlük doğdu hemde. Onun için içini ferah tut stres yapma,dinlen huzurlu ol allah her şeyin hayırlısını verir.

doğru diorsun bende bişi olmasın meleğime diye yatıyorum sürekli. Allah inşallah bizede meleklerimizi sağlıkla kucakladığımız günleri gösterir:Saruboceq:

doğru diorsun bende bişi olmasın meleğime diye yatıyorum sürekli. Allah inşallah bizede meleklerimizi sağlıkla kucakladığımız günleri gösterir:Saruboceq:
Amin canım benim amin,güzel şeyler düşünelim ki güzel şeyler olsun,stresli olma üzgün olma hiç yoksa stresli hep asık suratlı bir bebeğin olur bak :)Gül hep neşeli ol daima güzel şeyler düşün canım benim

Back
X