• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

-----2010 KASIM hamişleri----

amerıkadan gelen bı hamılelık kıtabı okuorum...ıncır ıcın hamılelıkte en degerlı 5 besın maddesınden bırıdır dıyo..

dıgerlerıde:portakal suyu
yogurt
brokolı
baklagıller

kuru kayısı: Besleyici ve potasyum açısından çok zengindir. Sindirim sorunlarına iyi gelir. Beyinin düzenli çalışmasını sağlar, stresi azaltır ve kansızlığı önler. özelikle kükürt içermeyen sadece güneş ışığında kurutulmuş olan “gün kurusu” kayısılar kansızlık için birebirdir. Içerdiği a vitamini cilt bozukluklarını önler. Büyümeye yardımcıdır, görme fonksiyonlarını güçlendirir, bağışıklık sistemini korur. Potasyum başta kalp kasları tüm kasların ve sinirlerin iyi çalışmasını sağlar. Lifli besinlerin kan şekerinin dengeli yükselmesini sağladıkları, zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttıkları için kanserden korunmada faydalı oldukları saptanmıştır. Dolayısıyla lifli bir besin olan kayısı günlük beslenmemizde mutlaka yer alması gereken önemli bir besindir

kuru incir: Incir, içerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besindir. 100 gr. Kuru incir yenilirse vücudun günlük gereksinimlerinden kalsiyumun %17'si, demir ve magnezyumun %30'u, fosforun %20'si, b1 vitamininin %5'i ve b2 vitamininin %4'ü karşılanmış olur. Incir, içerdiği yüksek orandaki liflerle kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlar. Sindirimi kolaylaştırır ve vücudumuzu bakterilere karşı koruyucu etkisi vardır. Yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dişler üzerinde koruyucu etkileri vardır: Incirin içerdiği kalsiyum, diğer besinlerdekine göre daha kolay sindirilir.

ozaman bende hemen kuru kayısı ve kuru incir takviyesi yapıcammmmmm:32:

amerıkadan gelen bı hamılelık kıtabı okuorum...ıncır ıcın hamılelıkte en degerlı 5 besın maddesınden bırıdır dıyo..

Dıgerlerıde:portakal suyu
yogurt
brokolı
baklagıller

hergün 1 bardak portakal suyumu 1 kase yourdumuda yiyorum.incirede başlarız. Baklagillerlede aramız iyi bi tek brokoli kaldı :66: Eee onuda yeriz napalım :46:

bende kım bu dıyorum ne degıstırdın fotoyu :63:
barı onu yagsız yıyım dıye ugrasıyorum...zaten sarısını hıc bı sekılde yıyemıyorum bı tek beyazı

beğenmedin ni fotomu:63:

bıktım aynından deiştim bende:37:

ye yee beyazıda iyi cnm :86:

ooffff
yarından itibaren haşlayıp iş yerine getireyim bari
bi şekilde yemek lazım
sütü de sevmem
ama dün akşam başladım
nesguikli bir bardak içtim
bu bile benim için baya ii
başka ne yemeliyiz kızlar
ben ceviz,fındık, hurma vs de yiyorum çok olmasa da
zaten gebelik boyunca 4 kilo aldım
bu gidişle fil gibi olcam
ben ki gebelik öncesinde bol bol nescafe kahve sigara tüketen gayet düzensiz besleen biriydim
insan nasıl da alışkanlıklarından vazgeçiyo bi kalemde bu durumda tabi

doktorumun verdiği liste cnm buu saycaklarım

mutlaka hergün yeşillik

bir yumurta

haftada 2 kez sütlü tatlı

ama ben 2 haftadır hergün tatlı yiyorum ayy cnm çok tatlı çekiyoo

biri bitiyo birini yapıyorum ama sütlü:32:

arada dışardanda alıyo eşim dün bi kutu tatlı yedim nerdeysem :18:

eee nerde kalmıştık:87:

hıı birde kuru kayısı ceviz badem bir çay tabağı dolusu hergün didi

ama ben yemiyorum cnm istemiyo yaaa

günde 2 adet bir çeşit meyvee

ama ben bazı akşamlar meyvede yemiyorum :63:

her gece yatmadan bir bardak süt

dooktor kesinlikle lıght olmasın dedii:20:

içeriğinde katkı maddesi olabiliyormuşşş:18:

pastorize didi

bakşaa ımmmm !!!!!

birdee baklagiller

kepek ekmeği mutlaka

pilavdan uzak dur onu n yerine bulgur ye didi

tavukmuyum ben yaaa:19:

:97:

işte üylee

ahhhhhhhhh ahhhhhhhh habire rüyamda o canımın çektiği yaz meyvasını görüyorum:97:

yazzz gelsedeee tabaklarca yesemmmm:85:

hııı altını çizerim birdeee

doktorum şu noktada uyardı :94:

her hafta sadece bir kez neckafe oda kahvesi az olmak koşulu ile:84:

haftada bir kerede yarım bardak sadece kola :63:

hııı altını çizerim birdeee
doktorum şu noktada uyardı :94:
her hafta sadece bir kez neckafe oda kahvesi az olmak koşulu ile:84:
haftada bir kerede yarım bardak sadece kola :63:

ben tamamen cıkarıyorum hayatımdan azalt dedıgı seylerı..az dıye bı kavram yok bende cunku :27:

yumurta yıyebılıomusunuz kızlar ben cok zorlanıyorum ya :120:

Ben tiksindim ondan yaa yiyemiyorum yağda zaten yemezdim onu
ama dün doktora sorduk herşeyi yiyebilirsin hamilelik hastalıkmış gibi davranma kendine dedi....ama badem ve kuru kayısı gerçekten çok iyi....cevizden de tiksindim ıyyy....

kızlar ayrıca zeki olması için sadece yiyecek değilde manevi şeylerde iyi geliyormuş mesela kuran okumak tabiki inanç meselesi bu....

bu arada dün kestane şekeri bulduk sonunda ama beni tatmin etmedi neden mi çünkü ballı şerbetin içindeymiş sonradan farkettim ama yedim yinede az da olsa bastırdı beni ben çikolatalı istemiştim neyse arkime bursadan ablası koli yolluyormuş içine mi doğmuş ne ondan da koymuş inş istediğim gibidir de bende nasiplenirim....:66::66::66:

beklenen bir sonuçtu erkek olması zaten hayırlı olsun canım...

sen maşallah süper yetenekliymişsin kız maşallah sana...

herkese günaydın,

özenc,yelek çok güzel ellerine sağlık.

Gözün aydın canım :emir_bebek::nazar:

Çok güzel olmuş canım, güle güle giydir :81:
Maşallah :53::53::nazar:
Senin yediğin çocucuğun pipisine yaramış hep :1::1::27:

masallah canım gordu pıpıyı ..pıpı demeye zorlandım hatta masalaahhh :nazar::nazar::9:
benımkı zayıf ıste ya npmam lasım yıorum da :26:

sen aşmıssın canım olayı hemencecık bıtırıyosun masallah...cok gusel olmus buarada ellerıne saglık

cıkar canım endıselenmıyorum Allah buyuk:54:

cok saolun kizlar biseyler yapmaya calsiyorum iste dun esimle alisverise ciktik bi bebek magazasi var ordan kart cikardik 1 sene boyunca herseyi yuzde elli iyatina alicaz tabi ben hemen degerlendirdim aldim biseyler baya cicileri oldu bebisimin ama burda uzun uzun yazmak biraz zor geliyo bana

Ben tiksindim ondan yaa yiyemiyorum yağda zaten yemezdim onu
ama dün doktora sorduk herşeyi yiyebilirsin hamilelik hastalıkmış gibi davranma kendine dedi....ama badem ve kuru kayısı gerçekten çok iyi....cevizden de tiksindim ıyyy....

kızlar ayrıca zeki olması için sadece yiyecek değilde manevi şeylerde iyi geliyormuş mesela kuran okumak tabiki inanç meselesi bu....

bu arada dün kestane şekeri bulduk sonunda ama beni tatmin etmedi neden mi çünkü ballı şerbetin içindeymiş sonradan farkettim ama yedim yinede az da olsa bastırdı beni ben çikolatalı istemiştim neyse arkime bursadan ablası koli yolluyormuş içine mi doğmuş ne ondan da koymuş inş istediğim gibidir de bende nasiplenirim....:66::66::66:
kızım ben dedıgın seyın cennetınde yasıyorum soleseydın ya ben o gun hallettınız sandım :19:

herkese günaydın,

özenc,yelek çok güzel ellerine sağlık.

cok saolun kizlar biseyler yapmaya calsiyorum iste dun esimle alisverise ciktik bi bebek magazasi var ordan kart cikardik 1 sene boyunca herseyi yuzde elli iyatina alicaz tabi ben hemen degerlendirdim aldim biseyler baya cicileri oldu bebisimin ama burda uzun uzun yazmak biraz zor geliyo bana
yazma foto koy :82:

guzel gunlerde kulanılsın ınsallah hepsı :emir_bebek:

sizi takip etmek çok güzel oluyor gerçekten çok güzel bilgiler veriyorsunuz hepinize teşekkür ederim:71:hep takip ediyorum yazılanları ama az yazıyorum , bende yumurta süt et balık yiyemiyorum 2 gün önce yine kustum :58:bende iştahım açılsa diye bekliyorum:58:

Hergün 1 tane mutlaka yiyorum, haftasonları 2şer tane yiyorum günde :37:
Hiç et yemiyorum yumurta da yemesem kociş canıma okuyacak :50:

ne gusell yyebılıosan ...
ayyy ben hamılelık oncesı bole cok cok et yıyenlere yamyamlarmıs gıbı bakardım ama bu karnımdakı velette sanırım yamyam delı gıbı et yıyoruz :27::27:

sizi takip etmek çok güzel oluyor gerçekten çok güzel bilgiler veriyorsunuz hepinize teşekkür ederim:71:hep takip ediyorum yazılanları ama az yazıyorum , bende yumurta süt et balık yiyemiyorum 2 gün önce yine kustum :58:bende iştahım açılsa diye bekliyorum:58:
nıye az yazıosun sende cok yaz paylas bıldıklerını bızımle :49:

sende hıc bısey yemıyomussun ama canım olmaskı ole hııııı:20:
annem gıbı konustum:27:

o ıstah zor acılıo henuz kıvama gelmı durumda degılım ben :26:

ne gusell yyebılıosan ...
ayyy ben hamılelık oncesı bole cok cok et yıyenlere yamyamlarmıs gıbı bakardım ama bu karnımdakı velette sanırım yamyam delı gıbı et yıyoruz :27::27:

:60::60:

Ne güzel işte..
Ben de umutlanmıştım, hamile kalınca yerim canım çeker diye, ama nerde, bizim sıpa da vejetaryen çıktı, aynı tas aynı hamam :37:

nıye az yazıosun sende cok yaz paylas bıldıklerını bızımle :49:

sende hıc bısey yemıyomussun ama canım olmaskı ole hııııı:20:
annem gıbı konustum:27:

o ıstah zor acılıo henuz kıvama gelmı durumda degılım ben :26:

sizin miniklerden benimki biraz daha küçük ya genelde çoğu şeyi sizlerden öğreniyorum, arada yazıyorum tabi canım ama hep okuyorum ,deme zor mu açılıyor iştah:18: ben geçen hafta sağlıkocağına gittiğimde tartıldım 1 kilo daha zayıflamışım:18: bebişime iyi bakamıyorum sanırım:58:
sizlerden farklı olarak hamişken ayva yenilmesi gerekliymiş diye duydum, yiyemeyenler suyunu içsin dye okumuştum.:26:

Back
X