- Konu Sahibi Pimpirikli
-
- #6.601
başak 2. soru geç kaldı canım banyoya falan girdim ama zaten burda değilsin galiba..
2.soru paydalardan dolayı biraz kıl bir soru..çözdüm ama uzattımmı başka çözüm yolu varmı bilmiyorum..uzun zamandırda hiç soru çözmüyorum paslandım biraz..
kadir 12 nuri 16 günde yapıyorsa
(1/12)+(1/16)=1/x ise ikisi birlikte X=48/7 günde yaparlar
4 gün yaptılarsa
(48/7)-4=20/7 gün kalmıştır..işin kaçta kaçı kalmıştırı bulmak için oranlarız..kalan günü,tam güne böleriz
(20/7)/(48/7)=5/12 çıkar
işin 5/12 si kalmıştır
şimdiiiii nuri tek başına 16 günde tamamlıyordu..ama 4 gün çalışmış yani performansının 1/4 ünü göstermiş.. işin 5/12 si kalmıştı ya paydadan dolayı tamamı 12/12 desek karıştırmamak için bunun 1/4 ü 3/12 dir..yani nuri 3/12 si kadar iş yapmıştır
(5/12)-(3/12)=2/12=1/6 sı kalmıştır..ayyy çok karışık sanki kalem kağıt alda yaz bari daha anlaşılır olur belki
hilalcım 2.soru için de tesekur ederım ama ben bu soruyu imkanı yok yapmam
ay saol canım mutlaka vardır başka çözümü ama hiç uğraşmadım..aylardır matematik çzömüyorum..iyice saldım kendimi..ohaoldumsmileMerhabalar yüzümün yarısını hissetmiyorum acıktım ama yemek yememe 4 saat var :sinifsinif:
ohcanımadeysin öncelikle nick iyiymiş yani:) iyi yolculuklar dilerim
basak 2.soruya alternatif çözüm getiresim geldi
bir işi kadır tek basına 12 gunde, nuri tek basına 16 gundee bıtrıyorlar.işe birlkte basaldktan 4 gun sonra kadıe,bundan 4 gun sonrada nuri işi bırkaıyor buna gore işin kacta kacı bitmemştr cevap 1/6
İkisi işe başladıktan 4 gün sonra kadir bırakmış buraya kadar kadir de nuride 4 er gün çalışmışlar burdan sonrasında nuri 4 gün daha çalışıp işi bırakmış
Yani kadir toplamda 4 gün nuri 8 gün çalışmış bu işte
4/12+8/16
1/3+1/2
5/6 sı bitmiş tir işin 1/6 sıda bitmemiştir
başakcım gözüm korktu işçi problemlerinden. hayatta yapamam 2. soruyu sırnaşık şeyufff çok korkuyorum zaten. tek bildiğim sayı, kesir ve yaş problemleri.
Merhabalar yüzümün yarısını hissetmiyorum acıktım ama yemek yememe 4 saat var :sinifsinif:
ohcanımadeysin öncelikle nick iyiymiş yani:) iyi yolculuklar dilerim
basak 2.soruya alternatif çözüm getiresim geldi
bir işi kadır tek basına 12 gunde, nuri tek basına 16 gundee bıtrıyorlar.işe birlkte basaldktan 4 gun sonra kadıe,bundan 4 gun sonrada nuri işi bırkaıyor buna gore işin kacta kacı bitmemştr cevap 1/6
İkisi işe başladıktan 4 gün sonra kadir bırakmış buraya kadar kadir de nuride 4 er gün çalışmışlar burdan sonrasında nuri 4 gün daha çalışıp işi bırakmış
Yani kadir toplamda 4 gün nuri 8 gün çalışmış bu işte
4/12+8/16
1/3+1/2
5/6 sı bitmiş tir işin 1/6 sıda bitmemiştir
Rica ederim o kadar uzun bi çözümün içinden çıktığına göre bence gayet formundasın :1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?