2010 Mart Anneleri Aşılar Hakkında

dilek38

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2009
302
0
96
40
Kayseri
slm hamişler 4. ayda aşı yapılacakmış sağlık ocağında siz aşı oldunuz mu? ve başka aşı vurulacakmıyız bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? :CüvCüv:

tetanoz asısı vuruluyoruz
4. ayda veya bir ay daha gec
2 doz oluyor hamilelikte.. 1er ay aralıkla
ben onumuzdeki ay olacagım insallah yani 5. ayımda
2. dozda aralıkta
bu aşı 4 dozdan olusuyor kalanlarıda dogumdan sonra olacak:) tam tarihini hatırlayamadım ama 6 ay sonraydı sanırım

arkadaşlar bunu drunuzla paylaştınızmı ? Neden benimki bu konuda birşey söylemedi.. bu aşıların yan etkisi yoktur umarım.. Ben herşeyden nem kapar oldum..peki bu tetenoz aşısını yaptırmazsak ne oluyor ?

benim bildiğim kadarıyla doğumda kullanılan aletler nedeniyle (mesela bebeğin göbek kordonunun kesildiği makas gibi) tetanoz bulaşma riski var hem anneye hem bebeğe iki tarafında korunması için hamilelikte gerekli bi aşı % 95 koruma sağlıyormuşş şahsen ben yaptıracağım

ya benim dr de bişey demedi,,,ben ayın 27 sinde gideceği dr ye,ona sormam lazım....

doktor bahsetmiyor genelde nedense
saglık merkezlerinde sizi takip eden hemsire ebe cagırıyor
benimde esim doktor ve hemsiremizide tanıyorum ben istemiyorum bu aşıyı dedim
ne olur ne olmaz aletlerden bir sey kapılabilir
seni ve bebegini koruyor dedi
bebegi duyunca hemen neyse tamam o zaman dedim:)
siz yinede bi sorun tabii

Son düzenleme:
doktor söylemedi sağlık ocağındaki ebe söylüyo onlarda seni takip ediyo. bana her ay biz seni çağıracağız kan ve idrar tahlili yapacağız dedi.

bayanlar bende sizlere bişiler sölemek isterim şimdi tetonoz aşısı eskiden hamile bayanlara sıkca yapılan bir aşıymış ama artık çok daha sterizil bir ortamda doğum olduğu için çoğu özel doktorlar tavsiye etmiyor

benim kızımda 8 yıl önce 2 tane doktorum vardı biri vurul dedi bir tanesi gerek yok eskiden mikrop kapılıyormuş ama şimdi artık böle şyeler kalmadı dedi ama ben yine de vuruldum ki keşke kendi adıma diyorum ki keşke vurulmasaymışım nerden vuruldum
aşı oldum zaten bir hafta ağrısını çektim ara ara sızlamalar oluyordu yine ana sağlığa gittim normal aşıdandır dediler ve tam 8 yıldır çekiyorum hala ve hala sızlamalar oluyor bazen uykumdan bile sol kolumun sızlamasından ağrısından uyanıyorum bi doktorla konuştum aşıdandır dedi tetenoz bazı bayanlarda kalıcı bi ağrı bırakır dedi bu ağrılar ara ara oluyor ama baya bi çekiyorum isterseniz sizler de bir sorun vurulmadan önce
bende merak ediyorum ben gibi önceki doğumlarınızda tetonoz aşısı olup hala iğne vurulan kolunuzda ara ara ağrı oluyor mu

canım ben ilkinde aşı falan olmadım...ilk defa duydum böyle bişeyi....bende düşünüyorum vurulsammı vurulmasammı diye?

bugün tetenoz aşısı vuruldum ağrıyo şu anda kolum 1 ay sonra bir daha vurulacaksın dediler.

bende vurundum bir ay sonra tekar gideceğim sonra eğer istersen 5 yıl sonra dedi ebe ilk aşı bebeği 2 vurulan aşı ise anneyi koruyormuş ebenin söylediği böyle arkdaşlar

canım ben de vuruldum tetanoz aşısını sadece o gün birazcık kolum ağırdı ertesi güne birşey kalmadı.vurulunca yarım saat kadar aşı yerine kolanyalı pamuk tuttum o ilacın çabuk yayılmasını sağlıyormuş ve ağrı falan kalmadı.senin neden öyle olmuş ki acaba :uhm:

Günaydın ben 17 haftalığım dün doktora gittim ama doktorum aşı ile ilgili bişey söylemedi bana

Maaşallah herkes vurulmuş aşısını.Bizim salak sağlık ocağı ısrarla söylemem rağmen beni 1 hafta geriden takip ediyor aşımıda 22.haftada vuracaklar.Oturdum defalarca hesaplattım kadın yinede 1 hafta geriden yazdı haftamı.Üstelik komik olan muhtemel doğum tarihini buna rağmen tam çıkardı :mymeka:

Günaydın ben 17 haftalığım dün doktora gittim ama doktorum aşı ile ilgili bişey söylemedi bana

Canım benim doktorlarda bir şey söylemedi aşıyla ilgili.Sağlık ocağına daha önce kayıt olduğumda öğrenmiştim....

benim sağlık ocağım 22. haftada çağırdı aşı için çok da önemli değil aslında haftası yaptırın da bebeklere bişicik olmasın a.s

benim dr yede bende 6. ayı doldurduktan sonra yaptıracakmışım,öyle dedi dr....

merhaba arkadaslar ben 21 haftalık hamileyim 20. haftamda tetenoz asımı yaptırdım kolum uc gun agrıdı ama simdi iyiyim. benim cevremdeki herkes yaptırdı daha once dogum yapan arkadaslarım var onlarda yaptırdı ve bebeklerinde de bi problem yok. yani zararlı bir ası olsa bu kadar yaygın olmazdı diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…