2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bu arada bana dün Milupa'dan hediye paketi geldi. Ama CD yi açamadık.. Neyle ilgiliydi bilen var mı??

semahamit iyi günlerde kullansın bebişin sağlıkla inş
.
amanda ben de almadım bişey daha bakıyom öyle:)

sinpac geçmiş olsun canım. dikkat et kendine belimiz korumamız lazımmış bu ara dahadikkatli olmalıyız.evinde de temizce oh mis gibi güle güle otur...

Doğru söylüyorsun arkadaşım ya bir tetanoz aşısı bir grip aşısı bizlerde neyin iyi neyin kötü olduğunu şaşırmış durumdayız. Birde doktorlar siz bilirsiniz ister yaptırın ister yaptırmayın demiyorlar mı işte o zaman çıldırıyorum. Ben bilecek olduktan sonra sen niye varsın. Bir ortak karar verilmesi lazım "evet" mutlaka yaptırılmalı yada "hayır" gereksiz yaptırılmamalı.... Bu kadar basit aslında ama yok biz kendimiz karar verecekmişiz ne kadar saçma.......
Bu arada bebişinde pek bir uyanık çıkmış senin de ilk önce sessiz kal merak ettir, doktora gideceğini anlayıncada içerde tepin iyi vallahi uyanığa bak :roflol:

Canım öncelikle geçmiş olsun sana ve tüm nezle grip olma yolunda olan anne adaylarına walla ablamdan biliyorum franjit,nezle grip bütün kış çekmiştir...
Meyva en iyisi elbette aşı olmak için geç kalınmış bir dönemdeyiz ağustos sonrası olmak en iyisi ama ben hiç aşı olmamışımdır...

Ahh ahhh o pıt pıtlar bende de oluyor
yemek öncesi ve sonrası aynen senin dediğin gibi ben burdayım diyor meleğim...Yarıladık artık hissetmek için yemek vaktini bekliyorum wallaq:icecream:cokacimcoook:enbuyukkk:

Gelişmemiş ülkelerde göbek bağının uygun olmayan şartlarda kesilmesi (taş, steril olmayan bıçak veya jilet gibi aletlerle) sonucu oluşan yenidoğan tetanozu, yenidoğan ölümleri arasında üst sıralarda yeralır.
Yenidoğan bir bebek aşılı olan annesinden aldığı antikorlarla (bağışıklığı sağlayan protein yapılı maddeler) hastalığa yakalanmaktan korunur. Bu yüzden yeni doğmuş bir bebeğin hastalığa yakalanmaması, annesinin hastalığa karşı bağışık olmasına bağlıdır.
Ülkemizde düzenli olarak doktor kontrollerine götürülen her çocuğa belirli aralıklarla tetanoz aşısı yapılır (DBT şeklinde; difteri ve boğmaca aşısıyla birlikte) ve bu aşılar hastalıktan korunmada yeterli olur. Çoğunlukla ihmal edilen ise çocuklukta yapılan bu aşıların erişkinlik döneminde de belli aralıklarla vücuda "hatırlatılması" amacıyla uygulanan rapel aşılarıdır. Bu rapeller 10 yıllık aralıklarla yeni bir doz aşı şeklinde yapılmalıdır.
Gebelikte ne yapılmalıdır?
Her ne kadar doğum yapacağınız yerin steril olacağından emin olsanız da, ekstra bir önlem olarak gebelikte bu rapelin yapılmasında fayda vardır. Rapel gebeliğin herhangi bir döneminde uygulanabilmesine karşın (toksoid adı verilen tetanoz aşısı, içinde canlı bakteri bulundurmaz), kural olarak ilaç uygulamaları mümkün olduğunca bebeğin organ gelişiminin tamamlanmış kabul edildiği birinci trimester (ilk üç aylık dönem) sonuna ertelenmektedir.
Ülkemizde sağlık ocaklarında tetanoz aşısı 20. gebelik haftasını tamamlamış olan anne adaylarına ücretsiz olarak sağlanır.

• Eğer çocukluktaki aşılarınız tam ise ve rapelinizin yapıldığı zaman üzerinden 10 seneden daha az geçtiğine emin iseniz gebelik döneminde bu aşıyı yaptırmanıza gerek yoktur.
  • Eğer çocukluktaki aşılarınız yapılmamışsa tercihan gebelik öncesi dönemde, bu mümkün değilse, gebelikte doktorunuzun önerisine göre toplam üç doz tetanoz aşısı olmalısınız.
  • Eğer rapeliniz yapılmamışsa, ya da tam hatırlamıyorsanız, gebelikte ilk üç aylık dönemin sonunda bu aşıyı yaptırmalısınız.
Tetanoz gelişmekte olan ülkelerde yenidoğan ölümlerinde önemli yeri olan bir hastalıktır ve aşıyla önlenebilir.

arkadaşlar bunu okudum sizinlede paylaşmak istedimm

Kuju canım saol paylaşımın için.,
Aşı olsam mı olmasam mı diye düşünürken az önce bi koşu gidip ben de aşı olup geldim... zemuszemus

günaydın annecikler,
zaten depresiftim sabah sabah arkadaşım aradı psikolojimi iki kat bozdu :gitme:. sabah doktoruna gitmiş, sırf şu domuz gribi aşısını falan sormak için. daha geçen muayenede aşı falan olmayın diyen adam, arkadaş "nasıl korunayım?" diye sorduğunda "zaten aşı olacaksınız" demiş. "önce biz olacağızz sonra siz" demiş.akannehir tabii birileri aşı yaptırmayı engelleyeni görevden alacağını söylerse durum bu olur klava:. artık doktorlar da doğruyu söyleyemiyor. kime güveneceğiz bilmem ki. bir de ben geçen sene zatürre geçirdim. akciğerlerim hassas yani. ne yapacağımı bilemiyorum :gitme:

bende öğleden sonra gidicem bekledim yağmur dinsin diye öğle tatili oldu şimdi durdu artık yağsada gidip yaptırıp dönücem

zorla değilya canım istemiyorum yaptırmak tetanoz aşısını yaptırıcam ama domuz gribi aşısını istemiyorum kendilerinin yapacağını nerden bileyim bana bizde yaptırdık der yanındamıyım yaptırırken kendimize dikkat ediyoruz zaten daha dikkatli oluruz eşlerimizi de uyarırız onlarda dikkat eder insanları panikletmekte üzerlerine yok her kafadan bi ses sinir oluyo insan yaaklava:

canım ben ilk sorduğumda doktorum çok kuşkulu yaklaştıını ve altı ayda test edilip piyasaya sürülen bir ilaca güvenemeyeceğini ama yinede tam araştırıp bizlere öyle bilgi vereceğini söyledi şimdilik durun bakalım dedi şimdi düşünüyorum dediğin gibi bi bakanımızın açıklamasını bundan sonra herhalde aşı olun diyip sıyrılır doktorlar o üzden ben doğal korunma olan su sabun ve 60 cc lik kolonya ile koruyprum kendimi birde maske var tabi mevlam korusun herkesi

selam kızlar 23. haftamda doktorum şeker yüklemesi yapıcaz dedi gulukoz,limon ve su getirmemi söyledi yaptıran varmı yada bu konu hakkında bilgisi olan varmı ?

Benim kızım hiç durmuyo yerinde....Acayip hareketli. Geceleri de hiç uyumuyo maşallah...
Hareket ettiği bişey değil de sizin de karnınız gıdıklanıyo mu??? Kaşınmaktan her yerim çatlıycak..

Benim kızım hiç durmuyo yerinde....Acayip hareketli. Geceleri de hiç uyumuyo maşallah...
Hareket ettiği bişey değil de sizin de karnınız gıdıklanıyo mu??? Kaşınmaktan her yerim çatlıycak..

AYNENE YAA DÜŞÜN KALP ATIŞINI DİNLEMEK İÇİN DÖRT KEZ BAŞTAN ALDI DURMUYOR YERİNDE VE GECE UYUMUYOR :d

AMA ÇOK BYÜK BİR KEYİF BAZEN MİĞDE BULANTISI FELANDA YAPIYOR O HAREKET EDERKEN AMA YİNEDE ÇOK ZEVKLİ :) zemuszemuszemuszemuszemuszemuszemuszemuszemuszemus

ben biraz huyluyumdur...tik gibi karnıma biri dokunsa ya da dokunacak gibi olsa zıplarım...kızım tekmeledikçe zıplıyorum arada...nadiren kaşıntım oluyor...çatlarım kesin ama öyle her gün kremlenip yağlanamıyorum...hiç uğraşamayacağım bir şey benim için...duştan duşa...ki eskiden neredeyse her gün duş alırdım ama şimdi korkuyorum çok suda kalmaya ve yalnızken banyoya girmeye...ne olacaksa olsun kızım için değer...estetik kaygım yok o anlamda...ama yine de kimse çok çatlamaz umarımkaydirigubbakcemile3

ya arkadaşlar bi de benim kızın hareketleri bayağı bir oturdu saat olarak..önceleri ben de geceleri çok hissediyordum ama galiba artık benimle beraber uyuyor...ben 5:45 gibi kalkıyorum okula gitmek için ama hanımefendi 10 buçuğu buluyor...daha sonra 3 ten sonra hareketleniyor ve akşam babası gelince 7 gibi...9-10 gibi yatmadan bir kaç kes daha hissediyorum...sonra uyuyoruz....genelde böyle çok nadiren farklı saatlerde hissediyorum...sabahları eşim benimle kalkmış olursa bazen o da bize eşlik ediyor ama kızım uykucu galiba 10 buçuktan önce pek hareketli değil....annesine çekmiş...

benimkide ben gece saat 11 gibi benle birlikte yatıryo... ama gece 3 de bir kalkıyoruz... daha sonra tekrar uyuyoruz birde arkadaşlar ben hamileliğim ilk gününden itibaren sabah ezanına kalkıyorum.. benim ki sanırım imam olacak... saolsun dinine bağlı bir çocuk aynı babası gibi uyumayı hiç sevmiyor hı birde açıkmaya gör hemen tepikliyor yerimseniben

ama herşeye ramen çok güzel bir duygu Rabbim herkeze nasip etsin inşAllah

selam kızlar 23. haftamda doktorum şeker yüklemesi yapıcaz dedi gulukoz,limon ve su getirmemi söyledi yaptıran varmı yada bu konu hakkında bilgisi olan varmı ?

Canım, ben yaptırdım...:smiley-cool:

Bir bardak düşün, içine yarısına kadar glukoz (gramını hatırlamıyorum simdi) ustune limon sosu ve su katmıslardı... Limonatanın yogu hali yani...cokacimcoook Sonra 1 dk da icmemi istediler... Zaten iki dikiste ictim...cokacimcoook

Sonra 1 saat bekleyip kan veriyorsun... İlk iki dakikada gozlerimin gorusu keskinlesmis, binayı supermen gibi turlayıp gelebilirim gibime gelmisti...:roflol::roflol: Sonra o his gitti...:gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…