2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhabalar anne adayları;
Bu hafta sanırım kk de sorun giderilöiş sonunda geçmişi pek okuma fırsatım olmadı ama gördüğüm en güzel haber ZELİŞ82 senin haberin biz demiştik sana güzel haber alacaksın diyeee........
Bosnabırak dert yanmayı sen merak etme meleğin kilo alıyordur hele son aylarda daha çok alırsın...
ÇatladapatlaCanım inşallah hayırlısı olsun inşallah olur istediğin ev ....

domuz gribine gelince hamileler risk altıda diyorlar ama aşı olamamayı yeğlerim o yüzden önlemlerini almak en iyisi..Bol bol vitamin C vitamini sıvı gıdalar almak en iyisi

Biz bu hafta kızımla çok hareketli günler geçirdik yerinde durmadı walla...Naneli şekere bayıldı anlatamam size bir hareketli bir hareketli eee 5 ayındayız artık duymamız normal....
Cumartesi günü kontrolümüz var ve bakalım ne kadar olmuş meleğim.........
:CüvCüv::CüvCüv::hulya:

yaaa ben de hamurişi yiyorum.
ama kilo almıyorum mafoldumben
artık korkmaya başladım, ya bebek de küçük doğarsa diye...

bende korkuyorum çok kilo alırsam nasıl doğurum diye

ben 18.haftadan beri resmen dayak yiyorum yaa...şimdi bile azcık eğileyim başlıyor kalk uleynnn demeye...hoşuma gidiyo bazen bilerekte sıkıştırıyom ne yalan söyliim..

ben yatınca hissediyorum genellikle, hareketini hissetmediğim gün kötü oluyorm elimi koyunca tepiyor benim miniş dila senin işyerinin önünden 1 yıldır geçiyormuşum daha bugün farkettim :tomato: körmüyüm neyim :smiley-cool:

günaydın mutlu kilomu dedin dr bana çok kızıcak.adam uzak dur dedikçe ben yedim hamurişi.

sen ne kadar aldın canım

KIZLAR merhabaaa gunaydın herkesseeeee zemuszemusopuyorumnanaktan

günaydın tünaydın desek nasıl olur hande nasılsın?

pancuben selam naber?*

Şimdilik iyiz canım ama işte bebeğim ne durumda merak ediyorum ne kdar büyüdü .. geçmiyor günler geçmiyor :gitme:

ben artık sırt üstü yatamıyorum kızlar boğuluyorum sandım geçen sabah.nefes alıp veremiyorum.bebek yukarı çıktıkça baskı yapıyormuş kaburgalara.o yüzden çift yastıkla yatıyorum.sizde deneyin başladıysa şikayetleriniz.

mutlu canım ben daha dr gitmedim.birbuçuk ay oldu nerdeyse bu ay gidicez bakalım o zaman diycek ama kıızcak biliyorum o hamurişinden kıxartmadan uzak dur deikçe bne yedim.hele mide bulantım geçince saldırdım resmen.

kızlar ben kaç gündür hep ayrıntılı usg yi düşünüyorum,
bebeğim iyi mi,herhangi bi sağlık problemi var mıdır,eli ayağı düz müdür,Allah korusun fiiziksel ya da beyinsel bi rahatsızlığı var mıdır yok mudur,bu düşünceler beni delirticek kızlar,ve de ikili ve üçlü test gayet iyiydi herhangi bi sorun çıkmadı drum çok iyi dedi,bu bi işaret olur mu lütfen beni rahatlatın çünkü daha 17 gün var en az

[

pancuben selam naber?*[/QUOTE]

iyiyiz canım benimmm, havalar coook sogudu :çok üzgünüm: usutup hasta olacagız dıye cok korkuyorumm , aman hepımımız cok dıkkat edelım kendımıze ve bebıslerımızee delikafadulden
kızlar gecen gun esım bana omega 3 almıs, hap seklınde, bebegın beyın gelısımını ınanılmaz gelıstırıyormus, ve bebekleri inanılmaz zeki ve hareketli yapıyormus, her gun bır tane ıcmeye basladım..

Omega-3 anne karnındaki bebeğin sağlıklı gelişimi için elzem bir yağ asidi. Beyin, kalp, damarlar ve gözlerin sağlıklı gelişmesinde önemli rol oynuyor. ınsan beyni doğumdan önceki son üç ayda hızla büyür,doğumdan sonraki ilk 12 haftada bu büyüme hızı 3 kat artıyor.

Bu nedenle hamile ve emzikli annelerin Omega-3 ve Omega 6 içeren gıdaları yeterince ve dengeli biçimde almaları çok önemli.Omega-3 ve 6 dengesiyle beslenen annelerin bebeklerinde beyin,sinir sistemi ve görme yetenekleri sağlıklı gelişiyor.

Omega yağları ayrıca,çocuğun matematik zekasını geliştirip,okuma,telaffuz ve yazma beceresini arttırıyor. Eksikliği halinde çocuklarda davranış bozukluklarına(hiperaktivite,dikkat eksikliği gibi)yol açıyor.

Araştırmacılar, hamilelik sırasında ve doğumda, kanında yüksek seviyede omega-3 yağ asidi dokosaheksaenoik asit (DHA) bulunan annelerin bebeklerinin ilk iki yılında dikkat düzeylerinin çok iyi olduğunu belirtiyorlar. Ayrıca bu bebeklerin, yaşamlarının ilk altı ayında, annelerinde düşük miktarda DHA bulunan bebeklere göre gelişimlerinin iki ay daha ileri olduğu açıklanıyor.

Canım bende senin gibi aynı durumdayım.. benimde kontrol ayın 11 de yaa nasıl beklerim bilmiyorum acaba bir sorun varmı bilmiyorum... Ama ŞÜkürler olsun sürekli hareketli

tatlım sen ne kadarlıkken ayrıntılıya girdin

[

pancuben selam naber?*

iyiyiz canım benimmm, havalar coook sogudu :çok üzgünüm: usutup hasta olacagız dıye cok korkuyorumm , aman hepımımız cok dıkkat edelım kendımıze ve bebıslerımızee delikafadulden
kızlar gecen gun esım bana omega 3 almıs, hap seklınde, bebegın beyın gelısımını ınanılmaz gelıstırıyormus, ve bebekleri inanılmaz zeki ve hareketli yapıyormus, her gun bır tane ıcmeye basladım..[/QUOTE]

Canım birşey sorcam eşin bu ilaçı doktor tavsiyesindemi almış... yoksa araştırıp mı almış

kızlar ya bu hamilelik hiç de dışardan görüdüğü gibi değilmiş
her döneminde ayrı problemleri var :gitme:
5. aydan sonra da mide yanması başlıyor, benim bugün baya etkili, çok sinir bozucu bişi :sinifsinif:

bu arada bugün kilo bildirim günü
bikaç kişi hariç kimseden ses yok bakıyorumda :mymeka:
hadi bakalım kaç kilo aldınız bi görelim ...

[
pancuben selam naber?*

iyiyim canım sen nasılsın...nasıl gidiyor hamilelik :CüvCüv::CüvCüv:mafoldumben[/QUOTE]

iyi gidiyor sorunum yok Alşlah'a şükür canım

bende 1 buçuk ay oldu bir ay sonra gel demişti bende şeker yükleme var diye erteledim çarşamba gideceğim inşallah bakalım neler diyecek magnezyum kan ilacı isteyeceğim kasılmalarım oluyor bacaklarımda uyurken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…