- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #21.181
kızlar bana fikir versenize?şimdi ben özel muayeneye gidiyorum dr ye..benim dr normalde delta hastanesinde çalışıyor..doğuma oraya gitmeyi düşünüyorum ama ben ümraniye tantavide oturuyorum hastane küçükyalıda uzak kalıyor biraz...otoyoldan ortalama 20 dakika falan sürüyormuş...ben hastanenin nerde olduğunu falan bilmiyorum....hiç g,tmedim...mediçanaya mı gitsem artık..bu saatten sonra dr değiştrisem nasıl olur...ssk karşılıyor mediçanada...ben kendi dr min hastanesine gitsem bile normalde muatenesine gittim için dr ye ayrı üçret ödeyeeğim doğum için..mediçana hastaneside evime çok yakın yürüyerek bile 10 dakika,,kendi dr ilede arkadaş gibi olduk...6 senelik doktorum...hem benim dr nin muaenesine gittiğim için akşam saatlerinde randevu veriyorlar ve o saatte gitmem sorun olmaya başladı...eve döndüğümde hava kararmış oluyor...hafta sonralarında çumartesi günleride bazen oluyor muayenehanesinde bazen olmuyor...birde son zamanlarda aradağımda ulaşamaz oldum dr me?ne yapmalıyım yaaa...birde benim dr nin hastanesinde normal doğum 500 gbi bir fiyatı var ama mediçana daha fiyatlı tam olarak bilmesemde 1000 tl çivarıymış...
sağol canım.zaten dua etmekten başka bişey gelmiyor ki elimizden.bebişle de konuşuyorum teyzesi bu gün hiç durmadı valla.
ya benim karnım yamuk oluyo bazen...delikafadulden dışardan bile belli oluyo benim sıpa şimdiden mi belli etmek istiyo acep kendini
kılzar ya başlıcam ben bu isim işine ha
bi yere yazdım ada ismi nasıl diye bazıları isim anlasız ,boş,saçma,hoş değil yazmış hem de çok kaba bir dille dile getirmişler bunu sinir oldum
sizce bu isim çok mu anlamsız
merhabalar
bende alisveris konusuda fikrimi soylemek isterim
ozellikle mobilyalari son aylara birakmayin derim. ben 1 ay once aldim hergun odasinin cami acik, dolabin kapaklari acik hala kokusu tam cikmadi. zira ilerleyen aylarda temizlik yapmak daha zor olacak gibi. simdiden ev islerini yapabilirken hafifden hazirlanmakda fayda var. ben odayi hazirladim, birtek kiayfetlerin yikanip utulenmesi kaldi birde hastane valizinin hazirlanmasikaydirigubbakcemile3
bence dr unu degistirme
muaynelerinide de gec cikamyi kadar dert etme bence
zaten yolun yarisina geldik. ayda 1 kez gidiyoruz, galiba son ay 2 ye cikayor sen daha tecrubelisin bu konuda. dr dan memnunsan duzenini bozma derim. ama degilsen alternatifleri degerlendir. dusun ben anadlu yakasindan avrupa yakasina geciyorum. dogumda ise ne yapacagim bilmiyorun, ya trafik olursa diye ama zaten sancilar baslar baslamaz dogum gerceklesmiyor degil mi? zamanimiz olur herhalde hastaneye gitmek icin
günaydın kızlar nasılsınız?yağmurlu bir istanbul sabahından hepinize koçaman öpüçükler....
maşallah bebişe,,benimkide belli oluyor artık hareketleri dışardan...tekme attığı zaman göbeğim yukarı doğru zıplıyor :))))
ya evet benim meleğimde hissettiriyor artık kendini ama ben elimi koyunca hemen duruyor sanırım babasını bekliyor ilk ona belli edeceğim sen bekle diyor :):):) haksızlık yapmayacak sanırım :)
ada fena değil,,,güzel bir isim....ama daha başka alternatiflere de bi bak,daha zamanımız var nasıl olsa...
çok güzel kız isimleri var....araştır biraz....
Kız isimleri gerçekten çok seçenekler var ada felan artık çok kullanılmış isimelr bencede kız isimlerini şöyle iyice son aya doğru bi lsite sunalım hatta topik bile açılabilir bu isimelr konusunda :):):)
evet çanım sana katılıyorum mobilyaları erken almalı...çünkü boya kokusu falan kolay kolay çıkmıyor....birde yapımları falanda uzun sürüyor....bende beşiği falan hazırladım hepsini,,bir örtülerini sermek kaldı birde hastane çantası o kadar....ben herşeyi yıkadım ütüledim yerleştirdim...:))
ooo sizler çok hızlısınız ben daha hiç bişi yapmadım son iki ay iki ayağım bi papuç oalcak çok iyi biliyorum ama babaanensi kıyafetleri almanyadan getirecek mobilyada sadece sallanan ve büyüyebilen bir beşik alacağım sadece o yüzden o konuda da modokoya idip seçeceğim iki ayda hallolur ilk iş olarak onu yapacağım dedesi göndrecek onun parasınıda :):):
Bir tekl alınaçak benim hastane çikolatası ve hastanede giymek için terlik kaldı :))) başka herşey tamam...zaten bebek için oğlumdan bir çok şey kalmıştı onları da hazırladım...kendimede lazım olaçak herşeyi hazırladım....lohusa yatağımın örtüleride hazır.. :)))ben doğuma hazırım sanırım...
Ya sizler tecrübelisiniz kendimiz için hastanede neler çok lazım ve önemli ?
çanım akşam eşimlede konuştum oda değiştirme diyor....8. Ayda 2 haftada bir alıyor benim dr...9.aydada haftada bir almaya başlıyor...ama ilkinde benim erken doğum olduğu için gerek kalmamıştı...8 aylık geldi benim kereta....kaydirigubbakcemile3 inşallah bu tam gününü doldurur..yoksa bebek zayıf oluyor...ay senin doktorda çok uzakmış...
Günyadın herkese öpüyorum hepinizi kocaman .....
Kocacımla aram düzeldi ama öyle çok aşkım canımlara bu kez hemen dönemedik mesafeden ehrhalde :) biz şimdi kavga etsek bi saat sonra sarılır aşkım balım alurduk neyse kısmet buda biraz uzun sürsün napalım :):)::):)
ya ben hep rüyamda ekek bebek görüyorum hayırdır inşallah öncekinde 7 alık doğum yapmıştım bu rüyamda da beş buçuk aylıkken doğuruyorum ve çok şeker bi oğlum oluyor :) mevlam hayırlısını versin ne diyeyim doktorda ısrarla kız diyor bakalım :):):
canim dun esinle aranda olan sIkıntıları okudum ama yazamamistim. cok mutlu oldum senin adina boyle bir sonuc olacagi zaten belliydi de iste insan yine de sıkıyor canini. Aman insallah bi daha olmaz kucuk de olsa tartismalariniz.
Bu arada bizde esimle ayniyiz cogu zaman benim cadiliklarim yuzunde bagris cagris tabi bu bagrislarda bana ait oluyor :))) sonra canum kocisim 10 dk sabredemez hemen gelir oper oper. ama domuzluk yapacam ya hemen teslim olmam hehehhehhesırnaşık şey
kızlar ben geldim yine eşimi yolladım( yalnızım bir süre.
ya bu ara hiç yalnız kalasım yok normalde çok umursamam ama çok kabus görüyorum bu günlerde hamilelikten diyolar sizde de oluyor mu?? bebeğime bişey olacak diye çok korkar oldum bir an önce gelsin istiyorum kucağıma takıntı mı oldu acep ben de.. okullar bu gece de fırtına bekleniyor burda okullar tatil edildi tam günü yani ben de kukumav kuşu gibi oturdum öyle bakınıyorum( bbo:
kızlar bu domuz gribi konusundan sıkıldınız biliyorum ama bugün okula bir yazı geldi. Içinde benim bilmediğim bazı şeyler vardı. Belki bizim içimizde de bilmeyenler vardır diyerek paylaşmak istedim:
Domuz gribi virüsüyle temas etmemek imkansızmış. Bizi hasta eden virüsün vücutta üreyebilmesiymiş. Bunun için de 1. Elimizi kesinlikle yüzümüze yaklaştırmayacağız (tabii mecbur kalmadıkça)
2. Virüs yalnızca boğaz, ağız, burun deliklerinden vücuda giriyor. Bunu engellemek için günde iki defa ılık tuzlu suyla gargara yapılmalıdır. Bu uygulamayla hastalığa yakalnmış bir kişinin kullandığı ilac aynı etkiye sahipmiş. Bu önceliyici yöntem kesinlikle küçümsenmemelidir.
3. Burnunuzun içini günde ne az bir kez ılık ytuzlu suyla temizleyiniz. Günde bir kere sümkürüp tuzlu suya batırılmış pamuklarla silerek temizleyiniz.
4. Gün içinde içebileceğiniz kadar sıcak sıvı tüketin ( çay, bitki çayı vs.) sıcak içecek tüketmek tuzlu gargarayla aynı etkiye sahiptir. Virüs vücuda girse bile sıcak içecekler virüsü mideye doğru yıkayarak götürür ve virüs midede çoğalamaz.
Ben öğretmen olduğum için bazı bilgiler çok işime yarayacak. Umarım sizin için de öyle olur. Bilindik önlemleri yazmadım.
Sevgiler
bi yere yazdım ada ismi nasıl diye bazıları isim anlasız ,boş,saçma,hoş değil yazmış hem de çok kaba bir dille dile getirmişler bunu sinir oldum
günaydın bajılar...
maske takmayın hiç bi işe yaramıyo maskeyi hasta olan insanlara veriyolar ki virüsü dışarı yaymasınlar..işyerinde takmayın yani...
dışarda takın sadece.
onun dışında hamilelere meyve çayı serbestmi hiiiç bilmiyorum ben.
benim işyermdede çok insanın çocuğunda çıktı hepsine domuz gribi dediler aklım çıkıyo valla...belkide söylenti artık grip olup hastaneye gidenede domıuz gribi muamelesi yapıolarya.
Günyadın herkese öpüyorum hepinizi kocaman .....
Kocacımla aram düzeldi ama öyle çok aşkım canımlara bu kez hemen dönemedik mesafeden ehrhalde :) biz şimdi kavga etsek bi saat sonra sarılır aşkım balım alurduk neyse kısmet buda biraz uzun sürsün napalım :):)::):)
ya ben hep rüyamda ekek bebek görüyorum hayırdır inşallah öncekinde 7 alık doğum yapmıştım bu rüyamda da beş buçuk aylıkken doğuruyorum ve çok şeker bi oğlum oluyor :) mevlam hayırlısını versin ne diyeyim doktorda ısrarla kız diyor bakalım :):):
gunaydin herkese. hepimize saglikli bir gun diliyorum.
kizlar ankarada felaket ruzgar var. ise gelirken ucucam zannettim Allahtan 2 kisiyiz ya ucmadim sositososito. simdide ruzgar disarda siddetle islik caliyor ve dans ediyor.
oy oy son aylar sıklaşıyorsa kontroller biz ayvayı yedik her kontrolde 110 liradan ayda 440 eder nerdeyse doğum parası yuhhh :):)::)
bak hayatım her yazdığına cevap verdim her konuyad değinmiş oldum :):)::):):
bence ada ismi guzel. kulaga cok hos geliyor. sadece issiz adam filmi geliyor insanin aklina. eger bu senin icin bir dezavantaj olusturursa bir tek bu yani. sen insanlarinda ne dedigini cok kafana takma bence ne istiyorsan onu koy. senin ve esinin bebegi bu baskasinin degil.
biz kaan ismini koymaya karar verdik esimle yani kesin degilde olabilir dedik ilk sirada o var. neyse iste kayinvalidem bir gun bir komsusuna gidiyor orda ismi kaan olan bir cocuk var. bu cocukda surekli dusuyormus. (cocuk ya bu duser nolcak ki). hocaya goturmusler. hocada cocuklarin isminde 2 a yanyana olunca bünyesi kaldirmaz demis. ay nasil guldum nasil guldum anlatamam. ama bizim kayinvalidenin aklina takilmis aman kizim koymayin kaan ismini dedi durdu. esimde Diyanet e yazi yazdi. boyle bisi var mi diye. bi de ismin Kur'an da gecmesi gerekiyor mu diye. gelen cevap asagida. biraz uzun ama paylasmak istedim.
Oncelikle tebrik eder, yeni dogacak cocugunuzun ailesine, milletine ve vatana hayirli olmasini dileriz. Cocuga isim koyarken yapilmasi gereken dini bir vecibe yoktur. Bununla birlikte cocuga guzel bir isim konmasi anne-babanin yukumluluklerindendir.
Cocuk, duünyaya geldiginde sag kulagina ezan, sol kulagina kamet okunmasi sunnettir. Bunu babasi veya aile büyüklerinden baska birisi de yapabilir. Baskaca bir merasimi yoktur. Babanin evladina karsi vazifelerinden biri de onlara guzel bir isim vermesidir. Bu hususta Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimiz : "Siz kiyamet gunu kendi isimleriniz ve babalarinizin isimleriyle cagrilacaksiniz. Bu cihetle cocuklariniza guzel isim koyunuz" buyurmuslardir. Konulacak isimlerin Arapca olmasi ve bu ismin Kur'an-i Kerim'de gecmesi gerekmez. Isim koyarken dikkat edilecek husus, konulan ismin yadirganmayacak anlamli bir isim olmasidir. Cocugunuza Kaan ismini verebilirsiniz. Kaan ismi ile ilgili olarak halk arasindaki soylentilerin dini bir dayanagi yoktur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?