- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #21.201
kızlar bu domuz gribi konusundan sıkıldınız biliyorum ama bugün okula bir yazı geldi. içinde benim bilmediğim bazı şeyler vardı. belki bizim içimizde de bilmeyenler vardır diyerek paylaşmak istedim:
domuz gribi virüsüyle temas etmemek imkansızmış. bizi hasta eden virüsün vücutta üreyebilmesiymiş. bunun için de 1. elimizi kesinlikle yüzümüze yaklaştırmayacağız (tabii mecbur kalmadıkça)
2. virüs yalnızca boğaz, ağız, burun deliklerinden vücuda giriyor. bunu engellemek için günde iki defa ılık tuzlu suyla gargara yapılmalıdır. bu uygulamayla hastalığa yakalnmış bir kişinin kullandığı ilac aynı etkiye sahipmiş. bu önceliyici yöntem kesinlikle küçümsenmemelidir.
3. burnunuzun içini günde ne az bir kez ılık ytuzlu suyla temizleyiniz. günde bir kere sümkürüp tuzlu suya batırılmış pamuklarla silerek temizleyiniz.
4. gün içinde içebileceğiniz kadar sıcak sıvı tüketin ( çay, bitki çayı vs.) sıcak içecek tüketmek tuzlu gargarayla aynı etkiye sahiptir. virüs vücuda girse bile sıcak içecekler virüsü mideye doğru yıkayarak götürür ve virüs midede çoğalamaz.
ben öğretmen olduğum için bazı bilgiler çok işime yarayacak. umarım sizin için de öyle olur. bilindik önlemleri yazmadım.
sevgiler
canım az önce işyerinden bi arkadaşım geldi bana aynı şeyleri söyledi ama ben tuzlu suya dayanamam kusarım maske takıyorum bilmem ne kadar etkili olur oda çok bunaltıyor .... Genede yapmaya çalışacağım ...
çok teşekkürler....
çanım hadi gözün aydın,bir kaç gün içinde normale dönersiniz,,,akşam bizdede koçişle aramızda açtion vardı...şimdi akları benim adam içerde sehpanın üzerinde yemek yiyiyor,,bende gıçık kapıyorum bu duruma ama sesim çıkmıyor...ama artık benim için oraya sofra kurmak güç olmaya başladı...her akşam içeri tepsi tepsi bişeyler taşıyıp sonra pnları tekrar içeri taşımak sinir bozuçu olmaya başladı,birde karnım büyüdüğü için eğilmek sehpaya onları yerleştirmek falan zor oluyor..nefessiz kalıyorum...hadi yine sesim çıkmadı ama akşam oğlum geldiğinden beri yaramazlık yapıyor...otur iyorum oturmuyor,,,hiç dediklerimi yapmıyor..o koltuktan o koltuğa zıplayıp duruyor....ordan sehpanın üzerine falan.eşiminde bu arada hiç sesi çıkmıyor uzanmış koltuğun üzerine yatıyor...halbuki daha önelerden bana söz vermişti sofra konusunda içerde yemek istiyorsa yardımçı olaçaktı...çelme taktı.bende ona bağırdım,çünkü nerdeyse düşmek üzereydim..eşimde ben oğluma bağırdım diye dönüp bana hakaret etmeye başladı.. Sonra bende sen karışma benimle onun arasına diye bağırdım....çünkü hep aynısını yapıyor,ben oğlana kızdıpğım zaman oda bana kızıyor ve oğlan hiç beni dinlemiyor sonra babası evdeyken...kendiside mudahale etmiyor ,,oturduğu yerden çoçukla oynaonuna ilgilen gibi ançak fikir yürütüyor..ben zaten oğlumla ilgileniyorum...ama hem sofra kurup hem çoukla oynamak nasıl olaçaksa...hem kendi işi görülsün hem oğlunun işi görülsün onada kimse dokunmasın,
sonra çoçuğu götürdüm yatırmaya ben onu yatırana kadar o yemeğini yedi bende sofrayı kaldırdım bulşaıkları toplarken yanıma geldi,yin bağımaya başladı...
Ne dediğini hiç hatırlamıyorum,,,sadee o bağırmaya başladığı zaman onu mutfaktan dışarı itekleyip kapıyı kapattım yüzüne...sonra o içeri gidinçe ben duşa girdim orda ağladım ağladım...sonra bilgisayarın başına geçtim diğr odada,,yanına gitmedim onun...ondan sonra geldi bana laf atıor...gel içeri ben seni özledim falan diye...bende evap vermedim kalkıp yatağa gittim yatım...baktım oda geldi...yattı yanıma...iç dönmedim bile ona...küsüm şu anda kendisine....bıktım artık...evde bir eşya yada mal yada hizmetçi gibi hissediyorum kendimi.çok yalnız hissediyorum kendimi,,,kimse sormaz sen nasılsın diye!hep kendi önçelikleri var
sabahta kalktı hiç bişey olmamış gibi çanım eşyalarımı hazırla giyineyim....dolaptan kendi eşyalarını alamaz ben hazırlar veririm herşeyi eline....
Neyse çokta umrumda takmıyorum onu,,,ona göre herşey yolunda nasıl olsa...
:))))
selinius dikkat et cicim limon yemeye çalış mümkünse kabuklarıyla yiyemezsen suyunu iç ve mandalina portakal da ye geçer inşallah ilerlemez...
Günaydın arkadaşlar, neşeli ve sorunsuz bir gün diliyorum hepinize..
Selkie, takma arkadaşım, bütün erkekler aynı senin kocan gibi, bir tane de bende var bu modellerden.. Hizmetçi gibi hissediyorum bende bazen aynen, üstelik birde çalışıyorum sen düşün, gündüz şirkette akşam evde 2 kat yoruluyorum valla.. Anneleri böyle alıştırmış sanırım bu erkekleri, bazen bakıyorum çok yardım ediyor bazen de bakıyorum ben hizmetçi olmuşum, kafalarına göre işlerine geldiği gibi hareket ediyorlar işte, hiiçççç takma arkadaşım, kendi hayatını yaşamaya bak senn..
sağol canım evet dediklerini yiyorum paso zaten ve gayet iyiyim bi de bu kaloriferler burnumu mahvediyo bi buhar makinesi şart oldu nefes alıp uyuyamıyorum ki :sinifsinif:
bebek harekektleri demişiniz kıslar ben hala dışardan hissetmiyorum ben mi odunum yoksa kaydirigubbakcemile3 ama eşim de hissetmiyo zavallı her akşam talim yapıyo ama tık yok kaydirigubbakcemile3
bende 4 boyutlu usg konusunda bişeyler dicem benim doktorumunki normal usg aleti ben 4 boyutluya 2 bebek olduğundan 440 tl ödedim hatta bu da indirimli fiyatı düşündüm de kliniğinde 4 boyutlu olan bi dr mu bulsam kendime CADIARZU
selkie boşver takma enimki de aynı.salonda yemek yiyoruz ama yemek masasında değil orta sehpa da:))tv ye yakın ya.erkekler işte ne kadar modern de görünseler içlerinde bir erkeklik süperegosu var ki hele bir de anneleri yanındaysa değil burunları bi yerleri kaf dağında oluyor amaaan keyfine bak..hiç nazlanmıyon heralde sen. ben herşeyi yapıyom sonra da ayyy kalkamadım bi kaldırsana beni filan diyom:)o da anlıyo naz yap biraaz kı ..kaydirigubbakcemile3
kaloriferin stüne su ıslak havlu koyunca da mı fayda etmedi canım ya..eşimde 1 haftadr ancak anlıyo o da herzaman değil.daha varmış tam anlamalarına.
ya çok para vermiyomusunuz bu 4 boyutlular için??ben dr a gidiyorum 17. haftada cd yi resmi verdi.devlet mem. olduğum içinde 45 tl veriyorum sadece özel hastane.440 çokmuş yaa kesenize bereket versin ne diyeyim:))ama iyisi mi ultrsonu iyi bir dr bul bence de
bizde aynı işte artık oğlumla içerde orta sehpada yemek yiyiyoruz...ben nazlanıyorumda adamın umurunda değil...hiç ilgilenmez o ben nazlandığımda...hatta bir kere 39 dereçe ateşim vardı yatak döşeklik olmuşum kalkaçak halim yok yerinden...benden bişeyler isteyip duruyordu...yok su istiyor ,gidip getiriyorum o halimle yok çekirdek idtiyor falan...birde getirmeyinçe yüzü düşüyor.tartışma çıkarmaya çalışıyor.ben uymuyorum artık ona pek.benim öyle hasta olmaya nazlanmaya falan hakkım yoktur..benimkisi öyle kalkamadım falan deyinçe umursamaz bile..kalkamıyor olmak benim problemim...onun değil..
sağol canım evet dediklerini yiyorum paso zaten ve gayet iyiyim bi de bu kaloriferler burnumu mahvediyo bi buhar makinesi şart oldu nefes alıp uyuyamıyorum ki :sinifsinif:
bebek harekektleri demişiniz kıslar ben hala dışardan hissetmiyorum ben mi odunum yoksa kaydirigubbakcemile3 ama eşim de hissetmiyo zavallı her akşam talim yapıyo ama tık yok kaydirigubbakcemile3
bende 4 boyutlu usg konusunda bişeyler dicem benim doktorumunki normal usg aleti ben 4 boyutluya 2 bebek olduğundan 440 tl ödedim hatta bu da indirimli fiyatı düşündüm de kliniğinde 4 boyutlu olan bi dr mu bulsam kendime CADIARZU
tatlım benimmm sıkma böyle kendini erkekleri aslıdna öyle paşalar gibi biz alıştırıyoruz ben evlendiğimiz ilk günelrde duşa giriyor bornozu iç çamaşırları çorabına akdar hazırlanıyor sabah kalktığında eşyalır seçilmiş uyumlu şekilde kendine verilmiş banyoda parfümü diş mav-cunalrı felan derken baktım ben işe başladığımda hiç öyle bir ilgi yok artı hala aynıalrı bedne bekleniyor dedim kocacığım bu iş böyle gitmez bugün ikimizi hadi erken kalkıp yapayımda yarın öbürgün yapamam bari en azından eksik olduğunda oturduğun yerdne seslenmek yerine kalk sen al ben gene yapabielceğimi yapayım :) sonuçta sen yılalrdır yanlız yaşıyorsun ve alışkınsın kendi işlerini görmeye yetişmeyene surat asma :) biraz huysuzlandı felan ama düzeltti kendini orta yollar bulunmak zorunda çocuk konusunda da daha şimdiden uyarıyorum sen kızıyorsan ben susarı mben kzııyorsam sen sus doğruyu yanlışı sonra konuşuruz ama eğer amaç bebeğimizin iyiyliği ise onun yanında arkaya alınmalar olamyacak . Bence bu şekilde bi konuş bakalım belki bi işe yarar ...
ya bebisimin aldigim bazi kiyafet fotolarini koyucam ama direk ekranda foto nasil cikacak onu bilemedim. bi elimden tutsaniz :))
canım yaa kıyamam. allah kocanın göğsüne merhamet versin :Saruboceq:ne diyeyim.bizler öyle evlat yetiştiren anneler olmayalım inş.o zaman takmıycan anam salla gitsinn üzme kendini de bebişi de annesi.her evde var bişeyler seninki zorlu bi sınav bence öyle düşün allah dağına göre kar verirmiş canım.
hadi neşelenelim acıkopuyorumnanaktan benimde canım sıkıldı valla kızdım beninkine de..:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?