2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

.ciger işkembe,kalp falan... bunları kesinlikle yiyemem zaten nefret ederimm
haftada bir kesin yapıyorum ve çok seviyorum hatta dün de yaptım
bide kıslarr ben hiç aşermedim ama bazı geceler rüyamda çeşitli şeyleri yediğimi görüyorum uyanıyorum ama normalde hiç canım çekmiyor boshayallersmile

bende aşermedim hiiiç..bulantı falandaa olmadı bende..hamile demeye bin şahit isterdi yani....şimdi şimdi mide yanmaları falan başladı...

ben o sakatatların görüntüsüne bile katlanamıyorum...

bende aşermedim hiiiç..bulantı falandaa olmadı bende..hamile demeye bin şahit isterdi yani....şimdi şimdi mide yanmaları falan başladı...

valla yaa hiç naz yapmadım şimdi kızıyorum kendime bi komşum var oda hamile pek bi nazlı kocişine ne nazlar yapıyo terliklerini giydiriyo adam gece yarısı sokağa düşüyo daha neler neler bende saf gibi hiç naz yapmadım şimdi yapsam da yemez herhalde imreniyorum kıza vallabayanssulusmile geçti gitti 7 ay bölee

Ben de yapmadım hiç öyle şeyler...
Ama bu aralar diyetin de etkisiyle canım sürekli birşeyler istiyor, iştahım inanılmaz açık.
Hatta rüyama da giriyor ama söylemiyim şimdi rüyamda gördüğüm yiyecekleri :)

Kujum hiç birşey için geç değildir, sen de ayakkabılarını falan giydirt kalan aylarda :)
Ben artık ayakkabılarımı eskisi kadar rahat giyemiyorum mesela.
Daire kapısının yanına bir puf koyduk, oturarak giyip çıkarabiliyorum.

erkek milletini rahata alıştırmamak lazım kız öyle diyo bana bilerek yapıyorum anlasın neler yaşadığımızı diyo
bende ayakbılrımı giydireyim barii aklinialirimsmile

ben herşeyi yiyorum vallahi.zaten önceleride sakatat falan bunları ağzıma sürmezdim ama geri kalan herşeyi yiyorum.yarasın miniklerimize.
dün benim doktorumda bu sünnet konusuna değinmişti.o pek desteklemiyor.zaten bende düşünmedim öyle birşey.hayırlısıyla doğsunlar Allah ömür versin yaptırırız 4-5 yaşlarında.

neden desteklemediğini söyledimi canımcım

valla bende ne ilkinde ne bunda yapmadım hiç naz,beçeremem zaten ,,ama artık yavaş yavaş çoraplarımı falan giymekte zorlanıyorum..eşim giydirmeye başlayaçak sanırım...:)))

bende yiyiyorum ama açı konusunda tereddütte kaldım,sakatat zaten yemem...hani amniyon sıvısıda açı olurmu açaba diye..yoksa bir zararı yok bebeğe...

ben bayılırım ciğer işkembe yürek kelle paça ooooffff sölimde bu akşam götrsün beni aşkımcokacimcoook

ay bnde hiç aşermedim yaa ne bilim olmadı istediğim herşey zaten market ayağımın dibi alıp yiorum yada siparişle getrtiyorum hiç uyandıramadım uykudan hadi git bana şunu getir diebilmiyorumkismile kujum naz için geç değil tam wakti zaten ağırlaşıyoruz giydirsin çoraplarını falan eğilemiorum de:jeyyar:, bacaklarına masaj yaptır yatmadan önce kramp girmesin die de, sırt masajı yaptır gece uyandır dilim damağım kurudu su getir de:lepi:
ben kıyamıyorum öyle yataktan kaldırıp bişiler istemeye zaten yoruluyo cenowırım akşama kadar ayakta:asigim:

kızlar size bişey sormaya geldim konu da ilgimi çekti..
yeni doğan sünnetini ben de düşündüm ama eşim karşı çıktı..zaten 2-4 yaş arası odipus -elektra dönemindeler psikoljik açıdan iyi değilmiş.5yaş civarı yaparız diyor hem hatırlasın kendine güveni gelir diyor.önemlii bir konuymuş bu..erkek milleti iştekaydirigubbakcemile3
soruma geleyim .temizlik yapıyordum da çamaşır suyunu cok kullanırı ben acep zararı cok mudur kullanmayınca temiz olmamış gibi hissediyorum.siz kullanıyor musunuz..?

Sezaryenci doktorların vay haline!
Dünyanın aksine Türkiye yine ters gidiyor. Millet normal doğum için yarışırken Türkiye'de bu oran tam yüzde 40
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yüzde 40 olan sezaryenle doğum oranının kabul edilemez olduğunu, bunu mutlaka azaltacaklarını belirterek, "Bu işi yapan kuruluş ve hekimlere, halkımıza açıkça ifade ediyorum; buna müsaade etmeyeceğiz. Bunun için çok daha ciddi tedbirleri önümüzdeki aylarda almaya devam edeceğiz" dedi.

Akdağ, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtladı.Bakan Akdağ, 2001'de 30 bin kızamıklı çocuk varken, 2009'da vaka sayısının, yurt dışı kaynaklı olmak üzere 5 olduğunu söyledi.

Türkiye'de 67 çocuk nöroloji uzmanı bulunduğuna işaret eden Akdağ, bir çok alanda olduğu gibi bunun da yetersiz olduğunu söyledi.Akdağ, Türkiye'de doktor sayısının da yetersizliğine işaret etti. Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün, Hacettepe Üniversitesi ve Ankara Numune Hastanesi ile 20 bin kişiyi kapsayan beslenme araştırmasına başladığını belirten Akdağ, araştırmayı bu yıl tamamlayacaklarını bildirdi.

Akdağ, Sağlık Bakanlığı ihalelerine ilişkin bir soruyu yanıtlarken, Sağlık Bakanlığına bağlı döner sermayeli yaklaşık bin kurumda 2007'de 41 bin 559 ihale yapıldığını, 400'ünün iptal edildiğini vurguladı.İhale iptalinin bazılarının usul hatasından kaynaklandığını dile getiren Akdağ, "İhalenin iptal sebebi her seferinde yolsuzluk değildir. Mutlaka içlerinde yolsuzluk yapılan ihaleler de bulunmaktadır. İhale iptallerinin az olduğu bir bakanlığız" dedi.

Bakan Akdağ, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığınca 2006'da 443, 2007'de 173 sağlık kurum ve kuruluşunda denetim yaptıklarını ifade etti.

"8 lirayı konuşuyoruz"

Türk Eczacıları Birliği ve eczacı milletvekillerinin bir kanun taslağı hazırladığını, bakanlığının bu taslağa katkı verdiğini ifade eden Akdağ, eczacılarla ilgili zaman zaman bazı sıkıntılar yaşandığını ancak diyalogla bunların aşıldığını anlattı.İlaç fiyatlarını son 6 yılda düşürdüklerini, bundan vatandaşların kazançlı çıktığını vurgulayan Akdağ, 80 liralık bir ilacı, 50, 20 liraya sattırabilmenin başarı olduğunu kaydetti.

Devlet hastanelerinde vatandaşların muayene için 5 lira, reçete almışsa 8 lira katkı payı ödediğini anımsatan Akdağ, "Şimdi vatandaş olarak ödediğimiz 8 lirayı konuşuyoruz. Bu 8 lira Sağlık Bakanı olarak ifade ediyorum, çok yüksek bir rakam değildir. Hastahanelerin gereksiz kullanımını da bir anlamda önleyebilecek bir mekanizmadır. Bir tarafta muayenelere ödenen 10-250 liralar, ameliyatlara ödenen 3-5 bin liralar. Geçmiş dönemden bahsediyorum. Bir tarafta hizmet almak için ödediğiniz 5 lira, reçete almışsanız 8 lira. Finlandiya'da, toplam ilaç harcamalarının yüzde 40'ını halk ödüyor. Bu rakamları yüksek kabul etmemek lazım" dedi.

Sezaryen tartışması

Sağlık Bakanı Akdağ, 1 milyon 165 bin doğum gerçekleştiğini, 7 binin ölü doğum olduğunu, sezaryen oranının ise yaklaşık yüzde 40 şeklinde görüldüğünü bildirdi.Bunun kabul edilebilir bir oran olmadığını vurgulayan Akdağ, kadın doğum dernekleri yöneticileriyle görüştüğünü söyledi.

"Mutlaka ülkemizde sezaryen doğum oranlarını azaltacağız. Bunun için her tedbiri alacağız" diyen Akdağ, "Doğuma ödenen para ile sezaryene ödenen para aynı, performans ek ödemeleri de aynı. Önümüzdeki günlerde şunu yapacağız: Tıbbi zaruret olmadan, sezaryen yaptırılmışsa bir hastaya, özellikle hekim yönlendirmişse, bunun için yeni tedbirler alacağız. Hangi önlemler alacağımızı ilgili dernek ve meslektaşlar çok iyi biliyorlar" dedi.Akdağ, "Devlet hastaneleri, sezaryen oranları açısından en düşük orana sahip. Özel hastanelerde bunun yüzde 60-80'lere çıktığını görüyoruz. Bu işi yapan kuruluş ve hekimlere, halkımıza açıkça ifade ediyorum; buna müsaade etmeyeceğiz. Bunun için gerekli tedbirleri aldık, almaya başladık, çok daha ciddi tedbirleri önümüzdeki aylarda almaya devam edeceğiz" diye konuştu

ne zararı olacak canım yaa bende hiç eksik etmem elimden ama o ağır kokuluları değil domestos yoğun kıwamlı kullanıyorum yerleri silerkende wiledaya domestos we fabuloso bahar kokulu süper oluyo misler giibi:lepi:

yazıyı okuyun kızlar inşallah şu bakan recep akdağ bu konuda yapar bişeylerde bizde sezaryen mafyası doktorların elinden kurtuluruz inaşşalaaaahaklinialirimsmile

çanım sen yinede çok kullanma..normalde bile onu soluman çok zararlı..çiğerleri mahvediyormuş...

kızlar okuyun...........

Hamile kadınların en büyük sıkıntılarından birtanesi de gebelik sırasında alınan ilaçlar, karşılaşabilecekleri radyoaktif ışın veren cihazlar ve kimyasal maddelerdir. Bu kimyasal maddeler, solunum yoluyla, ağız yoluyla veya tensel temas ile alınabilirler. ılaçların içerisindeki reçetelerde kullanılacak olan ilacın gebe bir kadın tarafından kullanılıp kullanılamayacağı veya kullanılmasındaki kar zarar hesabının hekime danışılması belirtilmiştir. Bazı maddeler anne karnındaki bebeğin ( yani fetus'un) gelişimini olumsuz etkileyeceği gibi bazı maddelerinde hiçbir yan etkisi olmadığı deneylerle gösterilmiştir. Bazılarının ise, kötü etkilerinin olup olmadığı halen bilinmemektedir. Bazıları ise, gebeliğin belirli sürelerine kadar zararlı etkili, daha sonraki aylarda zararsızdır. Bu yan etkiler, bebeğimize hem fiziksel hemde zihinsel zararlar verebilir, gelişimini engelleyebilir.

ılaç kullanmamız gerekiyorsa ve gebeysek, yalnız ve yalnız hekimimizin önerdiği ilaçları, veya başka bir hekimin önerdiği ilaçları ona gebe olduğunuzu hatırlatarak ve doğum doktorunuzun onayını alarak kullanınız.

Kozmetik ( saç boyaları, kremler, parfümler, temizleyici maddeler ve bu gibi) kullanımında, genelde, en sık problem saç boyalarıdır. Hanımlarımız gebelik esnasında da, saç renklerini ve modellerini değiştirmek isteyeceklerdir. Sıklıkla kullanılan, kalıcı ve yarı kalıcı boyaların içindeki maddelerle yapılan deneylerde anne karnındaki bebek üzerine zarar verici etkileri görülmemiştir. Fakat tedbirli davranmak için, doğum sonrasına kadar saçlarını boyatmayabilirsiniz, saçınızda değişiklik yapmak, beyazlarınızı gizlemek veya dip boya yaptırmak istiyorsanız, gebeliğin ilk üç ayından sonra, bitkisel saç boyaları kullanabilirsiniz. Saç düzelticilerin ( straightener) ki bunlar sodyum hidroksit ve bisülfit denilen kimyasal oluşumlardır ve kullanılmaları tavsiye edilmemektedir. Saç düzeltmelerin, hava ısı ve press yolu ile yapılması daha güvenlidir. Perma gibi yöntemlerde ise kullanılan kimyasal maddeler saçlı deriden emilip kana karışabilir. Bunların kullanılması ile bebekte doğumsal sakatlık gelişmesi arasında ilişki saptanamamıştır, fakat tamamen güvenilir olduğunu söyleyebilmek içinde daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Bu yüzden tedbiri elden bırakmamak için doğum sonrasına kadar saçlarınız doğal kalmasında fayda vardır. Daha evvel perma yaptırmışsanız şayet, merak etmeyiniz hiçbir rizikosu yoktur.

Halen piyasada olan deodorant, şampuan, ve diğer cilt bakım ürünlerinin, bebek gelişimi üzerine zarar verici etkileri olup olmadığı üzerine yeterli bilimsel araştırma olmamakla beraber şimdiye kadar herhangi bir problem rapor edilmemiştir.Cilt için kullanılan kremleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Cilt çatlaklarının oluşmasını azaltmak için kakao ve lanolin kremleri kullanılabilir.

Temizlik maddelerinden özellikle çamaşır suyu , tuz ruhu gibi buharlaşabilen temizleyicilerden ve bunların kullanıldığı yerlerden iyi bir havalandırma sağlanana kadar uzak durmanızı öneririz.
Sevgili hanımlar, Bebeğin gelişimindeki en önemli zaman ilk üç aydır. Bu süre içindeki zararlar diğer aylara göre daha fazla olmaktadır,kısa bir süre için biraz daha dikkatli olmak hem bizim hemde bebeğimizin sağlığı açısından faydalı olacaktır.

ne zararı olacak canım yaa bende hiç eksik etmem elimden ama o ağır kokuluları değil domestos yoğun kıwamlı kullanıyorum yerleri silerkende wiledaya domestos we fabuloso bahar kokulu süper oluyo misler giibi:lepi:

canım ben de dediğin markayı kullanıyorum.bence de çok güzel oluyor..hatta bulaşık makinasına sıkıyorum arada bardaklar falan parlıyor:)) aklıma takıldı işte..

çanım sen yinede çok kullanma..normalde bile onu soluman çok zararlı..çiğerleri mahvediyormuş...

yok selkie solumuyorum en azından özen gösteriyorum solumamaya..

ohh afiyet olsun götürr yarasın ama ben almıyım hiç sevmiyorumm
aynen kıss ne varsa bu adamlarda kıyamıyoruz o benden çay börek istemeyi biliyo ama alsanaalsanasmile

canım hiç sormadım neden karşısınız diye?o bunu söyleyince ben zaten böyle birşey düşünmüyorum dedim konu kapandı.ama birdahaki gittiğimde istersen sorayım tatlım.

sağol canımcım bende doktora gidince sorucam sen bebişini sor bol bol boşver bunu bende sorarım tatlım olumunekankayizsmile

valla ben daha hamileliğin ilk zamanlarında doktorum bana kimyasallardan uzak dur aşırıya kaçma dedi bende kullanıyorum ama eskisi kadar sık değil

yazıyı okuyun kızlar inşallah şu bakan recep akdağ bu konuda yapar bişeylerde bizde sezaryen mafyası doktorların elinden kurtuluruz inaşşalaaaahaklinialirimsmile

valla katılıyorum sektör olmuş bu iyiden iyiyye ee tabi ona göre para alıyorlar normal hastanelerin yüzde 10u normalse yüzde 90 ı sezeryan yapıyo şu garibim ocak annelerinden belli baksanıza 1tek normal doğum var hemen bi bahane uyduruyorlar sezeryana almak için bizde çaresiz kabul ediyoruzalsanaalsanasmile

ben çokkk kullanıyorum.domestos olmadan bir temizlik düşünemiyorum.ama tabi çok fazla solumak zararlıdır heralde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…