2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

yok sadece gariban ellerim var

Tamam yapacaklarını anlatıyorum...
1. Örtü yapacagın yerlerin en boy olcusunu meziro ile al...
2. Gidecek kuması hesapla, ekstradan 50 cm sen kat....
3. Kumaşı al (kapitone)...
Kapitone kumasın bir yuzu elyaf bir yuzu parlak yada mattır... Ben iki yuzu parlak yaptım... Sen de oyle istiyorsan her olcuden 2 tane kesmen lazım...
Bütün ölçülerini topla ve ikiyle çarp o kadar mat kurdele al. (örneğin 30*40 için 30+40=70 70*2=140 cm kurdele gerekiyor)
Kumaşı kesmeden 60 derecede yıka ki çeksin

4. Kumas kuruyunca olcune göre kes.
5. Her parcadan iki tane kestiysen ikisini birlestirip kurdeleyi kenarından kumas atmasını engelleyecek şekilde tegelle ve elinle güzelce dik... tek kat yapacaksan, onun da kenarına kurdelayı elinle dikeceksin....
Kudela dikerken: Kumasın atacağı yer kenardır. Kenarına kurdelayı ikiye katlayıp yarısı altta yarısı ustte olacak sekilde dikiyorsun...

Kolay gelsin...

canım ben mutfağı çok severim yemekler pastalar yapmaya bayılırım sen gel ben sana her istediğini yapayım diğer arkadaşlarda buyursunlar tabi uzak değilim bursa inşallah yaza hep beraber buluşuruz istanbula rahatlıkla gelirim çünkü benim ablalar dedemler teyzemler yani bütün aile orda bebişleri alır toplaşırız valaaaa

Bilmiyorum ki.. Finans kısmını annem hallediyo.. şutarafagitti

ohaoldumsmile ne şanslısınn
ama sorup öğrenirsin bi ara olurmu
zaetn şu ara bişi yapamam bi halı bi lamba alıcam
bu ay 500 hastaneye verdik sancıdan yattım için 200 dr muaynesi onuda karttan çektirdik ee aldıklarımız var önümüzdeki ay o bicim ödeme var yani
zaten tuhaf hissettim
babam yumurta 4 paket makarna 2 kg fasulye 2 kg nohut 2 kg mercimek 2 kg kesme almış utandım nedense
tamda üstüne annem geldi
babam kıza alışveriş yaptım yokmuş dedi - annemde başka seyleri alcaklarına onları alsınlar diyede lafı söyledi
bende aldıklarınızı alın o zaman dedim bi gitsinler ağlıcam hemen zor duruyorum

b,e,,,,,,n,,de,eeee,ee,,,

yok be tatlım ne kalıbı yaa ben zaten anlamam öyle kalıp falan kendim çizerim keserim ellerimle de dikerim işte.zaten varmış senin yapmana ne gerek var.

niye olmasın yavv olur tabii.

Televizyonda herşey öyle basit görünür ki! Sabah saatlerinde hamile kadın uyanır,elini karnının üzerine koyar, uyuyan kocasını sakince uyandırır ve “vakit geldi tatlım”der. Merak ederiz, bu kadın vaktin geldiğini nereden bilmiştir? Daha önce hiç doğurmadığı halde doğumun başladığını nasıl böyle sukunet ve güvenle anlayabilir? Aslında gerçek hayatta tam bir belirsizlikle uyanırız. Bunlar gerçek doğum sancıları mıdır, yoksa yine yalancı Braxton Hicks kasılmaları mı? Kocamı uyandırmalı mıyım? Gecenin yarısında doktoru arayıp yalancı doğum olabilecek bu durumu bildirmeli miyim? Ya hastaneye gitmekte geç kalırsam? Kafanızdaki sorular ağrı ve kasılmalardan daha hızlı çoğalır. Gerçek şu ki doğumun başladığını anlamamaktan endişelenen kadınların çoğu sonuçta bunu anlarlar. ıçgüdü, şans yada kuşkuya yer bırakmayacak kadar şiddetli kasılmalar sayesinde büyük çoğunluk hastaneye ne erken nede geç tam zamanında gider. Yinede bu işi şansa bırakmanıza gerek yok. Önceden doğum öncesi belirtileri, yalancı ve gerçek doğum belirtilerini öğrenmeniz şaşkınlığınızı ve endişelerinizi giderecektir. Doğumu tam olarak neyin tetiklediğini kimse bilmiyor. Vücudun ürettiği bir grup doğal maddenin (prostaglandinler) bu süreçte çok önemli olduğuna inanılıyor. Hamilelik sırasında rahim tarafından üretilen prostaglandinlerin normal doğum sırasında iyice arttığı biliniyor. Bu maddeler rahimde ki kasları harekete geçiriyorlar ve hipofiz bezinden Oksitosin salınmasını tetikliyorlar.Her ikisi de doğumun başlamasında önemli etmenler. Aspirin gibi prostaglandin etkisini engelleyen ilaçlar doğumu geciktirebilirler. Büyük olasılıkla doğumu başlatan bebek, plasenta ve annenin bir ortaklığıdır.
DOĞUM HABERCıLERı
Doğum öncesi bedensel değişiklikler bir saat öncesinde ortaya çıkabildiği gibi bir ay öncedende çıkabilir. Doğum öncesinin özelliği olan rahim ağzında incelme ve genişleme olmasıdır ancak bunu yalnız doktorunuz farkedebilir. Sizin farkedebileceğiniz çeşitli değişikliklerde vardır.

ınme ve yerleşme: ılk kez anne olacak kadınlarda genellikle doğum başlamadan önceki iki ila dört hafta içinde bebek leğen kemiğine inmeye başlar. Ama sonraki doğumlarda bu belirti farkedilmeyebilir. Leğen kemiği bölgesi ve makatta artan basınç hissi: Bebeğin aşağı inmesi ile binen yük bu etkyi oluşturur.

Kilo kaybı veya kilo alımının durması: Dokuzuncu ayda kilo alımı genelde yavaşlar, hatta doğum yaklaştıkça bazı kadınlar bir iki kilo zayıflarlar.

Enerji düzeyinde değişiklik: Dokuzuncu aydaki kadınlar kendilerini gitgide daha yorgun hissederler. Bazıları ise tam tersi enerji fazlalığı yaşarlar.

Sümüksü tıkacın kaybolması: Rahim ağzı incelmeye ve açılmaya başladıkça rahim çıkışını tıkayan sümüksü tıkaç yerinden oynar. Bu madde ilk gerçek kasılmalardan bir veya iki hafta önce yada doğum başlar başlamaz vajinadan atılır.

Pembe veya kanlı nişan: Rahim ağzı genişleyip inceldikçe sıklıkla burdaki kılcal damarlar çatlar ve akıntıyı pembe hale getirirler. Bu nişan genellikle doğumun 24 saat içinde başlayacağı anlamına gelir. Ama nişan gelmesi doğumdan iki üç gün öncede görülebilir. Bu nedenle hastaneye gitmeden önce düzenli ağrıların başlamasını yada suların gelmesini beklemelisiniz.

Braxton Hicks kasılmalarının şiddetlenmesi: Hamileliğinizin 20.haftasından sonra başlayan ve doğum provası niteliğindeki bu kasılmalar bebeği itecek olan gerçek kasılmalar için rahmin kaslarını gererek hazırlanmasıdır. Bu kasılmalar genellikle sancısız kasılmalar şeklindedir ve 30 saniye ile 2 dakika arasında değişir süreleri. Dokuzuncu ayda hamileliğinizin sonlarına doğru Braxton Hicks kasılmaları sıklaşır ve şiddetlenir. Bazen sancılı da olabilir ve bunları gerçek doğum kasılmalarından ayırmak güçleşir.

ıshal: Bazı kadınlar doğum başalamadan hemen önce ishal olabilirler.

YALANCI DOĞUM BELıRTıLERı

Eğer aşağıdakiler varsa olasılıkla gerçek doğum henüz başlamamıştır.
• Kasılmalar düzenli değilse ve sıklığı ile şiddeti artmıyorsa
• Ağrı sırt yerine karnın aşağısında hissediliyorsa
• Yürümekle ve duruşunuzu değiştirmekle kasılmalar geçiyorsa
• Eğer nişan geldiyse; rengi kahverengi ise (parlak kırmızı kan geliyorsa hemen doktorunuzu arayabilirsiniz). Kahverengi nişan genellikle cinsel ilişki veya vajinal muayene sonrası 48 saat içinde görülen bir şeydir.
• Kasılmalarla bebeğin hareketleri kısa süreli olarak artıyorsa

GERÇEK DOĞUM BELıRTıLERı

Doğum öncesi kasılmalar daha güçlü ve daha sık hale gelmişse bunun gerçek doğum olup olmadığı akla gelir. Şunlar varsa büyük ihtimalle gerçek doğumdur:
• Kasılmalar hareket ettiğinizde artıyorsa ve duruş değiştirmenize rağmen azalmıyorsa
• Sancı sırtta başlayıp karna yayılıyorsa (ayrıca bacaklarada yayılabilir). Ayrıca düzenli aralarla geliyor ve dinlenmekle geçmiyorsa. Sancılarınızın kaç dakikada bir geldiğine bakın, çok sık gelmedikçe (beş dakikada bir yada daha sık)telaşlanmanıza gerek yoktur.
• Kasılmalar giderek daha sık ve sancılı hale gelir ve genellikle (herzaman değil) düzenlidirler. Doğum ilerledikçe şiddetleride artar.
• Pembe veya kanlı nişan gelmesi
• Su kesesinin yırtılması. Bebeğin çevresini saran ve amniyon sıvısını içeren kese doğumdan önce birdenbire yırtılıp içerdeki suyun bir kısmı boşalabilir. Bebeğin başı doğum yoluna girmişse, yol kapandığı için gelen su miktarı çok olmaz. Su geldiğinde sancılar başlamamış bile olsa hastaneye gitmelisiniz çünkü bebeğe hastalık etkenlerinin bulaşma olasılığı vardır.

kızlar bi okuyun bu yazıyı bize lazım olcak gibi

Doğru diyosun gülencim.. Ne masraflar çıkıyo bunun gibi.. Bizim halıyı değişmediler..Yani aldığımız yerden bi model beğenemedik.. Şimdi beğendiklerimizin fiyatı da önceki aldığımızın 2 misli ..
Haftasonu bebek şekeri ve çikolatasının siparişini verdik.. Dünyanın parası tuttu!!.. Eşim çikolatayı biraz az alsak olmaz mı gelen misafir hediye getirmez mi.. Nerden kıssak o kar dedi...
Annem aylarca ısrar etti durdu bu kabanın ne böyle, içinde düdük gibi kalmışsın. Niye yeni kaban almıyosun... Ne diyim dünyanın masrafından kabana sıra mı geliyo.. Ben iyiyim böyle falan diye geçiştirdim kaç kez.. Sonunda kendi gidip bana kaban almış..
Bizim mutfakta da durumlar aynı... Süt yoğurt meyve derken dünyanın market masrafı oluyo... Geceleri bazen uykum kaçıyo... :bbo: Hangisinden kısabiliriz ki??

Vadideki zambak şu filmlerdeki sahnelere ben de takmış durumdayım..
Eşim de doğumun böyle olcağını sanıyo.. Geçen gün gelmiş bana "tatbikat yapalım. Kaç dk da evden çıkıp hastanede olcaz.." diyo.Yolda falan doğururum diye korkuyomuş da.. sanki doğum dediğin öyle fırt diye oluverecek bişeymiş gibi... Keşke öyle olsa..

ben hiç ekstra para vermedim kıs araştırdım hangi hastaenelerde 4d var diue noprmal muayne ücretini verdim 12 tl baktılar yanii sen nerdesin şehr olarak benim aşa yukarı bi bilgim var nerelerde oldunu

Mobilyada çiçek uyuyo da halıda nie uymasın ki??
bilmiyorumki herkez erkek bebek odsına cicekli halı olmaz diyo kulupları cicekli ama dolabı falan balıklı su aygırı felan var birde bulut var

ayy allah razı olsunn eline diline parmaklarına saglıkk
ne kadar güzel anlatmışsın öyleyse kimseye muhtac olmadan kendim yapabilirim çok teşekkür ederim gümüş rengi oluyor dimi kremleri felanda vardır sen ne renk aldın

yaza bebişlerle buluşururz o zaman piknik gibi yaparız herkez bişiler yapar ohh ne güzel yeriz bol bol süt olsun inşallah

Kendi doktoruma gittim geldim fitil verdi bir tane onu kullanacağım. İyice hafifledi de. Tavsiyeleriiniz için teşekkür ederim kızlar.
gecmiş olsun canımm bebeğiniz nasılmışş
yok be tatlım ne kalıbı yaa ben zaten anlamam öyle kalıp falan kendim çizerim keserim ellerimle de dikerim işte.zaten varmış senin yapmana ne gerek var.

niye olmasın yavv olur tabii.
olur diyosunuz dimi çiçeklii

ay kokrtum yaa benim legen kemiğim agrıyor orayabakı hıssedıyorumda

yaa niye ağlıyorsun ağlama boşver sen onu baban almış o ne karışır.yani annende hee.

aynı şekildeyiz bende artık o vaziyete geliyoruzki bogazımızdan kesiyoruz eşim dün portakal almış gece yatmadan önce 2 tane aldım geldim ben yemicem dedi neden 2 tane aldın dedi ben yerim ne varki dedim
oda bu hafta idare etsin dedi 2 kg yemişim 3 günde
bozuldum tabi neyse 1 tane yedim bıraktım mutfaga ama canım ıstıyo eşim uyuyunca mutfakta gittim yedim otekinide :1ninca:

benim annemler destekliyor saolsunlar ama hep laf yiye yiye çünkü işte gittimiz dr pahalı her muayne 200 tl dogumuda 4.5milyar onu bırakalım istiyo ama nas bırakım ben zor hamile kaldım zaten tüp bebekle kaldım erken dogum riskim var riske atmak gibi geiyo doktor değiştirmek o yüzdende ne yapsa bana ne alsa laf söylüyo zaten problemliyiz yazıyorum okuyosunuzdur agrıma gidiyo cok başka şeylere para buluyosunuz diyo
şahsen şuanda üstüme başıma alcama bebege alıyorum üstme giycek olmuyo annem hemen ne bu böyle biz size bunları almadık ama siz büyüdünüz diyo falan yani tutmasan beni sabaha kadar yazarım

anam yiine sizinkiler size yakın galiba ben arasam ancak 1.5 saate yanımda olur ozaman kadarda ben doğururum yada annişkomu ararım onlar götürür eşim bide bazen geceleri de geç geliyo hadi hayırlısı bakalım tatbikatlık olsa oooo nerde

ohh ohh ne çok kaynatmışsınız, ben öldüm yorgunluktan yemekleride üstüne koydum, çorbam pişti hatta 2 kase yedim çok acıkmışız yağız'ımla oda acıkmış teyzeleri sabah kahvaltı yapmamıştık, kaynanaya sinir olmuştum yememiştim saat 2 ye kadar bişey saat 2 atıştırdım öyle ayakta,
şimdi rahatladım valla,kociş gelsede yemek yesek :)

Bebeği muayene ettirmedik canım, durduk yerde 150 TL veremiycem bu sıkışıklıkta, zamanını bekliyorum maalesef.

Bu arada doktorun verdiği fitil kortizonluymuş. Prospektüsünde hamilelerde kullanılmaması önerilir yazıyor. Doktorum da çok uzman biri ve güveniyoruz ama eşim kullanmama izin vermiyor. Yediklerine dikkat et falan diyor. Kortizon hamilelikte ve bebek üzerinde ciddi problemlere yol açıyormuş, Allah korusun. O yüzden kullanamıyorum. Bi şekilde geçireceğim artık. ( Çok moralim bozuk. Her şey yolunda gidiyordu halbuki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…