2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Siendrunce ve Asinaz, geçmiş olsun, dikkat edin kızlar kendinize, üşütmemek lazım bu aralar birde, havalarda soğuk..

Yazcım, tahin-pekmez karışımı da yarıyordur elbet, bende yiyorum, tahinin sütü artırdığıda söyleniyor, inşallah hepimiz bol sütlü oluruz..

kızlar ben bi arkadaşıma uğrayıp gelicem
kocaman öpüyorum ve içinizdeki dünya harikalarınıopuyorumnanaktan
hasrettt güsel hbaerler ile gel inşallah ve tüm gidicek canlar

bak bak baaaakkk hala iş yapmaktan bahsediyooo nağ sana nağ sana alsanaalsanasmile

canım susam yağı da çok faydalı.. o yüzden iyi yapıyosun bencezemuszemus

tamam tamam yapmıcammm temislik kirli pis pasaklı kıs olucam :kedi:
bende arabaya koyıcam çantayı ama bikaç bişeyimiz eksik onlarıda tamamlayıp koyarım sonra....

Canım ben inanmıyorum öyle olduğuna o gittiğim acildeki doktordu hani böle hastalara kötü haber veripte hastaların panik olmasından zevk alan doktor tipleri vardır ya onlardan biriydi oda internette araştırdım hiçte öle demiyo...hani sol yanınıza yatmanızda fayda var diyorlar ama sırt üstü yatmayın bebek ölür de demiyo internette..
o yüzden bunu kendi doktorundan duyan başka arkadaşlar da var mı diye sordum

rezene çayı ,amut,inçir ve bol su ,hurmada sütü arttırıyor.birde kızlar ne kadar emzirirseniz o kadar çok sütünüz olur....sık sık emzirin bebişleri...

Arkadaşlar aşağıda süt yapıcı besinleri bulablirsiniz...

rezene çayı (artı gaz giderir),

karpuz,

*karaüzüm çekirdeği ile dövülüp kompostu yaplııp içilecek…

baklava

taze meyve suyu (portakal suyu gaz yaparsa elma suyu)mesela nar suyu 6 saat sonra taşırıyor

etli nohut yemeği

marul

balık

*maydanoz

*boza

*sahlep

tahin helvası

bal ve çörek otu karışımı

taze soğan

mercimek çorbası

*HURMAAA

NOT:Annenin aldığı gaz yapıcı yiyecekler süt yoluyla bebeğe geçer. Bunlar arasında baklagiller, mercimek, portakal, çig yenen bazı sebze ve meyveler yer alır. Meyveleri komposto şeklinde, sebzeleri de pişirerek yemek, gaz oluşumunu azaltacaktır. Bebekler ilk aylarda gaz sancısı çekerler. Bu dönemde ağladıkları için anneler verdikleri sütün yetmeyeceğini düşünerek ek gıdalara başlama hatası yapar. Eğer bebek ayda 500 gram alıyorsa ek gıdaya gerek yoktur. Zaten anneler iki bebeğe yetecek kadar süt üretebilirler.

Kendımı her an yardıma muhtac hıssetmek cok zor bı durummus
Gece yatakta ne donebıldım ne uyuyabıldım sıcaktan patlamaya geldım
Esımden Allah razı olsun her an su ıstedım kalkıp werdı
wc ye gıtmek ıcın yataktan kalkamadım kalktı benı kaldırdı
Bır kere bıle uf puf etmedı
Allah onu basımdan eksık etmesın :Saruboceq::Saruboceq:

2 gundur adet sancısı gıbı agrılar cektım kızlar
Bıde yururken sag bacagımı alamadım topallayarak yurudum hep
Sanırım bunlar yalancı sancıların belırtılerı dımı
senağlama

güzel paylaşım çanım sağol

sorma çanım bende artık normal hayatıma dönmek istiyorum...çoraplarımı giysilerimi özellikle alt kısım giysilerimi yardımsız giyemiyorum..utaniyorumda sürekli annemden yardım istemekten..yük oluyormuşum gibi geliyor...

o sanılarda bençe yalançı sançıdır çanım...

sağol cnmcım,yok be tam tersine,güzelce meyvemi yedim sütümü içtim pekmezimi içtim yattım belki meyveyi fazla kaçırmış olablirim,sen dra gitmicek miydin
portakalı cok yeme dedi doktorum müthiş gaz yapıomuşş
kıss okadarmı kaldıramın kendini ??kac kilşo aldın*
KISLAR SELAM HERKESE UMARIM Bİ SORUN YOKTUR GECMİŞE TAKILAMDIM FAZLA OKU OKU BİTMİYO..HEPİNİZE KOCCAMAN MUCCCCCKKK

bende böyle bişey buldum kızlar

Anne Sütünü Arttıran Gıdalar

1 – Anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur.
2 – Marul yemek, anne sütünü arttırır
3 – Nohut yemek, anne sütünü arttırır
4 – Bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır
5 – Yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdır.Hurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır.
6 – Mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır
7 – Çakal eriği ( dağ eriği ) suda kaynatılıp, günde 3 kere 1’er çay kaşığı içilir.( Kabızlık yapmaması için sinameki ilave edilir )
8 – Havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir
9 – Funda, su ile kaynatılıp içilir
10 – Rezene, su ile kaynatılıp içilir
11 – Anason, su ile kaynatılıp içilir
12 – Turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir
13 – Isırgan otu, su ile kaynatılıp içilir
14 – Kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, çorba yapılıp içilir.
15 –Turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma
16 – Şalgam suyu, anne sütünü arttırır
17 – Adaçayı, anne sütünü arttırır
18 – Maydanoz, anne sütünü arttırır
19 – Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir
20 – 2 yaşına kadar bebek emzirilir.Bu zaman içinde beyni çok gelişir.Beyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardır.Anne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçer.Bebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekir.Cevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi eder.Anne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur.
21 – Çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırır
22 – Antep fıstığı, anne sütünü arttırır.Fazlası baş ağrısı yapar.Şeker telafi eder
23 – Soğan, anne sütünü arttırır.Fazlası bebekte karın ağrısı yapar
24 – Kara lahana ( Karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır
25 – Enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır
26 – Ayva, balla pişirilip lapa olarak ğöğüse bağlanırsa süt yollarını açar.
TAVSıYE : Sütümüz olmuyor, az oluyor diye, bebekler suni gıdalara mahkum edlmemelidir.Siz de 26 formülden birini seçip, deneyebilirsiniz.Anne sütüyle beslenen bebek, hem gıdalanır, hem de anneye karşı olan sevg bağı artar.Anne sütünden sonra, anti alerjik süt, anne sütüdür.A da inatçı yapabilir.Annelerin çoçuklarını tam 2 sene emzirmesi ayetle sabit olduğu gibi ( Kadınlar çocuklarnı tam iki yıl emzirirler-Bakara suresi 233.ayet ), tıp da bu gerçeğe doğru hızla ilerliyor.2 sene zarfında anne, 2 yaşından küçük başka bir çocuğa süt verirse, bu kendi çocuğunun sür kardeşi olur.Bunların evlenmesi dinen ve tıbben zararlıdır.Ahmak, sinirli kişilerin sütü ve kanı, verilen kişiye geçeceği için seçici davranmak gerekir.( Kadın,hamileliğinde, doğum yapıncaya kadar ve bebeği memeden kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlarda nöbet bekleyen mücahit gibidir.Eğer bu safhalarda ölürse, ona şehit mükafatı ve sevabı vardır. –Ahmak kadına süt emzirtmeyiniz-Hadis-i Şerif )

Mustafa ÖZER – Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi Sayfa 56

Beknur paylaşımın için teşekkürler..

Bir Nokta, geçmiş olsun canım, artık iyice ağırlaşmaya başladık sona doğru yaklaştıkça, benzer durumları hepimiz yaşıyoruz, benim sancılarım belden giriyor daha çok...

Ayaklarımda şişmiş garibim (eşim) coraplarımı giydirirken diyor bunlar berra ya bıle kucuk gelır sana buyuk corap alalım

Bende 2 gundur resmen haykırdım rabbım affetsın ama gercekten cok zormus
Hep dusundum kı yarın buyuyunce bunlar bıze bakacak mı

işlerin bi kısmı bitti banyo kaldı yemek kaldı mutfak dolaplarından vazgeçtim boyadan sonra yapıcam ayyy şu boya bi yapılsa artık bıktım bu kelimeden bunu düşünmekden her işim ona bakıyo sinir oluyorum

bende dar paca kotlarımı cıkaramıorum coraplarda zorlanıorum hele bide agda yaparkan 2 saat sürdü ayna yardımıyla oda..canım cok yandı ama jiletede aliştrmak istemiorum belki acil durumlarda..

kızlar paylaşımlar için teşekkürler inşallah bol bol sütümüz olur bebeişlerimiz doyar sıkıntı çekmeden atlatırız ilk ayları

55 ile 58 kılo arası bırseydım suan olmusum 73.5
Benm bebek asaya cok ınmıs doktorum bunlar olur dedıydı zaten
Işıgı gordugu an affetmez dedı 3 hafta daha durursa ıyıymıs :sinifsinif:

Zaten bunların yalancı sancı oldugunu bılmesem hastaneye 10 kere gıtmıstık sanırım

Bide canım sana özel bi sorum olacak bebek makata baskı yapınca afedersın gaz we wc istegi mi oluyor ben ne zaman sancı secsem dırek bunları yasıyorum ama anlamda weremiyorum

bnmkiler düzenli cnm 15 dkda bir sanırım25,30,40 seyredior
benim 10-15dk bir 60-100 arasında değişiyor ama benim drum onları düzenli kabul etmiyor
hayırlısı olsın ikisindede sancı öekmek gerekiyor zaten

rezene çayı ,amut,inçir ve bol su ,hurmada sütü arttırıyor.birde kızlar ne kadar emzirirseniz o kadar çok sütünüz olur....sık sık emzirin bebişleri...
birde 2 tane soda ve çörek otu tohumu iyiymiş
benim sancılarda adet sancısı gibi oluyor benim eşim hala bendn istiyor herşeyi

bbeişin nasılmış ebru

durur durur zamanını bilir bizim bebişler

benim zilli,de basından beri assagıda ama okadar sancı yapmıo cok ayakta kalınca baskı oluyo ama..sen bebikine ışıgı gösterme sakın hee ..acerle etmesin..bu gaz olayındanda korkuorum acıkcası helekide normal dogum esnasında gelirse napceeezz kı..ay cok utanırımmmmm okadar ıkınmaya..:sm_confused:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…