2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Valla arkadaşlar bilmiyorum ama bence doktorunuza sormadan oruç tutmayın.ben tutmayı düşünmüyorum.Bebişim doğsun sonra tutarım inşallah.zaten tiksinmelerim yüzünden kilo vermiş durumdayım pek birşey yiyemiyorum bir de oruç tutarsam mahvolurum.hem okullar açılıyor çalışmaya başlayacağım hadi evde neyse de dışarda daha da zor.

slm kızlar dün dayanamdım bebek mağazasına girdik eşimle yunusex bir kaç parça bişey aldım eve geldim bir hevesle astım çok minikler çok güzeller :))

günaydın kızlar opuyorumnanaktan
ne zamandır yazamıyorum net yok:sinifsinif:
bugün 9+4 olduk çok şükür :ecrin_bebek: bende bebişime bişey almadım daha 3 ayı doldurmadanda almak istemiyorum korkuyorum allah nazardan saklasın
buarada bende ramazanda oruç tutmayı düşünmüyorum doktorumda izin vermedi zaten

kızlar dr. zaten oruç tutmayı yasaklıyor bende tutmayı düşünmüyorum bebeğimi zor buldum zaten bir aksilik olması istemiyorum o yüzden çok dikkat ediyorum ????

Merhaba arkadaşlar, sayfalar çok ilerlemiş yaa, geçmişi oku oku bitiremedim valla.... Nasılsınız, herkes iyidir umarım..?

Ben bulantı hapını içmeye devam ediyorum, çok rahatladım doğrusu, hafta sonu baş ağrısı ile uğraştım, migrenim tuttu, mahvoldum, umarım bir daha olmaz, gerçekten zor bir durum , çok çektim, ilaç da içemiyorsun haliyle, o ağrıları çeke çeke geçiriyorsun.

Bu arada ben de oruç tutmayı düşünmüyorum arkadaşlar, zaten çok zayıf bir bünyem var, bebeği doğru bir şekilde besleyebilmek için çok uğraşmam gerekecek, oruç tutarsam hem kendimi hem de bebeği riske atmış olurum, doktorumda tutmamın sakıncalı olacağını söyledi zaten, ben sormamıştım ama kendiliğinden söyledi doktor. Aranızda tutmak isteyeniniz varsa doktorunuza danışın bence..

Bu arada sizler nasıl bir beslenme praogramı uyguluyorsunuz, biraz bahsedinde birbirimizi bilgilendirelim, mesela çalışan anneler sabah kahvaltı olayını nasıl yapıyorsunuz, neler yiyorsunuz, ben sabahları uyanamaz oldum, haliyle kahvaltı işini şirkette halletmeye çalışıyorum, çok üzülüyorum bu duruma ama hem uyanamadığım için hemde tiksintiden dolayı canım istemiyor, neler yapabilirim acaba, fikir verin..?

Ben yemek açısından çok şanslıyım sanırım. Bulantılarım olmadığı için her şeyi yiyorum. Okulda seminer döneminde olduğumuz için sabah ve öğlen açık büfe yemek var, çok şükür. Evde olduğumda da peynir, zeytin, süt, domates, salatalık yiyorum.

Sen de giderken yanına sandviç gibi bir şeyler yapsan arkadaşım. Ya da evde az da olsa domates peynir fala tuzlu şeyler atıştırsan biraz. Ben bir de bu aralar bebe bisküvisi+süte dadandım. :)

simenaycım selam,
çok geçmiş olsun, ikimiz de iyi geçirmemişiz haftasonunu.
ben de oruç tutmayı düşünmüyorum. zaten hipoglisemi bedeniyle hiç bir zaman aralıksız tutamadım, bu sene hepten imkansız. bol su içmekten bu kadar bahsederken, sıcak günlerde susuz kalmak iyi olmayabilir arkadaşlar, aman dikkat...
ben sabahları oldukça erken kalkıyorum. evde kahvaltı edecek ne halim ne de vaktim olmuyor, br bardak süt içiyorum sadece. akşamdan bir kabın içine kahvaltılık hazırlıyorum. peynir, zeytin, domates, salatalık gibi... birkaç dilim de ekmek atıyorum çantama. işe gelince onları yiyorum. çalışma ortamım müsait, o yüzden problem olmuyor.
öğlen yemeklerini yemekhanede yiyoruz ama çoğu gün aç kalıyorum. eskiden de sevmezdim zaten buranın yemeklerini, şimdi hepten zorlanıyorum. bazı yemeklere de çok güvenmiyorum açıkçası. ama mutlaka çorba içiyorum, yoğurt yemeye çalışıyorum.
ara öğünlerde de meyve, şekersiz kepekli bisküvi, yine peynir ekmek falan yiyerek idare ediyorum.
zor oluyor tabi... işyerinde her an canının istediğini bulamıyor insan, evden hazırlıklı çıkmak lazım...

merhaba canım günaydın.Valla ben de senin gibiyim sabahları çok zor kalkıyorum.Şimdilik evdeyim fakat yakında okullar açılınca ne olacak bilmiyorum.yemek konusuna gelince tiksinmelerim geçmedi belirli şeyler ancak yiyebiliyorum.kahvaltıyı evde olmama rağmen doğru düzgün yapamıyorum canım hiçbir şey istemiyor.dolapta peynir çürüdü valla.zorla biraz birşeyler yiyorum bastıracak şeyler tost zeytin gibi.çalışmaya başlayınca erken kalkıp birşeyler yiyip çıkmayı düşünüyorum evden.işte yiyorum demişsin ama orda ne yiyorsun? pohaça falan mı? onlar çok besleyici değil.ya da yanında götür birşey.mesala ben yanımda mutlaka meyve götüreceğim tenefüs aralarında yerim.evim artık okula yakın olduğundan öğlenleri de evde yemeyi düşünüyorum.ama orda yeme imkanın yoksa bence mutlaka evden birşeyler götür.artık sağlıklı beslenmemiz lazım.

canım bende de aynı sıkıntı var ilaç kullanıyorum..korkma ama sakın ihmal etme çünkü bu hormonlar bebek için çok ama çok önemli..hemen bir endokrinologa ya da genel cerraha tahlil sonuçlarınla beraber gitmeni öneririm..

tatlım teşekkür ederim eklemişsin listeye..şunu da eklemek istedim İKİZLERİM olacak kısmetse ve kalpleri gümbür gümbür MAŞALLAH..

Kızlar, evden ekmek arası yapıp götürüyorum, onu yiyorum şirkette, sağlıksız poğaçalardan falan yemiyorum, evden çıkmadan önce de 1-2 lokmada olsa, yolda midem bulanmasın diye atıştırıyorum ayaküstü... Bunun dışında öğle yemeklerini şirkette yiyoruz, Bosnacım aynen bende senin gibi güvenemiyorum ama en azından çorba ve yoğurt, cacık, ayran mutlaka oluyor öğlen yemeğimde.. Birde öğün aralarında evden götürdüğüm meyveleri yiyorum, çekmecemde sürekli ceviz, kuru kayısı, kuru üzüm, hurma gibi yemişler var, ara ara onlardan atıştırıyorum, çok midem ezilirse bisküvi de yiyorum. Şirkette yiyecek içecek benim için sorun olmuyor, yeter ki iştahım yerinde olsun ve tiksinmeyeyim, birde ben sütü gece yatmadan önce içiyorum, siz ne zaman ve ne kadar içiyorsunuz?

ben sütü çok sevdiğim halde, hamileliğimin başından beri içerken zorlanıyorum. günde 1 ya da 2 bardak içebiliyorum. birini sabah evden çıkmadan önce, ikincisini de (eğer çok gazım yoksa) gece yatarken... gece yatmadan önce içilen süt hem kan şekerini dengede tutarmış, hem de rahat uyku sağlarmış.
kuru kayısıya bayılırdım, yiyemiyorum. ceviz zaten sevmem, şimdi görmeye bile dayanamıyorum. son zamanlar bunlar, geçecek, hepsinden yiyeceğim diye bekliyorum, umarım öyle olur...

Kızlar ben size birşey danışmak istiyorum.
Ben eşimin görevi icabı bi kasabada oturuyorum.imkanlarıda çok kısıtlı.ilk tayinimiz çıktığında bura özel bi kadın doğumcuya gittim.6 ay kadar daha ilk gittiğim gün eğer çok istiyosan istanbula yollayayım seni aşılama için dedi.ve bana 6 ay boyunca hiç tahlil istemedi.bende daha sonra bize 1,5 saat uzakta başka bi ilçede özkan beye başladım.2 aşılama yaptık olmadı.tüp bebek için istanbula gitmeden ilaçla yumurta gelişimini burada yapar sonra sizi istanbula yollarız dedi.aklımıza yattı.kabul ettik.allaha şükür herşey yolunda ama 2 ay oldu.hala özkan beye gidiyorum.ama keseyi gördükten sonra özkan bey bana geliceksiniz die bi şart yo9k isterseniz ordan devam edin dio.burdaki dr. Başlamak istemiyorum.ama özkanda yeterince ilgilen miyor.başka şansında yok.bi seçenek daha var ama o dahada zor.feribotla eğer çanakkaleye geçersek orda istediğim dr. Giderim ama doğum zamanı kışa geliyor ve feribotlar çoğu zaman çalışmayabiliyor.
çok karışık oldu ama nolur akıl verin.daha hiç bir tahlilim yapılmadı.

ben bulabildikçe pastörize günlük süt içiyorum. çocukluğumuzda içtiğim sütlere benziyor az da olsa :)
hatta günlük süte alışınca, uzun ömürlü sütlerin tadı kötü gelmeye başladı.

Benim moralim çok bozuk bugun aslında kızlar, eşimin ailesi canımı sıkıyor, vejetarjen olduğum için sağlıksız bir bebek dünyaya getireceğimi düşünüyorlar ve bana laf sokuyorlar sürekli, sanki dünyada vejetaryen olarak doğum yapacak bir tek ben varım, doktorum ona göre yönlendiriyor zaten beni, herşey kontor altında, şu an için bir sorun yok ama kendilerini bu saçma fikre inandırmışlar, beni de yıpratıyorlar, bunların yüzünden psikolojim bozuldu, ondan sorup duruyorum sizlere ne yiyorsunuz diye, içim içimi kemiriyor, Allah muhafaza hakkaten biraz kilosu düşük zayıf bir bebek falan doğursam demekki dillerinden kurtulamayacam..

çanım doğum günün kutlu olsun...

aman bitanem boşver son onları...takma bile kafana,inşallah tombuş bir bebek doğurursunda oda onlara kapak olur!

Arkadaşlar Ramazan geliyor acaba oruç tutacak olan var mı aramızda ?

canım ben BEŞ tane ilaç kullanıyorum devamlı hem de o yüzden pek mümkün değil..doktora sormadım bile..tutamayacağım..

ben bebişime henüz birşey almadım.daha çok erken hem.cinsiyetide belli değil.ama kıyafetlerim gerçeken olmuyor.çok almıycam zaten hamile kıyafeti.iki üç tane alırım.
slm kızlar dün dayanamdım bebek mağazasına girdik eşimle yunusex bir kaç parça bişey aldım eve geldim bir hevesle astım çok minikler çok güzeller :))

ben henüz bişey almadım herhalde bi üç ay daha da almam..ama sonra kısmetse alacağım herşeyini..bir kanama geçirdiğim için çok korktum bu yüzden 25 -26 haftalık olduklarında alışveriş yamayı planlıyorum..bir de benimkiler ikiz oldukları için zaten sizden oldukça geç öğreneceğim cinsiyetlerini..
Allah sağlıklı ve vakitli doğumlar nasip etsin hepimize..

benim de 9-10 haftalarda geceleri hep başım tutuyordu..hayatımda hiç baş ağrısı çekmedim ama çok fena bişeymiş..sonra kendiliğinden geçti çok şükür..umarım senin de tekrarlamaz tatlım..

tatlım sen özel bir okulda çalışıyosun sanırım..yanlış mı anladım?ben de 2 sene tunçsiper'de çalıştım..sen hangi okuldasın?

Neden bulunduğun yerdeki doktora başlamak istemiyorsun anlamadım, Özkan bey ilgisiz diyorsun tamam, bulunduğun yerdeki de mi ilgisiz..? Şu an hamilesin, bulunduğun yerdeki doktora, hamile kalmadan önce gitmişsin, hamile olarak git bakalım bir de, bir dene, belki de memnun kalacaksın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…