2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım ben günde bir kere folbiol alıyorum...

canım folbiol ben de içiyorum ama günde yarım tablet. Siz bir de 3 öğünmüş. Ben dr.uma 1 tane içsem diye sordum. Ama o bana elimden gelse çeyrek iç diyeceğim dedi. Dr a göre de değişiyor galiba.

Ben ilaç içmeyi devamlı unutan biri olarak doktorum folic plusun 3ünü de aynı anda içebilirsin demişti.saati yok canım ama genelde 3 taneyse sabah-öğle-akşam içiliyor.

anladım bende o şekilde içiyorum zaten.. gelir gelmez çok soru soruyorum kusura bakmayın ama doktorum benden kapsamlı hamilelik başlangıcı için yapılan kan idrar tahlillerinden istedi.(yani kan sayımı açlık kan şekeri kızamıkcık hıv idrar gibi) ben şehir değiştirdim hamileliğin ilk başında yaptırmıştım ama şimdi doktor değişikliği olduğu için tekrar yaptırıcam gittiğim hastanede tahlil fiyatalrı çok yüksek acaba herhangi bir devlet hastanesinde ücretli olarak yaptırsam fiyatları ne civarda tutar bilginiz varmı kızlar yardımcı olabilirmisiniz

Ben normalde dediğin tüm bu tahlilleri özel hastanede 400 liraya yapıyorlardı. Kurum anlaşmalı olmasına rağmen, ödeyeceğim farktı bu. Devlet hastanesinde sgk lı olduğumuz için herhangi bir ücret ödemedim.

eşime nasıl bi süpriz hazırlayabilirim fikri olan varmı 2 gün geçtiğini billiyo adetimden

aaaa demek henüz eşin bilmiyor çok heyecan verici o zaman.Benim eşim meraklıdır idrar testini beraber yapmıştık kapıda bekleyip ne oldu ne oldu diye soruyordu ve duyunca inanamamıştı.çok güzel bir andı. canım ne bileyim öyle bir topic var eşinize nasıl söylerdiniz diye.Genellikle arkadaşlar mektup yazmışlar gelecek bebişin ağzından.Babacığım yakında geliyorum ve seni çok seviyorum gibii.EEEE düşün artık süprizi bize anlatırsın ne yaptığını opuyorumnanaktan

Hamilelikte Oluşan Çatlakları Önlemek İçin Neler Yapılabilir?

Cilt, hamilelik sırasında kilo almaya bağlı olarak, alt dermal tabakasındaki kollajen ve elastin liflere zarar verebilecek şekilde hızla gerilir. Dokular incelir, hassaslaşır ve tıbbi adı “Stariae Gradvidarum” olan cilt çatlakları meydana gelir.

Araştırmalar, anne adaylarının % 66’sının, ciltteki gerilme nedeniyle oluşan izlerden rahatsızlık duyduklarını göstermektedir. Bu nedenle, özellikle bu vakalarda kullanıma uygun, özel bir nemlendiricinin kullanılması büyük önem taşır.

Özellikle, gebeliğin 3. ayından itibaren, kilo alımı ve bebeğin gelişimi nedeniyle özellikle karın, kalça, basen ve göğüs bölgesinde, cildin aşırı gerilmesi nedeniyle, kaşıntılar ve bir süre sonra da çatlakların oluştuğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Figen Güney Taşer, anne adaylarının yaşadığı sıkıntılardan biri olan bu cilt çatlaklarının, gebelik döneminde yapılacak basit uygulamalarla önüne geçilebileceğini de sözlerine ekledi.

Gebelikte oluşan çatlaklarla mücadelede dengeli beslenmenin önemini vurgulayan Op. Dr. Figen Güney Taşer, “Bol su içmek, C, E vitamini zengin besinleri tüketmek, cilt çatlaklarının önüne geçmede etkili. Bunun yanısıra cildi yumuşak ve esnek tutacak bir kremin her gün etkin bölgelere uygulanmasıyla da gebelikte oluşan cilt çatlaklarını en aza indirmek mümkün” dedi.

Dr. Taşer’e göre basit önlemlerle gebelikte yaşanan cilt çatlaklarını en aza indirmek mümkün. Bu yöntemler arasında;
Cilde, masaj fırçası yardımıyla masaj yaparak, bu bölgelerdeki kan dolaşımını hızlandırmak,
C ve E vitamini açısından zengin olan, cilt için yararlı meyve, sebze ve fındık gibi besinleri tüketmek,
Bol bol su içmek
Yeterli uyku almaya özen göstermek
Cildi yumuşak ve esnek tutacak, gerilme ile oluşan izleri önleyen, hamileler için özel olarak üretilmiş bir kremi her gün etkin bölgelere uygulamak yer alıyor.

eşime nasıl bi süpriz hazırlayabilirim fikri olan varmı 2 gün geçtiğini billiyo adetimden

eşlere nasıl söyledik diye topic var oradan bakabilirsin oradaki orjinal bir fikir vardı akşama misafir var diye eşine haber vermiş bir arkadaş 3 kişilik bir masa hazırlamış ve 3. tabağa bebek patiği olabilir bir mektup kısa bir not koyabilirsin ben bunu beğenmiştim ama yapmak nasip olmadı çünkü eşimle adetin birlikte yapmıştık testi..

ya benim dr vitamin vermişti ilk haftaalrda 8 haftada gittiğimde bir dahaki gelişinde değişitircez demişti.şimdi burdan okuyorum benim dr folik aist felan vermedi bana.bakalım yarın ne vericek.

Elitu canım bir de doktorların dediği şu eğer çatlayacaksa çatlar birşey yapamazsınız.genellikle insanın teninin elastikiyetiyle ilgiliymiş.ama bu demek değildir ki birşey yapmayalım.en azından nemlendirmek lazım.yağlar kremler var çatlaklar için.Alıp kullanmak lazım.

anladım cnm saol benim hastanede 500 tl gibi bir fiyat çıktı anlaşmalı fiyat üstüne üstlük yanlız şuan için sağlık güvencemde bir sorun var yaklaşık 1 ay sonra karşılayacak masrafları ben buarada yaptırmak istiyorum testi devlet hastanelerinde ücretli yaptırsam özel hastanelerden daha uygun bir fiyat olur sanırım değilmi?

ya benim dr vitamin vermişti ilk haftaalrda 8 haftada gittiğimde bir dahaki gelişinde değişitircez demişti.şimdi burdan okuyorum benim dr folik aist felan vermedi bana.bakalım yarın ne vericek.

canım folik asit vitaminin içinde vardır.benim vitaminin içindeydi.istersen vitaminin prospektüsünü oku bakalım varmıymış

ilk yvrumda onunla beraber yapmıştım bu defaki farklı olsun diyorum dediğin yere bi bakayım belki değişik bişeyler bulabilirim mektup fikride güzel

Az önce enjeksiyon için en yakın sağlık ocağına gittim. Sıra bana geldi. ığneden çok korkarım, bayılma derecesine gelirim. Hemşireye bunu söyledim, bi şey olmaz dedi. Neyse "dayan Canan" dedim.

"Hamileyim yüzüstü ytamam yan yatsam olur mu?" dedm . "Olmaz, o kadar da korkak olma, bir şey olmaz" dedi.

"Kanamam olduğu için iğne oluyorum" dedim, azarlıyor beni...

Nefret ediyorum bunlardan... Suratsız...

Sedye yüksek, çıkamıyorum, dönemiyorum, ağrım var, korkuyorum...

Eve geldim, yine akıntım olmuş.

mafoldumben

Ay nekadar terbiyesiz bu insanlar kendilerini bizlerin yerine koyamıyorlar :sinifsinif: üzüldüm umarım zararsız bir akıntıdır. Benimde var 2-3 gün önce kesildi allahtann...

Ya çatlaklarla ilgili bende bgn badem yağı aldım kullanmaya başlıcam..Benim ilk bebeğim olucak ben zayıf olmama rağmen cildimden dolayı şuan bile kalçalarımda çatlaklar oluştu..bizim sülaledeki herkeste var...Bende onun için şimdiden önlem almak istiyorum ama kafam karıştı şimdi...susam yağı çilek yağı badem yağı deniliyo..bide kozmetik olarak bir krem var lierac diye onuda almayı düşünüyordum ama ben bunların hangi birini sürücem ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…