- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #49.701
hayırlısı olsun canım. bizim de tarih belli değil ilk doğum olunca. ama her an doğacak gibi tetikteyiz bir aksilik olur mu diye. halbuki daha 36. haftanın içindeyiz.
koridorumun temizliği ve mutfağın perdelerinin yıkanması kaldı bir tek.Benimde bebek çantam hazır sayılır kendi çantamda açık pijamaları ütüledim kırışmasın diye koymadım son anda koycam.Bir eksik bezimiz vardı bugün onuda yanlış almışım.Prima çok yüksek rafta ve uzaktaydı molfiks aldım yenidoğan yazıyoya üzerinde kilosuna bakmasım.0-3kg bebekler içinmiş benim bebek şuan 3150 doğuncaya kadar dahada alır açmışta bulundum yeniden bez alcez.Bugün zemzem ve hurmayı hatırlatmış arkadaşlar onlardan bulucam.ALdıklarınızı güle güle kullanın canım benim hazırlık son ana kadar bitmiycek herhal.
bende kızımda öyleydim erhan doğacakmış gibi bir ay önceden valizimi hazırladım arabanın bagajına koydum aksinede benim kız inatçı çıktı olmadı son gün alındı sezeryanla hoş halada inattırya.Bundada yaydımtarihte belliya yavaştan alıyorum valiz açık bekliyor öyle kendi bezimi büyük almışım bebek bezini küçük.
Merhaba kızlar, biz de bugün son işlerimizi bitirdik sayılrı. Bir iki tül kaldı onları da yarı yıkayıp asıcaz. Çantamı hazırladım.
Bebeğe iki takım koydum, lazım olursa diye evdekileri de hazırlayıp eşime gösterdim. İki de battaniye. Kendime 2 pijama 1 gecelik, hasta bezi, ped, 4 iç çamaşırı, çorap, yün patik (sezaryenden sonra ayaklar çok üşüyor dediler.) Göğüs pompası, emzik, ıslak mendil, rezene çayı (gaz için) aklımdakiler bunlar. P.tesi eşim humana da alacak, ihtiyaca göre... Dün lansinoh 10 grlık kremlerden almıştım. Dünden beri sürüyorum. İnşallah işe yarar.
Yarın sıvı şeyler yiyip içeceğim. Sonradan zorlanmayayım.
Bunun yanında heyecan dorukta. İnşallah sağlıklı bir yavrumuz olur. İlginç duygular içindeyim. :)
Rezeneyi kendim için aldım canım. Sezaryen sonrası gaz için ve bebeğe de sütümle gaz geçmesin diye.
maşallah sen hazırlıkları bayağı bitirmişin.beşiğinidegüle güle kullansın kızın.Aysorma kızlar çok zilli oluyor.babaannem perşembe günü tansiyonu çıkmış düşmüş yüzünü ayakkabılığa vurmuş haliyle gözü morarmış.Halamda benim kıza deden babaannene yumruk vurmuş gözünü morartmış demiş.Senmisin diyen ay her gelen gidene babaannem düşmedi yalan söylüyolar dedem gözüne yumruk vurmuş diyor.ben çantaları hazırladım kapattım. doğum 29 mart görünüyor ama olsun :))
marketlerde ben bunu anlamıyorum işte tavana kadar raf yapıyorlar kim nasıl alacaksa onu ordan. sen de olmazsa hayrına verirsin birine. ben çantama kolonya krem koyacağım bir de diş fırçamı. onu da son dakika unutmam inşallah. ya da bir tane seyehat diş fırçalarından alıp koyayım. dün sepet beşiğimiz geldi. şimdi bir de ona çarşaf falan ayarlayacağım. özetle hazırlıklar son dakikaya kadar bitmeyecek herhalde. ama beşiğimizi beğendim. öyle çok küçük değil baya geniş bir model. diğerleri portbebe kadardı.
canım emziğ gerek yok bence ilk etapta lazım olmaz.ARTI TERLİK KOYMAMIŞIN ONUDA KOY.gögüs koruyucu ped sütyen takmıyosun zaten eve gelince takarsın.bebeğede 2 takım az kusar musar bir takım daha al.Merhaba kızlar, biz de bugün son işlerimizi bitirdik sayılrı. Bir iki tül kaldı onları da yarı yıkayıp asıcaz. Çantamı hazırladım.
Bebeğe iki takım koydum, lazım olursa diye evdekileri de hazırlayıp eşime gösterdim. İki de battaniye. Kendime 2 pijama 1 gecelik, hasta bezi, ped, 4 iç çamaşırı, çorap, yün patik (sezaryenden sonra ayaklar çok üşüyor dediler.) Göğüs pompası, emzik, ıslak mendil, rezene çayı (gaz için) aklımdakiler bunlar. P.tesi eşim humana da alacak, ihtiyaca göre... Dün lansinoh 10 grlık kremlerden almıştım. Dünden beri sürüyorum. İnşallah işe yarar.
Yarın sıvı şeyler yiyip içeceğim. Sonradan zorlanmayayım.
Bunun yanında heyecan dorukta. İnşallah sağlıklı bir yavrumuz olur. İlginç duygular içindeyim. :)
kusura bakma ya bugünlerde heyecan bastı beni her gördüğüme atlıyorum...
insan kendisi de rezene içebilir yani kaydirigubbakcemile3
canım rezeneanne için içince hem kendin gazını rahat çıkarıyosun hemde bebeğe geçiyo sütten onun gaz çıkarmasınada yardımcı oluyo bende bardak çay kaşığı falan koyucam biberonda şu küçük su biberonları varya onlardan alıp koyucam.ben iki gecelik bir sabahlıklı bir pijama sabahlılı koycem valize 3 iç çamaşırı çorap terlik bez krem rimel gözkalemi ve krem ruj nemlendiricilihaydi canım mutlu sona hızla yaklaşıyorsun darısı başımıza.. rezene çayı bebeğe hemen veriliyor mu? ben de doktora sorup kreme başlayayım diyorum göğüsler için iyice korktum. bir de hasta bezi alsam mı karar veremiyorum.
Allahım sağlıkla kavuştursun sizi. pazartesi bebek patlaması var. dualarımız sizinle :Saruboceq:
canım emziğ gerek yok bence ilk etapta lazım olmaz.ARTI TERLİK KOYMAMIŞIN ONUDA KOY.gögüs koruyucu ped sütyen takmıyosun zaten eve gelince takarsın.bebeğede 2 takım az kusar musar bir takım daha al.
Allah razı olsun senden. terlik dolapta kaldı. :) Pedi de yine eşim p.tesi alacak. Üçüncü takımı da koyayımm o zaman ben. :) Çok sağ ol canım.
Ben geldimm..
Ben geldimm..
İklim'in annesi nasılsınız?
Ben bile çok heyecanlıyım artıkkk :) Canancım seni düşünemiyorum.
Hayırlı olsun son hazırlıkların, Alllah sağlıkla kavuşmanızı nasip etsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?