2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

benim de diş fırçalamakla bir sorunum yok ama fırçalarken diş etlerim kanıyor.
internette diş hekimiyle görüşmeniz lazım diyordu, 3 ayımızın bitmesini bekliyorum.

ALLAHA şükür,buzamana kadar acayip midem bulantı,hertürlü şeyden,ama dişlerimi rahatlıkla fırçalayabiliyorum.

ayyy maşallah cnm aman diyelim bende bunda oldum böyle ölüm oluyo diş fırçalamak ..fırçalamasam olmaz diş etlerim çok hassas zaten ....ay şu günler bi geçse de şöyle tadını çıkarsam..gebişliğin.yaa

soğan kokusu yüzünden evde yemek pişmiyo maalesef annemler yapıp getiriyo gerek kayınvalidem gerek annem olsun çok yardımları var sağ olsunlar..

Kizlar belki biliyorsunuzdur ama bilmeyenler icin söyleyelim...
Caniniz istemesede bol bol hurma yiyin...

Iste hurma ve hamilelikle ilgili bi kac alinti:

"Efendimiz buyurdular. kadınlarınıza nifasta iken hurma yedirin. Nifasta hurma yiyen kadının çocuğu halim olur. Zira Meryem İsayı doğurduğunda yiyeceği hurma idi. Eğer (onun için) hurmadan daha hayırlı bir şey olsaydı Allah (c.c.) onu yemesini emrederdi."

"Hurma hamile ve emzikli hanımlar içinde çok faydalıdır. Anne karnındaki çocuğun gelişmesini ve hamileliğin anneyi zayıf düşürmesini önler. Emziklilerin sütleri bol ve besleyici olur."

"Allah'ın, Hz. Meryem'e "hurma yemesini" bildirmesinin pek çok hikmeti vardır. Allah'ın Hz. Meryem'in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden biri olan hurmanın, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da bilinmektedir. Hurma içerdiği %60-65 oran ile en çok şeker içeren meyvelerden biridir. "

"Hurma (taze) da rahim adalelerini kuvvetlendiren ve doğumu kolaylaştıran bir madde vardır."

"amacı, annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmak, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmek ve anne sütünü çoğaltmaktır."

"hamilelikte meydana gelen uzun süreli bulantı ve fiziksel tepkimeler nedeniyle potasyum eksikliği açığa çıkar ve bu durumda da potasyum takviyesi yapılması gerekir. Hurmada bol miktarda bulunan potasyum bu açıdan büyük önem taşıdığı gibi, vücuttaki su dengesinin korunmasında da son derece etkilidir."

teşekkürler arkadaşım.bu bilgiler gerçekten çok kıymetli..bu nedemek oluyo ,Herkes HURMAYA hücummmmm:lepi: :lepi:

cnm yaa daha dün akşam sayısını bilmiyorum ama bisürü yedim cnm istedi deli gibi saldırdım valla...ben çok severim ramazan dolayııyla dahada kolay bulunur ohhh yeriz bol bol bilgiler için teşekkürler..

ya kızlar benim sat a göre12 haftada ama dr 11+4 gözüküyor.yani ult.normalmi bu.korktum şimdi.geriden neden geliyor.

cnm ben ilk önce başka doktora gittim şimdi başka doktora gidiyorum birinde şu an 9+3 birine görede 8+2 belli olmuyo...yani bi sorun yoktur...

Hamile kadin duygusaldir**

- hick, hick hick...
- N'oldu askim, bisey mi var?
- Daha n'olsun Ahmet. Baksana su televizyona...
- E ne var, mankenler Laila'da egleniyolar.
- Farketmedin mi??
- Yoo neyii.
- Bak su ortadaki kirmizili kiz var ya, ben anlarim, gozlerinden belli. Nasil kederli nasil uzgun. Sen bakma egleniyo gibi g?r?nd?g?ne, kim bilir ne derdi var garibin... Dokunsan aglayacak kizcagiz. Hick, hick.
- Haydaaaaaaaa.........

**Hamile kadin sinirlidir**

- Ellerine saglik askim, yemek harika olmus. Biraz daha sulu olsaydi.
- Ne demek istiyosun sen Ahmet
- Hiic ne diycem. Dedim ki biras daha su......
- Kes kes anladim ben seni anladiiiiiiim. Annen ?amur yapsa bayila bayila yersin dimi.
- Ama Hayatim. Ben simdi ne de...
- Bak hala konusuyo, o kadar merakliysan annenin yemeklerine gider annenin yanina yerlesir, orada yersin doya doya.
- Iyi de Askim ben simdi annemden bahse..
- He ben durduk yere cikartiyorum yane dimi, kiskaniyo muyum ben senin anneni onu mu demek istiyosun.
- Yok Hayatim ben kiskandigini filan s?ylemek isteme...
- Kes Ahmet kes, daha fasla konusup sinirlendirme beni. Hem suclu hem g?cl? yaaaaa...
- Haydaaaaaaa....

**Hamile kadinin tanimlanamaz agrilari vardir**

-Ayh. Ahmet kalk.
- Noldu Hayatim, bi yerin mi agriyo.
- Evet ayh, elimi tut da dogrulayim.
- Neren agriyo sevgilim.
- Nasil anlatiyim ki yaa. B?yle su sag taraftaki kaburga kemigim sanki kirilmis, damarlari gerdirip b?yle liflere dogru bastiraraktan.
-
- Yani sanki b?yle lifler kopmus da damarlara carparaktan kemiklere b?yle dolanip da... Anladin dimi?
- (saskin bakislar)
- Uffff. Uyu Ahmet uyuuu.

** Hamile kadinlar fena aserir**

- Ahmeeet.
- ...........
- Ahmet kalk. Canim acayip kavun istedi.
- Yarin alsam olmaz mi askim yaaaaaaaa.
- Tabi ki olmaz. Simdi Alman lazim.
- Tamam Hayatim alayim.
(tam kapidan cikacakken)
- Ahmet dur dur. Simdi de s?yle kaymakli bi ekmek kadayifi cekti canim. Bosver kavunu onu al sen.
- Tamam Hayatim.
- Ahmeeet. Ciktin mi caniiim.
- S?le Hayatim, tam cikiyodum.
- Bak sen kadayifi da birak. Hani gecen belgeselde cikmisti ya b?yle kirmizi bi meyve, bi tek Afrikada yetiisiyomus. Ondan getir sen.
- E yuhhh artik.
- : (

** Hamile kadin kiskan? olur**

- Ondan sonra Hayatim. Ayse Hanim da katildi mi tartismaya.
- HAngi Ayse Hanimmis bu.
- E bizim ofisteki memure Ayse hanim.
- Daha ?nce hic bahsetmemistin bu Ayse hanimdan. Niye soz etmedin.
- Sirasi gelmemistir Hayatim
- Bilmemi istemedigin bisey var da ondan mi anlatmadin bana bu kadini.
- Yok Hayatim ne olabilir ki. Alemsin valla.
- Sozu gecistirme Ahmet. Kim bu Ayse hanim. Ne var aranizda.
- Olur mu oole sey askim. Hem kac yasinda kadin.
- He ?yle miii? Yasi kucuk bi citir olsa fena olmas hani dime? Adisin Ahmet.
- Haydaaaaa...
inşallah beğenirsiniz biz dün eşimle çok güldük ...

canım süpersin yaaa çok tşk ederim böyle bişeyi bizimle paylaştığın için ramazanda sofralarda en çok tüketilen hurma şimdi ramazanda geldi isabet oldu kızlar bişey sorucam oruç tutabilicekmisiniz

Ay hurma çekiyordu benim de canım bak şimdi gördüm tekrar istedim.Alayım bari.

Bu arada kuuuusum okurken ben de güldüm valla kaydirigubbakcemile3

slm kızlar benim bulantılarım nedeniyle pek giremiyorum girsemde pek muhabbete katılamıyorum inş şu günleri atlatırız bol bol muhabbetler ederiz bebişlerimiz hakkında kaydirigubbakcemile5
hurma konusu geçmiş inanın geçenlerde hurmaya aş erdim şu market buroşürlerinde gördüm 21 günde o küçük paketleden bitirdim kaydirigubbakcemile3 eşim bile güldü bana....
bide evet bende duymuştum faydalı olduğunu sık sık yiyorum o günden beri hem ucuzda yiyin bacılar bebişler için
bide evet şu aralar çok hassasım herşeye alınıyorum ağlamak için bahane arıyorum buda bi hamileleik yan etkisi demekki kaydirigubbakcemile3

ayy canım istedi benimde kaydirigubbakcemile3
ayrıca paylaştığın için teşekkürler arkadaşım

ya kızlar benim sat a göre12 haftada ama dr 11+4 gözüküyor.yani ult.normalmi bu.korktum şimdi.geriden neden geliyor.

benimde öyle oldu 8 haftalıkken gittiğimde dr.bebiş 7,5 haftalık dedi.ama ben öyle hesaplamıyorum sat a göre hesabıma devam ediyorum.sende korkma canını da sıkma hamileliğinin tadını çıkar canım :CüvCüv:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…