- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #5.341
Denerim canım çok teşekkür ederim ama nesquik'in içeriğine bakmadım..Kimyasal madde varmı acaba??
benim de diş fırçalamakla bir sorunum yok ama fırçalarken diş etlerim kanıyor.
internette diş hekimiyle görüşmeniz lazım diyordu, 3 ayımızın bitmesini bekliyorum.
Kizlar belki biliyorsunuzdur ama bilmeyenler icin söyleyelim...
Caniniz istemesede bol bol hurma yiyin...
Iste hurma ve hamilelikle ilgili bi kac alinti:
"Efendimiz buyurdular. kadınlarınıza nifasta iken hurma yedirin. Nifasta hurma yiyen kadının çocuğu halim olur. Zira Meryem İsayı doğurduğunda yiyeceği hurma idi. Eğer (onun için) hurmadan daha hayırlı bir şey olsaydı Allah (c.c.) onu yemesini emrederdi."
"Hurma hamile ve emzikli hanımlar içinde çok faydalıdır. Anne karnındaki çocuğun gelişmesini ve hamileliğin anneyi zayıf düşürmesini önler. Emziklilerin sütleri bol ve besleyici olur."
"Allah'ın, Hz. Meryem'e "hurma yemesini" bildirmesinin pek çok hikmeti vardır. Allah'ın Hz. Meryem'in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden biri olan hurmanın, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da bilinmektedir. Hurma içerdiği %60-65 oran ile en çok şeker içeren meyvelerden biridir. "
"Hurma (taze) da rahim adalelerini kuvvetlendiren ve doğumu kolaylaştıran bir madde vardır."
"amacı, annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmak, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmek ve anne sütünü çoğaltmaktır."
"hamilelikte meydana gelen uzun süreli bulantı ve fiziksel tepkimeler nedeniyle potasyum eksikliği açığa çıkar ve bu durumda da potasyum takviyesi yapılması gerekir. Hurmada bol miktarda bulunan potasyum bu açıdan büyük önem taşıdığı gibi, vücuttaki su dengesinin korunmasında da son derece etkilidir."
ya kızlar benim sat a göre12 haftada ama dr 11+4 gözüküyor.yani ult.normalmi bu.korktum şimdi.geriden neden geliyor.
Hamile kadin duygusaldir**
-.
canım ben baktım yok gözüküyordu.tabiki sade süt kadar doğal değil.ama eşim çok ısrar ediyor.bende süt içemiyorum.
bu arada kızlar neler aşerdiniz şu ana kadar bakalım
ben pek bişey aşermedim ama nedense pek bi tuhaf şeylerdi canımın istedikleri
mesela hamile kalmadan önce pek yemediğim aklıma bile gelmicek şeyler :kedi: kaydirigubbakcemile3
14 hftadan sonra duyabiliyormuş galiba!Evet o banada oluyo..Hatta size ilginç bişi daha söyliyim..Bebiş belirli bi aydan sonra annesinin sesini duyuyomuş ya şarkı söyleyin doğdupunda ağlarsa kurtarıcınız olur diyorlar ya, ben şimdiden şarkı bulmaya çalışıyorum bebişime söylicek..Mesela deneme yapıyorum söylüyorum bebişe hitaben onda bile gözlerim doluyo ağlıyorum yaa :roflol:
kızlar bu aksam 18 30 da baska bi doktora daha gitcem bana sans dileyin allah yardımcım olsun
Tamam canım sağol..Ya denemedim ama eşimin annesi içmeleri için eşime ve kardeşine çileği yada muzu ezip süte karıştırıomuş çilekli muzlu süt yapıomuş..Onu da bi denicem..
Bu arada ben yoğurt ve ayranda içiyorum ama süt daha önemli bence..Çok severdim ama tiksindim yaaa
canım bende dediğin gibi çilek ve muzu ezip süte katıp deniycem.yoğurt ayran çok tüketiyorum.bide aklında olsun kaşar peyniri.çok kalsiyum var.
aaaaaa çok şaşırdımmm..Kaşar peynirini bilmiyodum..hep yağlı diye yemiyodum da açıkçası...Saol canım bende kaşar yiyim bari bundan sonraaaa.
ben de kalsiyum alayım bari diye yoğurt yedim mahvetti yedikten sonra başlıyorum bulanmaya.ancak geçti.keşke benim de iştahım açılsa :sm_confused:
Hanımlar hepinize hayırlı akşamlar diliyorum, umarım rahat bir gece geçirir ve sabaha bomba gibi başlarsınız, sabah yine burada buluşmak dileğiyle... sevgiler..
İnşallah açılır canım sabret az daha:)
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar..
Yarın görüşmek üzere..Kendinize ve bebişlerinize dikkat edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?