2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Hayırlısı olsun arkadaşım. En azından bir oğlun var. Biz de anneliği öğrenmeye çalışıyoruz. Benimki uyandı çıktım. İyi geceler diliyorum.. opuyorumnanaktan

hem hevesim kalmadi hemde tekrardan herseye baslamak acikcasi cok zor geliyo.ogluma allah uzun ömürler versin,cümlesininkinede.hem ogluma bir kardes istiyorum ama bakimida gercekten cok zor geliyo birde calistigim icindir belkide. cocuk yetistirmek zor zanat:))

GÜNAYDIN KIZLAR benim azman kızım dün gece 4e kadar uyumadı dolayısıyla uyutmadıda şimdi cengiz beyin elemanları henüz teşrif etmemiş kendisi serwise çıktı bende zoraki dükkana çıkarıldımmafoldumben ağlamak istiyorum yaa dün dioki anneni çağır gelsin sütüü sağ bırak sende kadınlarla çık 100mlyn weriorum hergün çalışıyolarmı napıolar bilelim.. anaannem yanımızdaydı bişey diyemedim konuşmuyorum zaten onunla gitmekte istemiyorum ayrıca offf yaaaaaa

kislar emzirirken sigara bebege daha cok zarar veriyormus aman diyim icmeyin lutfen.
kayinvaldem ile tartistigimiz hafta yani gene hafta 3 4 tane ictim sanki oglumu kendi elimle boguyormusum gibiydi.aman ha sakin icmeyin.

kızlar merhaba. bebeşlerinize yenidoğan işitme testi yaptırdınız mı?
ayrıca kaç saatte bir uyanıyorlar.
canim biz hastaneden cikarken yaptilar.2 gunlukdu daha.
benim oglan gunduzleri 3 saatte bir geceleri 2 saatte bir uyaniyor.

öznurcum bebek arabası çiftyön olmasını bide çocuğu rüzgara çewirmek istemediğimden istyorum.. sölicem zaten kocamada gidemem die kawga çıkacak ama onun kölesi yok zaten newrim dönmüşkafamçokkarıştı

günaydın..
nasılsınız kızlar?
en dökülüyorum.belim öyle cok ağrıyorki benim sıpa bezdirdi beni gündüzleri neredeyse hiç uyumuyor geceleri de 2 satte bir uyanıyor..dün çileden cıktım artık sabah 8.30 da son uyanışını yaptı akşam 10 a dek uyumadı..öğleye kadarda emdi.benle yapışık yaşamak isiyor..ne yapacağımı sasırdım..bugün biraz daha sakin maşallahh
emzik denemelrim hala sonuç vermedi(
SNOW cum maşallah bebişine..çok tatlı olmuşş :)nazar değmesinnn

canım çok sağol...
Allah kolaylık versin zor cidden bebek bakmak...canını sıkmak istemem ama doyduğundan emin misin? aynı şeyleri ben de yaşadım o zmanlar doymuyordu kızım,sütüm yoktu...şimdi bu tür problemlerimiz yok...benimki de gündüz pek uyumuyor ama uzun süre memede kalmaları genellikle doymamamalarından...

kızlar merhaba bende mart annesı oldum. 29 martta oglusum dunyaya geldi. normal dogum yaptım epidural cok buyuk rahatlıkmıs cıdden.. 39+3 de kendi istegi ile geldi.3060gr 50cm sabaha karsı suyum geldi hastanede suni sancı verildi ve oglum oglen kollarımdaydı.. su bir hafta nasıl gecti inanamıyorum. kendimi dagılmıs hissediyorum.. sizede boyle garip duygular gelmismiydi.. bazen cok mutluyum bvazen cok sinirli.. üstüne birde uykusuzluklar var ama herseye deger diyor ınsan..annelik cok guzel bir duyguymus cidden.. kızlar bırde bende uykusunda ona bir sey olacak korkusu var..uyurken hep onu ızlıyorum ondanda cok yorgunum.. sızdede ılk zamanlar bu korkular varmıydı..? yan yatırma yastıgı kullanıyorum.. sımdılık bu kadar... dogum hıkayemı daha sonra yazıcam.. hoscakalın

canım doyuyor emip cekilince birden göğüslerimden süt akıyorr az emince de..
gaz sıkıntısı çok bir de inat yapıyor sanki sıpa..
br de kucağa alıştı kucağa gelince susuyr..
pırt yaparkene kaka yaparkene hep memede durmak istiyor..ööle olunca da gaz artıyor ne yapacağımı saırdım..dr emme güdüsü fazla dedi.yalancı emzik de almadı kaldım ööle

hayırlı olsun canım..analı babalı büyüsün
bu dönemde yaşadığın her duygudurum çok normal takılma fazla:)
lohusalık psikolojisi..bizim yakında 40 ımız cıkacak hala aynı:)) olacak bunlar de düşünme ..sağlıkla büyüsün bebişin..

Gözün aydın canım...Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin...ben de ilk zamanlar senin gibiydim...sık sık nefes alıyor mu diye kontrol ediyordum bir de...hala o uyanmadan ben uyansam ilk iş onun yüzüne bakmak...zamanla rahatlarsın...yerimseniben

anladım canım yaa...o zaman emziğe alıştırmak için biraz daha uğraş belki alır...benim kızım da memedeyken gaz çıkarıyor ya da kaka yapıyor genellikle :)bu arada kucak meselesini araştırdım bayağı doktorlar alışır diye korkmayın bol bol kucaklayın ilk 6 ay buna çok ihtiyaçları var diyorlar..ve bir araştırmaya göre daha çok kucağa alınan bebekler ilkokulda daha başarılı oluyormuş...bu içgüdüyle doğuyorlarmış..emme gibi...mesela sallama da aynı...biz ne kadar sallamam uyusun desek de bebekler zaten anne karnında annenin hareketleri sonucunda sallanmayı ve öyle uyumayı öğrenerek doğuyormuş... bana mantıklı geldi....korkma kucak da dursun hep duramaz ya....yerimseniben

Son düzenleme:
kızlar günaydın beknurdan haberi olan varr mı doğum yapmıştır herhalde. ebrucum emzirme nasıl gidiyo aldı mı memeyi

Ebrucum gözün aydın, bol bol sütün olur inşallah. Kızınla iyi eğlenceler, gerçekten çok eğlenceli bir an emzirme anı...

ebru canım hadi gözün aydın emzirceksin artık kızını şükürler olsun bu duyguyu sende tat harika bişi rabbim hepimize bol sütlü günler nasip etsin sağlık versin

beknur saglıkla al kucagına bebişini dualarımız sennle..

gözünaydın canım..maşallah ikinizede..
bu arada SNOW cum bebegi,n cok tatlı maşallah..

açıkçası moralim sıfır..dün gece 20 günün acısını cıkartırım artık diyodum gece emzrmeye başlayacaktım..00:30 gibi acıkmaya başladı yagmur sonra öyle bi heyecanla verdim gögsümü o na ama nasıl bi sevinç var bende..memeyi kaptı tamam yabancılık cekmedi emmeye başladı ama emiyo emiyo süt falan yok..geliosada sadece emiyo yutkunma falan yok yani sütüm cooook coook azalmış galiba..cektikce süt gelmiyo tabii bu başladı aglamaya..ben kötü oldum ..mama yapmıycam dedim eşime bi süre zorlicam onu emecek emecek diye tutturdum o aglıyo ben memeyi sokuyorum ..artık dayanamadım aglamasına mamayı yaptrdım eşime ..yazarken bile aglıycam nerdeyse..kızlar cok kötüyüm..hep bu anı bekledim ben onun için iyi oldum zorladfım kendimle mücadele ettimn ama ...:1no2::1no2:senağlamasenağlama

:1no2:senağlama:1no2:senağlama

canım benim üzme kendini sütün azalmasıda psikolojik. sen her istediğinde memeyi ver yanında mamada hazır olsun. o çektikçe sütün gelir. bol bol mercimek çorbası iç. dereotu marul tahin helvası ye bol su iç zamanla artacak sütün. vazgeçme kendini üzme gelecek sütün meraklanma. ama memeyi vermekten vazgeçme. benim kız canıma okuyo kucağıma alıyorum uyuyo yerine yatırıyorum uyanıyo. başım çatlayacak ağrıdan geceden beri huzursuz devamlı emme istiyo göğüslerim boşaldı. bi ara mama verdim. bana mısın demedi. emzikte almıyo ya nasıl alıştırdınız emziğe geri atıyor ağzından

Sumeyraya katılıyorum Ebrucum...yara göğsümü dinlendireyim dedim bir günde azaldı sütü..oluyor böyle çok normal emdikçe gelecek ki sen 20 gün ara verdin...canını sıkma ve inatla devam et...hemen gelir zaten sütün:)

kaydirigubbakcemile3 canim ya ben psikopat gibi daha dogurmadan hep goreyim diye istiyordum cift yonluyu seninde gormek istedigini dusundum.bu ruzgar icin ayrica bi aparat verdiler bize.ruzgar almasini engelliomus.ben cok dikkat etmedim technical chief kocama anlattilar ben o esnada baska ne alsam die bakindim kaydirigubbakcemile3
senin kocan ne burcu hasret yaw amma is duskunuymus.oglak falan mi ?
soyle gitme ya azicik tadini cikar bebeginin.bugunler gelmez geri.

gozun aydin canim allah anali babali buyutsun.bisey olmaz merak etme ilk baslarda banada oyle olmustu.kaydirigubbakcemile3
yan yatma yastigin varmis zaten.birde oglusunun yatagina hafif egim ver hic biseycikler olmaz allahin izniyle.

doğru diyosun snoowcum..zaten piramidin en temelinde fizyolojik ihtiyaclardan sonra güven duygusu geliyor kendini güvende hissetmeyi istyor bebekler.onuin içinde temas çok önemli...uyumadığı için cok yoruldum ben biraz da ondan hayıflanıyorum:) yine de çok şükür sağlığı yerinde ..

ebrucum hayırdır hastamıydın? ben takip edemiyorum pek.. çok gecmiş olsun canım..süt için ıhlamur rezene bol bol iç caylarını..ve tahin ye :)) emzirmeyi de kesme sakın emdikce tetiklenir kanallar süt üretimi olur ..moralini de bozma lmaz: rahat ol ki stresten etkilenmesin ..opuyorumnanaktan

ebrucum hiç vazgeçme.o emdikçe gelecek süt....

beknur ne yaptı kızlar acaba?oldumuki doğumu?
bu arada kendimi zombi ilan ediyorum.uykusuzluk hat safhada...hiç uyumuyoruz geceleri ya.benim kız gündüzü gece,geceyi gündüz yaptı.gece 12 olunca gece mesaisine başlıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…