- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #54.201
beknur saglıkla al kucagına bebişini dualarımız sennle..
gözünaydın canım..maşallah ikinizede..
bu arada SNOW cum bebegi,n cok tatlı maşallah..
açıkçası moralim sıfır..dün gece 20 günün acısını cıkartırım artık diyodum gece emzrmeye başlayacaktım..00:30 gibi acıkmaya başladı yagmur sonra öyle bi heyecanla verdim gögsümü o na ama nasıl bi sevinç var bende..memeyi kaptı tamam yabancılık cekmedi emmeye başladı ama emiyo emiyo süt falan yok..geliosada sadece emiyo yutkunma falan yok yani sütüm cooook coook azalmış galiba..cektikce süt gelmiyo tabii bu başladı aglamaya..ben kötü oldum ..mama yapmıycam dedim eşime bi süre zorlicam onu emecek emecek diye tutturdum o aglıyo ben memeyi sokuyorum ..artık dayanamadım aglamasına mamayı yaptrdım eşime ..yazarken bile aglıycam nerdeyse..kızlar cok kötüyüm..hep bu anı bekledim ben onun için iyi oldum zorladfım kendimle mücadele ettimn ama ...:1no2::1no2:senağlamasenağlama
canım benim üzme kendini sütün azalmasıda psikolojik. sen her istediğinde memeyi ver yanında mamada hazır olsun. o çektikçe sütün gelir. bol bol mercimek çorbası iç. dereotu marul tahin helvası ye bol su iç zamanla artacak sütün. vazgeçme kendini üzme gelecek sütün meraklanma. ama memeyi vermekten vazgeçme. benim kız canıma okuyo kucağıma alıyorum uyuyo yerine yatırıyorum uyanıyo. başım çatlayacak ağrıdan geceden beri huzursuz devamlı emme istiyo göğüslerim boşaldı. bi ara mama verdim. bana mısın demedi. emzikte almıyo ya nasıl alıştırdınız emziğe geri atıyor ağzından
Sumeyraya katılıyorum Ebrucum...yara göğsümü dinlendireyim dedim bir günde azaldı sütü..oluyor böyle çok normal emdikçe gelecek ki sen 20 gün ara verdin...canını sıkma ve inatla devam et...hemen gelir zaten sütün:)
ebrucum hiç vazgeçme.o emdikçe gelecek süt....
beknur ne yaptı kızlar acaba?oldumuki doğumu?
bu arada kendimi zombi ilan ediyorum.uykusuzluk hat safhada...hiç uyumuyoruz geceleri ya.benim kız gündüzü gece,geceyi gündüz yaptı.gece 12 olunca gece mesaisine başlıyoruz
inanın şu ana glıyorum ..elimde degil kendimi üzmekte istemiorum..biraz önce yagmurun dr unu aradım kızlar neyapabilirim diye mümkün oldugunca memeni ver ve cook sabırlı ol dedi..mamayı azalt acıktıgında memeni ver dedi..yani ben dayanamıorum galiba aglamasına ac kalıyo diye..şimdi annemde gelir bebegim agladıkca cocugu acmı bırakıosun ver mamasını diye baskı yapar bi de onun sıkıntısını yaşarım..deliricem..ama sabırla dayanıcam kızlar mecburum..mamasınıda azaltıcam dedginiz gibi..SÜMAYRA cım ben emzigi ilk verdigimde aldı yabancılık cekmedi hiç sekerli suya cok az batırıp versen..
zorla sen canim benim.pompayla da sag.hem kanallar acilir sirkulasyon artar,emzirirken yetmediginde yada bebisin istemediginde pompayla sagdigini verirsin.zamanlar artacak sutun merak etme.kendini de sakin strese sokma,
ebrucum hiç vazgeçme.o emdikçe gelecek süt....
tamam kızlar dayanıcam vermicem hemen biberonu ..şimdi süt arttırıcı cay içicem inşallah iyi gelir
beknur ne yaptı kızlar acaba?oldumuki doğumu?
bu arada kendimi zombi ilan ediyorum.uykusuzluk hat safhada...hiç uyumuyoruz geceleri ya.benim kız gündüzü gece,geceyi gündüz yaptı.gece 12 olunca gece mesaisine başlıyoruz
doğru diyosun snoowcum..zaten piramidin en temelinde fizyolojik ihtiyaclardan sonra güven duygusu geliyor kendini güvende hissetmeyi istyor bebekler.onuin içinde temas çok önemli...uyumadığı için cok yoruldum ben biraz da ondan hayıflanıyorum:) yine de çok şükür sağlığı yerinde ..
ebrucum hayırdır hastamıydın? ben takip edemiyorum pek.. çok gecmiş olsun canım..süt için ıhlamur rezene bol bol iç caylarını..ve tahin ye :)) emzirmeyi de kesme sakın emdikce tetiklenir kanallar süt üretimi olur ..moralini de bozmalmaz: rahat ol ki stresten etkilenmesin ..opuyorumnanaktan
bende bu yüzden cok istiodum ya öznur cum inşallah alıştrrırım tekrar ve sütüm gelir..tabi bol bol alıştı biberondan mamaya şimdi azıcık azıcık gelen anne sütüne tahammülü yok nası aglıyo..ama dayanıcam inşallah denicem..a.sebrucum sende biliyorsunki ilk 6 ay bagisiklik sistemi icin anne sutu cok onemli.ac kaldigini dusunup uzulme baskasinin lafinada bakma.simdi agliyor ac kaliyor diye mama versen yarin obur gun bagisiklik sistemi zayif keske zorlasaydim aglasaydida zorla anne sutu verseydim diye pisman olursun.ha gayret bitanem.bi kac gun zorlanacaksin ondan sonra problem kalmayacak.
bende bu yüzden cok istiodum ya öznur cum inşallah alıştrrırım tekrar ve sütüm gelir..tabi bol bol alıştı biberondan mamaya şimdi azıcık azıcık gelen anne sütüne tahammülü yok nası aglıyo..ama dayanıcam inşallah denicem..a.sebrucum sende biliyorsunki ilk 6 ay bagisiklik sistemi icin anne sutu cok onemli.ac kaldigini dusunup uzulme baskasinin lafinada bakma.simdi agliyor ac kaliyor diye mama versen yarin obur gun bagisiklik sistemi zayif keske zorlasaydim aglasaydida zorla anne sutu verseydim diye pisman olursun.ha gayret bitanem.bi kac gun zorlanacaksin ondan sonra problem kalmayacak.
Arkadaşlar yarın 09:00 da hastanede olucam sanırım 11:30 gibi ameliyata giricem
dualarınızı esirgemeyin nolur bari sezeryanda pek sıkıntı yaşamıyımda bu şekilde beklediğime deysinnn
Tuhaf duygular içindeyim karmakarışık heyecan korku endişe...bi yandna kızıma kavuşacağımı düşünüp heyecanlanıyorum bi yandan o minik canlıya bakamıycam diye korkuyorumben hamile olmaktan memnundum herkeste üstüme titriyodu bi yandan da o günlerin biteceğine üzülüyorum ne bilim tuhaf işteee:kedi:
Kızlar merhabalar
çoook üzgünüm
Fikirlerinize ihtiyacım var
yrn 41+0 haftalık oluyorum ve bgn kontrole gittik doktor beklemenin alemi olmadığını ve ebeğimin 4200 gr a yakın olduğunu günüm geçtiği için bebeğin hergün dahada büyüdüğünü ve ztn iri bebek için norm doğumun zor olacağını vakuma ihtiyaç olabileceğini ve bununda köprücük kemiğine zarar verecbileceğini söyledi...Son olarak bana suni sancıyı istersen deneriz ama bana kalır ise bebeğe zarar gelme ihtimali olduğundan zorlamanın ve diretmenin anlamı yok dedi...olmayınca olmuyo dedi
rske girmeyip sezeryanla alalım dedi tamam dedim ama suni sancı denesemmi diye aklımda kaldı ama riskte alamıyorum
kızlar bi girip cıkıcam ..:dance::teytey:dr um artık emzirmeme izin verdiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii olaeeeeeeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:teytey:......cccccccok mutluyum cccccccoooooooooooook .alkisalkisalkis:Saruboceq:.inşallah sütüm azalmaştr inşallah..:dance:
Sizinle bir şey paylaşayım.
Bugün bir arkadaşımın annesi geldi ziyaretime. Yiğit sık sık ıkınıyor, kızarıyor, doktor gazı olduğundan dedi Oğlum da uyanıyordu teyze geldiğinde. Gazı var iki gündür ıkınıyor dedim. O ıkınma değil dedi. Kırkı çıkana kadar çimene yatır, yattığı yeri kes ve ters çevir kurusun, geçer dedi. Ne ki o dedim? Olur öyle kırkı çıkmadan çamaşırı falan yere düştüyse geirinir hep, yap mutlaka 40. gün dedi.
Korktum annemi aradım annem güldü, saçmalama dedi.
Ben böyle şeylere takılırım ve korkarım. Sizin bebekler ıkınmıyor mu?
kızlar merhaba bende mart annesı oldum. 29 martta oglusum dunyaya geldi. normal dogum yaptım epidural cok buyuk rahatlıkmıs cıdden.. 39+3 de kendi istegi ile geldi.3060gr 50cm sabaha karsı suyum geldi hastanede suni sancı verildi ve oglum oglen kollarımdaydı.. su bir hafta nasıl gecti inanamıyorum. kendimi dagılmıs hissediyorum.. sizede boyle garip duygular gelmismiydi.. bazen cok mutluyum bvazen cok sinirli.. üstüne birde uykusuzluklar var ama herseye deger diyor ınsan..annelik cok guzel bir duyguymus cidden.. kızlar bırde bende uykusunda ona bir sey olacak korkusu var..uyurken hep onu ızlıyorum ondanda cok yorgunum.. sızdede ılk zamanlar bu korkular varmıydı..? yan yatırma yastıgı kullanıyorum.. sımdılık bu kadar... dogum hıkayemı daha sonra yazıcam.. hoscakalın
Sumeyraya katılıyorum Ebrucum...yara göğsümü dinlendireyim dedim bir günde azaldı sütü..oluyor böyle çok normal emdikçe gelecek ki sen 20 gün ara verdin...canını sıkma ve inatla devam et...hemen gelir zaten sütün:)
:Saruboceq:canım inşallah artar yine sütüm..cünki o agladıkca annem hemen cocugu acmı bırakıcan mamasını versene diye baskı yapıp caydıracaklar beni diye korkuororum..ben ısrarala anne gögsüne alıştrmaya calışıorum sütüm gelsin diye ugraşıorum:.birazdan uyanır burda sizinle kafa dagıtıorum destek alıorum..uyanır uyanmaz deniycem ..inşallah gene reddetmez gögsümü ..:Saruboceq:Canım ben mesajını daha yeni görüyorum. Şu saatte inşallah sağlıkla kızını kucağına almışsındır. Ben suni sancıyı yaşayıp sezeryene girdim. Suni sancı vücudumu çok yorduğu için sezeryen sonrası benim için ayağa kalkmak çok zor oldu. Sana yetişebilseydim kendini zorlama derdim ki sanırım sen zaten bu karara vardın. Hakkında hayırlısı olsun. Bebeğin sağlıkla doğsun.
Gözün aydın canım. Sütün başlangıçta azalmış olacak zor saatler geçirebilirsin sakın moralini bozma. O emdikçe yeniden artacak. Benimde göğüslerim yara göğsümü sakınnarakverirsem o anda azalıyor sütüm. Sütüm azalmış ama yeniden artacak şükür ki emzirmeye başladım diyebilmen önemli olan.
Sorma ya nasıl uyuz oluyorum benim kayınvalidemde de var bu tür hikayeler. Benim de en fitil olduğum şeydir. Birazdan torununu görmeye gelecek bakalım neler duyacağım birkaç saatte. Örneğin bebeğin bezi 40 gün saklanırmış cinler çalmasın diye ulan diyecektim cinler sizi çalsın. Al sen sakla diyip kucağına vereceğim bundan sonra bezleri.
Gözün aydın canım. Aynı korkular bende de var habire onu izliyorum.
Aynen yaralar nedneiyle tedirgin olduğumda bile azalıyor. Bende yarayı umursamadan vermeye başladım hemen farketti. Birde ablam bir ev yapımı ilaç söyledi o da işe yaradı beyaz lahanayı haşladım ılıyınca göğüslerime sardım. Psikolojik mi bilmeme ama işe yaradı.
:Saruboceq:canım inşallah artar yine sütüm..cünki o agladıkca annem hemen cocugu acmı bırakıcan mamasını versene diye baskı yapıp caydıracaklar beni diye korkuororum..ben ısrarala anne gögsüne alıştrmaya calışıorum sütüm gelsin diye ugraşıorum:.birazdan uyanır burda sizinle kafa dagıtıorum destek alıorum..uyanır uyanmaz deniycem ..inşallah gene reddetmez gögsümü ..:Saruboceq:
silverim benim oglani daha ilk saglik ocagina goturdum 10 gunlukdu.saglik ocagindaki doktora dedimki son 2 gecedir uyuyor.doktor suratima saftirik dermis gibi bakip soyle dedi bana.bebekler geceyi gunduzu ayirt edemez.kaydirigubbakcemile3
ondan sonra bende gece 3 saatte bir gunduz 2 saatte bir zorla emzirdim.emmese bile uyutmadim.simdi de oyle gidiyor.
senin bebisin gaz problemi falan mi var.gunduz uyuyup gece uyumamasi icin bi sebep olmali.gunduz uyutmasan zorla uyanik tutsan falan olmuyormu.
helva yedim işte biraz önce şlimdide kompğosto yapıvcam..su da içiorum bakalım farkedecekmi..sagol canım benim bunlar cok işime yarayacak..ebu canım sakın pes etme kalk pc nin başından hemen bulgur pilavı yap içine soğan doğra bi güzel biraz da yağlı yap sonra evde tahin helvsı varsa hemen ye yada süt varsa tatlı yap iç yada ısıgan otu çayı yap iç evde yapılmış kompostoları iç bak nasıl göğüslein taşıyo ben hep bunları yapıyorum süt çok oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?