- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #54.221
Arkadaşlar avrupa yakasında iyi bir çocuk dr. bilen vermı? Bizim hastanemizde gece nöbetçi olan doktor topuktan kan için çağırdı.. Çok ilgisizdi.. Kilosunu öçtü.. Bir kağıt verdi. Bununa ikinci topuk testini sağık ocağında yaptırın dedi.. Ama ne zaman söyemedi bende sormayı unuttum.. Size ne dediler. Kaçıncı gün ?
:Saruboceq:canım inşallah artar yine sütüm..cünki o agladıkca annem hemen cocugu acmı bırakıcan mamasını versene diye baskı yapıp caydıracaklar beni diye korkuororum..ben ısrarala anne gögsüne alıştrmaya calışıorum sütüm gelsin diye ugraşıorum:.birazdan uyanır burda sizinle kafa dagıtıorum destek alıorum..uyanır uyanmaz deniycem ..inşallah gene reddetmez gögsümü ..:Saruboceq:
2. topuk kanı 7. günden sonra alınıyor 7 günden sonra ne zaman olursa önemli değil ben 17 günlükken götürmüştüm
aaaa ebruuuu moralini bozacak hiç bişey yok canım yaa bak benim göğsümün uçları çok küçük olduğu için biraz zorlandım pompayla çekerek ucunu çıkartıp öyle emziriyodum sağ göğsümün ucu daha fazla çıktı sola göre ve süt daha fazla oluyor sağda diye çoğunlukla orayı verdim solu emerken çok zorlanıyordu üstüste sağı verince bi baktım sol taraf küçücük kalmış yani 5-6 kez sağı veriyosam 1 kez solu veriyodum o kadar azalmış sütüm ama dedim olmayacak böyle tamamen kesilirse diye inat ettim daha fazla verdim solu 2-3 günde hemen hemen aynı seviyeye geldi
o yüzden hiiiç kafana takıp da stres yapma... etrafındakiler mama ver aç bırakma diye baskı yaparsa dinleme onları dicem ama mümkün değilse ilk önce göğsünü pompayla sağ... ne kadar çıkarsa artık önce onu ver
bak göreceksin bikaç güne doyuracak kadar sütün olacak Allah'ın izniyle...
offf ya iki gündür giriyorum ya bebek uyanıyo ya gelen oluyo şimdide misafir gelcek heran çıkabilirim.
naılsınız kızlar hepimiz gazlarla uğraşıyoruz demek oh biçoğumuzunda 40 çıkmış darısı bizlerin başına.
SİLVER her öğününde kayısı suyu iç veya kuru kayısı ye bol bol sıvı tüket ben günlük çıkıyorum allaha şükür.
CANAN ya sütün yeterken çoçuğa niye mama veriyosunki doyduğunu bilmez sıkıntı yaparsın obez edersin bak çoçuğu ayrıca o kocakarı masallarına inanma hepimizin bebeği uyurken ıkınıyo benimki kıpkırmızı olurhele.
TABURCU çok çekmişsin canım ama sonunda meleğine kavuşmussun gözün aydın allah analı babalı büyütsün.
İnşallah BEKNURDA sağsalim bebeğine kavuşur yazabilseydim kesinlikle bekleme bebeği tehlikeye atma derdim nihayet bugün sezeryan oluyomuş.
HASRET maşallah tam bir iş kadını oldun gittin çoçukta yapıyo kariyerde yanlız süt ve mercimek çorbası gaz yaparcanım onun yerine sütlü tatlılar ye yada dondurma ye bol bol.
EBRU hadi gözün aydın canım sık sık emdir pes etme biraz emdir huysuzlanınca ver mamayı sütün gelicek emin ol keşke çekseydin emmediği zamanlarda.
Simenay geçmiş olsun canım inan çok üzüldüm umarım çabuk atlatırsın.
MUTLU VE SNOW MAŞALLAH BEBEKLERENİZE CANIM ÇEKTİ VALLA BENDE KOYAYIM BİR ARA BEBEĞİMİZ RESMİNİ GÖZÜ AÇIKKEN YOK HİÇ RESMİ.
kızlar ya bişiy sorcam size.benim ilk doğumdan sonra kabızlık yüzünden makatta çatlak olmuştu o kadar acılar çekmiştim ki...doğumdan sonra bin kere daha doğurdum sanki her tuvalette.o yüzden bunda hazırlıklı gittim doğuma hergün pestil ve kayısı yedim bol bol.hamileyken hiç kabız olmadım ama şimdi kabız olmadığım halde bu çatlak yineledi.son 3 gündür yine acı çekmeye başladım of ya doktora gitmek istemiyorum oramızı buramızı aça aça bir olduk zaten........sizde de var mı böyle bir durum?
Silver bende de aynı problem var malesef cnm, her tuvalete gidiş işkenceye dönüyor ne yapacağımı şaşırdımmafoldumben
bende tuvalette çok zorlanıyorum.hatta ağlaya ağlaya dışarı çıkıyorum.ama hemoroid diye düşündüm.acaba benim de çatlak mı?artık tuvaletim gelcek diye korkar oldum.ne yapmak lazım acaba...
sen kendini strese sokma canım gelir sütün.pompayla cek ve akıcı biberon başlığı ile ver sütünü böylece mamayıda azaltmış olursun.bende bu yüzden cok istiodum ya öznur cum inşallah alıştrrırım tekrar ve sütüm gelir..tabi bol bol alıştı biberondan mamaya şimdi azıcık azıcık gelen anne sütüne tahammülü yok nası aglıyo..ama dayanıcam inşallah denicem..a.s
hayatım bize 10.gün demişlerdi.Arkadaşlar avrupa yakasında iyi bir çocuk dr. bilen vermı? Bizim hastanemizde gece nöbetçi olan doktor topuktan kan için çağırdı.. Çok ilgisizdi.. Kilosunu öçtü.. Bir kağıt verdi. Bununa ikinci topuk testini sağık ocağında yaptırın dedi.. Ama ne zaman söyemedi bende sormayı unuttum.. Size ne dediler. Kaçıncı gün ?
hayırlısı ile alır bebişini kucağına inşallah.slm canlar,eltim şimdi doğum için hastanede sabah yatırdı drum,ben,m druma gitti eltim oğlu olucak inşallah,suni sancı verilicek,şu an için herşey normal gidiyormuş sancıları 100 çıkmış,bakalım inşallah sağsalim gelir erkeğimiz
yaw doktorlar ne diyor bu gaz sikintilari icin.bana hastaneden cikarken gaz icin ilac verdiler ama ben hic kullanmadim ogluma.canım gaz problemimiz var bizim hem de çok ama gündüz tık yok mışıl mışıl uyuyo.niye gece oluyoki bu gaz....ayrıca gündüz onu uyanık tutmak için elimden geleni yapıyorum altını açıyorum burnunu sıkıyorum ama bir görsen bayılıp gidiyo resmen mümkün değil uyanmıyo sonra da kıyamıyorum pes ediyorum ben de......
kızlar ya bişiy sorcam size.benim ilk doğumdan sonra kabızlık yüzünden makatta çatlak olmuştu o kadar acılar çekmiştim ki...doğumdan sonra bin kere daha doğurdum sanki her tuvalette.o yüzden bunda hazırlıklı gittim doğuma hergün pestil ve kayısı yedim bol bol.hamileyken hiç kabız olmadım ama şimdi kabız olmadığım halde bu çatlak yineledi.son 3 gündür yine acı çekmeye başladım of ya doktora gitmek istemiyorum oramızı buramızı aça aça bir olduk zaten........sizde de var mı böyle bir durum?
bende tuvalette çok zorlanıyorum.hatta ağlaya ağlaya dışarı çıkıyorum.ama hemoroid diye düşündüm.acaba benim de çatlak mı?artık tuvaletim gelcek diye korkar oldum.ne yapmak lazım acaba...
Silver bende de aynı problem var malesef cnm, her tuvalete gidiş işkenceye dönüyor ne yapacağımı şaşırdımmafoldumben
Merhaba herkese,
Geçmişi okuyamadan balıklama yazıp çıkıcam sanırım yine...
Gaz sancılarımız başladı... Geceleri kıvranıp duruyor yavrum. Rezene veriyorum azıcık, bir de doktor bir damla önermişti, azıcık da ondan. İkisinin de bir faydasını görmedim henüz. Faydası olan tek şey var, göğsümde uyutmak. Ancak o zaman sakinleşiyor. Tabi ben uyumuyorum öyle olunca. Çok yorgun olduğum geceler, annem devralıyor nöbeti, bize gelip. Gaz için başka çare bilen var mı?
Gazdan başka bir sıkıntımız yok çok şükür. Kucağı seviyoruz, evin içinde gezmeyi, sokakta gezmeyi, arabayla gezmeyi çok seviyoruz. Banyo yapmaktan nefret ediyoruz ama bu gün aşırı yıkanmamıza engel değil :)
Sütü az olan arkadaşlara ısrarla Humanın süt arttırıcı çayını ve Vitamalt'ı tavsiye ediyorum. İlk günler benim de hiç sütüm gelmedi, göğüs uçlarım çatladı, kan sızdı. Hatta bebeğim bir günde 300 gr verdi hastanedeyken, doktor hemen mamaya başladı. Eve çıkınca ben vermedim mama, ısrar ettim anne sütünde. Şimdi herşey yolunda, anne sütü yetiyor kuzuma.
Merhaba kızlar, uzun zamandır uğrayamıyorum buraya. bakıyorum hemen hemen herkes doğurmuş sanırım henüz çok ayrıntılı bakamadım.
ben de 26 martta saat 11.04'de kavuştum meleğime. spinal sezeryan oldu. dönmedi benim zilli ve plasenta artık yaşlanmıştı 39'un sonuna doğru. sezeryandan yana sıkıntım olmadı ama nedense (sondanın yan etksi ya da psikolojik dedi doktor) doğumdan sonra 2 gün idrar tutmada zorlandım. onun dışında her şey gayet iyiydi.
şimdi meleğim kollarımda sabahtan akşma kadar uyuyor gece de sabaha kadar oturuyor zilloş :) bugün göbeğimiz düştü yarın da banyo yapacağız inşllah.
bebeğim 3460 gr. doğdu. ilk 2 gün sütüm gelmedi ama inatla emzirdim şimdi 12. günümüz sütüm gayet iyi hatta bazen sağmak zorunda kalıyorum. bol bol humana stil tea ve kayısı su artı su içiyorum. gaz yapıcı şeyleri yememeye çalışıyorum.
umarım herkes iyidir yaramaz bir şey yoktur.
canım bence mamayı vermemeye çalış cünki bende mamadan emzrmeye dönmeye calışıorum..mamaya alıştı bikere benimki ..mecburen sütümde emdikce gelicek biraz anne gögsünde biraz mamayla idare edişorum su an..dr um mamayı azalt dedi bakma karnı doymuyo aglamaya başlaıyo diye mecburen vermek zorunda kalıorum daha sütüm inmedi gögüslerime..nekadar emerse okadar süt üretrmiş anne..arastrdım bugün netten..kızlar bişi sorcam,kızım 3 saatte bi acıkıyo ve emiyo.sütüm 60cc civarı geldiği için(sağarak ölçüyorum geceleri)doymuyo,60 cc de mama veriyorum..düzenmiz bu şekilde.süt arttırıcı herşeyi denedim.aklınıza ne gelirse.dün GNC'den ısırgan otu ve malt hapı da aldımama bana mısın demiyo..acaba düzenimi naıl değiştirsem?sütümün artması için mamayı kessem mi?
kızlaaaaar imdaaaaat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?