2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

sizi özledim valla ooof off dellenmeme ramak kaldı çok zormuş yorgunluktan sütüm de yok mama bebekleri oldular tek bakıyorum eşim işten gelince çok yardımı oluyor vakit bulunca uzunca yazıcam

kızlar akşama bulgur pilavı yapayım diyorum sütüm azaldı sanki....ama gaz yaparmı acaba bebişe korkuyorum zaten gaz sorunumuz hat safhada

Walla ben de bulgur pilavını çok sevdiğim ve süt yaptığını bildiğim halde henüz hiç yemedim. Bizde de gaz problemi var çünkü, risk alamıyorum açıkçası

ooo bende bi bende problem var saniyordum.benim artik kanamam bile oluyor.offf ya heryerden kanama oluyor bide dikislerim iltihap yapmis sanirim.sizlerin dikisleri belli mi kizlar? yani iplerden biri disarda falan olan var mi ?[/QUOTE]

Ne dikişi cnm yaa, lazer dikiş değil mi seninki? bende dikiş falan yok, görünürde bişi de kalmamış zaten

Canım sütün artması için en iyi yöntem sık sık emzirmek gerçekten. Bence mamayı kesip dene bakalım artacak mı diye. İlk 6 ay sadece anne sütü en iyisidir biliyosun. Bebeğin doymadığını nereden anlıyorsun ki? belki yetiyordur ona o kadar süt. emdikten sonra hala aranıyor mu ya da ağlıyor mu? Ben hiç ölçmedim sütümü, ama öyle kendiliğinden akaxcak kadar çok olmadığı halde yettiğini düşünüyorum, inş yanılmıyorumdurguclubacismileCADIARZU

kızlaaaaar imdaaaaat

hayırdır cnm yaa?

kızlar mercimek,bulgur,soğan gaz yapar. dOKTORUM BANA SÜT BıLE ıÇME DEMıŞTı YOĞURT.yEDıKLERıMıNDENDE NEKADAR SÜT OLUYOSA ARTIK AMA BEN HER GECE YATMADAN ÖNCE KAYISI SUYU REZENE ıÇıYORUM DONDURMA FALAN YıYORUM YANIMADA PETıBÖR ALIYORUM ıŞTE ÖYLE ıDARE ediyorum.

Ben de süt içmiyorum, 1 ayını tamamlasın hayırlısıyla süte başlamayı düşünüyorum, bana da hemşire kaymaklı bisküvilerin iyi süt yaptığını söylemişti. Gece yanımda bisküvi ve meye suyu ile yatıyorum, ara ara atıştırıyorum

canim benimki gunduz 2 saatte bir gece 3 saatte bir acikiyor.

oglusuna kim bakacak ?

kızlaaaaar imdaaaaat
nolduki canim?

aranızda yeniyim
hosgeldin cicim.

Ne dikişi cnm yaa, lazer dikiş değil mi seninki? bende dikiş falan yok, görünürde bişi de kalmamış zaten

valla canim ilk baslarda ben bisi goremiyordum karnim uzerine dusuyordu.karnim indikce daha yeni goruyorum.dikisler var icerde sanki siyah iple dikmis doktor.bana dedigi ici dikis disi yapistirma.ama ben ipi goruyorum hatta bitanesi disari cikmis resmen ve hafif bi sivi cikiyor.

OCD canım benimkinde de hafif kanama yapıp kuruduğundan siyah bi görüntü vardı başlarda ama banyo yapıp orayı da temizledikçe geçti o görüntü de. Belki de senin gördüğünde odur, ama sıı gelmesi garip, istersen bi sor doktoruna ihmal etme

hadi bakalım şimdiden sıhhatler olsun paşaya, ben de gece yatmadan yıkayayım bu defa diyorum, belki ilk bikaç saat rahat uyuruz böylecekaydirigubbakcemile5

mrb annişler nasılsınız biz iyiyz şimdi dışarıdan geldik oğlumla gezdik çarşıda kocişkom içeride yemek yapıyo :)) ohh bende oğluişumla oturruyoruz fırsat bulmuşken daldım buraya sizler napıyosunuz

arkadaşlar gerçekten sütün gelmesi biraz da pozitif düşünmeyle alakalı bunda 15 gün falan önce bende çok takıyodum aslında yok takmıyodum da zorla taktırıyolar dı annem ablam kayınvalidem falan filan hepsi oğlum sancıdan ağlıyo onlar sütün yok doymuyo falan filan sinir ettiler beni hele kayınvalidem offf sonra oğlumu doktora götürdüm sancısı olduğu zaMAN dedi bebkler anne göğsüne sarılırlAR dedi öyle olursa oğlunu emzirme ara ver emzik ver oyala dedi bu şekilde midesi yanıyomuş reflü oluyomuş o an için midede yanma başlayoınca ağlıyomuş ben de doktorun dediğini yaptım ve haklıydı doktorum sütüm de gayet ii mama falan verme dedi zaten hiç vermedim sizde pozitif düşünün etrafdakileri boşverin

alkisalkisalkisaynen hatçeme kkatılıyorum, bende ne mama ne başka bişi wermiorum anne sütü werirom yetiyoda çok şükür:Saruboceq: bugün o kadar ağladım o kadar üzüldüm ki anlatamam 2 saat ağladım gece 4.30da uyudum bebek yine huysuzdu 8,30da kocam uyandırdı dükkana çıktım bebeğe bakıcı tutacakmış benimde tanıtıma çıkabilmem için ağla ağla ölüyorum sandım nefesim kesildi o sırada annem geldi anneme dedim cengizin yanında hergün gel artık çocuğa bak ben çıkayım:gitme: oda tamam dedi cengoda bişiy demedi süt sağdım çıktım tek göğüsden 100civarı çıkarken ikisinden zorla 130ml çıkardım( çıkarken eşim ddi bide emzir dedi bari çıkmadan sütmü war dedim emziriiim bitti işte sonra gitmiş bana pekmez, helwa, kaymak falan almış getrdi yedirdi içişrdi öyle çıktık şimdide sızlıyolar çok dolmuşlar

bu yorgunluğa bnde süt oluyorsa sizde alası olur kızlar bol bol emzirin tatlı şeyler yiyip için illaki sütünüz olur

bulgur gaz yaparmı hiç yaw o süt dostu süt bol bol süt yapar ancak... soğanda aynı şeklde süt yapar ben denedim we hepsini ayırdım kategorilere.. sütte günde 3,bardak falan içiyorum hiç gaz yapmıyor eğer size yapıyorsa laktozsuz süt alıp için kızlarolumunekankayizsmile
bende tuvalette çok zorlanıyorum.hatta ağlaya ağlaya dışarı çıkıyorum.ama hemoroid diye düşündüm.acaba benim de çatlak mı?artık tuvaletim gelcek diye korkar oldum.ne yapmak lazım acaba...
ayy merwe aynen ben yazacaktım sen yazmışsın korkuyorum tuwaletim gelecek die sanki taş çıkıyor çok canım yanıyor inleyerek yapıyorum, ve sonrasında tuwalet kağıdına kan gelior nolacak bu böye nedendir acaba.. netcez böyle yaaaa

çatlak olduunu nasıl anlıyoruz cnm? benimde çok fena korku içindeyim oysaki günde 1 öğün yemek yiorum hep sıwı tüketiyorum kabızda değilim yaniCADIARZU

merhaba sevgili anneler burayı sık sık takip etsemde aranıza katılmaya fırsatım olmuyor bende sizler gibi mart annesiyim bebeğim 35 günlük oldu sezeryanla doğum yaptığımdan hemen sütüm gelmedi 3-4 gün sonra gelmeye başladı bu süre zarfında mama verdik hep sütüm geldikten sonrada mama vermeye devam ettik çünkü sütüm baya azdı bazı günler bol oluyor ama oda ancak 8-10 saat bebeğimin doymasını sağlıyor geri kalan zamanda mam taksivesi devam ediyor her acıktığında meme veriyor ama ağlaması devam ettiğinden mama ya devam etmek zorunda kaldım bebeğim baya iştahlı 4.150 gram doğdu bugün kontrolümüz vardı kilo alımı hızlı olmuş yaklaşık 1.500 gram almış mama olarak aptamil kullanıyordum oda çok şişirdi son bir haftadır hero baby ye geçtim sizin bebeklerinizin kilo alımı nasıl özellikle aptamil kullananlar şişkinlik oldumu?mamayı kesip sadece anne sütü vermem söylendi.vermemeye çalışıyorum ama her yarım saatte emmek istiyor emerken uyuyor bıraktığımda uyanıyor sanırım doymadığı için.memeyi emdi 20 dk emiyor bir emişte amaçok ağladı bugün sabahtan beri ilk defa az önce mama verdim birden kesmek olmaz sanırım ama azaltmaya çalışıcam. sütü arttırmak için buraya yazılan herşeyi yapıyorum umarım faydasını görürüm.ben farkedebiliyorum sütüm çok bol değil sık açıktığından da birikmiyor hemen bitiyor sanki sizin tavsiyeniz nedir ?hemen mamayı kesiyim mi yoksa azaltarakmı keseyim? çok ağlamassa vermiyecem artık ama umarım sütümde çoğalır emziğe alıştırmak iyi olucaks anırım

Canım bence kesmeyi dene önce, baktın ki gerçekten doymuyor ve çok mızmızlanıyor o zaman azar azar verir zamanla kesersin. Çocukları mamalarla şişirmeyelim arkadaşlar, bu şekilde kilo alımı hiç sağlıklı olmuyor. Emzirdikçe sütün artacaktır zaten cnm, kolay gelsin

iyi geceler kızlar meleğim uyudu biraz sizlere bakayım dedim. gündüz akşama kadar uyuyor gece de sabaha kadar oturuyor. ne yapacağım bilmiyorum.

benim süt krizi 2 gün sürdü ben de mecburen mama aldım ama 4-5 kaşık sadece ağzına akıttım ona yetti. sonra hiç vermedim sütüm yetiyor çokk şükür. humana ve kayısı suyu içiyorum bol bol. hatta dün sağdım göğsümü çünkü kızım süt çok olunca zaptedemiyor ve sinirlenip ağlıyor.

gözünaydın canım kızının adı ne len? zilloş diyip duruyonaklinialirimsmile

sağol canım. benim kızın adı Elvin. listede görmedin mi?

:1hug:
hasret ne iş yapıyonuz sz

yuhhalsanaalsanasmile cnm bizim su soda falan dükkanımız war toptan perakende ewlere serwis falan bildiğin sucu.. dükkanla ew iç içe altlı üstlü. şimdi bi kampanya yaptık bi u alana bi su bedawa+ pompa hediye falan filan amacımız biraz para toplayıp dükkanı da iyi bi paraya dewredip defolup gitmek, bir ew alıp küçük bir iş kurmak.. çünkü bu iş artık ikimizide sıktı çokyorulduk.. eşim ayrıca zabıta olarak çalışıyo belediyede 1 gece iş bir gece ew:)) yaa böle işteboshayallersmile

Emziren bir anne ne yemeli, ne içmeli?
Emziren annelerin besin gereksinimleri gebe olmayan ya da emzirmeyen kadınlardan daha fazladır. Ancak bunun bir kısmı gebelikten arta kalan kilolardan karşılanır. Bu nedenle, emziren annenin daha iyi besleneceğini ve sütünün artacağını düşünerek aşırı tatlı ve unlu gıda alması gerekli değildir. Yalnızca düzenli ve dengeli beslenmek yeterlidir. Düzenli ve dengeli beslenme için her besin grubundan bir yiyeceğin öğünlerde bulunmasına dikkat edilmelidir.
Bu besin grupları:
1. Unlu gıdalar: Ekmek, makarna, bulgur vb.
2. Et ve benzeri gıdalar: Et, yumurta, balık, mercimek vb.
3. Süt ve süt ürünleri: Süt, yoğurt, peynir, muhallebi vb.
4. Sebze ve meyveler: Ispanak, kabak, şeftali, portakal vb.
Emziren annenin kahve, çay ya da kola gibi içecekleri daha az tüketmesi gerekir. Emziren anneler sigara kullanmaktan kaçınmalıdır. Mutlaka içmek isterlerse, sigarayı emzirmeden önce ya da emzirirken değil, süt verdikten sonra içmeleri uygun olur. Alkol alımı da anne sütünün azalmasına neden olabilir. Emziren anne alkol kullanmaktan kaçınmalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…