- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #55.601
kızlar vitamalt kullanan varmı??eşime aldrdım ben onu vitamin hapı gibi zannediodum..eşim dioki bayagı soda gibi içecek?????dogrumu aldrdım acep??
gnc well diye tukkanlar kaydirigubbakcemile3 varya orda haplarini satiolarmis
ama sut ic bide kayisi incir kaynat suyunu ic deli gibi sut yapio.bugun kardesim bendeydi hastaneye gidecegiz diye sohbet ederken elime bi islaklik geldi bu ne be dedim gogusum den sut geliomus gogus pedini yeni degistirdigim halde.bi cikardim resmen fiskiriyordu gozlerime inanamadim.
kesinlikle incir ve kayisi tavsiye ediyorum.hasret yazmisti burda.denedim valla super
Vitamalt pahalı onun içeriğinin aynısı Ülker Maltana ve Heineken Fayrouz, onların 330'luk şişe ve kutuları migroslarda max 1,55 TL. Maltana'yı kolay bulamadım ama Fayrouz her girdiğim migrosta vardı. Tekrar ediyorum içerikleri tamamen aynı illa vitamalt lazım değil yerine bu alternatiflerde tercih edilebilir. Ancak önemli bir sıkıntı var, bunların üçünde de karbondioksit ve şeker var. Şeker hem fazla kalori hemde sağlığa zararlı, karbondioksit soda yada gazoz etkisi veriyor ama bırakın emzirmeyi normalde bile içilmesi tavsiye edilmez hele birde reflü, gastrit, ülser gibi mide rahatsızlıkları olanların kesinlikle içmemesi lazım. Onun dışında üçündede katkı maddesi ve koruyucu madde içermezmiş.
Kızlar daha önce burada yazılmıştı GNC bira mayası hapı (malt hapı) diye, kızımın doktoru kızım kilo almamış diye bana da önermişti. Bende yazmıştım o zaman alın diye. Kutusu 50 TL içinde yalan olmasın sanırım 500 adet minik hap var. Kutu üzerinde tavsiye edilen günde 8 tablet diyor. Doktor bana günde 3 sefer 2 adet yut dedi. 2. gün süt miktarındaki farkı görüyorsunuz. Çok işe yarıyor artı şeker yada karbondioksit de yok içinde ve malt içeceklere göre fiyatı da çok hesaplı oluyor.
Son olarak boza. Boza da malt içeceği ve katkı maddesiz ve karbondioksitsiz. Biz 2 Lt aldık. Her sabah dolaptan çıkarıp yarım bardağın üzerine yarım bardak ılık su ekleyip sulandırıp ılık ılık içtim.
Yani benim tercih sıralamam şu şekilde;
Top 1: GNC malt hapı (ekonomik, daha az kalori ve karbondioksitsiz.
Top 2: Boza (daha sağlıklı)
Top 3: Malt içecekler
slm annecikler nasılsınız iyisinizdir inşallah meleklerinizde tabii
kıslar size biraz saçma gelicek biliyorum ama hiç sütütünün tadına bakan varmı aranızda
ben sütümün tadına baktım sağarken ilk başta tatlımsı gibi geliyo sonra sararıyo ve ne acı ne tuzlu değişik bi tadı oluyo dün biraz sağdım ben sağma işlemini bitirdim oğlum uyandı fırsat bu fırsat dedim hemen veriyim verdim kesinlikle içmedi öğürdü hatta hadi diycem durgun süt ama düzenlibi şekilde günde 3 4 kere sağıyorum sağmadan önce biraz elimle sağıp akıtıyorum tuzlu ekşi bişeyler yemiyorum tam tersi tatlı yiyorum içiyorum sürekli çayı bile bıraktım uzattım biraz ama acaba bu sütün tadı bana has bişeymi diye merak ettim doğrusu???
Ben baktım, bir tad alamadım bana tatsız tuzsuz geldi.
birde bebeklerinin tırnaklarını kesmeye başlayan anneler ne sıklıkta kesiyorsunuz benimki 1 hafta oldu keseli yine uzamış :)
haftada 2 kere kesmeniz gerekebilir bebeklerin hızlı büyür yazıyordu.
merhaba anneler...
bugün doktora gittik oğluşum hastane çıkış kilosundan sonra 1300 gram almış 1 ayda...
kalça usgsi sorunsuz çıktı şükür...
aşı olurken katılıyordu yavrum nasıl bir eli vardı hemşirenin anlamadım gitti...
evdeyiz uyuyor sürekli ağlıyor uykusunda çok korkmuş yavrum mafoldumben
bende ağlıyorum onu öyle gördükçe...
oy oy analık ne zormuş
Kıyamam ona çok geçmiş olsun.
Kızlar sÜper bİ sÜt arttırıcı Şey Çekİrdekkk bende Çok faydalı tavsİye ederİmm
ya sezaryanlılar benİm dİkİŞ yerlerİm sancı yapıyo sİzdede oluyo muuu
Dikiş yerim değilde genelde sol kasığımda bazen garip bir ağrı oluyor.
Kızlar bebıslere ne tur muzık dınletıyorsunuz
Kızımın müzikle arası yok görültüyle arası iyi. Eşim saç kurutma mak sesi buldu. O açık olmazsa 1 saat uyuyacaksa 15 dk da kalkıyor. Kafamız şişti ama kızım memnun kapattırmıyor.
ayarladim en düsükte kullandim ama biraz aciitti. ama belkide gogusler dolu oldugu icin acitmistir.ay ben tadina bakmaya cesaret edemiyorum sütümün. tiksinirmisim gibi geliyo
Bende medelanın elektriklisi var. Ablam; kullanmaya başlarken ayarı en düşüğe al sonra yavaş yavaş yükselt, işin bitincede birden çekme ayarı en düşüğe getir öyle kapat dedi. Ona rağmen göğüslerim sızlıyor ama benim ki yaralardan dolayı acıyordur muhtemelen.
bence bir an önce gitmelisin sorun varsa. benim dün alttan falanda muayene ettiler hic hoslanmiyorum o muayeneden. biraz kirmizilik varmis rahim icinde ordan örnek alip labarauara gönderecegini söyledi eger bi problem varsa haber gelecek recete gönderecekler.
Geçmiş olsun inşallah bir şey yoktur.
Evet gitmeliyim doktorumda çağırdı ama bu aralar eşimin ortağı( eniştesi) nin torunu yani eşimin kuzeninin kızı oldu altı hafta vardı aramızda bebekte tavşan dudak olayı var eniştede devamlı onlarla ilgilendi dükkanı eşim bakmak zorunda kaldı berber işlerde yoğun olunca kaldı. salıya gidiyorum ama.isyanlardayımmmmm
Ah kıyamam ya yavrucuğun anne babasına sabır, yavrucuğa da Rabbim sıhhat versin.
Ben hiç göğüs pedi kullanmadım, hiç kendiliğinden akacak kadar çok olmadı sütüm ama aylık kontrolümüzde 1.400 almıştı oğlum çok şükür. Sütün içeriği de önemli bol olması kadar
Ben kremlediğim için göğüs pedi kullanıyorum. Yoksa bende de akacak süt yok maalesef.
kızlar birincisi ishal aşısı yaptran var mı??bunu dewlet karsılamıo özelden ancak yaptrabilioruz..ikincisi bebişlernzin kakası ne renk??benmki koyu yeşil ve sulu??üşüttümü acaba..önceden sadece mama veriodum rengi sarıydı acaba şimdi emzrdigim içinmi rengi yeşil??ishal gibi sulu ya cvppppp??
Bizim kakamız yeşil ve sıvı doktor gayet normal dedi. Hatta yeni doğan bebeğin ishali olmaz dedi bana.
Merhaba kızlar. İşten buraya vakit ayıramıyorum artık. Çok özlüyorum sizi. Umarım her şey yolundadır.
Biz iyiyiz, oğlum büyümeye çalışıyor. 53 günlük bugün. Tek sorunumuz kusmak ve pişik...
10-15 gündür sık sık kusuyor ve sürekli burnundan, ağzından hiç kusmadı. Nette araştırdım öenmli değil deniyor, havalar biraz daha düzelse Bursa'ya doktora götüreceğim.
Pişiğimiz de geçmiyor nedense, sürekl, yeniliyor, altını yıkıyorum, sık sık havalandırıyorum, her seferinde iyice kurutup kremliyorum (Hametan, Penaten, Sebamed) duruma göre kullanıyorum. Ama nedense 2 gün iyiyse 3. gün kızarıyor, bugün iyice artmış. Ne yapacağımı şaşırdım inanın. Çok üzülüyorum...
Uyku düzenimiz maaşallah çok iyi. Ama iki gündür çok uyuyor, sabah 5'te uyanıyor, gülüşüp konuşuyoruz 2 saat, sonra öğlene kadar uyumuyormuş. 12.30'da eve gelip emzirip uyutuyorum. sonra sürekli uyuyor arada emzirmek için zorla uyandırıyorum, gözlerini açmadan emip yatıyor. 10-1-3-5 mırıldama saatleri. Çok mu uyuyor?
Gazımız ara ara oluyor, benim yediklerimle alakalı sanırım. Ama büyük sıkıntı değil.
Yüzündeki isilikler çok fenaydı, yüzü kıpkırmızı olmuştu. Bir akşam vücuduna sürdüğüm sebamed losyonu yüzüne de sürdüm maaşallah sabaha kaymak gibi bir yüzle uyandı yavrum. Çok hassas bir teni var.
O kadar gün gelmeyince böyle uzun yazarım işte...
Çok geçmiş olsun canım bende geçenlerde pişikten çok çekmiş bir annenin blogunu okuyordum en sonunda tüm kremleri atmış sadece su ve pamuk kullanmış ondan sonra pişikler geçmiş. Bilmem işe yarar mı?