2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar vitamalt kullanan varmı??eşime aldrdım ben onu vitamin hapı gibi zannediodum..eşim dioki bayagı soda gibi içecek?????dogrumu aldrdım acep??

Vitamalt pahalı onun içeriğinin aynısı Ülker Maltana ve Heineken Fayrouz, onların 330'luk şişe ve kutuları migroslarda max 1,55 TL. Maltana'yı kolay bulamadım ama Fayrouz her girdiğim migrosta vardı. Tekrar ediyorum içerikleri tamamen aynı illa vitamalt lazım değil yerine bu alternatiflerde tercih edilebilir. Ancak önemli bir sıkıntı var, bunların üçünde de karbondioksit ve şeker var. Şeker hem fazla kalori hemde sağlığa zararlı, karbondioksit soda yada gazoz etkisi veriyor ama bırakın emzirmeyi normalde bile içilmesi tavsiye edilmez hele birde reflü, gastrit, ülser gibi mide rahatsızlıkları olanların kesinlikle içmemesi lazım. Onun dışında üçündede katkı maddesi ve koruyucu madde içermezmiş.

Kızlar daha önce burada yazılmıştı GNC bira mayası hapı (malt hapı) diye, kızımın doktoru kızım kilo almamış diye bana da önermişti. Bende yazmıştım o zaman alın diye. Kutusu 50 TL içinde yalan olmasın sanırım 500 adet minik hap var. Kutu üzerinde tavsiye edilen günde 8 tablet diyor. Doktor bana günde 3 sefer 2 adet yut dedi. 2. gün süt miktarındaki farkı görüyorsunuz. Çok işe yarıyor artı şeker yada karbondioksit de yok içinde ve malt içeceklere göre fiyatı da çok hesaplı oluyor.

Son olarak boza. Boza da malt içeceği ve katkı maddesiz ve karbondioksitsiz. Biz 2 Lt aldık. Her sabah dolaptan çıkarıp yarım bardağın üzerine yarım bardak ılık su ekleyip sulandırıp ılık ılık içtim.

Yani benim tercih sıralamam şu şekilde;
Top 1: GNC malt hapı (ekonomik, daha az kalori ve karbondioksitsiz.
Top 2: Boza (daha sağlıklı)
Top 3: Malt içecekler

Ben baktım, bir tad alamadım bana tatsız tuzsuz geldi.

birde bebeklerinin tırnaklarını kesmeye başlayan anneler ne sıklıkta kesiyorsunuz benimki 1 hafta oldu keseli yine uzamış :)

haftada 2 kere kesmeniz gerekebilir bebeklerin hızlı büyür yazıyordu.

Kıyamam ona çok geçmiş olsun.

Kızlar sÜper bİ sÜt arttırıcı Şey Çekİrdekkk bende Çok faydalı tavsİye ederİmm
ya sezaryanlılar benİm dİkİŞ yerlerİm sancı yapıyo sİzdede oluyo muuu

Dikiş yerim değilde genelde sol kasığımda bazen garip bir ağrı oluyor.

Kızlar bebıslere ne tur muzık dınletıyorsunuz

Kızımın müzikle arası yok görültüyle arası iyi. Eşim saç kurutma mak sesi buldu. O açık olmazsa 1 saat uyuyacaksa 15 dk da kalkıyor. Kafamız şişti ama kızım memnun kapattırmıyor.

ayarladim en düsükte kullandim ama biraz aciitti. ama belkide gogusler dolu oldugu icin acitmistir.ay ben tadina bakmaya cesaret edemiyorum sütümün. tiksinirmisim gibi geliyo

Bende medelanın elektriklisi var. Ablam; kullanmaya başlarken ayarı en düşüğe al sonra yavaş yavaş yükselt, işin bitincede birden çekme ayarı en düşüğe getir öyle kapat dedi. Ona rağmen göğüslerim sızlıyor ama benim ki yaralardan dolayı acıyordur muhtemelen.

Geçmiş olsun inşallah bir şey yoktur.

Ah kıyamam ya yavrucuğun anne babasına sabır, yavrucuğa da Rabbim sıhhat versin.

Ben kremlediğim için göğüs pedi kullanıyorum. Yoksa bende de akacak süt yok maalesef.

Bizim kakamız yeşil ve sıvı doktor gayet normal dedi. Hatta yeni doğan bebeğin ishali olmaz dedi bana.

Çok geçmiş olsun canım bende geçenlerde pişikten çok çekmiş bir annenin blogunu okuyordum en sonunda tüm kremleri atmış sadece su ve pamuk kullanmış ondan sonra pişikler geçmiş. Bilmem işe yarar mı?

yine sabahladık biz kızlar.şu saatte dizimde sallıyorumve netten ninni dinletiyorum.yeni daldı.hadi bugün gündüzümüz gece bizim.iyi geceler...

Cevaplar için teşekkür ediyorum. Hastanedeki ilk üç gün dışında ıslak mendil hiç kullanmadım, sürekli su ve pamukla siliyorum, iki saatte bir mutlaka altını değiştiriyorum. Sanırım bir de bez değiştireceğiz. Prima dışında ne önerirsiniz? Molfixi beğenmedim.

Teşekkür ederim canlar a.s.

Kaç gündür kulağım ağrıyordu önemsemiyordum
Bu gece çok ağrıdı sabah akmaya başladı sarı su akıyor kulağımdan
Doktora gideceğim bakalım sanırım orta kulak iltihabı
:sinifsinif:

geçmiş olsun canımcım..:1hug:
yaa hiç eskisi gibi alıntı yapıp kimsenin yazdınklarına cevap veremez oldum bu bebiş vakit bırakmıyor uyuduğu zamanlarda da ancak yemek evi toplamaktı derken zaman geçip gidiyor zaten gündüzleri çok düzenli uyumuyor biraz daha büyüsün belki düzene girer kahvaltı hazırlıyım eşim evde bugün öptüm kocamannnopuyorumnanaktan

Merhaba annişlerrrr
Bizim ufaklıkta yeni uyudu
aranızda gaz için sab simplex damla kullanan var mı?
yan etkisi oldumu?
Ahaa uyandı yine yaaa offfffeyvahedigeldismile

hani eski zaman masalları anlatır hüznümü huzura dolarsın..kaşım gözümden cok içim bir parcan ANNEM sen benim yanıma kalansın..hani bir biblon vardı kıdıgım üstüne ne kırgınlıklar yaşadım..ama bilki bende parcalandım ANNEM ben senin yanına kalanım..:çok üzgünüm:.....bisssde anne olduk..annemin degerini daha iyi anladım..anne olunca...ilk anneler günüm olucak az kaldı....

Merhaba annişlerrrr
yan etkisi oldumu?

ben kullanıyorum canım memnunum şimdilik bitmek üzere ama bitince om-ix kullanıcam onu deneyeceğim odan da çok memnun kalan arkadaşım var

geçmiş olsu cnm

Merhaba annişlerrrr
yan etkisi oldumu?

ben kullanmaya başladım iki gündür canım, bi yan etkisini görmedim aksine faydası oldu. Huysuzluğu dindi biraz şükür

Evet gerçekten insan anne olunca anlıyor annesinin kıymetini Kıss Ebru buranın bekçileri senle beniz galiba. En çok on-line olan ikimiziz gibime geliyoolumunekankayizsmile

geçmiş olsu cnm

ben kullanmaya başladım iki gündür canım, bi yan etkisini görmedim aksine faydası oldu. Huysuzluğu dindi biraz şükür
bizimkinede uyku yaptı sanırım..bende korktum vermeye birde kaçak bir damlaymış yaaa

ben kullanıyorum canım memnunum şimdilik bitmek üzere ama bitince om-ix kullanıcam onu deneyeceğim odan da çok memnun kalan arkadaşım var
ya napıcaz bu gazdan yaaa sırf o yüzden doğru düzgün uyku uyumuyor kızçemmm bu sabah bir de dün akşam verdim daha ii galiba

offf sonunda uyudu beyefendi bakalım ne kadar sürecek gündüz uykusu hiç yok geceleri çok şükür iyi uyuyor ama gündüz kabus oluyor uyanık olduğu heran memede olmak istiyor hep aç hiç doymuyo valla :) üstelik mama takviyemizde olmasına rağmen

cnm adetinin ilk gününden say 14 ve 17 .günler yumurtlama günün
bu arada sen adet oldun mu?
BıLMıORUM Kı CNM YA KAHWERENGı BıŞıLER GELDı 4,5 GÜN AZ AZ ADETMı AMA ANLAMADIM SANIRIM ADETTı
Evet gerçekten insan anne olunca anlıyor annesinin kıymetini Kıss Ebru buranın bekçileri senle beniz galiba. En çok on-line olan ikimiziz gibime geliyoolumunekankayizsmile

:hooray:

Son düzenleme:
cano özellikle ayaklarını sıcak tut cok temas ettrmeden sıcak su torbası koy ayak ucuna uyurken..altını alırken bile hemen hava alıyolar alttan carcabuk al cok oyalanma..karnına sıcak bezler koy cok iyi gelio..

Bizden yine kötü haber, kızım çok az kilo almış. Doktor anne sütü çok önemli, bu nedenle ısracıyım, bu haftada dediğişiklik olmaz ise artık takviye yapacağız dedi. Göğüslerimin yarasına aldırmadan kanasa bile 24 saat emzireceğiz, bakalım ne olacak.

canım benimkide öyle sanırım bizi emzik olarak kullanıyo
ben mama takviyesi yapmıyorum memede uyuyup kalıyo ve uyuduğunda hayatta uyandırıp tekrar aldıramıyorum...uyuduğu için karnı tam olarak doymuyo öyle olunca da yerine koyunca açıyo gözlerini tabi bana geliyolar soldan soldan

cano özellikle ayaklarını sıcak tut cok temas ettrmeden sıcak su torbası koy ayak ucuna uyurken..altını alırken bile hemen hava alıyolar alttan carcabuk al cok oyalanma..karnına sıcak bezler koy cok iyi gelio..
küçük bir sıcak su torbası almam lazım yok çünkü...karnına bez koyuyorum bizimki emdikten sonra gazını çıkaramıyo öle olunca da kıvranıyo sonrada kusuyo işteee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…