2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

hayatım doğum yaptın we bebeğin o andan itibarenmi emmedi yoksa sen doymuyor diye mama werip memeden uzaklaştırdınmı?
kızlar profilime resim nasıl koyabilirim
kullanıcı panelini tıkla üstten resim değiştir ekle falan war profil düzenle bölümünde ordan yükleyebilirsin
keşke buda akşam erken uyusa öyle de rahat etsem bnle şuan ayağımda sallıyorum ilk kez bana başka yol bırakmadı zır zır ağlıyor 1 saattr. yok cnm ben sadece lemziriyorum iş için çıkarsam sadece 1.2kez biberon oda 1 haftadır çıkmıyorum da

hasret ayni kisi mi agdani yapti ?

canim bak sen kendini sinir hastasi edeceksin boyle.
kendini avutamiyorsan bu isin uzmanlari var.onlarla gorus.ebelerle konus,yok mudur emzirme konusunda bi uzman?

ewet öznurcum aynı kişi artık ağdaya töwbe ettim epilasyona gitmeye karar werdim tamamaen kurtulucam artık oraya hayatta ağda sürdürmeye cesaret edememyasakkelime

sen bencede bi emzirme ebesine danis bizim burda ozel ebeler var sana emzirmeyi ogreten sende bi arastir ve git istersen mutlaka vardir boyle bi danisman.emzirme seklin yanlistir belkide nasil tutup emziriyorsun netten bi bak ne sekilde tutman gerektigine. bebegin kafasini arkadan elinle tut ve agzini cok actigi anda memeye yapistir nefes alamaz diye korkma aliyorlar nefes ve gogsunu tutma alinle emzirirken. ya tam seklini anlatamiyorumda bebegim tv var digiturkde orda nasil emzirmen gerektigini gosteiyor uzmanlar izleme imkanin olursa bi izle derim

hayatım doğum yaptın we bebeğin o andan itibarenmi emmedi yoksa sen doymuyor diye mama werip memeden uzaklaştırdınmı?

doğum yaptım iki gün sütüm gelmedi emzirmeye çalıştım bu arada hatta kaşıkla verdim mamayı biberona alışmasın diye ama doktor böyle uzun sürer hemen doyması lazım yoksa tansiyonu düşer bayılır dedi (zaten yüksek nabız ve tansiyon düşmesi yüzünden normal değil sezeryanla yaptım doğumu) biberonla verdik eve geldim yine denedim olmadı ya bilmiyorum hasret bu iş çok canımı sıkıyor şu an da moralim çok bozuk en iyisimi gidip yatıyım oğlumun yanına kafam dağılsın

sağol canım bi araştırıyım ozaman

kuju cnm bende seninle aynı durumdayım bebeğim 4-5 günlük henüz meme ucum küçük emziremiorumm yavrumu sağmaya çalışışıyorumm ne kadar olur bilmiyorumm ama böyle idare etmeye çalışcamm bakalımm sıkma sende canını peygamberimizin annesinin de sütü gelmemiş süt annesi var mışş sonuçta onu bize veren rabbimm rızkını nasıl tayin ediyorsa öyle karşılayacağız

slm bende yeni katildim araniza bastan beri takip ediyordum ama yeni uye oldum bende 21 martta dogum yaptim benimde durumuum ayni senin gibiydi bende sagdim ama sutum okadar azaldiki ne kadar olsada sagmadan once emzir bence hatta aglasin ben artik oyle yapiyorum aglasada saniyede bir kafasini ceksede sutumuz gitmesin burdaki doktorda bana ilk once emzir sonra ne kadar mama yerse yine yesin dedi baslikla denesene gogus icin basliklar var ya gerci yapmissindir akil veriyormus giibi olmayim =)

banada genelde sen bunu biberona alistirdin gibi laflar geldi insan gercekten cook bozuluyor anliyorum seni bizimkide dogdugundan beri bi savas icerisinde ama biberonda bi sorun yok=S:sinifsinif:

ben insan değilim yanımızda çalışan elemanlar insan onların dinlenmeye uyumaya hakkı war benim yok bide üstüne para alıyolar bugün elemanın biri izinli diğerinede öğlne kadar izin wermiş niye hasret war çünkü eşşek gibi çalışır insan değil o başka bişey! sabah 5ten beri uyumayan kızıana bakar 9dada çıkar kahrolası dükkanına bakarmafoldumben

2. Ay:

• Emmeye başlama refleksi, arama refleksi, yutma refleksi, moro refleksi, babinksi refleksi, yakalama refleksi, adım atma refleksi bu ayda görülen reflekslerdir.
• Bu reflekslerden çoğu doğumdan sonraki 2-5 ay içinde azalarak geçmektedir.
• Bu ayda bebek göğsünü kaldırabilir
• Başarısız uzanmalarda bulunur.
• Ellerini açmaya başlar.
• Anneyi babayı tanır.
• Seslere tepki vermeye başlar.
• Birinci ay tamamlandıktan sonra Hepatit B aşısının 2. dozu uygulanmalıdır.
• Bebeğinizin ikinci ayı dolduğunda, 5li karma aşının (difteri, boğmaca, tetanoz, menenjit(Hib), çocuk felci(polio) aşısının) 1.dozunun yapılmış olması gereklidir.

Algısal gelişim :

• Doğumdan hemen sonra parlaklıktaki değişime duyarlıdırlar.
• Bu duyarlılık ilk iki ay içersinde hızla gelişir.
• Bebeğe gösterilen oyuncak saklanınca şaşırdığı görülür
• İki aylık bebeklerin şeklin değişmezliğinin algısına ulaşmış oldukları gösterilmiştir.

İlk hafta ve aylarda anne-baba ile bebek arasında karşılıklı olarak birbirlerine kenetlenme, bağlanma şeklinde davranış örüntüleri gözlenir. Gerçek bir bağın oluşması için zamana ve denemelere ihtiyaç vardır. Bu süreç sakin bir şekilde yürüdükçe ve anne-baba çocuklarının ihtiyaçlarını sezmeye başladıkça, anne-babalık görevi daha doyumlu olmaya başlar ve bebeklerine olan bağları kuvvetlenir.

hasret teyzesi sağolasın yollamışsın bide ben onu açabilsen :) dinleyeceğiz programı farklı galib bakıcam birazdan
sabah 6 dan beri ayaktaydık bizde 10 a doğru ancak uyudu bakalım ne kadar uyuyacak ilk defa sabah uyuyoruz

3. Ay:

• Bebek bu aylarda kişileri ayırabilir.
• Çevredeki ilginç değişiklikleri fark edebilirler.
• Bebekler konuşma seslerini algılayabilir .
• Konuşucuları çok erkenden ayırt edebilirler.
• Anne babalarının yüzlerini daha henüz tanımadan önce, onları seslerinden ayırt edebilir gibidirler.
• Yüksek sesle güler.
• Seslerin kaynağına bakar.
• Ellerini birleştirir.
• Bu aylarda evde sessiz zamanlar yaratın.
• Bebeğinizle konuşurken aynı sesleri tekrar edin.
• Bebeğiniz hasta olmasa bile normal kontrollerine götürün.
• Genizden konuşanlar incelendiğinde, genellikle sütleri çok yavaş emdikleri, bu nedenlerle annelerin biberon deliğini fazla genişlettiği öğrenilmiştir, ancak bu konuşmaya yardımcı olacak olan normal emmeyi engellediği için önerilmemektedir. Biberon deliği gereğinden fazla küçük olanlarda ise ileri de peltek konuşma olabileceği için bu da önerilmemektedir. - Üçüncü ayın içinde bebeğinizin BCG (verem) aşısının uygulanması gerekmektedir.
• Bebekler hem tatlı, ekşi ve biberli gibi tatlara duyarlıdırlar hem de aralarında ayırım yapabilirler.

Babaların çocuklarına olan bağlarının annelere benzediği, fakat doğumdan birkaç ay sonra(genellikle 3. Ay), babaların annelerden farklı bir rol üstlendikleri araştırmalarda saptanmıştır. Annelerin çocukların bakımını üstlendikleri gibi, onlarla daha fazla konuştukları, daha fazla kucaklarına aldıkları, daha fazla şefkat gösterdikleri ve daha sakin bir etkileşime girdikleri görülmüş; babaların ise daha çok çocuklarıyla fiziksel boğuşma davranışına girdikleri ve daha çok oyun oynadıkları gözlenmiş, bunun da bebekle etkileşim örüntüsünde pek etkili olmadığı bulunmuştur.

dün gece ayağımda sallarken laptopta o gürültüyü açtım son ses o arada sizede yolladım tabi yollamak için bide gmail falan hesabı açtım:))) mynete giremedim hotmail mailimede giremedim umarım açlır cnm..

slm kızlar nasılsınız?
ben feci durumdayım bebeğim gündüzleri 1 saat bile uyumuyor gaz sancısı cok fena bir de inat mı ediyor ne anlamadım.sabah 6 gibi kalkıp akşam 9 a dek uyanık kalıyor( var mı bir care bileniniz...
eşim de ayrı alem valla aramızda soğukluk var sanırım babalık bunalımın da o da ..ortada sorun da yok
vee yarın doğum iznim bitiyor daireye gidip müdürle konuscam ücretsiz izin alcam 8 ay kadar..tek başıma yollarda nasıl olcak acep taksiyle gidicem ama durmazsa diye cok gerginimmm
sizi de şişirmeyim:)umarım herkes iyidir..su bebişime careniz varsa teyzeleri cok sevinirz:))

İkinci Ayımda Fiziksel Gelişimim:

Artık hareketlerimi daha iyi koordine etmeye başladım. Ellerimi açabiliyorum, kendi isteğimle objeleri kavrayabiliyorum. Otururken desteklendiğimde başımı kısa bir süre tutabiliyorum. Boyun kaslarım yavaş yavaş güçlenmeye başladı, ama yine de hala başımın desteklenmesi gerekiyor. Bir de yüzüstü yatarken kollarımı kullanarak göğsümü kaldırabiliyorum.

Bu dönemde çok sık ağlıyorsam ya da huysuzluk yapıyorsam, bunun bazı sebepleri şunlar olabilir;
. Kolik (karın ağrısı)
. Kabızlık
. Bağırsak Gazı
. Annemin beni beslerken kullandığı bebek mamasının içeriği (Anneciğim eğer beni besledikten sonra ağlamaya ya da huysuzlaşmaya başlıyorsam, doktorumla görüş, benim için kullandığın mamayı değiştirmen gerekebilir)

Hala geceleri karnım acıkıyor ya da ara sıra uyanıp annemle babamı yanıma çağırmak istiyorum. Ama artık uykularım daha uzun süreli ve düzenli olmaya başladı. Buna en çok annem seviniyordur herhalde!

Oyun: Bu dönemde benim en çok ilgimi çeken oyuncaklar hareketli, müzikli, parlak renkli ve basit biçimli olanlar. Tabii annem bu oyuncakların tek parçadan oluşmasına, yutabileceğim kadar küçük olmamalarına dikkat ediyor. En çok da plastik halkaları, çıngırağımı, asılı oyuncakları olan oyun minderimi ve müzikli, çekilen oyuncakları seviyorum

8 ay ücretsiz izinmiiiii:1shok: weririlermi kız o kadarkafamçokkarıştı sabah 6dan akşam 9a kaddar ne yapıor bu bebikk? hiç bi uyumuyor zombimi bu yawwdelikafadulden cnm zinco damla bizim gazı kesti.. dr buda kesmezse sab simplex yazmıştı en etkilisi buymuş bunu al dedi ama gerek kalmadı bizde.. sende dene istersen bide ayaklarına karnına sıcak hawlu koy owala..
kocan ewet bunalıma girmiş boşwer sen üstüne gitme bi süre sonra alışır

özür dilerim canlarım akşam akşam sizide baydım hepinize iyi geceler daha fazla iç sıkmıyım öpüyorum

canim neymis senin hatan neden oyle dusunuyorsun ?
aksam biraz bakinayim dedim ama cok vaktim olmadi.fakat emmeyen bebek icin dua bile varmis.bi baksana netten.
ayrica neden ic sikacakmisin alla alla biz burda birbirimize destek olmak icin variz.
uzme sen kendini.su uzmanlari bi arastir bakalim.bende sorarim doktora uzman ebe vs.sen nerede oturuyorsun ?

ewet öznurcum aynı kişi artık ağdaya töwbe ettim epilasyona gitmeye karar werdim tamamaen kurtulucam artık oraya hayatta ağda sürdürmeye cesaret edememyasakkelime

hasret ayni kiz yapiyorsa bi hata vardir belki.her tuyun cekis yonu farkli.tumunu ayni sekilde aliyorsa yirtilir.ufak ufak bezlerle farkli farkli almiyor mu ?
tabi lazer epilasyon daha iyi bende yaptiracagim.ama once koltuk altim.hatta ben arastirdim 3 doktora sordum lazer epilasyon yaptirabilir miyim emzirirken dedim yok yaptirabilirsin dediler bende bunun uzerine bizim burda maltepe de bi hastanede yapiyorlar oradan randevu aldim gittim yaptirmak icin fakat hamilelikden dolayi koltuk alti karin ve bikini bolgesinde kararmalar oldugundan yaptiramadim cunku makine ten rengini yanlis algilayip yakabilirmis.her banyoda iyice kesele kararmalar gecsin mayis da yapalim dediler.
ay neden oyle dusunuyorsun yok insan degilim vs.kizim sen cok degerli cok akilli ve guclu bi kizsin.bu bir surec gececek elbet.allah kullarina cekemeyecekleri dert sikintilari vermezmis.bunu dusun,bir surec ve sinav senin icin.

sorma hasretcim o zombi olmadı ama ben oldum-tatlicadiarzu-aha aynı bunun gibiyim:))
sab simplex kullanıyordum ben işe yaramadı...sıcak su torbası koyuyorum gecici rahatlıyor sonra aynı yine..
kocamı salladım zaten benden betergecirdi lohusalığı da:))
verecekler valla iznimi de başka yolu yok.bakacak kimse yok hemen de bakıcı istemiyoruz en azından istemediği kişileri ablatabilsin cocuk..
bu arada hala emzik almadı hergün deniyorum ama:))
sen fıstığına bitki çayı verdin mi son carem o kaldı da...

om x canim bence cok etkili.ikide bir yaziyorum yok 3 dr onay verdi 5 i boyle soyledi falan diye ukalalikdan degil ben biraz fazla pimpirikliyim muhakkak onay farkli gorus almam lazim dr lardan.
dun oglumun doktoru bana sunnet yaptirma ben acarim ben zaten seni anladim sen dayanamazsin diyip guldu.o bile psikopat oldugumu anlamis kaydirigubbakcemile3
om x 2 dr dan onaylidir.birde bu ilac uyku duzenliyormus prospektusunde yaziyor.
gunduzleri uyumayip gece uyuyorsa neden problem yapiyorsunki ? yoksa uyanik kaldiginda hep agliyor mu ? benim oglanda gunduzleri 15 dk kadar uyuyup uyaniyor.
ay benimkide bi oyle dellendi kocis bi ara ama simdi iyi.gecer ustune gitme iyice strese girer.sadece sevmesi icin ver cocugu kucagina.
8 ay izin veriyorlarmi yaw yasal olarak 6 ay biliyorum ben.

bu gece ben oglum kocam beraber yattik.ben yattim kocam 2 bucukda geldi kalkamadim.oglani da getirmis ana kucaginda ama bizim ki 8 den 12 bucuga kadar araliksiz uyudugu icin (sebebi sicak banyo 40 ladik oglusumu annemle) 12 bucukda zorla 9 dk emzirdim uyudu 2 bucukda uyanmis bende yataga aldim emzirdim.butun gece bi o meme bi bu meme emdi durdu velet tabi kocamda tedirgin uyuyamadi.sabah yine emzirdim yuzustu yatirdim cok emdigi icin kustu esim nasil uyandi o sese birden hayret ettim.aklinialirimsmile
bende aldim oglusumu geldim salona biraktim kocami azicik uyusun diye.anlasin azicik canim benim nasil yoruldugumu.eklemlerim resmen bitmis yuruyemiyorum dun oglani yikarken dizlerim kilitlendi yine.bu sabah yuruyemiyordum.pompanin adaptorunu elimde tutamatip dusurunce oglusumu yukari cikarmakdan vazgectim salonda ana kucaginda yatiyor.
sizlerde eklem problemi ceken var mi ?

bir de onu araşatırayım canım sağol:)
yasal olarak 12 aya kadar izin hakkım var.vali de onaylar sorun cıkmaz sanırım..
uyanıksa paso ağlıyor arada bir sımarıp gülüyor sonrası aynı canım..ıkınıyor mosmor oluyor basıyor cığlığı garibim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…