- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #55.861
Merhaba kızlar kötü bir hafta sonu geçirdik. Dün öğlen sağ göğsümde koltuk altıma doğru bir sertlik farkettim ağrıda vardı. Emzirdim ve sağdım. Sonra geçti. Akşam yine daha büyük bir şişlik ve daha fazla bir ağrı. Emzirdim, sağdım yok sertlik gitmiyor. Ağrı artıyor. Sıcak banyo yaptım yine sağdım değişen bir şey olmadı. Hastanete gittik. Bu arada emzirdim sağdım diyorum ama benim sütüm çok az. Sanırım göğsümde yapısal bir sorun var. Kızım göğsümde 30 dk kalıyor sündüre sündüre çekiyor ama iki göğsümden sadece 50 ml geliyor. Neyse süt kanalım tıkanmış oradaki pompa ile 1,5 saat sağdık sadece 50 ml çıktı. Ama sertlik açıldı ağrı kaldı minoset verdiler. Yine olursa yine gelin sakın ihmal etmeyin dediler.
mrb kızlar ay 2 gün giremedim amma ilerlemiş
bşey sorucam ya benim bebek aşırı derecede korkuyor uykusundan devamlı hoplayarak uyanıyor.. hapşuruyoruz korkuyor tık sesine bile korkuyor bi türlü derin uyuyamıyor 10 dk. da bir uyanıyor korkarak..artık bacaklarımın hali kalmadı sallamaktan.. resmen koltuğa çivilendim akşam eşim gelene kdr bu koltuktan kalkamıyoruz yemek yapamıyorum hatta tuvalete bile istediğim zmn gidemiyorum hiç uyumuyo bu çocuk.. ayağımdan kucağımdan bırakır bırakmaz uyanıp ağlıyor ya da korkuyor... varmı böyle ya napıcam ben hiç bilmiyorum bilmiyorumkismile
bşey sorucam ya benim bebek aşırı derecede korkuyor uykusundan devamlı hoplayarak uyanıyor.. hapşuruyoruz korkuyor tık sesine bile korkuyor bi türlü derin uyuyamıyor 10 dk. da bir uyanıyor korkarak..artık bacaklarımın hali kalmadı sallamaktan.. resmen koltuğa çivilendim akşam eşim gelene kdr bu koltuktan kalkamıyoruz yemek yapamıyorum hatta tuvalete bile istediğim zmn gidemiyorum hiç uyumuyo bu çocuk.. ayağımdan kucağımdan bırakır bırakmaz uyanıp ağlıyor ya da korkuyor... varmı böyle ya napıcam ben hiç bilmiyorum bilmiyorumkismile
Merhaba kızlar kötü bir hafta sonu geçirdik. Dün öğlen sağ göğsümde koltuk altıma doğru bir sertlik farkettim ağrıda vardı. Emzirdim ve sağdım. Sonra geçti. Akşam yine daha büyük bir şişlik ve daha fazla bir ağrı. Emzirdim, sağdım yok sertlik gitmiyor. Ağrı artıyor. Sıcak banyo yaptım yine sağdım değişen bir şey olmadı. Hastanete gittik. Bu arada emzirdim sağdım diyorum ama benim sütüm çok az. Sanırım göğsümde yapısal bir sorun var. Kızım göğsümde 30 dk kalıyor sündüre sündüre çekiyor ama iki göğsümden sadece 50 ml geliyor. Neyse süt kanalım tıkanmış oradaki pompa ile 1,5 saat sağdık sadece 50 ml çıktı. Ama sertlik açıldı ağrı kaldı minoset verdiler. Yine olursa yine gelin sakın ihmal etmeyin dediler.
canım o dedigin moro refleksi.internetten bak hemen.
Ayy kızlar yazdm ama görmediniz galiba ya Cuma arkadassimin kınası sonrada düğünü var ck yakın dostum gerçi gecn bı dugunede gotrdm ama kararsızım bisi olmaz dımı
Ayy kızlar yazdm ama görmediniz galiba ya Cuma arkadassimin kınası sonrada düğünü var ck yakın dostum gerçi gecn bı dugunede gotrdm ama kararsızım bisi olmaz dımı
kızlar ya ben sütümü hiç sağmıyorum devamlı emziriyorum sağılan sütün ömrü 6 ay bende zaten enaz 6 ay emzireceğim başka bişeyde vermek istemiyorum. ama benim meme çevremde küçük beyaz sivilceler çıktı ve ara ara çok ağrı oluyo göğüslerimde. meme çatlaklarıda cabası geçmedi gitti
gecmıs olsun canım.
çok dikkat et canım bazen süt düğümlenmesi oluyormuş ve geçmezse cerahi yöntemlerle alıyorlarmış allah korusun sütün az olsa bile mutlaka sağ birde sağmazsan ilerde fibro kist olurmuş devamında da hoş olmayan şeyler
benim annem bundan 5 sene önce meme kanserine yakalandı ve ameliyat oldu bende risk altında olduğum için bu konuları çok inceliyorum
geçmiş olsun canım hep sağ masaj yap göğüslerine sonra katılaşıyor bu sütler süt bezeleri oluyor.. bizim bi tanıdık aldırdı bu bezeleri çok ağrı yapıyordu ondan hep sağ masajı ihmal etme canım
Sağol canım.
Ah annene, de çok geçmiş olsun. İnşallah şimdi iyidir.
İnan aynı durumdayız ama sıçramaları normalmiş. Yenidoğan reflekslerinden biri sıçramalarda.
İşin ilginç yanı; sütüm az, kızım yeterli beslenemiyor. Habire mememde sabahtan akşama
bir sağ bir sol göğüs aralıksız emiyor. Bu nedenle göğüslerim feci yara. Yinede bu oldu. Demek ki sündüre sündüre emsede iyi çekemiyor.
Fazla kalmayacaksan bir şey olmaz herhalde şimdiden sosyalleşir
BNDE KARARSIZIM sağlık ocağındaki ebe para tuzağı çok ta gerekli değil istersen yaptır ama dedibilmiyorumkismilekızlar buarada rota aşısını yaptırıyormusunuz ?
ben kararsız kaldım
cnm benim koca ne bulursa atıyo içine meşhurdur onun karışımları hatırladığım kadarıyla incir, kayısı, kuşburnu, karaüzüm, ceviz, dere otu, havuç,ayva.. (hepside süt yapıcı) bunları kaynattı hiç şeker koymadı bardağıma doldururken bal koydu iki kaşık öyle içtim we şıp şıp damlamaları durmadı göğüslerimin sürekli yapıyoruz bişeyler hi.ç eksik olmuyo hoşafımız birde ballı süt bnde çok süt yapıo canım...merhaba kızlar.benim kız sabah 8 buçukta uyandı o zamandan beri de uyumadı artık kollarım koptu ya bide maşallah kilolu kollarım götürmüyor artık.Allahtan annem geldi de şimdi attım onun üstüne.neyseki bu 4 gündür gece uykusu düzene girdi 3 saatte bir acıkınca uyanıyor.hasretcim sana bisey sorcam ya.sen bi ara kocam bana süt için bi karışım yaptı çok iyi süt yaptı demiştin ya neydi o karışım.biliyorsun ben 10 gün falan rahatsızlandım emziremedim ya şimdi 4 gündür emziriyorum sütüm çok az.arttırmanın yollarını arıyorum malt içeceği aldırdım eşime kayısı incir falan yiyorum süt içiyorum.bide o karışımı söylesen onu da deneyeyim.takviye mama veriyorum sütüm artsa hiç mama vermem.şimdi 2 göğsümü 20 dk sağdığımda toplamda 20 cc süt ya çıkıyor ya çıkmıyor mecburen mama takviyesi yapıyorum.gerçi bunada şükür.4 gün önce emzirmekten tamamen ümidimi kesmiştim.ama pes etmedim ve şükür kızımı 4 gündür tekrar emzirebiliyorum.cevabını bekliyorum hasretcim
ewet cnm karma o işte sağlık ocağındamı yaptırıyosun?ben yaptiriyorum.300 tl bisey tutuyor totalde.
yalniz ben sunu anlamadim kizlar hepatit b 1.doz dogdugu gun hastanede, 2.doz 1 ay sonra 12 nisanda saglik ocaginda yapildi.oglumun asi kartina gore 18 mayisda bcg + pent 1 + prev 1 yapılacak.bu karma ası mı oluyor?
yok be cnm 1 , 2 kerecik beslenmekten soğumaz hemen şu biberon termos çantalarından almak lazım sıcak tutsun die:ecrin_bebek:kızlar hakkaten dışarı çıkmak iyi hoş ta arabayı dibimize park ediyoruz çünkü acıkır acıkmaz çığlığı basıyo susturmak mümkün olmuyo....hafta içi arabayı eşim işe götürüyo ben de tek çıkmaya cesaret edemiyorum bağırırsa yollarda nasıl geliriz eve..panik oluyo insan....biberona süt sağıp götürsek memeden soğurlar mı acaba?
cnm geçmiş olsun kız duşta sabunla smasaj yapın sıkın owun derken nerdeydin sen bakem hiç laf dinlemionuzalsanaalsanasmile açılmış işte bak bundan soonra sütünde artar sen bol bol sıcak su masajı yap sabunla kanalların açılsın sütün artsınyerimsenibenMerhaba kızlar kötü bir hafta sonu geçirdik. Dün öğlen sağ göğsümde koltuk altıma doğru bir sertlik farkettim ağrıda vardı. Emzirdim ve sağdım. Sonra geçti. Akşam yine daha büyük bir şişlik ve daha fazla bir ağrı. Emzirdim, sağdım yok sertlik gitmiyor. Ağrı artıyor. Sıcak banyo yaptım yine sağdım değişen bir şey olmadı. Hastanete gittik. Bu arada emzirdim sağdım diyorum ama benim sütüm çok az. Sanırım göğsümde yapısal bir sorun var. Kızım göğsümde 30 dk kalıyor sündüre sündüre çekiyor ama iki göğsümden sadece 50 ml geliyor. Neyse süt kanalım tıkanmış oradaki pompa ile 1,5 saat sağdık sadece 50 ml çıktı. Ama sertlik açıldı ağrı kaldı minoset verdiler. Yine olursa yine gelin sakın ihmal etmeyin dediler.
cnm ewde tv yada radio falan aç sesi hep açık olsun bebeğin seste uyumaaya alışsın çok sessiz ortam yaratmışsınız siz onun için sanırsammrb kızlar ay 2 gün giremedim amma ilerlemiş
Merhaba arkadaşlar
Gelen gidenden fırsat bulamıyorum girmeye
Çarşamba da bebek mevlütümüz var nasipse
Aslında gelen giden olmasa da vaktim olmuyor, çünkü oğlum pek uykuyu sevmiyor malesef
Gündüz devamlı onunla ilgileniyorum, gezdiriyorum
Bu arada göğüs çatlaklarım, daha doğrusu yaralarım hala geçmedi :gitme:
Göğüs kalkanıyla emziriyorum
Bu aralar gaz sancılarımız da başladı, zinco kullanıyoruz bikaç gündür, ama işe yarıyor mu yaramıyor mu anlayamadım henüz, sizler ne kullanıyorsunuz?
Allah razı olsun canım yardımcı olduğun için, inşaallah biz de faydasını görürüzhayatım gaz ilaçları her bebekte farklı reaksiyon gösterirmiş kimine metsil yarar zinco yaramaz kimine başka bişi.. biz ilk başta metsil kullandık pek fayda etmedi şimdi zinco kullanıyorum bebeğim hem alttan hem üstten çıkarıyor gazını rahatız artıkdr sab simplex yazmıştı birde eğer zinco fayda etmezse bunu alın işin sonu bu dedi en iyisiymişşşş...tabi gerek kalmadı sab simplexe zinco iyi geldi çünki birde cnm etkisibni görmek istiyorsan düzenli kullanacaksın günde 3 kez 4 damlayerimseniben w
we sana önerebileceğim bir de: kızım gece huysuzlaşıyor yatmadan hemen 40cc humana kimyonlu rezene çayı hazırlıyorum içtikten sonra uykuya rahat dalıyor. sende dene istersen hem uzun uyur rahat edsersin
Kiz hasret bidenem Senin kocisko nerden biliyo bunları ah ah bnm tociskoda bilseydi keske bn çabalıyorum ama olsun çok seviyoya o yetr hasret bn rezeneyi kendim iciyorum ama dikkat ettimde o cayı icince ogludum kaka yapmiyo sizdede oldumu
Merhaba arkadaşlar
Gelen gidenden fırsat bulamıyorum girmeye
Çarşamba da bebek mevlütümüz var nasipse
Aslında gelen giden olmasa da vaktim olmuyor, çünkü oğlum pek uykuyu sevmiyor malesef
Gündüz devamlı onunla ilgileniyorum, gezdiriyorum
Bu arada göğüs çatlaklarım, daha doğrusu yaralarım hala geçmedi :gitme:
Göğüs kalkanıyla emziriyorum
Bu aralar gaz sancılarımız da başladı, zinco kullanıyoruz bikaç gündür, ama işe yarıyor mu yaramıyor mu anlayamadım henüz, sizler ne kullanıyorsunuz?
Amin. Çok teşekkürler silvercımşimdiden allah kabul etsin canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?