2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

hasret senin pompan nasıl bir şey? elektirikli mi?
yok cnm lansinoh manule pompa 2 yedek biberonu war memnunum
ayni dert bendede var ohaoldumsmile daha ne yiyip iccez yaw

elime ne gelirse yiorum dün gece etimek tatlısı yaptım muhallebili , krem şantili:)) yedim 3 dilim şimdi balık yiorum hoşaf we süte yüklencem birazdahabilmiyorumkismile

Son düzenleme:
yaa evet süt azlaması bendede var 3-4 gün önccesinde taşarken şimdi cıvık cıvık memeler aynı yiyorumda süt arttırıcı çay da içiyorum ama önceki kadar yok
bu kaka problemi bizdede var en fazla 4 gün yapmadı 4 gün sonın sonunda sabundan fitil yaptım ve anında yaptı yavrum 4 gün boyunca emmeside iyi deildi 2 -3 çekip bırakıyordu kakasını yapınca iyi emmeye başladı şimdi 2 güne bi sabun yapyom anca öle yapıor kakasını ııı bide 1 er çay kşaığı zetin yağ la badem yağı veriyorum yarın n doktora gitcez bakalım bizim doktor ne dicek kakasına hımm bide kakasında siyah bişeylerde var acep neki meme ucum da yara habire kanıyor belkide kanı yuutuğundan öledir bizdede durumlar böle

ayni dert bendede var ohaoldumsmile daha ne yiyip iccez yaw

kızlar bence en önemlisi su...
ben doğum yaptım iki gün idrar tutamama problemi yaşadım... korkudan su içmedim neredeyse ve 2 gün sütüm gelmedi... şimdi ise 1 ltrelik şişem var sürekli benimle gezer. eşim boşaldıkça doldururyor. gece bile uykudayken 1 lt. su içiyorum. sütüm ise maaşallah subhanallah Allah nazardan saklasın fışkırıyor. Elvin yetişemiyor sağıp döküyorum mecburen. ben de pompa aldım manuellerden.

slm mart anneleri hepiniz de bebeklerinizde iyidir umarım burun tıkanıklığı be yüzünde boynunda sivilceler var kızımın burnuna deniz suyu damlatıyorum bir tüpü bitiriyorum gün içersinde yüz için bebek kremi hangi marka kullanıyorsunuz seba med in vücut için kremini buldum hyüz için varmı yada vücüt olanını da yüze kullanıyormusunuz?

:sinifsinif:
Bizimkinin de kabız olduğunda emmesi azalmıştı canım.. Zeytinyağını ben de duymuştum. İşe yaradıysa benim de aklımda bulunsun..

:1shok::1shok: canım yaa 11 gün kaka yapmıyor ve doktor bişeyi yok mu dior e sen de diyeydin ya bu çocuk katı şey yemiyorki nasıl koyununki gibi kaka yapsın die tabi cıvık olcak süt içiyor sıvı sen nasıl 11 gün bekleyebildin nasıl dayandın ?iyi sabır varmış yanii bebeğindede iyi sabır varmış

Bence de sütü en çok artıran şey su cerencim.
Lohusayken annem hergün elma kompostosu, üzüm hoşafı yapıyodu.. Kahvaltı dahil her öğünde bir kase yiyodum. Göğüslerim süt doluyodu...
Zaten bebek emdikçe susuzluk hissediyosunuz. Bol bol su için.. Hem süt yapar hem kilo kaybını kolaylaştırır.. hihoyyyt

ya Hasretcim bana da tuhaf geliyor ama adam burdaki en iyi doktor...karnında şişlik ıkınma zorlanma yok...makata da baktı doktor hiçbir çatlak darlık vs yok...zaten önceden yapıyordu gayet rahat...kilosu en son 5400dü...on günde 400gr almıştı gayet normal dedi doktor...dijital tartımda kilo farkına bakarak ölçüyorum ben de bugün 6kg çıktı fark...kilo alımı nomal,neşeli,ıkınmıyor,gazını çıkarabiliyor...ne bileyim ben de anlam veremiyorum 12güne kadar normalmiş...ama ben belki de bu akşam fitil kullanırım...kafam karıştı iyice:sm_confused:doktor fitil son çare mecbur kalmadıkça verme barsaklar tembelleşir dedi...bence sen de çok sık kullanma...inşallah yapar benimki de yaaaaa:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

:sinifsinif:

Bizimkinin de kabız olduğunda emmesi azalmıştı canım.. Zeytinyağını ben de duymuştum. İşe yaradıysa benim de aklımda bulunsun..

yok güzelim işe yaradığı falan yok bence ama ben genede veriyorum bide burada biri yazmış çörek otu yağı veriyorum gazdan hiç problemim omadı die çörek otu yağındanda veriyorum 3 ayrı yağ yani 1 er çay kaşığı ama yinede 4 gün kakasını yapmadı sabunla yaptı anca yavrum ve koyu yeşil
altın sarı olursa normalmiş

canım hiçbir sıkıntısı yok bebeğimin..nette de araştırdım 12günde hatta 2 hafta da bir de yapabilirmiş bebekler...zorlansa tamam ama gayet rahat....ve kabız demek sert kaka demek cidden...kayınvalidem en küçük görümcemde yaşamış sadece annesütü almasına rağmen kabız olmuş ve sertmiş kakası top top ne uyku vardı ne emme diyor..kabız olsa asla böyle durmazdı diyor...doktor da aynısını dedi...bilemiyorum....bilmiyorumkismile

yüzündeki sivilce dediğin şeyler sıcaktan oluyor olmasın hiç bebeğe krem kullanılırmı yaa bence uraşma öle kremle falan gecer kendi bazı bbekler öle kızarır benim kızımda ilk zamanlr öyleydi yüzünde kırmızı noktalar vardı şimdi bişey yok

Hasret bu erkeklerin karışmadığı mesele yok...
Benim adam da beni azarlayıp duruyo onu öyle yapma, bunu böyle yapma.. Çok bilmiş...
Sanırsın ki anasının karnından baba olarak doğmuş..

nasıl yaa sadece anne sütüyle top top kakamıı :1shok::1shok: yaa tamam belki bizimkiler kabız deildir ama sonucta kakada bi problem var yaniii benim kızda 4 gün yapmadı ve hiç ıkınma zorlanma alama bişeyi yoktu
tek emme si iyi deildi bu gün yine sabun yaptım ve fosur fosur yaptı kaaksını sonra kendiliğinde uyuya kaldı

yaa meme sinde yara olan varmı benimki bi türlü düzelmedi feci yara bepanten lanoise büsürü pişik kremi ayva ne varsa yaptım ama bitmiyor çok feciyim yaaa:sinifsinif:

kızlar sıkıntıları yoksa kurcalmayın bence bebişleri... sonuçta adam doktor tatmin olmadıysanız 2. doktora gidin..

Anne sütü alan bebeklerde nadir dışkılama da görülebilir. ılk olarak 1947’de tartışılıp infant fizyolojisinin özelliği olarak yorumlanmış olmasına rağmen o günden bugüne patofizyolojisi aydınlatılamamıştır. Seyrek dışkılayan bebeğin klinik durumu çok önemlidir, bebek mutlu ise ve normal büyüyorsa, karın şişliği yok, aşırı gaz öyküsü yoksa ve palpasyon-rektal muayenede dışkı birikimi yoksa durum fizyolojik olarak düşünülmelidir. Bazı olgularda 10-15 gün boyunca dışkılama olmayabilir. Dışkı birikiminin olmadığı ancak seyrek dışkılamanın olduğu bu durumun nedeni de tam açık değildir. Anne sütünün midede kolayca parçalanabilmesi, yağının kolay sindirilmesi ve bağırsakta kolonize olan probiyotiklerin emilmeyen şekerleri parçalaması mekanizmalardan bazıları olarak görünmektedir.

diyor bir doktor makalesinde....

aynen öyle canım...barsakta bekeldiği yapamadığı için kuruyo haliyle ve en az bir kez böyle kaka yapmalıymış ki kabız denilsin....ben de fitil deneyeceğim ama yine sulu yaparsa artık karışmayacağım demekki bünyesi böyle....

Sonuç olarak, tam mekanizması bilinmemekle birlikte anne sütü ile beslenen bebekler diğer bebeklerden daha fazla sayıda ve daha yumuşak dışkılamaktadırlar. Tam tersine bazı bebeklerde GIS tamamen normal olsa da 15 güne kadar uzayabilen dışkılamama peryodları da olabilir. Bu bebeklerin klinik durumları ve fizik muayeneleri olayın fizyolojik olup olmadığını göstermek için en ideal yoldur. Anne sütü ishal ve konstipasyon ( kabızlık) için de koruyucudur.

ve makalenin sonucu böyle....okumak isteyenler için :

http://www.guncelpediatri.com/yazilar.asp?yaziid=478&sayiid=

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…